Dodaj do ulubionych

Wykryto spam.

04.04.14, 18:45
Jest temat na forum, który mnie dotyczy. Piszę wypowiedź. Nie zamieszczam w niej żadnego linka. Piszę o sobie i pytam o opinię. W stopce mam mój blog - od tygodni go mam i nie ma problemu.
Post się nie publikuje i jest komunikat: "Wykryto spam."
sad
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Wykryto spam. 04.04.14, 18:49
      spytaj o to na f. moderacja.
      • fifka02 Re: Wykryto spam. 04.04.14, 19:08
        Szczerze mówiąc, nie chce mi się. To nie było aż takie ważne. Zdziwiona jestem poprostu. I trochę przykro, bo jak babcie kocham - szczere i czyste zamiary miałam, żadnego spamu nie publikowałam. Trudno się mówi i idzie się dalej.
    • mayaalex Re: Wykryto spam. 04.04.14, 19:18
      Fajny blog smile
      • fifka02 Re: Wykryto spam. 04.04.14, 19:32
        Dziękuję.smile
        A ten wątek, co mnie od spamerów wyzwał smile to własnie o blogach był. smile
    • mika_p Re: Wykryto spam. 04.04.14, 19:46
      Automat do wykrywania spamu jest uczony ręcznie i sam sie uczy.
      Ręcznie - jak zawodowa administracja dopisze jakąś frazę do bazy.
      Sam - a dokładniej przy pomocy moderatorów i administratorow: do usuwania postów sa dwa guziki, zwykły i oznaczający spam. Automat analizuje te "zespamowane" posty i uczy się charakterystycznych dla spamerów fraz. Zapewne wcale nie chodzi o twój blog, tylko przypadkiem wyszło ci tak, jak zwykle spamerzy piszą, no i automat uznał, że nie jesteś niewinnym użytkownikiem wink
      Napisz na forum@gazeta.pl, może ci zdradzą, jaka to fraza (jeśli masz gdzies skopiowany post, który się nie wysłal)
      • verdana Re: Wykryto spam. 04.04.14, 20:18
        U mnie "wykryto spam" (link do bloga Zwierza Popkulturalnego) zaczął pojawiać się dokładnie po tym, jak Zwierz przeniósł się z bloxa do własnej domeny.
        • fifka02 Re: Wykryto spam. 04.04.14, 20:27
          a nie, to własną domenę mam od kilku tygodni... to albo nie to, albo opóźnienie jakeiś...
          • verdana Re: Wykryto spam. 04.04.14, 20:33
            Może opóźnienie, ja też nie ręczę, ze to było następnego dnia. Ale coś jest na rzeczy.
            • fifka02 Re: Wykryto spam. 04.04.14, 22:14
              Ale zaraz. Wtym watku piszę, blogawstopce mami działa. Więc to nie to. Musiałam tam jakiejś zakazanej frazy użyć. Ciekawe jakiej. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka