Dodaj do ulubionych

Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet

16.04.14, 16:30
informacja o tym, że nie wykonuje się generalnych porządków, nie gotuje i nie piecze na święta? Czy, że w ogóle na codzień odbębnia się domowe obowiązki w okrojonym zakresie albo wcale (bo np. sprząta zatrudniona osoba, gotuje facet/mąż)?
Rozmowa w pracy, panie wymieniają się uwagami nt. tego, która ma więcej do roboty w związku ze zbliżającymi się świętami Wielkiej Nocy.
Pytanie skierowane do mnie: a Ciebie co czeka w domu do zrobienia przed świętami?
Ja: nic.
I zaczęło się, że jak to, że jak tak można i eskalowało.
Nieraz, nie dwa mnie to spotkało, moje przyjaciółki również, w realu czy na forum.
Czy kobieta musi być zawsze urobiona po pachy, żeby inne jej nie zjadły?
Nie prowadzę domu, bo nie lubię i nie muszę i nie uważam, żeby ten fakt zasługiwał na agresję, z jaką się spotykam ja czy inne kobiety z tego tytułu. Nie chwalę się tym, ale zapytana nie zamierzam kłamać i udawać, że jestem zarobiona pracą na drugi etat w domu. Mam wrażenie, że żyję w średniowieczu.
Można (a nawet radzę tongue_out) zignorować mój post, tak tylko chciałam wydusić to z siebie, bo tego co mnie dzisiaj i poprzednio spotkało nie da się racjonalnie wytłumaczyć.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:47
      > tego co mnie dzisiaj i poprzednio spotkało nie da się racjonalnie wytłumaczyć.

Da się. Ale nie ma to związku z porządkami, tylko z osobowościąsmile
    • gryzelda71 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:48
      Jakie masz dziwne przygody hehhe
      • verdana Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:51
        Naprawdę? Jak mówię, ze na święta nic nie robię, spotykam się wyłącznie z wybuchami zazdrości. Może nie problem, a sama Autorka budzi agresję?
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:53
          Pisałam również o koleżankach/przyjaciółkach.
          Że wzbudzam zazdrość/agresję- nie dziwiłoby mnie to, ale w podobnych sytuacjach znalazły się moje przyjaciółki.
          • jagienka75 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 12:11
            wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisała:

> Pisałam również o koleżankach/przyjaciółkach.
            > Że wzbudzam zazdrość/agresję- nie dziwiłoby mnie to, ale w podobnych sytuacjach
            > znalazły się moje przyjaciółki.

baby Ci zazdroszczą po prostu.
            masz od nich lepiej, nic n ie musisz a one po pracy pędzą do domu do roboty na "drugi etat".
            taka prawda.
            z czymś takim spotkałam się ze strony koleżanki z pracy. miałam wtedy 25 lat, nie miałam rodziny, zero obowiązków.
            ona była w moim wieku, była mężatką, na stanie kilkuletnie dziecko.
            zaśmiałam jej się w twarz., bo czy to moja wina, że wcześnie zaczęła? że zaliczyła wpadkę w wieku 19-20 lat i musiała wydorośleć?
            powiedziałam jej, że gdyby troszkę poczekała, dziś miałaby tak dobrze, jak ja i kazałam się jej łaskawie odwalić.

dziś sama mam męża ( za mąż wyszłam w wieku 30 lat), dwójkę dzieci i nie zazdroszczę tym, które nie mają obowiązków.
            nie zamieniłabym swojego życia na inne.
            pewien etap życia się skończył i zaczął nowy.
            mnie jest dobrze.
    • ga-ti Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:53
      No ja w tym roku nie sprzątam, mąż umył okno u dzieci po remoncie, ja tylko wyprałam (pralka) i wyprasowałam firanki, mąż ogarnie łazienkę (mogłabym to zrobić, ale skoro mogę nie), dzieci odkurzą i kurze wytrą. Ja jestem prawie w 9 miesiącu ciąży i postanowiłam się opitalać wink
      Zajmę się trochę gotowaniem i pieczeniem, bo lubię, ale też bez przesady, zwykle się nagotowałam, a później trzeba było mrozić, wyrzucać, bo się przejeść nie dało.

A co do porządków przedświątecznych, dla mnie to taka dodatkowa mobilizacją, bo na co dzień to raczej leniwa jestem.
    • sumire Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:53
      serio? nie zauważyłam. ani razu nie słyszałam 'jak tak można', za to często 'ale ci fajnie'.
    • blond_suflerka Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:54
      Pytanie jest niewłaściwie postawione bo przecież nie u wszystkich kobiet tylko u pewnej części a to już jest całkowicie zrozumiałe. Ludzie są różni, mają różne poglądy i sposoby funkcjonowania tym samym jedne kobiety będą zdziwione bez agresji, inne agresywnie zdziwione, jeszcze inne będą zazdrościć a jeszcze inne mają dokładnie tak samo jak Ty.
      Niepotrzebnie traktujesz wycinek rzeczywistości jako całość.
      Teraz jest właśnie mnóstwo kobiet, które już nie sprzatąją i nie gotują. Wręcz mówi się o zaniku tradycji i zlecaniu wszystkiemu paniom sprzątającym czy firmom cateringowym. Kwestia tego gdzie się patrzywink
    • echtom Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 16:55
      Ja chyba w ogóle nie gadam o świątecznych porządkach, bo nie mogę sobie przypomnieć jakichś reakcji otoczenia w temacie wink Wersję standardową mam taką, że żadnych porządków, bo tłumaczenie pochłania cały mój czas, tylko dziewczyny coś na bieżąco ogarną i zrobią w kuchni.
      • bi_scotti Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:01
        W mojej pracy romowy (damsko-meskie) dotycza wylacznie planow na long weekend (Good Friday, weekend, Easter Monday - zyc, nie umierac wink ) a wiec jedzenie, spanie, podrozowanie, czas z dziecmi etc. Ktos chyba cos wspomnial o umyciu okien badz pracy w ogrodku ale poniewaz wczoraj spadl jeszcze snieg wiec nikt tego nie potraktowal powaznie. Na spring cleaning przyjdzie jeszcze czas, szkoda marnowac takie fajne 4 dni na takie dzialania, kazdy pracujacy czlowiek takie rzeczy wie wink
        • majenkir Re: 16.04.14, 17:12
          Haha, u nas tez w nocy spadl snieg. Budze sie dzisiaj rano, a tu bialo big_grin. 16 kwietnia!
          • nanuk24 Re: 16.04.14, 18:10
            u mnie tez spadl przedwczoraj po poludniuuncertain
      • nelamela Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:04
        Ha ha ha ja też nie zamierzam się przemęczać.Wczoraj siostra poinformowała mnie że jesteśmy zaproszeni na całe dwa dni do niej.Wcześniej zamówiłam wędliny i białą kiełbasę u znajomego rzeznika,sama piekę tylko karkówkę.Okna umyła mi pani,a że mieszkanie przed wiosennym malowaniem więc tylko jutro i pojutrze trochę ogarnę...Też nie prowadzę domu i głośno o tym mówię.Zasuwam na dwa etaty i nie będę się poświęcać...Nie przejmuj się.Kobiety pewnie zazdroszczą...Pozdrawiam I Wesołych Świąt smile.
        • mrs.petronela Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:23
          Ja jak mówię, że gotuję sporadycznie, a w domu sprząta nam pani, która przychodzi raz w tygodniu, a poza tym o dom dbamy wspólnie i jest pełna równość na tym polu to wzbudzam niedowierzanie. I to młodych, wykształconych kobiet. A jak mówię, że mamy wywalone na Wielkanoc i jedziemy do spa to żółć i piana wink
    • vre-sna Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:15
      Jesusss, ciesz sie zyciem. Gdybym byla na Twoim miejscu, uprzejmie bym wysluchala i zyczyla wesolych swiat. No tyle empatii chyba w sobie maszsmile
    • a.nancy Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:15
      nigdy się z takim zjawiskiem nie zetknęłam
      w ogóle trudno mi sobie wyobrazić taką rozmowę
      coś w stylu "zatrudniasz osobę do sprzątania? jak śmiesz zdziro!"? tongue_out
      ale tak serio, zabiłabym śmiechem
      • raczek47 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:39
        Myślę,że fobia przedswiątecznego sprzątania pochodzi z dawnych lat, kiedy wszystko było duże,cięzkie, z trudem się dawało podnieść, przenieść itp. w związku z tym rzadko to robiono-mówię np.o cięzkich zasłonach-siedliskach kurzu, pościeli, którą trzeba było gotować i krochmalic,wielkich dywanach, które z trudem zwijało sie w rulon i wynosiło do trzepania, podwójnych oknach na kilka klamek, ciężkich meblach-klamotach, za którymi gromadził się kurz i braku pralek automatycznych.
        Ja swoje 6 plastikowych okien ogarniam w godzinę, firanki mam dwie, b.lekkie, piorę 15 min i wieszam 10 min, zasłon brak, dywanów brak, bo szkoda mi zasłaniać ładną podłogę,ładowność mojej pralki to 7 kg, więc wszystkie pościele wrzucam na raz,większość mebli mogę sama przesunąć,coby wymieść kurze,kolekcji kryształów, zbierających kurz nie posiadam, wiec odpada mycie i polerowanie(jak pamiętam z dzieciństwa), nie trzeba poza tym stać w kolejkach po szynkę i czekoladę, bo wszystkie zakupy można zrobić w jakimś tesco w godzinę. Tak,ze gruba przesada z tym sprzątaniem,może więcej z gotowaniem,ale Wielkanoc to nie BN, więc i tak nie robi się ton pierogów, bigosów i pierników.Niektóre baby na siłę nakręcają sztuczne tematy.
    • triss_merigold6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:29
      Mozesz zgodnie z prawda odpowiadać, że mieszkasz z rodzicami i oni wszystko robią.
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:24
        triss_merigold6 napisała:

> Mozesz zgodnie z prawda odpowiadać, że mieszkasz z rodzicami i oni wszystko rob
        > ią.

Tylko, że ja nie mieszkam z rodzicami i oni wszystkiego nie robią. big_grin
    • demonii.larua Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 17:52
      Dziwne te baby w Twojej pracy smile
    • martha_marcy_may_marlene Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:05
      U mnie jest trynd odwrotny - wszyscy jeżdżą na gotowe do teściów albo do rodziców, więc jakby ktoś powiedział, że chce się naharować jak dziki osioł, aby przygotować święta, to reszta zrobiła by na czółku stosowne kółkawink
    • misterni Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:09
      Oj biedactwo smile
      I pewnie to od tych paskudnych mężatek usłyszałaś?
      Wyjątkowego pecha masz dziewczyno wink
      • wegatka Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 02:26
        No jasne, przecież tylko mężatki, wraz ze swoimi misiami, przejmują się świętami.
        • misterni Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 02:32
          No co Ty, Misie się nie przejmują, to misiowe zasuwają w kuchni i jeżdżą na szmacie wink
    • nanuk24 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:12
      Widocznie tak cie wszyscy kochaja w realu... jak i na forum.
      Nie dziwi nic.
    • mayaalex Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:20
      No niektore kobiety takie po prostu sa - i to nawet wsrod mlodych i wyksztalconych. I lubia sie licytowac tym ktora jest bardziej wykonczona i ktora wiecej sie narobila... A Ty im psujesz przyjemnosc wink
      Ja tez jestem z frakcji niesprzatajacej i niegotujacej wiec dla mnie te pokazy meczenstwa to jakis kosmos - ale dla mojej mamy to niestety norma.
      I pamietam, ze jak bylam w pierwszej ciazy, to niektore kolezanki jedna przez druga usilowaly mnie przekonac, ze moje zycie wlasnie sie skonczylo, ze juz nigdy nie bedzie tak fajnie jak przed dzieckiem, ze ani kasy ani czasu dla siebie samej nie bede miala, etc, etc. A jak sie potem okazalo, ze maz wspolpracuje, ze jest niania, ze ja mam czas isc do fryzjera, ze nadal latamy na fajne wakacje, ze dziecko to jest mnostwo przyjemnosci i zabawy, to tez wlasnie takie oburzone byly, ze jak tak mozna smile
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:27
        Trafiłaś w sedno, Mayaalex. Dokładnie, dziewczyny licytują się która więcej zrobiła i która bardziej pada z nóg i która później poszła spać.
        • claudel6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 23:49
          gdzie Ty pracujesz? w jakimś babińcu?
      • konwalka Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:29
        a bo to ludzie takie są
        nie dogodzisz
        jedne baby nie roxzumieją, że ex pani Marcinkiewicz przyjmie męża z powrotem i że właśnie przezywa najpiekiniejszą wiosnę od wielu lat, drugie nie dopuszczaja mysli, ze mozna byc zrelaksowaną i nie zapyerdalac jak beduin przed swietami
        eh, nigdy nic nie pasuje tym kobitom
        • kol.3 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:41
          Jakby mój potencjalny ex przybył z 20 milionami, też bym przyjęła big_grin)
          Ponoć nic tak facetowi nie dodaje uroku jak gruby portfel.
        • marychna31 z tymi Marcinkiewiczami to zakrawa na obsesję. 16.04.14, 18:48
          Nawet ze sprzątaniem ci się kojarzą?
          Nie wierz we wszystko co w Fakcie i na Pudelku napiszą. Mogłabyś się bardzo zdziwić, gdybyś poznała prawdziwą sytuację.
          • konwalka Re: z tymi Marcinkiewiczami to zakrawa na obsesję 16.04.14, 19:13
            > Nie wierz we wszystko co w Fakcie i na Pudelku napiszą. Mogłabyś się bardzo zdz
            > iwić, gdybyś poznała prawdziwą sytuację.

jesli to do mnie, to pudło
            troche znam "prawdziwą sytuację" spoza sieci
            • marychna31 Re: z tymi Marcinkiewiczami to zakrawa na obsesję 16.04.14, 19:34
              > troche znam "prawdziwą sytuację" spoza sieci
              tak wiem, pisałaś kiedyś, że twój mąż go trochę znał i uważa, ze jest nieciekawy. No więc ja ich oboje kiedyś znałam z pewnością dużo lepiej niż twój mąż i mam o im zupełnie inne zdanie. A i tak bardzo daleko mi do oceniania całej tej sytuacji i doradzania, co, kto powinien zrobić.
              • konwalka Re: z tymi Marcinkiewiczami to zakrawa na obsesję 16.04.14, 20:08
                A i tak bardzo daleko mi do oceniania całej tej sy
                > tuacji i doradzania, co, kto powinien zrobić.

po pierwsze-podziwiam pamięć
                po drugie-moje zycie jest tak przeraźliwie nudne i nijakie, że ekscytuję się czyims życiem
                oraz komentuję, do czego mam prawo( podobnie jak ty do opinii, że przyhaczam o obsesję)
                po trzecie- wtret o M. był wycieczką personalna, bynajmniej nie w stronę głównych bohaterów, tylko watkodajki
                i tu, jesli pozwolisz, chcialabym zakonczyc dygresje
      • mrs.petronela mayaalex 100/100! 16.04.14, 18:57
        mayaalex uff jest nas więcej: leni, które nie przepadają za sprzątaniem i u których nie musi być wszystko na błysk wink Ja zauważyłam niestety ogólną tendencję w stylu: "niech wszyscy mają tak źle jak, ja. Pokażę im jaka jestem dzielna/idealna/wytrzymała." Nawet w wątku o posiadaniu dzieci się przewinęły głosy "chcę, żeby inni zobaczyli co to znaczy zasuwać i wychowywać dzieci i w ten deseń." Królują w tym niestety kobiety, które nie dzielą się obowiązkami domowymi (bo mój misiaczek i tak sobie z tym nie poradzi, JA to zrobię lepiej) ani wychowywaniem dzieci (tylko ja wiem, jak dziecko nakarmić/ubrać/uśpić) A potem płacz, że ukochany siedzi przed kompem i ani w domu ani przy dzieciach nic nie ruszy.... Niestety osoby nieumartwiające się są posądzane o brak uczuć macierzyńskich, lenistwo i inne straszne rzeczy wink Ja już się w pracy nasłuchałam (od koleżanek) jak mąż poszedł na L4, żeby z dzieckiem chorym siedzieć....A tak nam było po prostu obojgu wygodniej i akurat u niego w firmie mniej się działo, a u mnie więcej.
      • wegatka Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 02:29
        mayaalex napisała:

to tez wlasnie takie oburzon
        > e byly, ze jak tak mozna smile

Przyznasz, że w tym zadaniu Cię trochę poniosło big_grin
    • klubgogo Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:27
      A u mnie reakcja na wieść, że nic nie robię na święta była inna - padły komentarze zazdrości, że mnie to dobrze.
      Nie mam firanek, więc nie musze ich zmieniać, okna myję raz w roku, nie mam potrzeby częściej i nie musi to być na wielkanoc. Nie gotuję nic specjalnego, nie piekę, po prostu nie obchodzę świąt, więc mam odpoczynek, a nie harówkę przed, by w święta paść zmęczona.
    • magiczna_marta Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:37
      Ja robie tylko swieconke i pojde z synem do kosciola- dlatego ze on chce. Sprzatam jak zwykle i mam w nosie wszystko.
      Rodzice zaprosili nas na niedziele, w poniedzialek chlopcy jada do swojego ojca a ja leze.
      • magiczna_marta Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:47
        Aha, zeby nie bylo watpliwosci, gdyby rodzice nas na niedziele nie zaprosili to pewnie zjedlibysmy na sniadanie platki z mlekiem plus to co ze swieconki a na obiad wyjelabym cos z zamrazalnika wink
    • kol.3 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:38
      Lata temu u mnie w pracy rozmowa była wprost przeciwna - koleżanka oświadczyła że baby to są głupie bo przed świętami nic tylko sprzątają i sprzątają, robią wielkie generalne porządki a ona nie robi, bo sprząta na bieżąco i nie ma zaległości. Jak szyba w witrynie jest brudna to ją na bieżąco przeciera i już. Spytałam ją czy na bieżąco odsuwa szafki w kuchni i myje podłogę pod szafkami (w tamtych czasach zabudowy kuchenne były rzadkością). Koleżanka zdębiała i spytała, po co odsuwać szafki.
      Sęk w tym, że jeden ma potrzebę odsunięcia szafek raz na rok, a inny nie i to jest cały problem.
    • marychna31 dziwne 16.04.14, 18:44
      Nic nie szykuję na święta bo najpierw jedziemy do moich rodziców a potem do mojego teścia. Więc sprzątam, gotuję- jak co dzień. Jak komuś o tym opowiadam nikt nie staje się agresywny. Najczęstsza reakcja to uśmiech i komentarz "a to fajnie". Ale bez większych emocji.
      • wegatka Re: dziwne 17.04.14, 02:40
        Najczęstsza reakcja to uśmiech i komentarz "a to faj
        > nie". Ale bez większych emocji.

Marychno, bo tak chyba normalni ludzie zawsze reagują. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić wybuchów agresji z takiego powodu. Ale może ja nie mam tak rozbudowanej wyobraźni, jak wątkodajka wink
    • mynia_pynia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:44
      Mam w pracy ludzi różnych wyznań i nikt nie robi wielkiego zamieszania przy okazji świąt.
      Ja szykuje koszyczek i zrobię żurek na nic więcej się nie piszę - i jeszcze sałatkę śledziową.
    • melancho_lia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:55
      Nie wiem, u mnie w otoczeniu nie ma takiego parcia na pucowanie kątów na Święta.
      Ja sprzątam na bieżąco, czy święta czy nie. Okna myję dwa max trzy razy do roku- jak mnie najdzie. Teraz na Wielkanoc nie zamierzam- zimno jest i nie chce mi się.
    • rosapulchra-0 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 18:59
      Eskalację pewnie sama podsycałaś mocno.
      Nie interesuje mnie co inni ludzi robią w swoich domach, jeśli zachowują normalnie. Reszta należy do nich.
    • mona_mayfair Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 19:02
      Mnie czeka tylko zrobienie żurku ;p Przyjechałam dzis po miesiącu do domu i nie poznalam chałupy, tak mi teściowa kochana wysprzatała;p Mogła sobie odpuścic przemeblowanie pokoju dzieci, nowe firanki, żarówiasto żółte zasłonki i pierdylion obrusików, ale wysprzatane mam na błysk ;p
    • lauren6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 19:10
      Nie robisz nic, bo nie jesteś wierząca i nie spędzasz świąt? Czy nie robisz nic, bo jedziesz na święta np. do rodziców i postanowiłaś zwalić wszystkie obowiązki okołoświąteczne na własną matkę?
      Dla mnie to zasadnicza różnica i w drugim przypadku nie dziwię się koleżankom, że potępiły takie zachowanie (brak partycypacji w przygotowaniach, nie wyjazd do rodziców).
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 19:43
        A dlaczego Ci matka akurat przyszła do głowy? A nie ojciec?
        To u Was normalne, że kobiety zapieprzają? Same?
        • lauren6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:04
          Dla mnie naturalne jest, że laski w pracy zrobiły ci dżihard z powodu obrony innej zapracowanej kobiety, nie chłopa.

Jak widzę, wszystko z jednym ci się kojarzy i wszystko musisz podciągnąć pod tą wyssaną z palca tezę. Typowe.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:06
            Ale p...lisz. Wszystkie doskonale wiedzą, że nie jestem katoliczką.
            • lauren6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:15
              Więc teraz się stylizujesz na uciśnioną niewierzącą. Coraz lepiej big_grin Zaraz przeczytamy, że tępy katoliki drób domowy postanowił zadziobać niebanalną niewierzącą singielkę.
              • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:23
                lauren6 napisała:

> Więc teraz się stylizujesz na uciśnioną niewierzącą. Coraz lepiej big_grin Zaraz prze
                > czytamy, że tępy katoliki drób domowy postanowił zadziobać niebanalną niewierzą
                > cą singielkę.

Taa, przystopuj, bo wyobraźnia cię ponosi i z logiką kiepsko (koleżanki z pracy=drób domowy? hłe hłe hłe), z kojarzeniem faktów jeszcze gorzej. Posprzątaj może.
                • lauren6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:28
                  Ja myślałam, że jako singielka feministka doradzisz mi bym pogoniła chłopa do mycia podłogi, a tu zwykłe: idź posprzątaj sad

W pierwszym poście święte oburzenie, że wymaga się od kobiet prac domowych, a teraz sama mnie wyganiasz do szmaty. Wyszła hipokryzja trollicy, której z braku prac domowych najwyraźniej się nudzi i postanowiła wywołać s*itstorm na forum.
                  • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 20:29
                    Bo Twoje miejsce jest przy szmacie. Powodzenia.
                    • misterni Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 02:04
                      Bardzo uprzejmie. Ta kultura to pewnie dzięki temu, żeś zupełnie niesfrustrowana i zadowolona z życia, w przeciwieństwie do głupich ematek. smile
                      • lauren6 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 07:13
                        Niezła jest big_grin

Nie kojarzę wyznawczyni z innych postów jak te cierpiętnicze lub wyzywające. Wyznawczyni cierpi regularnie, tłamszona przez rodzinę, znajomych, kolegów z pracy. Po poziomie chamstwa pokazywanym na forum specjalnie mnie to nie dziwi, że w RL jest sprowadzana do parteru.
                        • 5justi Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 09:37
                          Lauren BRAWO

łatwo załatwiłaś prostaczkę big_grin
                        • rosapulchra-0 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 10:04
                          Lauren6, 100/100
                    • 5justi Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 09:35
                      ale wylazła z ciebie prostaczka.... żenada
                    • rhaenyra Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 09:41
                      zabrzmialo jak zaproszenie tongue_out
                      • zeldaf Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 17.04.14, 10:18
                        rhaenyra napisała:

> zabrzmialo jak zaproszenie tongue_out

big_grinbig_grinbig_grin
                        Nie opowiadam się po żadnej ze stron, ale to mnie rozśmieszyło.
              • rosapulchra-0 Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 23:57
                lauren6 napisała:

> Więc teraz się stylizujesz na uciśnioną niewierzącą. Coraz lepiej big_grin Zaraz prze
                > czytamy, że tępy katoliki drób domowy postanowił zadziobać niebanalną niewierzą
                > cą singielkę.

big_grin big_grin big_grin 100/100!
    • franczii Re: Dlaczego budzi taką agresję wśród kobiet 16.04.14, 19:40
      Nic podobnego nie zauwazylam. W ogole to nie mowie co robie w domu bo jak mowie, ze np. okna myje lub prasuje to sie pukaja w czolko, zem glupia i samej mi sie chce zamiast komus zaplacic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka