Dodaj do ulubionych

Czy ktoś tu mieszka a Anglii?

24.02.14, 11:42

Dziewczyny potrzebuję pomocy. Chcę kupić śpiwór do wózka, który w Polsce jest niedostępny (próbowałam zamawiać przez serwis, do Polski nie wysyłają). Sprzedawca na ebayu jest chyba rasistą- nie wysyła do Polski i pomimo tego, że informuję go, że nie będzie musiał nic wysyłać na mój adres domowy, usuwa mnie z grona licytujących ( szlag mnie trafia na takie chamstwo). Czy któraś z Was może mi zalicytować ten śpiwór i podać swój angielski adres do wysyłki? Ja oczywiście pokryję wszystkie koszty. Szczegóły podałabym na priwa. Aukcja kończy się dziś ok. 21.
Pomóżciesmile
Obserwuj wątek
    • kikimora78 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 11:49
      Tak off-top - a wiesz jakimi rasistami są Polacy i ile razy odmówiono mi wysyłki do Norwegii zasłaniając się tym, że to drogo wyjdzie - chociaż to ja miałam płacić za przesyłkę i wiem ile to kosztuje? tongue_out
      • ziazia17 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 11:57
        No to chore jest to towarzystwo, które tak twierdzi, niezależnie od narodowości w taki razie.
      • princesswhitewolf Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:03
        a to zalozycielka watku jest skosnooka Chinka tudziez Murzynka, albo odwrotnie, ow sprzedawca jest odmiennej rasy ze o rasizmie mowa? Jest do tego zapewne jasnowidzem w tych sprawach

Nie wysylaja do Polski poniewaz w razie zagubienia przesylki nie chca ponosic odpowiedzialnosci i trudno dociec gdzie co zginelo jesli nie siegna po kosztowniejsza wersje wysylki kurierskiej z numerem. Poza tym wysylanie za granice to rozmaite koszta dla kazdej paczki a takowy jegomosc chce latwo i standardowa oplate ma dla wszystkich w UK i IR a nie latac na poczte i sprawdzac itd

Ale co do tego ma rasizm? Jest million przyczyn i kombinacji dlaczego mu sie moze nie chce wysylac do Polski.

Zastanawia mnie dlaczego Polacy sa tak straszliwie zakompleksieni ze nawet w takiej sprawie jak wysylka paczki dopatruja sie jakiejs niecheci narodowosciowej ? Tak jakby UK bylo monolitycznym jednonarodowosciowym i jednorasowym krajem jak jest prawie Polska.

• elastini Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:06
          princesswhitewolf napisała:

> Zastanawia mnie dlaczego Polacy sa tak straszliwie zakompleksieni ze nawet w ta
          > kiej sprawie jak wysylka paczki dopatruja sie jakiejs niecheci narodowosciowej
          > ?

A mnie zawsze zastanawia dlaczego gdy pisze o czymś jedna osoba, robi się z tego zaraz wszystkich Polaków?
          • princesswhitewolf Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:38
            elastini, a dlaczego kazdy jeden komentarz o Polakach przypisujesz do siebie. Jest to tendencja jaka czesto widze co nie oznaczy zaraz ze 100% populacji sie tym wykazuje i jak we wszystkim trzeba pomyslec, ze jednak chodzi o cos wyraznego a nie cos nazistowsko totalnego.

Moze jestem przewrazliwiona ale ciagle czytam na forach tu i tam jak to w UK Polacy odczuli ze sa "gorsi" itd bo sa Polakami.
            • elastini Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:44
              princesswhitewolf napisała:

> elastini, a dlaczego kazdy jeden komentarz o Polakach przypisujesz do siebie

eeee...bo jestem Polką?

> Moze jestem przewrazliwiona ale ciagle czytam na forach tu i tam jak to w UK Po
              > lacy odczuli ze sa "gorsi" itd bo sa Polakami.

No to ciekawe, bo generalnie raczej czytam, że nikt nie daje odczuć że są gorsi, bo Anglia
              to podobno bardzo tolerancyjny i wieloetniczny kraj.
              • princesswhitewolf Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:52
                jestes pewna ze czytasz? Wejdz na Praca w Wielkiej Brytanii forum na gazecie.pl zreszta nie tylko
                Czytalas jakiekolwiek fora mowiace o wypowiedzi Cameroona w kwestii zasilkow na dzieci? To rozpetalo cala wrecz burze w necie na temat jak to Polacy nie sa u siebie.
                Zreszta co chwile jakies rewelacyjne artykuly. Np ostatnio o tej Polsce co urodzila w szatni i zaraz cale watki byly tu i tam jak to rzekomo wykorzystuja Polakow itd
                • elastini Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:56
                  No ale zaraz, rozróżnijmy dwie rzeczy. Faktycznie gorsze traktowanie od urojonych kompleksów.
                  Bo inaczej wyjdzie na to, że Żydzi to najbardziej zakompleksiony naród na świecie.
                  • princesswhitewolf Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 18:16
                    elastini przeczytaj jeszcze raz co napisalam i zadaj sobie pytanie czy ja twierdze ze Polakow jakos szczegolnie gorzej traktuja. Polacy maja tendencje niestety do narzekania i wszedzie widza "zle traktowanie": urojone kompleksy.

I znowu nie mow o sobie bo mowimy o trendach a nie jednostkach.
        • ziazia17 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:09
          Ale nutkę ironii wyczuwasz? Bo jak nie, to informuję, że z tym rasizmem to była ironia. Póki co kompleksów na tle narodowościowym nie posiadam, cena śpiwora oscyluje w granicach 8 funtów, więc nawet gdyby zaginął nikt by kopii nie kruszył. Jesteś z Anglii? Jeśli tak, to po prostu pomóż. Na śpiworze mi bardzo zależy, jest, jak już pisałam, niedostępny w Polsce, a ja go chcę! Co robić, jak żyć dalej?smile
    • naomi19 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:01
      wiecie co tyle razy chciałam kupić coś za granicą- niemcy i anglia i zawsze interesujące mnie rzeczy nie mogły być wysłane za granicę, nie wiem, z czego to wynika
      • kikimora78 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:05
        to chyba zależy gdzie - ja teraz bardzo dużo kupuje na amazon i ebay i do Norwegii wysyłają (prawie) bez problemu
      • jematkajakichmalo Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:07
        No to ja mialam ostatnio jeszcze "smieszniejsza" sytuacje.
        Zamowilam na cos allegro i specjalnie sprawdzilam wczesniej czy wysylaja na zagranice. Bylo napisane jak byk, ze tak.
        No wiec napisalam, ze chce tyle i tyle sztuk i ile bedzie kosztowac wysylka, a koles, ze on by nie ryzykowal, bo wszystko do niemiec idzie poczta lotnicza i na pewno to nie przejdzie przez kontrole, bo moze podejsc pod materialy niebezpieczne...

Potem poprosilam brata, zakupil co trzeba, popakowal w male koperty i wyslal listem zwyklym (tylko priorytety ida poczta otnicza) i wszystko doszlo bez problemu wiec chciec to moc.
        • ladnyusmiech Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:26
          A mnie zaciekawiło co takiego jest w tym zagranicznym śpiworku?
          • ziazia17 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:36
            Ojej... nic nie ma zadziwiającego poza tym, ze pasuje do wózka. Mam zwykłą spacerówkę chicco london. Kiedyś była seria winter ze śpiworem, teraz już u nas w Polsce wózków tej serii kupić nie można (w Anglii są jak najbardziej), chcę do mojego zwyklaka dokupić pasujący śpiwór. Ot i cała filozofia. Jesteś z Anglii?
            • ichi51e Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:41
              A amazon uk sprawdzalas?
              • ally-mcbeal Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:51
                A po co śpiwór jak się zima kończy? A nawet jak wrócą mrozy to raczej nie takie -20 st. więc ciepły kocyk nie wystarczy? Nie żebym się wyzłośliwiała ale jak tyle ceregieli z tym śpiworem to nie lepiej znaleźć inne rozwiązanie. No chyba, że to coś z gatunku "ale ja chcę!!!"
                • ziazia17 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 12:54
                  No właśnie to z tego gatunkusmile.
                  • boo-boo No dobra 24.02.14, 13:52
                    Jak nikt ci nie chce pomóc to oferuję pomoc- napiszę tak- w UK obecnie nie przebywam ale jest mój szwagier, który bez problemu ci to wyśle- wysyła do mnie wszystko co na ebayu kupuję smile. Ja mogę kupić z mojego konta- jeśli ty masz problem z zakupem- on ci to prześle- ręczę za niego. Pozostaje tylko kwestia dogadania kosztów- do jakiej kwoty mam to licytować i kosztów przesyłki do Pl i jak mam ci to przesłać- czy pocztą i w jaki sposób. Jeśli to ci odpowiada to napisz do mnie na boo-boo@gazeta.pl i nie zapomnij mi przesłać linka do tej aukcji- jeśli coś....
                    • ziazia17 Re: No dobra 24.02.14, 18:13
                      Boo-boo, odpisałam (udało mi się, adminki z prędkością światła usunęły mój prywatny wątek do Ciebiesmile)
                      • ziazia17 Boo-boo 24.02.14, 19:39
                        Dziękuję Ci za pomoc, ale facet odpisał, że nie wyśle na inny adres niż w paypalu, więc nasza umowa i tak nie przyniosłaby rezultatów. Nie licytuj więc, pomoc obiecała mi również Rosa- u niej adres zgadza się z kontem
                        Pozdrawiam Cię
                        • boo-boo Re: Boo-boo 24.02.14, 20:34
                          Ale o to się nie bój- wysyłka taka jak na adres w paypalu- szwagier mieszka pod naszym adresem- z tym nie ma problemu- jak mnóstwo rzeczy kupuję na ebayu. To daj znać czy mam licytować czy nie bo zwariowałam, a nie chce licytować z kimś kto kupuje dla ciebie i ceny podbijać.
      • joa66 Re: Czy ktoś tu mieszka a Anglii? 24.02.14, 18:23
        bez problemu kupuję na amazon uk, kolega na amazon de

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka