Dodaj do ulubionych

cerazette??

17.04.07, 17:18
mam pytanie o skutecznosc tych tabletek.Od poczatku dokarmialam synka mlekiem
modyf. i piersia 4,5 razy dziennie, lekarz zdecydowal,ze te tabletki bede
odpowiednie i zaczelam je brac i nagle z dnia na dzien pokarm mi
zanika,odciagam dalej ale to starcza tylko na dwa karmienia- czyli synek
dostaje moje mleczko rano i wieczorem . kilka dni temu dostalam okres -
pewnie dlatego,ze przerwa miedzy karmieniami wydluzyla sie. I dlatego
zaczelam sie zastanawiac czy te tabletki beda tak samo skuteczne przy tych
dwoch karmieniach? Czytalam gdzies ,ze po przerwaniu karmienia sa mniej
skutecne...A jak w takim przypadku?
Obserwuj wątek
    • ollik83 Re: cerazette?? 17.04.07, 17:34
      kończe pierwsze opakowanie tych tabletek, karmie regularnie piersią, zdarzyło mi się zapomnieć raz tabletki i konsekwencją był ponad tygodniowy obfity okressadpokarm mi nie zanika. lekarze , przynajmniej mój uważają te tabletki za bardzo skuteczne, nawet przy zapomnieniu, czy mniejszym karmieniu piersią. z kolei na ulotce i wsród internautek ie rysuje się to tak różowo, to chyba troche loteriasadja ryzykuje i nie zabezpieczam się dodatkowo
      • aga330 Re: cerazette?? 17.04.07, 18:22
        dla mnie były skuteczne w 1000000% bo jak je brałam to miałam cały czas okres
        wiec w ciaze nie było możliwosci zajść.
        • fortisa Re: cerazette?? 17.04.07, 18:56
          a ja jestem 12 tygodni po porodzie wzielam juz cale opakowanie i polowe drugiego
          i okresu nie mam. tylko raz po tygodniu mialam takie male jednodniowe plamienie.
          i juz nie wiem co o tym myslec
    • asia2501 Re: cerazette?? 17.04.07, 19:45
      Dziś właśnie odstawiam Cerazette, bo od pierwszego dnia brania tych pastylek mam
      okres. To jakieś nieporozumienie z tymi tabletkami.
      Ja od trzeciego tygodnia dokarmiałam córeczkę i powiem Ci, że daleko tak nie
      zajechałam. Pokarmu miałam z dnia na dzień coraz mniej pomimo ciągłego
      odciągania laktatorem i w końcu skończył mi sie zupełnie. Nie wiem zatem czy
      Twój problem wynika z faktu rozpoczęcia brania tabletek czy po prostu bardzo
      ciężko jest utrzymać pokarm jak sie dokarmia.
    • travka1 cerazette?? 17.04.07, 20:21
      raczej zanika przez dokarmianie niestety, ale chce chociaz tak jak pisalam
      karmic malego dwa razy dziennie. Tylko na ile jestem zabezpieczona w tej
      chwili? Branie tabletek, stres, okres i dodatkowe zabiezpieczanie to chyba mija
      sie z celem...Wizyte mam dopiero w maju ale nie widze sensu brania ich.Moze
      odstawic je , poczekac az skoncze karmic i zaczac brac normalne tabletki?Juz
      sama nie wiem...
      • malamadre Re: cerazette?? 17.04.07, 23:28
        Używałam - skutecznie - przez 8 miesięcy. Przerwałam z powodu skandalicznego
        spadku libido :-0
        W tym czasie nie miałam okresu ani plamień (poza drobnym epizodem przy pierwszym
        opakowaniu) ani żadnych innych dolegliwości.
        Cerazette nie jest tylko i wyłącznie dla kobiet karmiących, stosują je także
        kobiety, które nie mogą zażywać tabletek zawierających estrogeny.
        Tu jest dość konkretny artykuł na temat Cerazette:
        www.maluchy.pl/artykul/119
    • zona_mi Re: cerazette?? 17.04.07, 23:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=55411426&a=55411426
      • kaisa25 Re: cerazette?? 18.04.07, 08:07
        Biore cerazette, mimo ze juz nie karmie piersia, ale zaczelam brac jak karmilam
        i doszlam do wniosku ze wybiore juz te tabletki jak zaczelam. Nie wiem czy to
        byl dobry pomysl bo mam okres co dwa tygodnie. I moze wlasnie na tym polega
        skutecznosc tych tabletek hihi smile A co do spadku libido to tez o tym slyszalam
        i chyba wlasnie to mam... sad Wracam do novynette.
        • kubusiowamama2 Re: cerazette?? 18.04.07, 13:54
          po 3 tygodniach brania z przerażeniem zauważyłam, że zanika mi pokarm. Ostawiłam
          od razu i jeszcze przez ok 2 miesiące dałam radę karmić. Potem wróciłam do pracy
          i pokarm zanikł zupełnie. Mam dużo żalu do lekarza, który nie uprzedził, że
          takie mogą być skutki uboczne.. sad
          • kaisa25 Re: cerazette?? 18.04.07, 14:45
            dziwne z tym pokarmem, skoro to sa tabletki antykoncepcyjne dla kobiet
            karmiacych piersia.
            • penguin33 Re: cerazette?? 18.04.07, 15:08
              Ja biore, moje kolezanki biora i nie mamy problemow z karmieniem. To chyba
              przypadek.
              • kubusiowamama2 Re: cerazette?? 18.04.07, 15:21
                może i przypadek, ale jak chciałam kupić drugie opakowanie to aptekarka mnie
                zapytała, czy nie mam problemów z karmieniem.. (ponieważ kupowałam także
                herbatkę na laktację )jak powiedziałam, że zaczynam mieć, to stwierdziła, że to
                może być cerazette, bo już od kilku klientek słyszała, że mają problemy z
                pokarmem po zażyciu tych tabletek.. . Więc nawet jeśli jest to przypadek, to
                niestety nieosamotniony...
                Pozdrawiam
                • amilos Re: cerazette?? 18.04.07, 16:44
                  ja brałam cerazette podczas karmienia, a karmiłam 8 miesięcy, po zakończeniu
                  karmienia zostały mi 2 opakowania, wykorzystałam je jako zwykłe tabletki.
                  Zabezpieczyły bez problemow, w ciąży nie jestem. Żadnych plamień nie miałam,
                  okres dostałam dokładnie 30 dni po odstawieniu cerazette. Jedynym skutkiem
                  ubocznym były mdłości (wątroba nie dawała rady, ale to przy każdych hormonach
                  tak juz moze być), chęć na seks się nie zmieniła..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka