shumi-mi-las 26.02.14, 18:39 Czuje jakbym ssala monete Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka77_11 Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:47 wegatka napisała: > Ja tak miałam, gdy byłam w ciąży. Hehe, faktycznie przeczytałam teraz, ze posmak metalu w ustach może oznaczać ciążę Shumi, robiłaś teścior? www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/nieprzyjemny-posmak-w-ustach-przyczyny-i-porady_35976.html Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:49 Nie, ale to nie moz li we! Absolutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:55 shumi-mi-las napisała: > Nie, ale to nie moz li we! > Absolutnie! Na pewno niemożliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:48 ... a kiedy ostatni raz sie jadlo ??? Zbyt dlugie przerwy w posilkach moga byc takim powodem. Diete stosujesz, np. 3 posilki dziennie i koniec? Tak samo jak rozniaste wypelnienia w zebach, korony na zebach itd. (w zaleznosci od materialu, z jakiego sa zrobione, wchodza w rekacje z zywnoscia). Pijasz wysokomineralizowane wody? To najprostsze z powodow ... O reszte zapytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:51 Dzisiaj ten smak poczulam, jadlam godzine temu. Do tego caly dzien mam zgage. Pierwszy raz od czasow,... Pierwszej kurna ciazy o_O Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: metal w ustach? 26.02.14, 18:56 shumi-mi-las napisała: > Dzisiaj ten smak poczulam, jadlam godzine temu. Do tego caly dzien mam zgage. P > ierwszy raz od czasow,... Pierwszej kurna ciazy o_O Nigdy nie wiedziałam co to jest zgaga. I dowiedziałam się dopiero w ciąży. I zgagi nie miałam nigdy poza pierwszą i drugą ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
empirical Re: metal w ustach? 26.02.14, 20:11 U mojej koleżanki tak objawiała się choroba dziąseł. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: metal w ustach? 26.02.14, 20:17 ja tak mialam w ciazy ale moze byc tez przyczyna wielu chorob przeciez nie wrobilabys tak bezmyslnie meza? Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: metal w ustach? 26.02.14, 20:26 Nie wnerwiajcie mnie. Pojechalam do apteki po test. Jedna kreska. No druga by mnie mooooocno zaskoczyla. Cud Bozy zaiste by to byl Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: metal w ustach? 26.02.14, 20:19 ja tak mam gdy zjem coś co zawiera sodę oczyszczoną - fuj Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: metal w ustach? 26.02.14, 21:01 jesli jadlas orzeszki piniowe tomoze byc od tego (google "pine mouth") Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: metal w ustach? 26.02.14, 21:30 metaliczny posmak w ustach moze miec rozne przyczyny. Ciaze wykluczylas, ale moze byc tez spowodowany np. drozdzakowatym zapaleniem jamy ustnej (tu dochodza jednak takie objawy jak bialy nalot na jezyku i suchosc w gardle), moze byc to sygnal problemow z nerkami, moze byc spowodowany tez zbyt wysokim stezeniem potasu we krwi (przy zbyt wysokim potasie dodatkowo dochodzi mrowienie konczyn), moze sygnalizowac rowniez problemy ze strony pecherzyka zolciowego lub zoladka (refluks) - sprobowalabym ratowac sie np. ranigastem, omeprazolem, polprazolem lub siemieniem lnianym. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: metal w ustach? 26.02.14, 21:58 Bierzesz antybiotyk? Jest taki antybiotyk, przepisywany przy chorobach zatok, męczarnia, od mniej wiecej trzeciej tabletki do konca kuracji poczucie, jakby sie trzymalo monety w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś