Dodaj do ulubionych

Suplementy - co stosujecie?

05.02.14, 15:33
Ciekawa jestem i pytam. Ja najczęściej kompleks wit.B,magnez, Omega - kwasy tłuszczowe,a po intensywnym imprezowo/towarzysko weekendzie obowiązkowo wit.C. Lubię suplementy i od czasu do czasu mam chęć spróbować czegoś nowego. Ostatnio myślałam o zakupie Sufrinu,źródła bioprzyswajalnej siarki,ale nie ma najlepszych opinii,więc raczej sobie odpuszczę.Lubicie stosować suplementy czy wolicie bardziej pieczołowicie szukać skł.odżywczych w art.spożywczych? To wymaga jednak więcej czasu,ale przynajmniej mniej pieniędzy.Wierzycie w ich działanie?
Obserwuj wątek
    • duola77 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:36
      K2 , magnez + B6 , fitoestrogeny , olej lniany - wszystko
      reszty pilnuję w diecie
    • maggi9 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:38
      Jesienią i zimą tran.
      Poza tym na włosy i paznokcie wyciąg ze skrzypu, pokrzywy oraz drożdży piwnych. Ostatnio - olej z wiesiołka.
      • aggy80 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:40
        Wiesiolek, olej lniany, olej omega 3 eskimo
      • ally-mcbeal Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:42
        Nic nie stosuję. To wszystko to badziew i szkoda wydawać pieniędzy. Nie udowodniono skuteczności żadnego bo to suplementy diety a nie leki, więc podlegają innym wymaganiom.
      • anrra12 Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 17:44
        na sobie to od czasu na włosy i paznokcie biosilicę, dziecku przez cały rok daję tran.
      • bieganiemagdy Re: Suplementy - co stosujecie? 23.06.14, 09:30
        Ja glownie tran dla siebie i dziecka ( cytrynowy)
        Czasem spiruline.
        Jem czasem ryby wiec wole sie tranu napic niz pamietac o rybach. Poza tym jak biegam w zime to musze wzmacniac organizm.
    • mid.week Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:39
      Nic. Nie ma sensu w moim przypadku. Nawet chora nie pamietam o tym żeby wziąć tabletkę, więc zdrowa tym bardziej nie zażyję.
    • neffi79 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:44
      NIC!
    • thorgalla Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:44
      Dwa rodzaje wapna (ale to lekarz zalecił).
      Od czasu do czasu kuracja magnezem.
      • una_mujer Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 15:47
        Nic. Zwłaszcza od czasu, jak moja siostra przedawkowała suplementy (biorąc systematycznie przez dłuższy czas kilka różnych naraz). Pół roku zajęło jej dochodzenie do zdrowia...
        • ada1214 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:57
          una_mujer napisała:

> Nic. Zwłaszcza od czasu, jak moja siostra przedawkowała suplementy (biorąc syst
          > ematycznie przez dłuższy czas kilka różnych naraz). Pół roku zajęło jej dochodz
          > enie do zdrowia

a co sie jej stalo?
    • mamakevina1 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:27
      Multivitamine musująca z biedronki, dobrze smakuje i wierze ze uzupełnia mi niedobory, a jeśli nie, to działa efekt placebowink
    • vilez Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:33
      Magnez, Omega, mam też zalecenie od cyckologa (duże torbiele), by brać olej z wiesiołka, ale jeszcze nie biorę. Ktoś napisze, czy to skuteczne?
      • duola77 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:45
        nie wiem czy na torbiele
        na twardy cyc przed okresem i lekki psm skutkowało
        • vilez Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:52
          Dzięki. To chyba wezmę, zawsze coś - bo cycki mnie bolą.
    • chyba.ze Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 16:56
      Nic, bo i po co?
    • jusiakr Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 21:22
      Kwas foliowy.
    • kkalipso Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 21:22
      Witaminę C, tran, magnez, tabletki z drożdży piwnych . Biotyna na włosy.
      Co pod ręką -na zmianę.
    • drosophila1 Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 21:36
      Uzupełniam kwasy omega 3 (za mało ryb w jadłospisie) i zalecony przez lekarza rutinoscorbin na uszczelnienie naczyń krwionośnych.
    • estragonka Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 21:46
      aspargianian, ale to ze względu na dość intensywne treningi. i artresan lub coś podobnego (biorę co tańsze albo akurat w promocji, skład w większości podobny), to
      • estragonka ciąg dalszy 05.02.14, 21:48
        to też z powyższego względu. ale to drugie z kategorii ''być może nie działa, ale nie zaszkodzi, a może jednak podziała"
    • saszanasza Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 21:51
      Nic, ewentualnie probiotyki a wszystko po tym jak myślałam że mam raka zołądka, który okazał się "nadwrażliwością" na preparat witaminowy. Dolegliwości żołądkowe cudownie ustąpiły po odstawieniu suplementów.
    • boo-boo Re: Suplementy - co stosujecie? 05.02.14, 22:02
      Od czasu do czasu wyciąg ze skrzypu polnego- widzę po włosach, że działa i jak mam potrzebę to magnez+potas i też działa na skurcze i drgania mięśni.
    • myelegans Re: Suplementy - co stosujecie? 06.02.14, 01:59
      od czasu do czasu fish oil, dla alpha omega jak chlop do reki wlozy i kaze zjesc przy kolacji, bo jak polozy przy talerzu, to predzej waznosc straci niz ja to zjem, ale odkad zaczelam dosypywac ziarenka Chia do wszystkiego to odmawiam.
      Witamine D3 mierze co roku na przednowku, jak lekarz powie, ze malo to mi aplikuje jedna konka dawke taka na 50,000 IU, ktora mi styka do lata.

Zamiast suplementow zdrowe jedzenie, duuuuuzo zielonego (zrem okolo 1kg jarmuzu tygodniowo), owoce w ilosciach wagonowych, ryby, orzechy, kielki wszelakie, warzywa tez wagonowo, czasami drozdze spozywcze, takie sfermentowane dla wit B12, bo ja miesa nie jadam. I to by bylo na tyle....
    • zielona.limonka Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 17:51
      Zestaw witamin (konkretnie Supradyn), koenzym Q10 i tran. Nie codziennie, jak mi się przypomni.
      • melikoto Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 19:08
        Nic.
        Przerazona jestem jak ludzie sie faszerują tym badziewiem.
        Dzieciom daje wit D
    • princess_yo_yo Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 19:16
      a nie lepiej postawic na roznorodne jedzenie? zdajesz sobie sprawe ze wchlanialnosc suplementow jest znikoma?
      orzechy i nasiona + duzo warzyw - taka kombinacja powinna dostarczyc wiecej skaldnikow ktore organizm jest w stanie przyswoic.
      sama jestem zalezna od aktywnych metabolitow witaminy d ale bez tego nie bylabym w stanie regulowac poziomu wapnia albo musialabym sie zywic wylacznie nabialem.
    • zuzann-a Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 19:40
      Magnez, selen i wit.D.
    • eo_n Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 19:46
      Nie stosuję.
      Tylko jeśli zaleci lekarz, ale to wtedy te najprostsze.
      Magnez od czasu do czasu, ale też najzwyklejszy.
      Wg mnie to kolejny sektor rynku, gdzie znacznie więcej ściemniania niż rzetelnej oferty, a ludzie wszystko łykają... nomen omen.
    • princy-mincy Re: Suplementy - co stosujecie? 22.06.14, 20:49
      Żadnych, stawiam na zróżnicowana dietę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka