jola-kotka Re: Grillujecie? 03.05.14, 03:07 Jadam tylko warzywa z grilla i griluje je całym rokiem w domu na elektrycznym. Na taki w plenerze jak dla mnie jeszcze za zimne wieczory są. Ale już są zaproszenia tylko dopóki nie będzie ciepło ja z nich nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grillujecie? 03.05.14, 18:45 Nie dziwne, tobie musi być wiecznie zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grillujecie? 03.05.14, 08:46 Jasne. Uwielbiam jak obiad sam się robi. Grilujemy mięcha, kiełbasy, kaszanki, warzywa-co się da a jak sie nie da to zjadamy do tego grilowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Grillujecie? 03.05.14, 12:02 slonko1335 napisała: > Jasne. Uwielbiam jak obiad sam się robi. Ale właśnie nie sam. Przeciez trzeba to przygotować, zamarynować, przygotować grill, sałatki jakieś zrobić....Przeciez tak samo sie mięso np. dusi. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grillujecie? 03.05.14, 17:18 Przeciez trzeba to przygotować, zamarynować, przygotować g > rill, Umyć mięso, zalać oliwą z przyprawami i wsadzić do lodówki żeby się zamarynowało-tyle z przygotowań, chyba że kupię kiełbasę lub kaszankę to nawet tego nie trzeba. Rozpalania grila nie tykam, mięcho obracać i pilnować grila uwielbia dwoje z naszych przyjaciół i przejmują tą fuchę a któreś z nich jest z nami najczęściej, sałatki zawsze przynosi ktoś z gości i jest kilka do wyboru, ja robię warzywa z grila i wygląda to tak jak z mięsem, wrzucam do torebki kieszonki warzywa z przyprawami i robią sie same na grillu lub ktoś otwiera słoik ogórków kiszonych. Ja sobie siedzę i relaksuję się pod jabłonką lub na hamaczku a obiadek gotowy- cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Grillujecie? 03.05.14, 20:38 slonko1335 napisała: > Umyć mięso, zalać oliwą z przyprawami i wsadzić do lodówki żeby się zamarynował > o-tyle z przygotowań, Czyli podobnie jak np. mięso pieczone >mięcho obracać i pilnować grila uwielbia dwoj > e z naszych przyjaciół i przejmują tą fuchę a któreś z nich jest z nami najczęś > ciej A pieczonego nawet odwracac nie musisz > sałatki zawsze przynosi ktoś z gości i jest kilka do wyboru No ale tylko do grilla przynoszą? Do miesa upieczonego nie? Słowo daję nie czaje tego fenomenu grilla Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grillujecie? 03.05.14, 23:06 > Czyli podobnie jak np. mięso pieczone zgadza się poza tym, że pieczone jest w mieszkaniu(przy upałach gorący piekarnik dodatkowo średniawka) a grill na świeżym powietrzu, dzieciaki wyhasane, ja się relaksuję, w kuchni nie siedzę a obiad jest pyszny dla wszystkich w dodatku przy moim minimalnym udziale. >No ale tylko do grilla przynoszą? Do miesa upieczonego nie? nie, nie wpadłabym na to aby na obiady do chałupy zapraszać tyle luda, na działkę może sie zwalić jednorazowo 30 osób i nie ma kłopotu i jest miejsce i tłumu nie widać i bałaganu nie ma, w mieszkaniu już niekoniecznie przy tej ilości więc takich spędów tam nie robimy w przeciwieństwie do działki. >Słowo daję nie czaje tego fenomenu grilla zgadzam się, nie czaisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanlove Re: Grillujecie? 03.05.14, 16:55 Filet z kurczaka pokrojony w cienkie plastry, posypany przyprawą z gyrosa i maźnięty olejem. Karczek na grilla w gotowej marynacie... mmm pycha! Przyrumieniony chlebek do tego, a na deser grillowany banan. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Yes, yes, yes! 03.05.14, 17:24 kasztanlove napisała: > Karczek na grilla w gotowej marynacie... mmm pycha! Przyrumienion > y chlebek do tego. Boczek pokrojony w paski i zamarynowany w soku z cytryny, miodzie, czosnku i ziołach. Cukinia, bakłażan, papryka w plastrach. Szaszłyki z piersi kurzej, boczku i cebuli. Szaszłyki z mięsa wieprzowego marynowanego wcześniej. Podgotowane ziemniaki posmarowane ajwarem i zawinięte w papier do pieczenia. Noo, lubię grillowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakrufka88 Re: Grillujecie? 03.05.14, 18:33 mmmm uwielbian, biale kiełbaski - takie cienkie - pyszniaste, polędwiczki wieprzowe w marynacie-pyszniaste, karkowka tez się zdarza snagria domowa i czerwone wino do meisa. Aha! na tacke grillowa warto rzucic pieczarki, paprykę i plastry kabaczka i cukinii Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Grillujecie? 03.05.14, 20:18 Zwariowalas?? Tu sie jada wyłącznie własnoręcznie wyhodowane w namiocie tlenowym warzywa, wykończone w domestosie i obrane w rękawiczkach, uparowane na wodzie z Vichy. Jaki grill?? Apage!! Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Grillujecie? 03.05.14, 20:48 Ja uwielbiam camembert i warzywa np cukinia z niebieskim serem czy bakłażany. Robię też szaszłyki z łososia czy krewetki. Odpowiedz Link Zgłoś