Dodaj do ulubionych

Nivea Bath Care Balsam

07.03.14, 21:52
Organicznie nienawidzę wklepywania po prysznicu balsamów, zmuszam się do tego niemal.
Poza tym nie lubię jak mi się coś lepi albo trzeba czekać aż się wchłonie, żeby ubrań nie upaćkać wink
Takie rozwiązanie, jak balsam pod prysznic wydaje się wymarzonym rozwiązaniem moich problemów i zamierzam sprawdzić ten produkt.
A wy? Macie? Używacie? Warto?
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:03
      mam tak samo
      moze sie skusze
    • antyideal Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:05
      Tez nienawidze uncertain stosuje oliwe z oliwek, juz wole byc tlusta niz lepka smile
      • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:13
        antyideal napisała:

stosuje oliwe z oliwek, juz wole byc tlusta niz lepka smile

Ale ze do mycia? wink
        Dla mnie oliwa z oliwek jest trochę za tłusta, tzn czasem robię sobie coś w rodzaju sauny z oliwą, ale tak do smarowania to nie smile
        Ale Ty byłabyś idealną córką mojej mamy - ona od 20 lat mi tłucze do głowy, że mam codziennie smarować się oliwą jak ona wink
        • antyideal Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:18
          Nie, zamiast balsamu po.
          I nie codziennie, coś by mnie trafilo, to jednak męka uwazac by nigdzie sie nie dotknąc
          przez dluzszy czas wink ale efekt po oliwie utrzymuje sie dluzej niz po balsamach itp.
          • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:34
            Wiem, że oliwa jest rewelacyjna, ja robię w ten sposób (jeśli już robię wink), że po kąpieli smaruję się nią na mokre ciało, a potem owijam się wilgotnym ręcznikiem kąpielowym i tak sobie w nim siedzę z 15 minut smile
            Potem skórka jak jedwab smile
            • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:35
              Idealnie byłoby wejść po nasmarowaniu się do sauny, ale niestety nie posiadam
              • paul_ina Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 01:53
                Ja smaruję się oliwką dziecięcą na mokrą skórę, potem normalnie wycieram ręcznikiem, nawilża na cały dzień.
    • kkalipso Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:24
      Ja tam się smaruję po każdym prysznicu i powiem szczerze, że widać różnicę w porównaniu do moich rówieśniczek, mam dużo ładniejszą skórę, bez zmarszczek jędrną itd.
      • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:38
        Ja też się smaruję, ale cierpię przy tym smile
        A pytanie zadałam, bo być może dzięki temu produktowi udałoby się oszczędzić cierpień ograniczając wklepywanie balsamów np do 2x w tygodniu?
        • kkalipso Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:47
          Dla mnie to tak jak mycie zębów, nie lubię ale trzebasmile
          Mam różne balsamy, zapachy kuszą. Polatam troszkę nago żeby wchłonął i tyle czego tu nie lubić.

Ja za to poznam na odległość przesuszoną niepielęgnowaną skórę .
    • pitahaya1 Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 22:39
      Mam i testuję od kilku tygodni olej kokosowysmile
      Szybko się wchłania, pięknie pachnie, fajnie nawilża.
    • heca7 Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 23:12
      Mam ! Od dzieciństwa nienawidzę smarowania. Matka mnie jakimś masłem kokosowym smarowała na plaży i to było straszne. Nie dość , że śmierdziało mdło to się kleiło i musiałam czekać zanim czegokolwiek dotknęłam, na piaszczystej plaży taaa.
      Kupowałam różne cuda ale to nie było to. I parę tygodni temu zobaczyłam to cudo Nivea. Wreszcie coś dla mnie! Smaruję się, spłukuję i git.
    • mamaemmy Re: Nivea Bath Care Balsam 07.03.14, 23:12
      Ja mam,jest super.Też nie lubię balsamowania,ale to jest do przeżycia wink
      • konwalka Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 01:51
        mam, nie sprawdziło sie
    • claudel6 Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 02:07
      mam, kompletnie mi sie ten kosmetyk nie sprawdził.
      • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 03:08
        Tzn co? Słabo myje, czy słabo nawilża?
        • claudel6 Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 23:17
          on w ogóle nie myje. ja musiałam używać normalnego płynu pod prysznic. zostawia taką grubą jakby woskową warstwę na skórze. jak się spłuczesz, to coś tam niby jest. ale dla mnie to jest własnie taka warstwa totalnie powierzchniowa, w ogóle nie wnikająca w naskórek. ja potrzebuję czegoś co wnika i naprawdę nawilża. no i oszczędnośc czasu minimalna. kosmetyk moim zdaniem nie nadaje sie ani do mycia, ani do nawilżania. taka ni pies, ni wydra.
          • misterni Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 23:45
            Kupiłam dzisiaj, użyłam i całkowicie się zgadzam z Tobą.
            Szkoda, bo miałam nadzieję , że wreszcie znalazłam coś dla siebie.
          • duola77 Re: Nivea Bath Care Balsam 09.03.14, 00:54
            zostawia
            > taką grubą jakby woskową warstwę na skórze. jak się spłuczesz, to coś tam niby
            > jest. ale dla mnie to jest własnie taka warstwa totalnie powierzchniowa, w ogó
            > le nie wnikająca w naskórek.

bo tam w składzie króluje parafina smile
    • pe.tronela Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 03:07
      O zesz, mam tak samo. Kilka dni temu odkrylam z Lusha Ro's Argan Body Conditioner. Swietne to jest. Zupelnie zmienil mi sie komfort kapieli, od kiedy smaruje sie tylko pod prysznicem. Tyle ze nietanie. I w Polsce chyba ciagle Lusha nie ma. Wyprobuje przy okazja te Nivee o ktorej piszesz..
    • moofka Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 06:37
      jeju mnie tez sie tak nie chce
      jak mnie rozsadek zmusi, to korzystam z oliwek (ale kosmetycznych) na mokra skore
      szybko prosto efekt jest
      jak chce rytual kupuje pachnace masla
      to naprawde skuteczne tylko mascic sie trzeba dluzej niestety
      z ciekawosci wyprobuje - chocia kosmetyki nivea nie sa chyba moimi ulubionymi smile
    • monika3411 Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 07:06
      Dostałam kiedyś w Hebe małą buteleczkę tego balsamu i jak dla mnie to kompletne nieporozumienie. Skóra po wytarciu była jak niczym nie posmarowana (a wcale nie mam jakiejś wybitnie suchej). Musiałam używać zwykłego balsamu. Po 2 podejściach oddałam to cudo przyjaciółce, której z kolei odpowiadał ten balsam.
      Ja natomiast nadal używam olejków - na mokrą skórę i dopiero się wycieram. Żaden balsam już niepotrzebny, skóra jest gładką i nie lepiąca smile
    • guderianka Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 08:08
      znalazłam balsam -w końcu-po którym nie ma uczucia lepkości-bo jest lekki i świetnie się wchłania, żadnego innego już nie chcę

https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/14222_250.jpg
    • zoe1978 Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 08:47
      a ja dokrylam suchy olejek do ciala i wlosow i to jest tosmile
      szybko sie wchlania, nie klei i pieknie pachnie do tego
    • mid.week Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 08:54
      Ja mam taki olejek do mycia. Ok 5x tańszy.

https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/12346_250.jpg

Jest baardzo gęsty i taki właśnie oleisty. Trzeba sie do niego przyzwyczaić bo nie pieni się zbytnio wink
    • morgen_stern Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 09:50
      Wspomniałyście tu o oliwkach kosmetycznych nakładanych na mokra skórę, jakich używacie? Trzeba potem czekać, aż się wyschnie?
      • monika3411 Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 09:59
        Używam Natura Siberica, albo Alterra. Albo olej kokosowy. Smaruję skórę po umyciu, następnie normalnie się wycieram nie czekając.
        • morgen_stern Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 10:04
          Ale ręcznik to chyba od razu do prania? wink
    • princess_yo_yo Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 12:24
      uzywam czasem zwlaszcza jak biore prysznic nie w domu I czas I efektywnosc sie liczy. nie nawilza jakos spektakularnie ale pomysl jest lepszy niz gimnastykowanie sie z balsamem jak sie jest jeszcze w polowie mokrym w zatloczonej szatni.
      duzo lepszy jest balsam w sprayu Vaseline, w domu uzywam wlasnie tego, glownie dlatego ze uzywanie sprayow w publicznych szatniach jest niegrzeczne. wiekszosc przybytkow do ktorych chodze wyraznie prosi zeby tego nie robic.
    • wrednadziewucha Re: Nivea Bath Care Balsam 08.03.14, 22:41
      Dla mnie badziew jakich mało, skóra po tym taka, jakbym niczego nie użyła.

Ja najbardziej lubię rytuały Bath & Body Works (żel, mleczko, mgiełka), stosuję co drugi, trzeci dzień. Te mleczka są idealne, szybko się wchłaniają, pięknie pachną, odzywiają i nawilżają. Bajka.

Lubię też olejek z Rossmanna

https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/47461_250.jpg

Czasem mam lenia, nie chcę się niczym smarować, to używam żelów Luksji, rewelacyjne i cena śmieszna.

https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/47461_250.jpg
      --
      Gwardia umiera, ale się nie poddaje
      • wrednadziewucha fuck! to jest ta Luksja 08.03.14, 22:42
        https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/media/images/mleczko-pod-prysznic-luksja-care-pro-nourish/764343-1-pol-PL/mleczko-pod-prysznic-Luksja-Care-Pro-nourish_image_width_165.jpg
    • misterni Tak jak pisałam: 09.03.14, 01:57
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,149950311,149967994,Re_Nivea_Bath_Care_Balsam.html
    • eliszka25 Re: Nivea Bath Care Balsam 09.03.14, 14:32
      kupilam sobie tydzien temu. nie powiem, ze jestem zachwycona, ale jest moim zdaniem ok. z pewnoscia daje rade, jak sie spiesze, bo jednak szybciej jest sie posmarowac na mokra skore i splukac, niz wklepywac zwykly balsam i czekac az sie wchlonie, zeby sie ubrac. ten pod dprysznic duzo latwiej i szybciej sie rozsmarowuje, choc moim zdaniem jest mniej wydajny. ja pod prysznicem myje zawsze tez wlosy i na koniec nakladam odzywke do splukania, wiec z tym balsamem oszczedzam sporo czasu, bo nakladam odzywke na wlosy, w czasie, kiedy odzywka sie wchlania machne balsam, splukuje wszystko razem, wycieram sie i ubieram. widzialam ostatnio reklame takiego specyfiku garniera i jak tylko zobacze w sklepie, to kupie na probe, bo ogolnie balsamy garnier duzo bardziej mi odpowiadaja niz nivea.

acha, ktos tam pisal, ze ten balsam kiepsko myje. oczywiscie, ze kiepsko myje, bo on nie sluzy do mycia ciala. na butelce wyraznie jest napisane, zeby sie najpierw umyc zelem pod prysznic, nastepnie mokra skore posmarowac balsamem, splukac, wytrzec w recznik i mozna sie ubierac.
    • alabama8 Re: Nivea Bath Care Balsam 09.03.14, 14:54
      Chodzi o ten balsam do ciała, którym się smaruje pod prysznicem na mokrą skórę?
      Szału nie ma, dupy nie urywa. Sam moment smarowania jest fajny, potem się to lekko spłukuje, wyłazisz z wanny, wycierasz się i czujesz ... że trzeba by się pokremować. Kupiłam jedno opakowanie na próbę, zużyję, drugiego nie kupię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka