Dodaj do ulubionych

A ta kreacja nada się?

08.04.14, 10:21
standard- wesele w lecie.

https://i00.i.aliimg.com/img/pb/652/974/809/809974652_125.jpg
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 10:44
      Duzo zalezy od tego, co to za material - ale jak dobry gatunkowo material to na letnie wesele gdzies na zewnatrz sie nada. Ale raczej w stylu garden party, na jakas bardziej wypasiona impreze to juz mniej wg mnie.
      • mx3_sp Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 10:48
        szyfon, wesele polskie tradycyjne.
        • helufpi Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:31
          Gatunek materiału to: bawełna, jedwab, wełna, poliester, wiskoza itd. Szyfon, krepa, atłas, satyna, welur itd. to RODZAJ materiału. Szyfon dobry gatunkowo będzie z jedwabiu, a badziewny z poliestru. Rozumiem jednak, że nie każdy się interesuje modą.
          • mx3_sp Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:32
            no i co z tego?
            • helufpi Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:39
              Tylko tyle, że odpowiedź "szyfon" na pytanie "czy dobra gatunkowo?" jest bez sensu.
              Tak samo na pytanie "czy to dobry samochód?" nie odpowiadasz "to sedan".
          • kandyzowana3x Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:36
            Mogłabyś podesłać mi jakiegoś linka z tlumaczeniem tych podstaw dla totalnych ignorantow. Zaciekawilas mnie i chetnie poczytam cos wiecej w temacie.
            Dzieki
            • morgen_stern Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:45
              Ja też się chętnie dokształcę smile
              • vilez Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:02
                To tak jak np. ŻAKARD to technika tkania. Albo ŻORŻETA jako rodzaj splotu smile
            • helufpi Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:24
              Choćby tu jest nieźle usystematyzowane:
              skladblawatny.pl/slownik-tkanin
              • kandyzowana3x Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:31
                dziekuje. A jednak nie mozna nie doceniac funkcji edukacyjnej ematki wink.
              • tully.makker Re: A ta kreacja nada się? 09.04.14, 09:25
                Rozwalila mnie ta strona - oto przyklad:

kaszmir
                tkanina o splocie skośnym. Dość cienka i miękka, wełniana. Jednokolorowa lub wzorzysta. Zastosowanie: sukienki, szale.

Wreszcie sie dowiedzialam, co to kaszmir, hehe.

O ponte tez nie slyszeli. Porazka.
          • aquella Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 20:45
            to coś tak ładnie i prawidłowo wyrecytowała to nie są zagadnienia z mody tylko z materiałoznawstwa
    • run_away83 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 10:57
      Na romantyczne wesele w hippisowskich klimatach albo garden party - jak najbardziej.

Na uroczyste przyjęcie weselne w eleganckiej restaurscji jest już odrobinę zbyt swobodna. Ale jak rodzina nie ma kija w dupie to ujdzie wink
    • oqoq74 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 10:58
      Wszystko zależy od tego jaką masz figurę i jakie dodatki do tego dobierzesz.

Na ślub i wesele ubrałabym coś bardziej eleganckiego.
      • mx3_sp Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:02
        dość mam już tech eleganckich sukienek na kiju, używanych raz góra dwa. Figura normalna, 170 cm, 57 kg - rozmiar 36-38. Wesele latem, fakt restauracja, ale bez zadęcia (chyba bo nie wiem jak będzie). Młodzi wyluzowani, lekko po 30 tce.
        • run_away83 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:07
          Jak bez zadęcia to możesz zaryzykować tą kieckę. W sumie bardzo ładna jest. Jak ją uzupełnisz szpilkami, delikatną kopertówką i fajną biżuterią (może okazałe kolczyki?) to będzie ok.
          • ichi51e Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 18:08
            Moim zdaniem sliczna tylko ta szarfa w talii nadaje luzackiego wygladu. Jakby pasek byl inny to byloby lepiej (tak mi sie wydaje) no i tkanina (jedwab tak poliester nie) piekna
        • oqoq74 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:11
          Po co pytasz w takim razie?

Chcesz to ubierz.
        • moofka Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:13
          z zadeciem bez zadecia
          to nie kreacja tylko zwyczajnie brzydka nieforemna kiecka
          jak ktos ma piekna figure, to szkoda sie chowac pod ta plachta
          jak brzydko, to efekt stracha na wroble murowany
          • morgen_stern Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:49
            Moim zdaniem niebezpieczne są w tej sukience okolice pasa. Nawet na zgrabnej modelce, po fotoszopie wygląda to dziwnie.
    • edelstein Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:14

Nie,to zwykla letnia sukienka,nie nadaje sie na wesele.Sukienka na taka okazje musi byc elegancka.Moim zdaniem odpada.
    • lilly_about Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:17
      Wygląda jak szlafrok. Daj sobie spokój.
      • metro_2033 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:20
        Coś w talii nie halo. Za wysoko cięcie. I ten pasek beznadziejny a góra bez pomysłu. To tak w skrócie. Ale pewnie kosztowała kupę kasy.
        • mx3_sp a ta? 08.04.14, 11:28
          https://www.rentthedress.com/images/1392%20Mint.jpg?osCsid=8205a344a72ac42b3b7b4852f6a6e8a7
          • oqoq74 Re: a ta? 08.04.14, 11:35
            W nawiązaniu do Twojej wcześniejszej wypowiedzi o zakładaniu jeden raz sukienkismile Tę na pewno wynosiszsmile
          • cosmetic.wipes Re: a ta? 08.04.14, 11:35
            Ta jest fajnasmile
          • neffi79 Re: a ta? 08.04.14, 11:38
            ta lepsza niż ta pierwsza
          • run_away83 Re: a ta? 08.04.14, 11:40
            Jak koniecznie chcesz, żeby było zwiewnie i powłóczyście, a jednoczesnie zależy ci by wyglądać stosownie do rangi uroczystości, to wybierz sukienkę w tym stylu jaki ci się podoba, ale taką, żeby była ze szlachetnego materiału, dobierz eleganckie dodatki i równie elegancką fryzurę - żadnych sandałków na rzemyczkach, torebek-koszyczków czy niedbałych koczków, bo będziesz wygladała, jakbyś przyszła na to wesele prosto z plaży.
            • mx3_sp Re: a ta? 08.04.14, 11:50
              właśnie chcę delikatnie i zwiewnie,a nie elegancko. To wesele będzie w hotelu na plaży. Będzie plaża, ognisko, a jednocześnie szampan i łosoś.
              • run_away83 Re: a ta? 08.04.14, 12:18
                A to insza inszość - jak plaża, ognisko i takie tam, to kiecka w stylu boho idealnie się wpisze w konwencję smile
    • kota_marcowa Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:24
      Bardzo ładna letnia sukienka, ale na wesele bym w niej nie poszła.
    • helufpi Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:34
      Sukienka jest ładna. Ale to nie jest elegancka sukienka, jest za to na pewno bardzo wygodna. Na grilla do dawno nie widzianych znajomych.
      • babsee Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 11:42
        Zartujesz, ze poszlabys w takiej kiecce na grilla???i w takich butach????
        matko boska...mnie sie grill kojarzy z czyms bardzo malo zobowiązującym-spodnie capri i polówka a nie kiecka i szpilki.
        • kandyzowana3x Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:42
          Grill grillowi nie rowny. Ja bywam i w sukienkach i w dresach smile. Zamiast szpilek wybiore jednak sandaly na koturnie.
        • helufpi Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:35
          W szpilkach oczywiście nie - muszą być płaskie albo na szerokiej platformie, jeśli nie chcesz służyć za aerator trawnika. Są grille i grille - generalnie kiecka jest raczej outdoorowa.
        • tryggia Re: A ta kreacja nada się? 09.04.14, 09:33
          Komentarze w tym wątku skłaniają mnie do refleksji, że od "trza być w butach na weselu" większość nie zrobiła ani kroku.
          Szkoda tylko, że to właśnie tacy wyznaczają "tryndy".
          • mx3_sp Zaproponujcie coś kobity. n/t 09.04.14, 09:37
    • aurita Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:06
      bardzo ladna (ta pierwsza), tylko te ogonki mi przeszkadzaja. Ale ja lubie na luzie...
      • mx3_sp To w jakich się chodzi 08.04.14, 12:15
        jakie kiecki obowiązują na weselach? mam kilka wariacji sukienek ołówkowych, rozkloszowanych, na ramiączka z rękawkami i już się znudziły. Wolałabym właśnie coś lużniejszego, swobodniejszego.
    • lady-z-gaga Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:23
      modelka ze zdjęcia ma proporcje lalki Barbie
      strach pomyslec, co może taka kiecka zrobić z figurą normalnej kobiety, nawet bardzo szczupłej
      • mx3_sp Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:30
        o której piszesz? W typie tej drugiej widziałam kilka dziewcząt i nie było koszmaru
        • lady-z-gaga Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 12:59
          o pierwszej oczywiście
          druga jak najbardziej ok
    • vilez Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:09
      Niezbyt mi się podoba sama w sobie- góra jakaś nieforemna (choc lubię luźne sukienki), coś jest w niej nie tak. Poszukałabym innej.
      Ta druga znowu na ognisko weselne, hm...też nie bardzo.
      Szukaj trzeciej smile
      • mx3_sp 3 opcja 08.04.14, 13:15
        mam dokładnie taką: ale nudna już, ok, ta?

https://img.szafa.pl/ubrania/1/010955615/1341473208/rozkloszowana-sukienka-audrey-wesele-tkanina-s.jpg
        • lilly_about Re: 3 opcja 08.04.14, 13:17
          ta wink
          • mx3_sp Re: 3 opcja 08.04.14, 13:19
            najbezpieczniejsza, a ja chciałam poszaleć. Podumam jeszcze.
            • aqua48 Re: 3 opcja 08.04.14, 13:24
              mx3_sp napisała:

> najbezpieczniejsza, a ja chciałam poszaleć.

Weź pierwszą, plaża, ognisko to raczej dłuższa sukienka niż taka co jak lekko zawieje majtki Ci będzie widać. No i w pierwszej wygodniej usiądziesz..
              • vilez Re: 3 opcja 08.04.14, 13:29
                Tak, tamta w stylu najlepsza. Ale neich poszuka lepiej skrojonej.
            • nisar Re: 3 opcja 08.04.14, 13:24
              Weź pod uwagę, że na weselu się tańczy.
              Ostatnia sukienka ma - o ile dobrze widzę - spódnicę która będzie pięknie falowała w tańcu.
              Dla mnie - absolutnie ta!
        • vilez Re: 3 opcja 08.04.14, 13:31
          Ładna smile Ale rzeczywiście opatrzona. Choć bezpieczna wink
          Chciałaś zaszalec, to poszukaj, masz jeszcze czas.
        • tais86 Re: 3 opcja 08.04.14, 19:37
          Jak zobaczyłam tę 3, to zrozumiałam, dlaczego zależy ci na czymś niebanalnym smile jeśli to wesele będzie w Polsce, to gwarantuję Ci, że 90% młodych kobiet będzie ubranych dokładnie w ten fason i w ten kolor.
    • naomi19 Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:27
      o boze, straszna ta sukienka, nawet na grilla, a co dopiero na wesele...
      ta trzecia najlepsza ze wszystkich jak dla nie za krótka na wesele, ale jak ma byc na luzie...
    • jak_matrioszka Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:27
      Pierwsza mi sie nie podoba i przyjciolce bym mocno odradzla, chociaz nie potrfie do konca powiedziec dlaczego. Gdyby ja rozlozyc na czesci pierwsze, to kolor ma fajny (szczegolnie tlo, ale i zestawienie z innymi mi sie podoba), ogony osobiscie lubie ale te tutaj zbyt przesadzone, dekolt jest w porzadku, ale w sumie efekt jakos niebardzo. Podejrzanie duzo jej jest w obwodzie, jakby modelka miala na sobie kiecke o 1-2 numery za duza? O, juz wiem: ta sukienka wyglada tanio, bazarkowo i wogole be i nie potrafie nawet wymyslec gdzie by pasowala (poza kontenerem PCK).

Druga jest sliczna (ja uwielbiam maxi, wiec obiektywna nie jestem), kolor ma boski, dobry dekolt (przynajmniej na zdjeciu), ale na grila niepraktyczna bedzie (nawet jesli to losos z grila zapijany szampanem, bo cos o plazy pisalas). Do wnetrz by spokojnie pasowala, mniej lub bardziej wykwintnych, z wylaczeniem dyskoteki w stylu techno wink
      Za czyms koktajlowym do kolan/lydek bym sie opowiedziala, ewentualnie ciut krotsza maxi, tak zeby swobodnie sie mozna ruszac bylo.
      • mx3_sp to nie grill a wesele 08.04.14, 13:35
        w hotelu z dostępem do plaży, na której wieczorkiem będzie ogisko ( prosiak), ale cała akcja bedzie klasyczna, standardowe wesele.
        • mx3_sp najlepsza? 08.04.14, 13:38
          https://media.bodaclick.com/img/img_reportajes/8mil/98dec/8987_1302201993_4d9e0689ebe1d.jpg
          • jak_matrioszka Re: najlepsza? 08.04.14, 13:45
            To moze dwie kiecki? Na wesele w hotelu jedna, a na ognisko wieczorem druga? Przy czym na wesele 2 lub 4, a na wieczornego grila poszukaj wsrod juz posiadanych, albo spodnie i tunika, gril juz mniej formalny bedzie.
          • jak_matrioszka Re: najlepsza? 08.04.14, 13:46
            "Najlepsza" tez piekna smile
          • ichi51e Re: najlepsza? 08.04.14, 18:12
            Nieeeee.
            Ta jak dla druhny. Nieeee. Mi sie ta pierwsza podoba (ale wydaje mi sie ze na kogos z malym biustem - przy wiekszym talia podjedzie i si bedzie dziwnie wygladalo)
          • run_away83 Re: najlepsza? 08.04.14, 18:26
            Dość ładna i moim zdaniem stosowna do okazji, ale mam dwie uwagi:

1) Taki fason kiecki wymaga stanika bez ramiączek, który utrzyma biust na właściwym miejscu nawet podczas tanecznych wygibasów. I musi być naprawdę dobrze dobrany, bo inaczej będziesz zmuszona co kwadrans znikać w łazience i poprawiać cycki wink

2) Jeźeli jesteś szczupła, to jak włożysz taką kieckę, możesz zostać posądzona o próbę ukrycia ciąży i spędzić pół imprezy dementując plotki tongue_out
    • mamaemmy Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:37
      bardzo ładna sukienka-ale wg mnie na garden party,na plaże,spacer.
      Na wesele-nie za bardzo.
      Chyba,że to typowe wesele w ogrodzie smile
      • mamaemmy Re: A ta kreacja nada się? 08.04.14, 13:38
        o teraz zobaczyłam 2 i 3.
        Obie jak najbardziej na wesele.
        • mx3_sp Nudno czy nie taktownie? 09.04.14, 08:53
          o kolor mi chodzi?

https://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/51/08/16/4051081685
          • aneta-skarpeta Re: Nudno czy nie taktownie? 09.04.14, 10:05
            a nie ma wersji odwrotnej, kremowej w czarne groszki>?
            ta za smętna
            • mx3_sp Re: Nudno czy nie taktownie? 09.04.14, 10:13
              no nie ma właśnie. Tej czerni jednak się obawiam (czytając wcześniejsze wątki)
    • rudakita6 Re: A ta kreacja nada się? 11.04.14, 11:18
      Sukienka pt. ZA DUŻO - za dużo kolorów, za dużo ozdób - pasków, asymetrycznych dołów... Jak dla mnie w sam raz na wiejskie przytupy... Na oficjalne weselne wyjście JA wybrałabym coś bardziej gustownego:https://walkonvogue.com/image/cache/data/$T2eC16R,!)cE9s4PtI(cBQE0nU9B,Q~~60_3-625x794.jpgwalkonvogue.com/sukienki-Victorias-Secret/wieczorowe?product_id=275https://walkonvogue.com/image/cache/data/V289255-625x794.jpghttps://walkonvogue.com/image/cache/data/sukienki/198493521-625x794.jpghttps://walkonvogue.com/image/cache/data/$(KGrHqF,!n0FJLrZGF(TBSWd4zZnug~~60_57-625x794.jpghttp://walkonvogue.com/sukienki-Victorias-Secret/wieczorowe?product_id=245
      • mx3_sp Re: A ta kreacja nada się? 11.04.14, 11:22
        ta pierwsza to gustowna? Czarna ładna jest, ale właśnie czarna. Wisz mi chodzi o coś bardziej nietypowego. Jak wcześniej napisałam mam bardzo dużo sukienek ołówkowych i rozkloszowanych, teraz chciałabym coś innego. W sieciówkach jest nędza - była i wyszłam.
    • starobrno Re: A ta kreacja nada się? 12.04.14, 14:51
      W Mango widzialam sukienki, ktore mogly by ci sie spodobac. Kilka nawet przymierzalam u kolezanki i choc ja zdecydowanie jestem nie-sukienkowa - to patrzac na ich jakosc i odszycie bylam zachwycona.
    • wielkanocnaniespodzianka Re: A ta kreacja nada się? 12.04.14, 15:58
      na wesele nie, raczej na bardziej przyziemną imprezkę.
      ale to kwestia gustu.
      • paliwodaj Re: A ta kreacja nada się? 12.04.14, 17:34
        skad wy te potworki znajdujecie to ja naprawde nie wiem. Przede wszystkim do tych marszczonych w pasie z szarfami to trzeba miec badny ksztalt pupy i idelane biodra, nie za duzy cyc. No sorki ale nie na kazda ematke sie nada ( z pelna swiadomoscia jej prawie idealnej figury)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka