na każdego przychodzi pora
muszę się pożalić na moją teściową- kochaną zresztą
otóż mam bardzo silne migreny- w sumie to notorycznie mnie boli głowa- ból typowo migrenowy
jestem na lekach przeciwpadaczkowych- no jest ciut lepiej, ale wspomagam się innymi lekami
generalnie biorę tony leków, często mam ataki. obecznie jestem w takim stanie psychicznym, ze najchetniej kazdemu kto sie pyta " czy boli mnie glowa" odstrzeliłabym łeb
generalnie z teściową jest rozmowa taka- wie, że mam taki problem
- jak sie dzisiaj czujesz?
-no ostatnio lepiej, ale dzisiaj mnie boli głowa
-jakkkkk toooo?!?!?! powiedziane takim tonem jakby pierwszy raz słyszała o sytuacji
albo
- ojej ale przecież się tak nie da żyć!!!!!!!!!!!!
no nie da- ale co mam zrobić? co 2 dni nie moge zmieniać leków, na to wszystko trzeba troche czasu i tak naprawdę dopiero ucze sie swojej migreny
chodzę do lekarza, którego poznałam gdy wyladowałam w szpitalu neurologicznym w warszawie na sobieskiego
facet konkretny, fachowy, sprawdza moje odruchy za kazdym razem - mam prawidłowe wszystkie, robi szeroki wywiad
byłam u niego 2 razy od stycznia- mówił, ze na razie nie ma potrzeby robic tomografu, ale pewnie przy tej wizycie już będzie potrzeba
no i dzisiaj dzwoni teściowa
- boli? jak to ?!?!?!?!?!
- musisz zrobic ten tomograf
- no muszę, co nie zmienia faktu, ze mnie łeb boli
- no ale jak juz bedziesz wiedziała co ci jest, to pewnie przestanie cie boleć, bo pewnie sama sie martwisz i dlatego
-nie matwie sie, ze mam guza wiec nie od tego mnie boli glowa
-nawet tak nie mów! nie mysl o tym!!!!!!
- nie myslę mamo
- no ale głowa Cię boli!!!!!!
- no ale od zrobienia tomografu nie przestanie mnie boleć.
- ale bedziesz wiedziała, ze jestes zdrowa!!!!
- no bedę to wiedziała, ale głowa będzie mnie bolała dalej- juz jestem wku...ona;P, a tesciowa zaczyna od drugiej strony
- no ale nie mozesz brac tyle leków!!!!
- a co mam zrobić? nie biore ich dla przyjemności, w łeb sobie palnąć?
- nawet tak nie mów
wiem, ze mi nic nie poradzicie w wątku z tesciową, ale co sie wypisałam to moje
ale może polecicie mi jakieś terapie lekowe, które Wam pomogły
biorę sumamigren z tryplanów, ale działa srednio- czy któraś brała sumamigren, a potem cos innego i było lepsze?
aha jak pójde spać ok północy- to na drugi dzien ma migrenę- teraz chodze spac o 21 max 22 i wstaję o 6-7