Dodaj do ulubionych

Dlaczego schroniska pobierają kasę

21.03.14, 11:10
za oddanie do nich psa. Jeśli ktoś znajdzie psa to nie ma możliwości zostawienia go tam. Pomijam fakt, że ktoś się pozbywa (to widać), ale znalezione mioty, bezpańskie. Dlaczego trzeba płacić nawet 300 zł? Dlatego ludzie przerzucają przez płoty albo zostawiają pod.
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:13
      Akurat schroniska tak cienko przędą, że chyba próbują każdego sposobu na pozyskanie pieniędzy. Ja nie mam z tym problemu, bo rozumiem.
      • mx3_sp Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:17
        ale wówczas zamiast oddać psa do schroniska to wywozi się do lasu, albo podrzuca komuś. Kolega z pracy w sadzie swoim znalazł porzuconych 7 szczeniaków. Nie wie co z nimi zrobić bo w schronisku trzeba 300 zł zapłacić a to nie jego psy są.
    • antychreza Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:19
      Które schronisko pobiera?
      Na stronie głównej krakowskiego stoi wołami, że pobiera tylko koszty utrzymania od właścicieli, którzy odbierają zwierzaka za schronu (co jest słuszne i sprawiedliwe).
      www.schronisko.krakow.pl/
    • mx3_sp Re: 21.03.14, 11:27
      Cennik opłat w schronisku dla zwierząt w Chojnicach
      Chojnickiego Stowarzyszenia Miłośników Zwierząt
      Schronisko dla Zwierząt "PRZYTULISKO" Opłata oddania psa do schroniska - 300 zł
      www.przytuliskochojnice.pl/content/view/50/31/
      Przyjęcie zwierzęcia od właściciela ( zasady przyjęcia w regulaminie punkt III.3 ) :
      - opłata 1 680 zł netto + 8% VAT = 1 814,40 zł brutto
      www.beskid-eko.pl/615,cennik-schroniska.html
      i inne
    • best_bej Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:29
      trochę nie na temat a trochę tak,
      schroniska i hyclostwo to niezły biznescrying
      przestałam wierzyć ludziom którzy je prowadzą, jesli przekazuję kasę- staram się zeby to było poprzez fundację albo stowarzyszenie ktore znam i prowadzi właśnie schronisko, bo w schroniskach bardzo czesto są przekręyt za przekrętami. Choć nie twierdze ze w kazdymsmile
      • mx3_sp Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:32
        żeby nie było, sama jestem psiarą od dzieciństwa. Teraz wychowujemy szczeniaczka po odejściu poprzedniego psa.
      • antychreza Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:41
        Tak sobie myślę, że to zależy. Jak 2 albo 3 lata temu były powodzie, schronisko w Krakowie postawiło na nogi pół miasta żeby zabrać zwierzęta (schronisko jest bardzo blisko Wisły i zostało zalane, na szczęście było puste), a najgroźniejsze izolowane psy dyrektor zabrał do swojego domu. A w jednej z miejscowości dyrektor nie wpuścił ludzi, którzy chcieli zabrać zwierzęta i zwierzęta utonęły...
        • best_bej Re: Dlaczego schroniska pobierają kasę 21.03.14, 11:47
          no bo to jak we wszystkim wsztstko zależy od ludzi. jedni robia biznes, inni tylko odwalaja robote i czesc, jeszcze inni maja misję. tak jest wszedzie.
          szkoda tylko ze w tej sytuacji psy sa od nas totalnie zalezne i nie moga sobie wybrac do ktorego schronu chca trafic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka