rhaenyra 19.02.14, 09:48 co zrobic zeby polubic ? albo chociaz nie wkurzac sie za bardzo i nie chciec zamordowac kazdego w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 09:53 Kupuj przez neta, to, co jest Ci potrzebne. Dawno minęła mi już faza: muszę mieć mnóóóóstwo kosmetyków. Kupuję to, co potrzebne + 1 rzecz na wymianę w zapasie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 09:58 Ja nie lubię robić żadnych zakupów. Najbardziej ubraniowych. Próbowałam przerzucić się na internetowe zakupy, ale miałam za dużo wpadek. Zakupów kosmetycznych też nie lubię, ale robię jak marzeka. Nie mam za dużo kosmetyków. Poza tym, przerasta mnie intelektualnie śledzenie nowinek na rynku. Na szczęście się nie maluję, więc odpadają kosmetyki kolorowe. Natomiast zamawiam u męża kosmetyki na urodziny, imieniny, gwiazdkę itp. On męczy się wtedy z nabyciem jakiegoś dobrego specyfiku. Jak trafi, to już przy tym zostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:07 fazy musze miec mnostwo kosmetykow to ja nigdy nie mialam ... staram sie wlasnie kupowac co sie da przez net tylko ze jest porblem z dobraniem odcieni bo kolor na zdjeciu sie rozni od rzeczywistego Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 09:54 Lubicie. Jak mam mniej czasu, kupuję sprawdzone, jak więcej grzebię, porównuję, czytam opinie itd. Kupuję głównie w necie, szczególnie, że Sephora wystartowała ze sklepem online. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:00 Zakupy kosmetyczne zajmują mi pewnie jakieś 30 minut rocznie, częściowo zresztą jest to czas spędzony przed komputerem - nie jest to szczególnie przykre doświadczenie. Czemu tak bardzo Cię to irytuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kamea_chateau bardzo lubie 19.02.14, 10:02 narazie mam od nich odwyk ale lubie.. używam kolorówki. A ememy nie robia makijażu, choćby podstawowego? no nieeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: bardzo lubie 19.02.14, 10:12 A co tu jest do lubienia? Od kilku lat uzywam tego samego podkładu - ocienie zmieniam na zime i lato, ale znam numery wiec sie nie zastanawiam. Pudry transparentne jeden sypki drugi w kamieniu - tez tej same firmy. Mam 2 pendzle do podkładu, dwa do pudru, 3 do makijazu oczu. jak sie zuzyja, wyrzucam i kupuje nowe (raz na rok albo rzadziej). Z cieni mam kilkanascie odcieni tez jednej firmy, wymienialne, dwa tusze, ust nie maluje wcale. Maluje sie od około 15 lat wiec juz mam swoją rutynę. To, na co poswiecam wiecej czasu to kremy (zmieniam, czytam skład przed pierwszym zakupem) oraz perfumy. Reszte kosmetykow zgarniam z supermarketu do koszyka - mam swoje ulubione wiec sie nie zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:01 Od lat kupuję te same, sprawdzone, nieliczne produkty. Zakupów kosmetycznych (nowości) nie lubię, bo z reguły jestem rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:04 u mnie sprawdzają się dermokosmetyki więc latanie po drogeriach ograniczam do osiedlowej acz doskonale zaopatrzonej apteki. Kolorówkę kupuję w starej sprawdzonej palecie i jednej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:05 Uwielbiam A jak nie lubisz to kupuj przez net. Chociaż też zależy co bo kolorówkę warto najpierw obmacać w sklepie. Za to pielęgnację bezproblemowo można kupić bez wcześniejszego oglądania w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:11 no wlasnie o ta kolorowke nieszczesna chodzi moge lazic caly dzien i nie znalesc niczego i jeszcze mnie babki w sklepach wnerwiaja probujac mi wcisnac jakies pomaranczowe g jako podklad Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:13 Poszukaj sobie w necie, dziewczyny na blogach pokazują jasne podkłady, możesz też poszukać cieni i tak dalej. Nie wiem jak blada jesteś czy przeciętnie czy jak ściana ale zapewne coś dla siebie znajdziesz. Jeśli masz u siebie w mieście to polecam np salon MACa - nie miałam nigdy u nich problemu, nałożą Ci na twarz co tylko chcesz, dobiorą, doradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:16 od x lat nie znalazłas dla siebie podkałdu?? Idziesz do Sefory poza godzinami szczytu bez makijazu np we wtorek o 10:00 i mowisz milej pani ze szukasz podkładu dla siebie. Siadasz i pani cie maluje. Dostajesz próbki najlepiej twoim zdaniem dopasowanych. W domu testujesz i z tych najlepszych wybierasz najlepszy. Zapisujesz numer i potem przez 10 lat kupujesz ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:22 znalazlam w ciagu swojego zycia 3 dobre i wszystkie przestali produkowac Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:23 i nie pojde do sefory zeby mnie jakas baba smarowala pomaranczowym g na twarzy bo jak ja to potem zmyje ? Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:29 Podkład sprawdza się na wierzchu dłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:31 Z jakiej paki podkład ma się sprawdzać na wierzchu dłoni? Podkład sprawdza się na żuchwie i szyi - bo nie chcemy mieć pięknej odcinającej sie twarzy od szyi czyli tzw. "maski". Bardzo czeste wśród kobiet na ulicy. Ale pewnie dlatego, że testują podkład na dłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:41 Żeby sprawdzić gęstość, tłustość i nasycenie pigmentem przed nałożeniem na twarz. Żeby się trochę ogrzał, bo zimny jest zawsze jaśniejszy, na twarzy ciemnieje i się utlenia. Dwukolorowe to są właśnie księżniczki, które pomalowały się w domu ciepłym beżem, a po pół godzinie mają na twarzy karmel. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:42 No to już mówisz o dobranym podkładzie bo jak niby testować nowy na dłoni? To nic nie daje. Ps ja nic nie ogrzewam, macham podkład pędzlem i nigdy nie byłam karmelowa na twarzy. Dziiiiwne... Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:43 Nie mówię o dobranym, po cholerę miałabym za każdym razem sprawdzać jaką ma konsystencję podkład, który mam w kosmetyczce. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:36 w czym ty masz problem ? odpowiadalam suellen ktora napisala ze pani mnie pomaluje Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:42 A widzisz jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:29 Nie wiem jak jest w Sephorze bo nigdy mnie tam nie malowali ale w salonach maca Cię smarują, niekoniecznie pomarańczowym gó***m ale podkładem, jesli nie odpowiada kolor zmywają i tak do skutku. Nieraz mi tam coś dobierali i babka zawsze mówiła "momencik, momencik ja tutaj musze poprawić bo przecież nie wypuszczę pani z dwoma różnymi policzkami albo z testowanymi paskami podkładu na twarzy" To serio tak nie wygląda, że babka Ci wysmaruje twarz na raz 5 różnymi rzeczami i Cię wypuści z salonu jak clowna jakiegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:39 Ja chodzę do Douglasa i jestem zadowolona, nikt mnie g...po twarzy nie smaruje, zawsze mam ładny, stonowany makijaż, a jak mi jakiś kolor cienia nie pasuje pani zmywa i robi inny, do skutku aż mi się spodoba. Chodzę też na Beauty Street, dodatkowo dostajesz profesjonalne zdjęcie. Generalnie nie rozumiem też dlaczego problemem w sklepie kosmetycznym miałoby być zmycie kosmetyku z twarzy, przecież kosmetyków do zmywania tam od groma, mówisz, że chcesz zmyć próbkę z twarzy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:46 nie widzialm jeszcze w sklepie kosmetycznym kranu ... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:47 Ano skoro chcesz zmywać makijaż wodą z kranu to może być problem Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:51 woda z kramu chce zmyc substancje ktora mi babka zmyje makijaz Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:05 To poproś o tonik albo wodę miceralną. Bo na razie to sprawiasz wrażenie osoby, która nie szuka rozwiązania tylko mnoży problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:12 tia mnoze problemy bo przeciez czerwona piakaca twarz po jakims mleczku i czy innym cyzms do makijazu to zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:17 No to zacznij pisać od tego, że masz uczulenie na kosmetyki, bo to zupełnie inny problem, niż opisałaś na początku, że nie potrafisz kolorówki dobrać. Zresztą trochę to dziwne na kosmetyki do demakijażu masz uczulenie, a na same kosmetyki do makijażu nie? Ale ok, widać, że żadne proponowane rozwiązania nie pasują, więc musisz sobie sama jakoś radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:33 nie napisalam ze nie potrafie dobrac kolorowki tylko ze zadne firmy nie produkuja pasujacej mi kolorowki a to pewna roznica sklonnosc do uczulen i podraznien mam w gratisie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:38 No to jak żadna firma nie produkuje odpowiadającej ci kolorówki to niestety obawiam się, że nikt ci nie pomoże, bo najzwyczajniej w świecie fizycznie nie istnieje odpowiadająca ci kolorówka. A jak coś nie istnieje to wszelkie rady są psu na budę bo i tak nie kupisz czegoś czego nie ma. Pozostaje produkcja własna a na tym się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:36 nie wiem jaki badziew jest w mleczkach chusteczkach czy plynach do makijazu ale na kazdy reaguje podraznieniem, ale to jeszcze nie uczulenie uczulenie to miewam po kremach np po ziaji orokowej dopiero zastrzyki sprawily ze twarz mi wrocila do normalneo rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 12:09 No to skorzystaj z rady jednej z forumek: sprawdzaj podkłady na wnętrzu dłoni, wybierz dwa-trzy pasujące i poproś o próbki do domu. Malowanie w salonie to dla mnie poroniony pomysł - jak mogłabym ocenić w sklepowym świetle i gów..anym lustereczku podkład, ktory będę nosić w dzień? Poza tym - w sklepie zmywasz próbkę po chwili, a tu chodzi o to, aby przetestować, jak kosmetyk zachowa się po paru godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 12:15 > No to skorzystaj z rady jednej z forumek: sprawdzaj podkłady na wnętrzu dłoni, > wybierz dwa-trzy pasujące i poproś o próbki do domu. i tak zwykle robie tylko to nigdy nie jest idealny odcien albo jak odcien jest juz prawie idealny to sie okazuje ze albo nie kryje albo za ciezki albo zatyka Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 12:22 Malowanie w salonie to dla mnie poroniony pomysł - jak mogłabym ocenić w sklepowym świetle i gów..anym lustereczku podkład, ktory będę nosić w dzień? Tak samo jak na dłoni ? przy czym na dłoni gorzej? Nigdy nie kupuję podkladu bezpośrednio w dniu testowania. Zabieram wybrane próbki i potem jeszcze raz testuję w domu, a nastepnie kupuję przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 13:57 Ale malowałaś się kiedyś w salonie, bo chyba nie, nie pisałabyś o g..m lustereczku. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:19 Po co sobie obrzydzac zycie czyms czego sie nie trawi? Jesli pojscie do salonu i dobranie odpowiedniego podkładu raz na kilka lat to taka trauma, to sie nie maluj i nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:09 w CH są zazwyczaj toalety jeśli już musisz zmywać płyn do demakijazu Nie wiem jak w takim razie dobierasz podkłady skoro testowanie nie wchodzi w grę, ale wierzę, że musi byc to frustrujące. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:02 > bo jak ja to potem zmyje ? przeciez mają tam chusteczki do demalijazu! > i nie pojde do sefory zeby mnie jakas baba smarowala pomaranczowym g na twarzy no to marudź dalej Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:10 > > > bo jak ja to potem zmyje ? > > przeciez mają tam chusteczki do demalijazu! ojp swoja droga enialne pomysly masz czyli na pytanie jak zmienic nielubiana i wkurzajaca czynnosc w akceptowalna ty podajesz sposoby na zamienienie zakupow kosmetycznych w pieklo Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:15 O matko,marudzisz jak dwulatka przy owsiance. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:33 po pierwsze - czemu sie nastawiasz tak negatywnie? powiedz babce zanim zacznie że chcesz podkład jasny i chłodny, bez odcieni pomarańczowych. po drugie - to nie jest zamontowane na twarzy na stałe zmywa się nawet wodą i płynem do mycia, jak nei masz w domu nic do demakijazu... Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:26 Panie w Sephorze mają takie makijaże, jakby się w ogóle w lusterku nie przeglądały podczas malowania - w życiu by mi do głowy nie przyszło prosić ich o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:04 nie o rade a o testrowanie. Bierzesz nakładasz na twarz kilka roznych, wybierasz z nich 2-3. dostajesz próbki do przetestowania w domu i potem kupujesz przez neta. Jak inaczej chcecie sprawdzic czy pasuje? W ciemno? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:15 Z testowaniem podkładów jakoś sobie radzę bez ich pomocy. Testery są przecież dostępne do ogólnego użytku, można sobie na dłoni, albo nawet na twarzy sprawdzić jaki konkretnie jest odcień - mnie to w zupełności wystarcza, w końcu używam podkładu od ponad 20 lat. W ogóle to czym one nakładają te podkłady? Mają nową gąbeczkę dla każdej klientki? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:26 Nie wiem jak w Seforze - wiem że jest w Polsce taki sklep więc strzeliłam. Testowałam podkłady w UK w Debhenams i z tego co pamiętam babki nakładały nową czystą gąbką - no bo przecież nie umazaną w innym podkładzie. Ja wolę tak, bo tam mają dobre światło i lusterka powiekszające, chusteczki do demakijażu itd. Nie wiem jak w Pl ale w UK spotkałam się z profesjonalistkami. Tyle, że mieszkając tam 6 lat malowałam się w sklepie 2 razy - ostatni raz ze 3 lata temu więc już dokładnie nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:21 To ja będę dokonywać zakupu a Ty używać uwielbiam kupować, a potem stoi to wszystko nieużywane, bo zapominam nakładać Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 10:34 Robić duże zapasy, hurtowo - żeby przez znakomitą większość czasu mieć w nosie te zakupy Oczywiście co się da przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:25 1. zrób listę co musisz kupic 2. idz do dużego sklepu w ktorym bedzie najprawdopodobniej wszystko, żebys nie musiala latac i szukac 3. kupuj co potrzebujesz, plac i wychodz. no bardziej skrocic sie nie da. ewentualnie jest opcja druga - wyślij kogoś żeby Ci kupił co trzeba, o ile masz taką możliwosc. moją koleżankę z pracy w kosmetyki zaopatruje córka, zawsze trafia idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:28 a ja osobiście lubię tak bardzo ze az nie lubie. lubie organicznie, a nie lubie bo kupuje czesto rzeczy niepotrzebne tylko dlatego że mi sie podobają, co pociaga za soba wydawanie sporych pieniedzy także niepotrzebnie. teraz już to opanowuję, ale jako nastolatka i singielka - o matko, jak wspomnę to... Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:31 Nie lubię. Jestem alergiczką i perspektywa kupna czegoś nowego doprowadza mnie do histerii (a czasami muszę, kiedy nagle kosmetyk używany przez rok lub więcej zaczyna uczulać). Nie wiem jak polubić. Może wynająć kosmetyczną personal shopper? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:45 a kcesz zostac moja personal shopper ? najpier bede smarowac ciebie i jesli nic sie nie stanie to dopiero na sobie bede sprawdzac ? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 11:49 Uwielbiam. O wiele bardziej niż ciuchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beatulek Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 14:02 Nie lubię ale idąc do drogerii nie przeżywam jakiegoś dużego stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 15:55 Lubimy, ale ostatnio przyzwyczaiłam się kupować w aptece internetowej. Duży wybór, podstawione pod drzwi w tempie błyskawicznym i nic taskać nie trzeba. Teraz muszę się wybrać po kredkę, pomadkę i coś tam jeszcze. Podkład całkiem całkiem mi się spodobał ten z HM, paleta cieni też więc zadowolona jest, że nie muszę znów szukać i dopasowywać. Przez lata używałam tylko MAC ale teraz szkoda mi pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 16:18 Niestety, lubie Ostatnio zwlaszcza polubilam - robie sie pudernica na stare lata - wczesniej bylam mloda i sliczna i nie musialam Dlugo nie stosowalam zadnego podkladu, bo obawialam sie slynnej maski. Potem mialam kilka nieudanych podejsc, az wreszcie znalazlam cos, co jest ok. Nie wykluczam jednak, ze za pare lat/miesiecy zmienie. Raz - moja cera z wiekiem sie zmienia, dwa kosmetyka idzie bardzo do przodu i warto jednak raz na jakis czas cos nowszego znalezc. Jesli trudno ci dobrac odcien, to kup sobie dwa i mieszaj w zaleznosci od potrzeby. Niby zaplacisz wiecej, ale wystarczy na dluzej Wazny jest tez sposob aplikacji - dobra szczotka lub gabka (polecam beauty blender lub odpowiedniki). Wazny jest rodzaj cery. No i jak juz znajdziesz ten dobry to bedziesz miala spokoj na jakis czas i choc ja bardzo nie lubie tapety na twarzy, to odrobina podkladu potrafi zdzialac cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: lubicie zakupy kosmetyczne ? 19.02.14, 16:19 A - zeby polubic, to musisz sie chyba czyms zainspirowac - poogladaj sobie foty na ig, pinterescie, poogladaj dziewczyny na youtubie i moze nabierzesz ochoty na cos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś