Dodaj do ulubionych

Promocje na bilety lotnicze

12.02.14, 18:26
Planuje w okolicach kwietnia/maja wybrać się do Londynu. Podróżować będę z niemowlęciem. Często słyszę, że okazyjnie można nabyć bilety nawet za 20 zł. tongue_out Śledzę od 2 tyg oferty głównie Wizz Air bo tam usługi dodatkowe najmniej kosztują. I takich ofert nie spotkałam. Jedynie teraz jest 20% zniżki na bilety kupione dzisiaj. Wyszło mi z opłatą za niemowlę i jednym bagażem (będę tam od 7 do 10 dni chyba się zmieszczę?) 610 zł. tam i z powrotem. Czy to jest dobra cena czy lepiej poczekać?
Obserwuj wątek
    • anyaa Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 18:56
      Najlepiej zaprenumeruj sobie newslettery z mlecznepodróze i fly4free - będziesz miałą na bieżąco informacje o promocjach lotniczych.
      Podana przez Ciebie cena wydaje mi się duża, może lecisz w okolicach weekendu majowego? Wtedy zawsze jest drożej.
      • ladnyusmiech Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:04
        Szukam od początku kwietnia do końca maja. Więc sprawdzam co jest najtańsze w tym przedziale. Jestem na urlopie więc czasowo się dostosuje do cen smile Opłaty za bagaż ok. 200 zł za niemowlę opłata też jest stała.
        • krecik Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:34
          2 srodkowe tygodnie w kwietniu to ferie w wiekszosci szkol, a niektore inne z kolei lubia sobie przesunac wolne na tydzien w przod lub w tyl. Tak wiec w kwietniu o okazyjne ceny moze byc trudno. W maju z kolei ostatni tydzien to tez szkolne wolne (ktore tez w niektorych szkolach bywa przesuniete o tydzien, wiec wszyscy przewoznicy podbijaja ceny w okolicach tych terminow jak tylko moga, zeby zgolic rodzicow.

Ale nie zrazaj sie, mnie sie udala nie raz, nie dwa, wyhaczyc rozsadna cene wlasnie w ferie, trzeba tylko polowac nieustannie.

Ag
      • trypniewska Re: Promocje na bilety lotnicze 31.12.14, 02:00
    • baltycki Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:04
      Skad do Londynu?
      • ladnyusmiech Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:08
        Katowice, ewentualnie Wrocław
        • sumire Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:33
          skoro Katowice, to może i Kraków warto rozważyć? masz Ryanair (osobiście nie trawię i unikam jak ognia, ale mają jednak najniższe ceny) i easyJet (troszkę drożej, ale bez dwóch zdań lepszy standard), parę kursów do Londynu dziennie.

jeśli nie jesteś ograniczona datami, wejdź sobie na Skyscanner i ustaw wyszukiwanie na np. miesiąc - wywali ci wszystkie loty w ciągu 30 dni z cenami.
        • beverly1985 Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:35
          Az weszłam na ryan air, 1 dorosly 1 niemowlę:

KATOWICE → LONDYN (Stansted) 01.04 88 PLN
          LONDYN (Stansted) → KATOWICE 28.05 16 164 PLN

niestety dziecko tez musi kupic bilet w ryan airze sad
        • baltycki Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:54
          298,40 zł 1 Erwachsener, 1 Kleinkind (0-2 lata)

Wrocław 08 Mai 133,20

Powrot 18 Mai 165,20 zł

• marychna31 Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:13
      Ja właśnie szukam ofert na lot Poznań - Kraków - jedna osoba dorosła + dziecko i najtańsza oferta za prawie 1500 złwink
    • beverly1985 Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 19:23
      Najtannsze loty sa ryan airem, bo w wizzairze nie da sie obejsc opłaty za platnośc kartą i dodatkowo trzeba mieć jakąs kartę wizz-clubu, aby tanio latac. A Ryan airem wystarczy zwykla debetowa wiza i masz bilecik tani.

Do Londynu (czy raczej: pod Londyn) nigdy za 20 zl nie polecialam, mój rekord to 1 zl (do Skandynawii to częsta cena), 19 zł do Bergamo, 69 zl pod Brukselę.
      • juddytta Re: Promocje na bilety lotnicze 20.02.14, 21:32
        Jeżeli latacie LOT-em to można zyskać 85 zł znizki przy zakupie ubezpieczenia turystycznego w Liberty Direct
      • edelstein Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 15:15
        W Wizzair mozna placic przelewem,ja tak place.Dopiero co zakupilam bilet za cale 14,99 euro w jedna strone i 14,99 w druga.Do klubu nie naleze.Check in online za 0euro.
        Tak wiec spokojnie mozna latac tanio wizzair.Dzieci do lat 2 nie placa nic.
    • wielkafuria Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 20:05
      610 zł za dwie osoby to duzo.... nawet z bagazem.
      patrz na mlecznych podrozach. Wizz ma drogi bagaz, ryanair ma o wiele tansze i dwa bezpłatene podreczne.

zazwyczaj do londynu w obie strony bilet mnie kosztuje 150 zeta, do 200.
      • ladnyusmiech Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 20:48
        Sam bilet kosztuje mniej ale opłaty za niemowlę są stałe i bagaż to też nie mała kwota. A nie zmieszczę dziecka i mnie zapakować na ponad tydzień do podręcznego.
        Jeśli w jedną stronę są tanie to w drugą już nie bardzo uncertain
        Sprawdzam i wychodzi mi taniej Wizz Air. Zaznaczam, że wrócić muszę po 7 - 10 dniach.
        • aurinko5 Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 21:53
          W zeszłym tygodniu kupowałam w LOT bilety do Londynu. Zapłaciłam 502 zł w obie strony.
          Ale to z warszawy. To chyba było w środę, w tym dniu lot ma bilety na niektórych kierunkach w promocyjnych cenach.

> Jeśli w jedną stronę są tanie to w drugą już nie bardzo uncertain

Bilety do Polski zwykle są droższe. Opłaty lotniskowe są wyższe .
          • e_r_i_n Re: Promocje na bilety lotnicze 27.02.14, 21:42
            Ja za 3 osoby 1200 zł. Każdym miał 23 kg bagażu w cenie wink
            No i lot na Heathrow, więc dojazd do centrum tańszy.
            Dla mnie te tanie linie to pozorna oszczędność.
      • edelstein Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 15:17
        Wizz air ma darmo wy bagi podrecznik lub wiekszy podrecznik za 10euro.Ja tam sie w podreczne nie bawie,bo mi sie nie chce i place cale 15 Euro za Bagaz do 32kg.
        • edelstein Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 15:18
          Bagaz podreczny
    • hermenegilda_zenia Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 23:44
      Do Londynu raczej ciężko będzie znaleźć coś tańszego, ten kierunek jest oblegany wiadomo z jakich powodów i w samolotach do Lądka tanie miejsca są prawie zawsze wykupione z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Czekanie na ostatnią chwilę jest ryzykowne, bo możesz zostać z ręką w nocniku, bilety będą droższe, albo wcale ich już nie będzie.
      • sumire Re: Promocje na bilety lotnicze 12.02.14, 23:57
        niekoniecznie...
        dwa tygodnie temu kupowałam w czwartek bilet na niedzielę. zapłaciłam 150 pln. to była wyjątkowa sytuacja i nie polecam czekania do najostatniejszej chwili, ale czasy, gdy bilety na trasie Polska-UK-Polska były wyprzedane do cna i drogie, już minęły.
        • fioletowyporanek Re: Promocje na bilety lotnicze 27.02.14, 18:36
          Przy okazji szukania ubezpieczenia turystycznego natknęłam się na promocję LOT-u.zniżka 85 zł na bilet przy wykupieniu ubezpieczenia w liberty direct.
          • zuzanna56 Re: Promocje na bilety lotnicze 28.02.14, 11:30
            o liberty to juz czytam dziś twój 3 post, każdy po innym nickiem wink

Londyn.

Też nie wiem skąd te tanie loty. Szukałam na lipiec czy sierpień - wyszło 2 tysiące dla 4 osób.

Najtaniej wychodzi w środy w lutym/marcu.

W końcu jadę w czerwcu. 1100 zł dla 4 osób to najtaniej jak sie da. Ale jestem zadowolona smile
    • lafiorka2 Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 13:08
      mój brat ma do tego dryg ,ja tam też nic nie widzętongue_out
      Może nie za 20zł,ale on leci za 100 w jedna i drugą stronę.w styczniu jakoś.
      Jak za darmo.

Ma mi wlasnie dać znać,jak nadarzy się okazja i ja tez skorzystam z takiego przelotu.
      • edelstein Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 15:20
        Nie wiem co tu dawac znac wchodzi szaleństwa-tak na strone wizza wybiera szaleństwa-tak interesujace cie terminy,parzy szaleństwa-tak w przodu i w tylek i znajduje szaleństwa-tak najtanszych oferte.Teraz w styczniu Lot katowice -Dortmund za 59zltongue_out
    • catroux Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 13:21
      Dużo, za tyle możesz polecieć o wiele wygodniej LOTem, jeśli trafi się promocja (tylko nie wiem, czy są loty bezpośrednie z Twoich okolic i czy faktycznie Heathrow pasowałoby Ci najbardziej).
      • thaures Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 13:56
        2 dni temu kupowałam dwa bilety do Londynu na lipiec. Lecimy Lotem ( Katowice bliżej, ale mąż się uparł) Z ubezpieczeniem, jeden bagaż 1200 zł. ok 50 zl taniej niż tanimi w tym samym terminie ( i bez ubezpieczenia) Z tym, że ja wolę kupić wcześniej i mieć ( gdy mam pieniądze) , niż potem polować.
      • lafiorka2 Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 14:05
        za 100zł w obie strony to dużo???
        • catroux Re: Promocje na bilety lotnicze 30.12.14, 15:01
          Odpowiadałam na główny wątek, 600 wizzairem. 100 to faktycznie okazyjnie.
          Warto tez sprawdzac ceny tradycyjnych linii, bo czesto robia promocje i mozna kupic bilety w sensownych cenach. W styczniu lece do Londynu Lotem za 450 (bagaz w cenie, nie musze za nic doplacac i nikt nie bedzie mierzyl podręcznego linijką), bilet kupilam niecaly miesiąc temu. No ale styczeń to tez nie jest szczyt sezonu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka