Dodaj do ulubionych

Wrażliwi nie czytać!

01.03.14, 15:47
Wstąpiłam do znajomej by odebrać książki. Stoję w przedpokoju a ośmioletnia corka wychodzi z lazienki i pyta mamy, gdzie jest szczotka do mycia ubikacji. Mama jej odpowiada, ze jeszcze w ZMYWARCE
Jejq, jak dobrze, ze nie dalam się namowić na herbatkę....
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:50
      big_grin
    • maggi9 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:53
      To taki żarcik, nie?
      • raczek47 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:54
        szczotka do kibla w zmywarce?
        Może się koleżanka przejęzyczyła, bo jakieś to nieprawdopodobne.
    • kawka74 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:55
      Nie posłuchałam i przeczytałam.
      Żałuję, och, jak bardzo żałuję.... Nigdy więcej!
    • kota_marcowa Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:56
      > Jejq, jak dobrze, ze nie dalam się namowić na herbatkę....
      >
      >

Herbatka z bakteriami kałowymi, mniam big_grin
      Kurde strach teraz spożywać cokolwiek poza domem tongue_out
    • wegatka Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 15:58
      Ja bardzo chcę wierzyć w to, że Twoja znajoma jest taką pedantką, iż kupiła nową szczotkę do kibla i postanowiła ją przed pierwszym użyciem porządnie wymyć.
      • jowita771 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:56
        A może ma osobną zmywarkę do mycia szczotki do kibla? suspicious
    • koralik12 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:01
      Może cos innego nazywaja zmywarką? Jakieś pomieszczenie typu pralnia, zmywalnia albo jakąś miednicę czy cos innego..
      Ja bym chyba dopytała u koleżanki bo bym ie wiedziała co o tym mysleć, nie uwierzyłabym ze myja kubki ze szczotka do kibla uncertain
      • lemasakr Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:05
        slyszalam o facecie, ktory myl w zmywarce kuwete kota, ale to jest mega...
      • mamma_2012 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:16
        Tez obstawiam, ze nie chodziło o zmywarke do naczyń. Rożne rzeczy moge sobie wyobrazić, ale nie mycie szczotki toaletowej z garnkami.
        • jowita771 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:57
          Może myje osobno, szczotkę najpierw a talerze później osobno.
    • shumi-mi-las Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:06
      OJP
    • jematkajakichmalo Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:10
      Ta kolezanka to chyba ten sam program co ja ogladala i sie bardzo tematem przejela... Kiedys w tivi widzialam jak porownywali, ktore urzadzenie jest najhigieniczniejsze i najlepsze jesli chodzi o pozbycie sie bakterii. Wzieli jednakowo zabrudzone sciereczki-gabki, jedna wsadzili do mikrofali, druga do pralki (chyba), a trzecia do zmywarki i mycie w zmywarce osiagnelo najlepsze wyniki... no ale pomijajac wszystko szczotka do kibla???!!!
    • mary_lu Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:13
      No weź, myślałam, że będzie o upławach i innych globulkach...

Taką mega ohydę mi zasiałaś, że chyba nigdy się tej wizji nie pozbędę i wszystkich znajomych będę podejrzewać o niewłaściwe używanie zmywarki.
      • andaba Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:17
        Bardzo a' propos pewnego wątku.

Przecież escherichia coli, chlamydia trachomatis i herpes simplex to dodatki, bez których życie jest smutne.

Taka szczotka w zmywarce to jest to, dostarczenie odpowiednich ingrediencji organizmowi, nawet wtedy, gdy mąż w delegacji.

Bei, gdyby to kto inny ten wątek założył, posądzałabym o prowokację smile
        • mary_lu Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:26
          Proponuję abyś nie wkładała do pochwy szczotek z toalet oraz zakupiła do domu mydło, to będziesz miała lepsze wymazy z pochwy, a mąż spod napletka.
        • iwles Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:51

naprawdę Andabo myślisz, że Bei chodzio o bakterie na szczotce ? big_grin
        • atteilow Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 18:13
          andaba ja dobrze zrozumiałam, porównujesz męskiego penisa do kiblowej szczotki, w sensie,ze tak samo zasiedlony bakteriami big_grin?
          • kota_marcowa Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 19:33
            Hmm w sumie dobre pytanie, nie sądziłam, że penisem wyciera się resztki kału wszystkich domowników, a także i gości big_grin
        • 7katipo Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 21:21
          Andabo
          Obrzydliwa jesteś
          I chyba żal mi Ciebie uncertain
    • triss_merigold6 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:22
      Przeczytałam. Ciekawość pierwszym stopniem do piekła.
      • maj18-98 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:33
        Coz,skoro to kolezanka to pewnie juz pare herbatek sie u niej wypilo?
        Hmm.......
        • maggi9 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:42
          No ale koleżanka chyba też niejedno jadła i piła z tych naczyń i się nie przekręciła jeszcze? Nie choruje ciągle?

Może faktycznie ona ma dwie zmywarki jedną do naczyń drugą do jakiś innych domowych pierdoł. Ale i tak szczotka do kibla? Ja wolę wywalić i kupić nową niż myć.
          • bei Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:03
            maggi9 napisała:

> No ale koleżanka chyba też niejedno jadła i piła z tych naczyń i się nie przekr
            > ęciła jeszcze? Nie choruje ciągle?
            >
            > Może faktycznie ona ma dwie zmywarki jedną do naczyń drugą do jakiś innych domo
            > wych pierdoł. Ale i tak szczotka do kibla? Ja wolę wywalić i kupić nową niż myć

Nie zastanawiałam się czy choruje bardziej , czy w ogole choruje smile-wygląda na okaz zdrowia, dziecko również smile.
            Co do ilości zmywarek, ja nie wiem, ile ich ma, widziałam tylko czeluść zmywarki stojącej w kuchni smile
    • solejrolia Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:38
      dużo różnych rzeczy myję w zmywarce, ot, choćby klosze od żyrandoli, nebulizator do inhalatora, czy wiklinowe koszyki, które ukurzyły się, i mój maz czasem łapie się za głowę, czego ja tam nie myję. ale szczotka do WC? na taki pomysł, przysięgam, to bym nie wpadła....
      • ichi51e Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:15
        Pozostaje sie modlic ze puszcza zmywarke z samotna szczotka i kloszami ewentualnie...
    • mamalgosia Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:40
      Bei, litości...smile
    • majenkir Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:51
      big_grin
      Weszlam, bom myslala, ze nie jestem az taka wrazliwa.
      Blad big_grin.
    • aandzia43 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:53
      Oj tam, oj tam, czepiasz się wink paleczka okreznicy ginie w temp. 60 serwowanej przez jakiś czas, a tyle przecież zmywarka zapewnia wink
    • saszanasza Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 16:54
      A ja obstawiam, że był to sarkazm skierowany do córki. Głupie pytanie i równie głupia odpowiedźsmile
      • bei Saszanasza 01.03.14, 16:59
        To nie sarkazm, ja aż wychyliłam głowę by dojrzeć gdy mala otworzyla zmywarę i wyciagnęła bielutką szczotkę spośród talerzy, kubków , miseczek z bialej porcelany.
        • antyideal Re: Saszanasza 01.03.14, 17:26
          Jedyna nadzieja, ze, tak jak napisala Wegatka, matka nową szczotkę myla
          przed pierwszym uzyciem. To tez dziwne tongue_out ale wolalabym wierzyc w te wersje..
        • saszanasza Re: Saszanasza 01.03.14, 19:52
          o matko, to w takim razie straszne to nieludzko!
          • adorra0 Re: Saszanasza 02.03.14, 12:30
            Bilans wychodzi na zero - Ty nie myjesz szczotki do WC w zmywarce, ale też Twoje dziecko nie myje kibelkawink
    • aquella Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:05
      mi ulżyło, bo już myślałam, że dziecko pobite przez matkę z tej łazienki wyszło

• nangaparbat3 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:08
      Nie wierzę.
      • miruka Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:14
        Zaufania godni są tylko nieposiadajacy zmywarki czyli ja
        • bei A to teraz lajcik- też kuchennie 01.03.14, 17:30
          Moja kolezanka ma sąsiadkę, zawsze mowila o niej, ze to taka sympatyczna dziwaczka.
          Moj dorosly syn odbierał dla tej kolezanki stolik ze sklepu, zawiozl go, a kolezanki jeszcze nie bylo w domu. Zadzwonil na kom i ona poprosila o zostawienie stolika u sąsiadki.
          Tak tez uczynil, gdy postawil go w pokoju zauwazyl, ze na taborecie stoi wypasiony odbiornik tv ( na tamte czasy to kilka pensji z budżetowki)a na telewizorze maszynka elektryczna, a na niej garnek . Z garnka parowalo, maszynka rozpalona do czerwoności.
          Pani po prostu gotowala zupę. Wczesniej maszynka pewnie na tym taborecie stala, ale gdy stolek zostal zajęty przez telewizor powstala piramida .Obierala ziemniaczki i zabawiala chwilę syna opowieścią o swoich latoroślach. Jedna z jej corek edukowala się na tej samej uczelni co moj syn.
          I przy tym obieraniu WYGRYZALA OCZKA Z ZIEMNIAKÓW.

Ha, wcale mi nie chodzi o bakterie, na pewno zginęly podczas gotowania smile
          • iwles Re: A to teraz lajcik- też kuchennie 01.03.14, 17:33

o rany
            jeżeli nie hamowala się przy obcej osobie, to strach pomyslec, co ona robi, kiedy nikt nie widzi big_grin
        • b.bujak Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:33
          miruka napisała:

> Zaufania godni są tylko nieposiadajacy zmywarki czyli ja

nie posiadanie zmywarki nie wyklucza mycia szczotki kiblowej razem z naczyniami wink
          jeśli wychodzi na to, że największe skupisko mikrobów to gąbka do naczyń to lepiej myć gary szczotką do kibla
          • mary_lu Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:36
            A jeśli któraś nie ma zmywarki, to lepiej żeby piła wodę z wyszorowanego sedesu, niż z własnoręcznie umytej szklanki.
    • thea19 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 17:56
      przeczytalam malzowi i wyplul jedzenie
      • paliwodaj Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 18:05
        ale z drugiej strony jezeli czysto teoretycznie wspomniana kolezanka uprawia milosc oralna na wszelkie sposoby nie baczac na przerwy miedzy prysznicami , to co to za roznica czy do tego jeszcze myje szczotki do kibla w zmywarce.....
    • sheer.chance Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 18:13
      Colera... wlasnie sie dowiedzialam, ze jestem wrazliwauncertain
    • m_incubo Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 19:10
      Nie wierzę smile
      To znaczy wierzę, że wrzuciła szczotkę do zmywarki, ale nie chcę wierzyć, że szczotka była wcześniej używana zgodnie z przeznaczeniem. To musiała być nówka sztuka.
      • srubokretka Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 19:44
        > czotka była wcześniej używana zgodnie z przeznaczeniem. To musiała być nówka sz
        > tuka.

taaa a dezynfekowala, zeby corka mogla bezpiecznie sobie nia zeby umyc?
    • lauren6 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 19:37
      Grubo
      • wilowka To ja Wam pokażę moje ulubione znalezisko 01.03.14, 20:05

SKLEP Tchibo

Proszę dokładnie przeczytać opis pod zdjęciem

big_grin
    • morgen_stern Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:08
      Chłop przed chwilę powiedział, że nastawia zmywarkę i żebym szczotkę z kibla przyniosła, bo już nieciekawie wygląda big_grin no hit, gadam wam.
      • basia_400 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:10
        Nie takie rzeczy ludzie w zmywarkach myją
    • neffi79 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:24
      no cóz, dobrze, że myje tą szczotkębig_grin
      pewna znajoma osoba , ma tą samą szczotkę od kilkunastu lat, obrobiony kibel czyści się tą że szczotką po czym wrzuca ją do pojemnika, szczotka jest brązowa, i pływa w cieczy koloru nie bede opisywać, zapachu w tym kiblu też
      tak więc zmywarka to bardzo higieniczne wyjściewink <fuuuj>
    • jowita771 Re: Wrażliwi nie czytać! 01.03.14, 20:55
      Aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka