moofka Re: Jakie jest stanowisko do sexu w czasie ciąży? 25.04.14, 14:23 takie jak w kazdym innym czasie seks malzenski jest uswiecony sakramentem i ma za zadanie nie tylko prokreacje, ale glownie jednoczenie malzonkow Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Jakie jest stanowisko do sexu w czasie ciąży? 25.04.14, 14:23 A pfuj! Primo: marnacja nasienia i jałowy seks. Secundo: no gdzież tak dzidziusia w oko/ucho/pod pachę dźgać?! Zgroza... naogląda się z bliska okropności. Odpowiedz Link Zgłoś
szary_kolor Re: poważnie pytam 25.04.14, 14:33 no w drugą dziurkę można, ale trzeba się zabezpieczać aby nie zaciążyć Odpowiedz Link Zgłoś
karola10008 Re: poważnie pytam 25.04.14, 15:03 jazda to jest w tą 1 dziurkę, jeśli dobrze zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Jakie jest stanowisko do sexu w czasie ciąży? 25.04.14, 14:26 czy ty jesteś ichi czy też wzięłaś sobie za cel prześcignięcie jej w rankingu? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 14:29 Bo moje jest takie, że seks w ciąży jest bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 14:36 Czy kazdy aspekt zycia katolikow musi byc regulowany encyklikami i kodeksem? Czy ludzie nie posiadaja mozgow i wolnej woli? Moze jeszcze zaczna sie ludzie zastanawiac nad prawidlowa dieta (codzienna), wlasciwym sposobem wyprozniania sie i higieny osobistej? No litosci... Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 14:41 I cóż z tego, że człowiek ma "wolną wolę', gdy za decyzję nie po myśli kk (ew. boga) spotyka go kara i piekiełko? Pytanie całkiem serio, przecież kk wp....a się we wszystkie aspekty życia, nawet te (a może zwłaszcza) w te, które go nie powinny obchodzić? Lub nie dotyczą. Sama sobie odpowiedz. yvona73pol napisała: > Czy kazdy aspekt zycia katolikow musi byc regulowany encyklikami i kodeksem? Cz > y ludzie nie posiadaja mozgow i wolnej woli? > Moze jeszcze zaczna sie ludzie zastanawiac nad prawidlowa dieta (codzienna), wl > asciwym sposobem wyprozniania sie i higieny osobistej? > No litosci... > > Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 14:57 sitniczek napisała: > Pytanie całkiem serio, przecież kk wp....a się we wszystkie aspekty życia, nawet te (a może > zwłaszcza) w te, które go nie powinny obchodzić? A już zwłaszcza ten kościelny zakaz zapinania pasów w samochodach. Co tych poj***nych biskupów obchodzi, czy się zapnę, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 15:03 Z jednej strony ciąg dalszy łożenia na kk i wyciąganie milijonów od łepka. Z drugiej, jednorazowy przychód z pogrzebku. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 15:00 yvona73pol napisała: > Czy kazdy aspekt zycia katolikow musi byc regulowany encyklikami i kodeksem? Jako wierząca i praktykująca katoliczka zapewniam Cię, że nie każdy . Odpowiedz Link Zgłoś
szary_kolor Re: Ale czyje stanowisko? 25.04.14, 15:02 sama sobie przeczysz, w takim razie jesteś praktykująca jak 95% tego katolandu Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jakie jest stanowisko do sexu w czasie ciąży? 25.04.14, 14:48 Ktoś mi opowiadal, że Talmud zaleca. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Jakie jest stanowisko do sexu w czasie ciąży? 25.04.14, 15:15 Aktualnie chodze do kosciola katolickiego, ale jestem chrzescijanka, tak biblijnie piszac i na kanwie tego napisze, ze wiara, ewentualne konsekwencje mojego postepowania i tak dalej, to jest jednak cos wiecej niz zakazy i nakazy jednej denominacji. Bog wszystkich rozsadzi wedlug swojego uznania i naszego sumienia, a nie wedlug papierowych przykazan, powstalych w czesto dosc specyficznych okolicznosciach. Ja kieruje sie bardziej sercem i wiara, niz szkielkiem i okiem. Odpowiedz Link Zgłoś