Dodaj do ulubionych

ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej)

24.04.14, 16:53
zawsze myślałam, że to zdarza się tylko innym, bezmyślnym. My dwójka dzieci, zaplanowanych, finansowo zaczęliśmy wychodzić na prostą... Nie mam odwagi zrobić testa. Już widzę te kpiące teksty naszej rodziny; na użytek znajomych trzeba będzie wymyślić historyjkę jak to bardzo pragnęliśmy zostać rodziną wielodzietną... Miał tak ktoś? Na starość?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 16:55
      Pan Bog dal - znaczy trzeba brac i dziekowac
      jak dla dwojki jest miejsce to i dal trzeciego bedzie
      zamiast panikowac wysikaj tego testa smile
    • ziarenko-piasku Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 16:57
      cud_bogini_w_bikini napisał(a):

> zawsze myślałam, że to zdarza się tylko innym, bezmyślnym. My dwójka dzieci, za
      > planowanych, finansowo zaczęliśmy wychodzić na prostą... Nie mam odwagi zrobić
      > testa. Już widzę te kpiące teksty naszej rodziny; na użytek znajomych trzeba b
      > ędzie wymyślić historyjkę jak to bardzo pragnęliśmy zostać rodziną wielodzietną
      > ... Miał tak ktoś? Na starość?

Współczuję znajomych...zmien ich na innych tongue_out
      Czekamy na trzecie, wprawdzie planowane, ale nie czuję się wielodzietną patologia bynajmniej tongue_out

Aha i na starość - niebawem koncze 35 lat smile
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:00
        Mając niespełna 35 urodziłam drugie. Teraz miałabym 36 i pół.
        • moofka Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:01
          uu, no to juz faktycznie starosc big_grin
        • anorektycznazdzira Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:02
          dziewczyno, znam takie co miały 41-43 jak pierwsze rodziły. To może być problem, a nie trzecie jak się ma 36 czy 37
          • to_ja_tola Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 12:26
            anorektycznazdzira napisała:

> dziewczyno, znam takie co miały 41-43 jak pierwsze rodziły. To może być problem
            > , a nie trzecie jak się ma 36 czy 37

Moja mama urodziła czwarte w wieku 40lat smilewiesz jak fajnie było? smile
      • bei Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:02
        Przecież to nie nieszczęście, co najwyzej drobne komplikacje w planach.
        Na znajomych nie patrz, oni za Ciebie życie nie przeżyją .
        Jesli będzie jak podejrzewasz- to GRATULUJĘ, jeśli nie, to po strachu, ale i rozczarowanie będzie, zobaczysz smile
        Kiedyś Marzek pięknie napisała ( zacytowala męża)- ze dali Panu Bogu okazję a on zaraz ją wykorzystał smile
        Trzecie to w sam raz ( statystycznie )!!!
        • naomi19 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 18:47
          Przecież to nie nieszczęście, co najwyzej drobne komplikacje w planach.
          To, że dla Ciebie ciąża, poród, jakieś kilkuletnie nie-normalne spanie, miliard złotych wydanych na jedzenie, szkoły, książki, zabawki pieluchy, leki, studia, prawka itd, miliard godzin opieki i stresów plus wszystkie emocje związane z rodzicielstwem i wielka odpowiedzialność to zaledwie DROBNE komplikacje w planach... to nie znaczy, że dla wszystkich tak jest. Dla mnie kolejne dziecko byłoby nieszczęściem. Zawsze chciałam mieć 1 dziecko, spełniłam się jako matka w 100%, mamy fajną rodzinę, niczego więcej nie chcę.
          • moofka Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 18:50
            naomi19 napisała:

plus wszystkie emocje związane z r
            > odzicielstwem i wielka odpowiedzialność to zaledwie DROBNE komplikacje w planac
            > h... to nie znaczy, że dla wszystkich tak jest. Dla mnie kolejne dziecko byłoby
            > nieszczęściem.

serdecznie wspolczuje

Zawsze chciałam mieć 1 dziecko, spełniłam się jako matka w 100%
            > , mamy fajną rodzinę, niczego więcej nie chcę.
            • slonecznik1981 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:31
              No tak, mama jedynaka.

Wiem wiem, rodzeństwo na tym forum to zwykle swołocz big_grin
              • naomi19 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 20:07
                aż sobie w słowniku musiałam sprawdzić, bo takich słów nie używam...
                swołocz
                1. pogard. «o osobie postępującej nieuczciwie lub podle»
                2. pogard. «o ludziach budzących odrazę swoim zachowaniem lub wyglądem»
            • naomi19 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 20:06
              nie musisz mi niczego, na szczęście współczuć
              tak jak ja nie współczuję matkom 3, 4 5 dzieci, a przynajmniej tego nie mówię
              • cosmetic.wipes Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 12:38
                > tak jak ja nie współczuję matkom 3, 4 5 dzieci, a przynajmniej tego nie mówię

Szczyt klasy i elegancji. Na pewno matki wielodzietne są ci niezwykle wdzięczne za taka postawętongue_out
                • naomi19 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 15:43
                  mam nadzieję, wtrącanie się w czyjąś prokreację jest ohydne, przynajmniej dla mnie, co nie oznacza, że nie mogę miec własnego zdania.
          • eo_n Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 22:53
            naomi19, mam identycznie.
            • naomi19 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 15:42
              eo_n, to miło smile Jesteś tak zachłanna na olbrzymią fortunę (egoistycznie) czy taką biedaczką, że Cię nie stać tongue_out ?
          • prophetess.pl Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:20
            naomi19 napisała:

> , mamy fajną rodzinę, niczego więcej nie chcę.

Oczywiscie, ze chcesz. Chcesz wiecej kasy, jak typowa egoistka chcesz zyc tylko dla siebie, chesz zeby twoje jedyne dziecko zajmowalo sie toba na starosc, a dzieci takich glupoli jak m. in. ja dorzucaly sie do twojej emeytury, bo twoj jedynak raczej nie wydoli. A twoje dziecko za pare lat powie, ze bycie jedynakiem jest do bani, bo (real life example) nawet na swieta nie moze jechac gdzie chce, bo glupio mu zostawic was samych
            • metro_2033 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:27
              prophetess.pl napisała:
              >
              > Oczywiscie, ze chcesz. Chcesz wiecej kasy, jak typowa egoistka chcesz zyc tylko
              > dla siebie, chesz zeby twoje jedyne dziecko zajmowalo sie toba na starosc.

Czy ktoś ci już powiedział, że jesteś kretynką i to taką przez duże K?
              • salsadura Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 00:21
                Ja to mówię. Ty nie?
              • misterni Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 00:30
                A dlaczego? Bo mówi prawdę? Wszak wiadomo, że gdy rodzice starzy i niedołężni, gorzej jedynakowi ogarnąć rzeczywistość.
                • cosmetic.wipes Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 12:40
                  Raczej dlatego:

Oczywiscie, ze chcesz. Chcesz wiecej kasy, jak typowa egoistka chcesz zyc tylko dla siebie
            • drinkit Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 00:14
              A twoje dziecko za pare lat powie, ze bycie jedynakiem
              > jest do bani, bo (real life example) nawet na swieta nie moze jechac gdzie chc
              > e, bo glupio mu zostawic was samych

o w mordę
            • moofka Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 05:51
              > Oczywiscie, ze chcesz. Chcesz wiecej kasy, jak typowa egoistka chcesz zyc tylko
              > dla siebie, chesz zeby twoje jedyne dziecko zajmowalo sie toba na starosc, a d
              > zieci takich glupoli jak m. in. ja dorzucaly sie do twojej emeytury, bo twoj je
              > dynak raczej nie wydoli.

nie masz racji
              tam gdzie jest spokoj, dobrobyt i stabilizacja tam kolejne dziecko jest wlasnie "drobna zmiana planow"
              tam gdzie sytuacja jest niepewna i trzeba liczyc tylko na siebie robi sie katastrofa, bo wszystkie plany biora w łeb
              poniekad to rozumiem

A twoje dziecko za pare lat powie, ze bycie jedynakiem
              > jest do bani, bo (real life example) nawet na swieta nie moze jechac gdzie chc
              > e, bo glupio mu zostawic was samych
      • amy.28 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:10
        Tez swiadomie za rok bede starac sie dolaczyc do grona patoli z trojka dzieci smile gratulacje!!!
    • edelstein Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:00

--Zrob ten test zanim zaczniesz planowac co powiesz znajomymtongue_out

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
      Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
      Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
      Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
    • demonii.larua Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:00
      Gupia, rób test a nie się stresujesz na zapas big_grin
      p.s. ja wielodzietną patologią stałam się w 30 r.ż. więc nie wiem jak to jest na starość big_grin
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:02
        no właśnie nawet jakoś się niespecjalnie "stresuję"... Byłoby nawet fajnie, ale wiem, że gdyby co moja własna rodzicielka wygłosi kazanie o braku wyobraźni i odpowiedzialności tongue_out
        • arwena_11 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:09
          Powiedz jej że jesteś bardzo odpowiedzialna. Uprawiasz sex, a on się wiąże z możliwością zajścia w ciążę. No i jesteś otwarta na nowe życiesmile

Moja mama to skakałaby z radości, gdybym była w ciąży. Zresztą tak było, jak zaszłam w 3 ciążę to ja ryczałam bo byłam już stara ( przy porodzie miałabym 34,5 roku ) dzieci odchowane i można zacząć żyć. A moja matka cieszyła się jak głupia że będzie dziecko i miałam 100% zapewnienia o pomocy itd. Ale poroniłam i nic z tego.
        • anorektycznazdzira Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:05
          Aaaa, to o rodzicielkę chodzi. No tak, te mają moc i nawet dzieciom po 50ce potrafią krwi napsuć.
          NIE SŁUCHAĆ.
          Albo powiedzieć coś słodkiego, w stylu że Ty bardziej widać dzieci lubisz i ogarniasz niż ona... wink
        • agata0 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 10:26
          Współczuję uncertain Moja mama się popłakała z radości i strasznie to było fajne smile
        • upartamama Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 14:45
          cud_bogini_w_bikini napisał(a):

Byłoby nawet fajnie, ale
          > wiem, że gdyby co moja własna rodzicielka wygłosi kazanie o braku wyobraźni i
          > odpowiedzialności tongue_out

Ja dostałam takie kazanie w 2 ciąży. A że z rodzicielką mieszkam (inne piętro) w 1 domu to czułam się winna całą ciążę. Kolejnego upokorzenia psychicznie bym nie zniosła.
    • marsjanka1999 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:03
      weź wyluzuj, siknij i przestań się stresować

jesteś dorosła, prawda? to po kiego się masz innym tłumaczyć?
      "kpinki rodzinki" warto dowcipnie acz stanowczo uciąć

ja mam 40. na karku, a za 3 miesiące urodzę 4. córkę smile
      nikomu się nie tłumaczę, a stara się nie czuję
      • paliwodaj Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:08
        ja nie rozumiem jaki masz obowiazek tlumaczenia sie komukolwiek ze zrobilas sobie dziecko z wlasnym mezem/partnerem. Sciamniac przed znajomymi, straszne to normalnie, jakby to oni mieli to dizecko rodzic I wychowywac. Naprawde tyle masz lat i taka niedorosla jestes?
    • misterni Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:05
      A ja Ci zazdroszczę. Mam 43 lata, ale gdyby się zdarzyło, byłabym szczęśliwa, bo planować już nie mam odwagi wink
      Ale, ale, czy ja dobrze pamiętam, czy to ty jesteś tak pokiereszowana po porodach SN? Jeśli tak, to na Twoim miejscu zrobiłabym absolutnie wszystko, żeby mieć cesarkę.
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:07
        Tak, to ja, choć po 2 porodzie doszłam już do siebie. Po pierwszym, 8 lat temu, było b. źle. Dziękuję za pamięćsmile
        • lorelailee Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:10
          W innym kraju to bys ewentualnie mogla rozwazyc opcje usuniecia nie chcianej ciazy. W Polsce to nie wiem - nie dosc ze nielegalne, to pewnie i nikt by tego nie zrozumial. Zrob lepiej test i jesli wyjdzie ze jestes w ciazy no to wybierz sie do lekarza zeby zrobic badania, zaczac lykac kwas foliowy itd.
          • slonecznik1981 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:32
            Ba, w Chinach wręcz siłą by wykrobali...

Na ale Chiny to lata świetlne przed nami.
    • majeczka200 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 17:11
      Kobieto nie panikuj tylko zrób test.Rodziną i znajomymi się nie przejmuj to Twoje życie.A 36 lat to żadna starość inaczej w wieku 40 trzeba by było kłaść się do trumnywink
    • rosapulchra-0 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 18:42
      Cud_bogini, dasz radę. Ja jestem stara, mam prawie dorosłe dzieci, zdrowie fatalne, ale bym się naprawdę cieszyła, gdybym wpadła. Serio, serio wink
    • heca7 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 18:50
      Noo ja tak miałam. Tylko, że trzecie urodziłam mając 33 lata.
    • mid.week Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 18:52
      gratuluję smile
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:14
        jeszcze nie ma czego. Nie wiem. Nie spieszę się z tym testem, bo to i tak już niczego nie zmieni. Poczekam spokojniewink
        • lauren6 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:17
          Z jakiegoś powodu ciążę podejrzewasz. Ja wolałabym się upewnić, czy wszystko jest ok i czy to tylko ciąża.
    • neffi79 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:19
      kilkanaście dni temu miałam taka sytuację (tylko bez takich obaw jak Twoje) mój cykl miał 50 dni!, niestety test wyszedł neg., na co czekasz z tym testemwink??
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:33
        > kilkanaście dni temu miałam taka sytuację (tylko bez takich obaw jak Twoje) mój
        > cykl miał 50 dni!, niestety test wyszedł neg., na co czekasz z tym testemwink??
        Neffi, zaklinam rzeczywistość póki co. Może faktycznie fałszywy alarm, ale byłby to pierwszy raz w ciągu całego mojego życia. W ciąży byłam 3 razy i za każdym razem zaczynało się podobnie. Podstawy do sądzenia, że jestem w ciąży mam mocne, dodatkowo w ciążę zachodzę niemalże od samego patrzenia na mojego chłopa...
        • neffi79 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 20:29
          A W którym jesteś dniu?
          Ja bardzo długo byłam pewna na 100%, pomimo testów neg. ,na dodatek naczytałam się historii dziewczyn, które były w ciąży a testy wychodziły neg, dopiero w 6-8 tyg(!) pokazywały bladą druga kreskęsmile
          Objawy miałam jak sie patrzy, wszystko jak w poprz. ciążach - łacznie z sikaniem co chwila i typowymi bólami miednicy, apetytem, wrażliwym węchem. No wypisz wymaluj ciąża.

nawet chciałam wątek zakładać nt. objawów ciązy, które okazały się fałszywym alarmemsmile
    • ewcia1980 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:22
      uncertain no tak ..... nie ma to jak zastanawiać się co się powie znajomym gdy jest się "chyba w ciąży".

i sprecyzuj czego oczekujesz na forum.
      pocieszania?
      gratulowania tej "chyba" ciąży ?
      bo nie wiem w jakim "tonie uderzyć".

jak znam życie i podobne watki na forum to za chwile będzie info o fałszywym alarmie.

no i jeszcze małe pytanie (tak z ciekawości) - jakie są objawy tej "chyba" ciąży ?
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:37
        ewcia1980 napisała:

> uncertain no tak ..... nie ma to jak zastanawiać się co się powie znajomy
        > m gdy jest się "chyba w ciąży".
        >
        > i sprecyzuj czego oczekujesz na forum.
        > pocieszania?

Oczekuję setki odpowiedzismile Cholernie mi się nudzi i tym wątkiem liczę na chwilowe zainteresowanie big_grin
        > gratulowania tej "chyba" ciąży ?
        > bo nie wiem w jakim "tonie uderzyć".
        >
        > jak znam życie i podobne watki na forum to za chwile będzie info o
        > fałszywym alarmie.

Specjalnie założę kolejny wątekbig_grin
        >
        > no i jeszcze małe pytanie (tak z ciekawości) - jakie są objawy tej
        > "chyba" ciąży ?
        Brzuch mi urósł. Opisywałam już kiedyś proporcje mojej sylwetki. Właśnie miałam się zabrać za jakieś ćwiczenia, ale w powyższej sytuacji muszę odpuścićsmile
        • anusia_magda Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 09:24
          brzuch Ci urósł choc teoretycznie jesteś w 1 m-cu? To jaki masz w 9tym smile ?
    • gazeta_mi_placi Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:26
      Wyżywiła się dwójka dzieci, wyżywi się i trzecie, byle tylko zdrowie dopisało, cała reszta się nie liczy.
    • ziarenko-piasku Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:40
      Bogini....no zrób ten test plisssss...bo nie zasnę dziś tongue_out
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:44
        Śpij spokojnie. Mieszkam w takiej dziurze, że specjalnie musiałabym pojechać 2 km do najbliższego miastawink Jako osoba (potencjalnie) w ciąży muszę położyć się na wznak i nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. No!
        • anorektycznazdzira Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:08
          Testu też nie powinnaś robić, bo to są nerwy co na nim wyjdzie...
          wink
        • misterni Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 23:28
          Ale jutro zrób! Bo my tu czekamy! smile
          I kwas foliowy kup od razu!
    • netanwender Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:43
      Gratuluje!
      podobno dzieciaki z wpadki sa fajniejsze od tych planowanych, wiesz? wink
      • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:45
        Jeszcze nie ma czego... zobaczymy
        • bei Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 19:49

Przy wszystkich objawach ciążowych, ktore czujesz może okazać się, że przydażyl się cykl bezowulacyjny, jest wówczas często dłuuuuuuuższy, albo jajeczkowanie wystąpi lub wystąpiło później niż zwykle. Czasami nawet u najbardziej punktualnej kobiety @ moze spoźnić się.
          Będzie dobrze!smile

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
    • kropkacom Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 20:07
      Nie ty pierwsza i nie ostania. Myślisz, ze znajomi i rodzina nie wiedzą co to jest nieplanowana ciążą? Wiedzą. A jak będą walić głupa to olej. I zrób test Shell.
      • isa1001 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 20:48
        kropkacom napisała:

> Nie ty pierwsza i nie ostania. Myślisz, ze znajomi i rodzina nie wiedzą co to j
        > est nieplanowana ciążą? Wiedzą. A jak będą walić głupa to olej. I zrób test She
        > ll.

A więc tutaj się ukryła nasza droga Shellerka. Coś takiego! Poprzedni nick jakoś bardziej mi się podobał.
      • claudel6 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 22:46
        uou! nie domysliłabym się.
        • morgen_stern Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 09:57
          Wiedziałam, że się gdzieś pod innym nickiem czai, nie wytrzymałaby. A tak się głośno żegnała ojojoj smile
          • karola1008 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 10:34
            A skąd wiecie, że Kropka to Shellerka???? Pytam serio, bo ja nie załapałam. Poza tym, to mam wrażenie, ze te dwa nicki to jakoś tak równolegle na e-matce istniały przez pewien czas. Bogini, przepraszam za wtręt, ale ciekawość mnie zżera smile. A Ty jak tam? Siknęłaś na patyczek?
            • isa1001 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 10:37
              O matko! Nie Kropka. To Bogini kiedyś występowała jako Shellerka na tym forum.
            • maja.london888 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 10:39
              Nie Kropka, tylko chyba autorka wątku.
              • karola1008 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 10:42
                O rety, naprawdę jestem ciemna big_grin. Kropkę przepraszam. Pożegnanie Shellerki z forum pamiętam, zresztą, jak tu zapomnieć... A Bogini zamilkła...
                • cud_bogini_w_bikini Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 11:49
                  W sumie mogłabym niejaką Shellerkę poudawać, bo co mi tam i jeśli ktoś myśli, że nią jestem, niech mu będzie na zdrowie. Niestety ja jestem dość świeża stażem ( i mało się udzielająca), w/w nie kojarzę, więc nie wiem, jak pisać, by być z nią utożsamiana. A zamilkłam, bo testa nie robiłam. Cycki póki co chcą mi wystrzelić w kosmos... może to znak zbliżającego się okresu? ZAKLINANIA RZECZYWISTOŚCI DZIEŃ DRUGI...
                  • karola1008 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 12:30
                    To zrób ten test, bo my tu umieramy z ciekawości big_grin
                • gazeta_mi_placi Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 12:26
                  A Shellerka pod jakim nickiem teraz urzęduje?
                  • cyn-ta Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 18:13
                    szumi-mi-las
                    • gazeta_mi_placi Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 22:35
                      Na pewno? Bo w innym wątku jak ktoś wprost zapytał Szumilas to odpowiadała, że nie jest Shellerką?
                      • cyn-ta Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 30.04.14, 06:12
                        a to nie wiem, ale ma 177 cm, 59-61kg wagi jak szelerka, chora tarczyce i bieduje za 25 tys mies (jej wyplata+męża), jak szelerka
                        • gazeta_mi_placi Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 30.04.14, 15:16
                          Sposób wypowiedzi też podobny.
        • gazeta_mi_placi Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 30.04.14, 15:19
          Na pewno? Młodsze dziecko Shellerki ma co najmniej 4 lata (jak nie więcej), a z tego wątku wynika, że jakieś półtora roku, chyba że celowo zmieniła wiek jednego z dzieci aby nie zostać rozpoznana.
    • pochodnia_nerona Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 21:27
      Ale że co, to nie wiesz, skąd się biorą dzieci, czy jak? Jeżeli człowiek się nie zabezpiecza, to prędzej czy później wpada. A czasem i zabezpieczenie nie działa wink Po prostu, jeżeli ktoś prowadzi życie dorosłej osoby, to i dziecko się czasem przydarzy, nie powinno to być niespodzianką...
    • guderianka Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 21:41
      patrz pozytywnie - to już nie musisz się odchudzać smile-masz problem z głowy na jakieś 2lata wink

gratulacje!

a co to znaczy na starość? Moja babcia 12 dziecko urodziła mając 39 lat wink
    • claudel6 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 22:48
      ciąża nieplanowana się zdarza. ja też zaszłam w ciążę w czasie, w którym jej nie planowalam i to był trochę szok. najważniejsze pytanie - czy z tej nieplanowanej ciązy będzie chciane dziecko?
      a poza tym to zrób test, zamiast sie nakręcać.
    • anorektycznazdzira Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 24.04.14, 22:59
      Po pierwsze nie ma testa- nie ma pewności.
      Po drugie dzieci są fajnewink
      Po trzecie komentatorzy mogą się walić na ryj, jak nie umieją pogratulować jak człowiek i próbują rzucać krzywe teksty.
      Po trzecie wiele osób tak ma i nie świadczy to o nieogranięciu. Znam taką, co wpadła na tabsach. Jej bardzo fajny synek ma obecnie prawie 8 lat. Ja jestem bardzo ogarniętawink a wpadłam, akurat z pierwszym. Dzisiaj bogu za to dziekuję, bo znając własne tendencje do dylematów i zastanawiania się pewnie wcale bym nie miała obecnie rodziny, gdyby nie to.

Jeśli jesteś w tej ciąży to się ciesz i nic więcej.
    • mayaalex Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 00:45
      Ja mam tak na starosc czyli 38 lat - moje drugie dziecko ma sie pojawic na swiecie za okolo miesiac. I moze nawet za jakis czas o trzecim jeszcze pomyslimy, choc nie wiem, czy jeszcze bedzie mi sie chcialo.
      Ale nie mieszkam w PL wiec gdybym wpadla i byla z tego powodu naprawde nieszczesliwa to pewnie bym usunela. Albo przynajmniej bardzo powaznie rozwazala taka mozliwosc.
      Ale Ty nie brzmisz, jakbys jakos byla ta ciaza szczegolnie przygnebiona - wiec rob test i zacznij lykac kwas foliowy smile
    • antyk-acap Masz wyjście 25.04.14, 06:27
      Zawsze pozostaje aborcja.
      • neffi79 Re: Masz wyjście 25.04.14, 09:38
        no w końcu jakas konstruktywna porada, dziwiłam się, że na tak postepowym forum, wiekszość wpisów w tym wątku to gratulacje
        a dopiero co emamuski przechwalały się co począć w takim wypadku, dokładnie wiedząc co, gdzie i jak.
        • triss_merigold6 Re: Masz wyjście 25.04.14, 09:55
          Wiedza nie oznacza przymusu korzystania. I jednak czymś innym jest IMO nieplanowana ciąża u 17-latki, a czymś innym u mężatki, która ma dwoje dzieci, pracę i ogarnięte życie.
          • kropkacom Re: Masz wyjście 25.04.14, 10:06
            Ogarnięte to ma pewnie jak wiekszość. Budżet na styk, praca na styk, dzieci jeszcze nie są całkowicie samodzielne i do pieluch nie spieszno. Nikomu nic do tego czy to wpadka, ale jednak.
            • triss_merigold6 Re: Masz wyjście 25.04.14, 10:09
              A to już autorka musi z mężem rozważyć. I test niech zrobi najpierw.
      • nietslede Re: Masz wyjście 25.04.14, 15:50
        ktoś mądrze napisał wreszcie, a nie to pospolite poklaskiwanie e-mamusiek "powiedz jak, no jak, no i kiedy, jaki kolor włosów, jakie imię"
    • kol.3 Re: ratunku, chyba jestem w ciąży (nieplanowanej) 25.04.14, 06:53
      Lpiej zrób test zamiast się stresować. Może być zachwianie hormonalne a nie ciąża.
    • mid.week Weź przykład z gimnazjalistów! 25.04.14, 07:08
      dzieci grzecznie dziś testy robią, a ty co? wink
      • yvona73pol Re: Weź przykład z gimnazjalistów! 25.04.14, 09:48
        Rozbawilas mnie ta staroscia. Ja w wieku 36 pierwsze rodzilam. Teraz 40 stuknelo i za pare miesiecy pojawi sie trzecie.
        Zabawne, dla niektorych, ze wszystkie planowane wink (czasu malo, trzeba bylo sie wyrobic z produkcja).

Znajomych i komenty olac. I biegusiem po tescik big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka