rosapulchra-0 22.04.14, 22:15 codziennego użytku nie możecie się obejść na co dzień? Właśnie uświadomiłam sobie, że ja bez okularów. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_edith Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:19 Bez telefonu, auta i okularow przeciwslonecznych. I ksiazki lub kindla. Kremu do rak. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:20 bez szczoteczki do zębów, na niej opiera się moja rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:26 kosheen4 napisała: > bez szczoteczki do zębów, na niej opiera się moja rzeczywistość Twa rzeczywistość musi być wyjątkowo ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:33 kerri31 napisała: Twa rzeczywistość musi być wyjątkowo ograniczona. A twój kij w doopie wyjątkowo długi Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:31 Nie tłumacz. Nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:22 Soczewek , papieru toaletowego, wody z kranu, kremu Nivea, Kołdry ,poduszki, łóżka, kubka kawy, skarpet, B-H, tuszu do rzęs, laptopa, Fb, myszki, podłogi, prądu i żarówek, butów. Jak sobie coś jeszcZe przypomnę, to napiszę. Albo zadzwonię. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:23 Telefon, kubki do herbaty i kawy, okulary Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:31 Bez okularów (bez soczewek jakoś obleci - czasem nie zakładam nawet kilka dni ) Bez czegoś do poczytania Bez telefonu Bez kosmetyków, szczotki do włosów i zębów, oraz prostownicy od jakiegoś czasu Bez perfum Bez TV, radia lub jakiegoś odtwarzacza muzyki tuż przed zaśnięciem - nie potrafię zasypiać w całkowitej ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:32 To nie przedmiot, ale nie wyobrażam sobie już życia bez internetu. I bynajmniej nie mam tu na myśli ematki Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:34 Ja też, ale dzień, a nawet kilka jestem w stanie wytrzymać Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:37 Dzień, a nawet kilka tak. Ale na dłuższą metę już nie. Przez internet robię wszystko - płacę rachunki, robię zakupy, pracuję, odpoczywam itp itd. Powrót do czasów bez stałego łącza równa się dla mnie powrotowi do epoki kamienia łupanego Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:33 kawa, woda, pasta do zębów, wygodne buty, jogurt naturalny z musli, laptop, torebka typu listonoszka, gotówka w portfelu, blezer narzutka, lub kurtka parka, pomadka ochronna, puder sypki, tusz do rzęs, sztyft pod pachy, ciepły obiad i ponownie kawa Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:33 A widzisz! Ja zupełnie i bezproblemowo mogę żyć bez gotówki. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:35 No o przedmiotach do higieny, snu i ubrania, napisać nie trzeba. No i tych do domu, odkurzacz pralka czy zmywarka. Ja bez telefonu, książek, słuchawek. No i karty kredytowej)) Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:46 No ja bez okularów... jak dziecko we mgle. I czegoś do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:51 szczoteczka do zębów. soczewki kontaktowe. mój smartfon - bo gdybym potrzebowała czegokolwiek więcej niż wyżej wymienione, łatwo to sobie zdobędę. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 22:52 Okulary (na sznurku, a co), kawa, litery. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:11 Bez kawy. Robię się bez niej nieznośna. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:11 Lapek, kindel, kubek kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:15 - moj Vitamix, kocham miloscia wielka, zabieram ze soba, jak sie da, uzywam 1-3 razy dziennie - water pik zamiast nitek dentystycznych, mam wersje domowa i podrozna na baterie Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:27 Co prawda to nie przedmioty, ja tam moge bez wody, kompa itd, ale bez kotow moich to sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
whooppsala Re: Bez jakich przedmiotów 22.04.14, 23:37 Bez mojego smartfona. Ze zgrozą uświadomiłam sobie ostatnio, że jestem uzależniona Bez kawy. I bez książek. Bez internetu żyłoby się ciężko, ale kilka dnia offline wytrzymuję, chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 08:33 Samochód, soczewki kontaktowe, kawa, wazelina do ust Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 09:24 poza domem - telefon & portfel, w domu - dużo tego, ale w starym domku na wsi, bez bieżącej wody, kibla, prądu, netu długo bym nie wytrzymała... Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 10:09 kawa, książka, nitka dentystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 10:20 tampony! nie wyobrażam sobie jak to było jak ich nie było Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 11:19 Okulary to oczywiste, grzebień, szczotka do zębów (i pasta), komputer z internetem (zamiennie ewentualnie - smartfon, książka - byleby coś z tych trzech rzeczy mieć!) Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Bez jakich przedmiotów 23.04.14, 11:37 Soczewki k. i płyn do nich. Choć, przyznaję, parę razy zdarzyło się kimnięcie w nich, a rano do pracy. I żyję. Ale niezmiennie pierwsza czynność po przebudzeniu to marsz do łazienki i oczy wkładać. Odpowiedz Link Zgłoś