Dodaj do ulubionych

Surowi rodzice

06.05.14, 14:05
oglądacie?
skad oni biora te bachory do "surowych rodziców"?
A moze to tylko ja i moja rodzina jestesmy tak odrealnieni, ze uczymy i wymagamy od naszych dzieci szacunku (zarowno do samych siebie, jak i innych)?
Mnie wprost zamurowuje jak slysze i widze, co robia nastolatki, jakie sa w stosunku do swoich rodzicow, jakich slow uzywaja, jak ich traktuja. Dla mnie to jest kosmos przez duze K.
OK. Moim dzieciom brakuje jeszcze kilku lat do bycia nastolatkami, ale, czy rzeczywiscie teraz sa takie nastolatki, czy to raczej wyimaginowany obraz powstaly w glowie rezysera tego programu?
Jakie bledy trzeba popelnic, by miec takie dziecko, a moze to wcale nie o bledy wychowawcze chodzi, a wine ponosi "charakterny" dzieciak?
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc To jest program rozrywkowy 06.05.14, 14:16
      aleksandra1977 napisała:
      > oglądacie?
      > skad oni biora te bachory do "surowych rodziców"?

Z castingu.

> A moze to tylko ja i moja rodzina jestesmy tak odrealnieni, ze uczymy i wymagam
      > y od naszych dzieci szacunku (zarowno do samych siebie, jak i innych)?
      > Mnie wprost zamurowuje jak slysze i widze, co robia nastolatki, jakie sa w stos
      > unku do swoich rodzicow, jakich slow uzywaja, jak ich traktuja. Dla mnie to jes
      > t kosmos przez duze K.
      > OK. Moim dzieciom brakuje jeszcze kilku lat do bycia nastolatkami, ale, czy rze
      > czywiscie teraz sa takie nastolatki, czy to raczej wyimaginowany obraz powstaly
      > w glowie rezysera tego programu?
      > Jakie bledy trzeba popelnic, by miec takie dziecko, a moze to wcale nie o bledy
      > wychowawcze chodzi, a wine ponosi "charakterny" dzieciak?

To wszystko tylko bajka dla gawiedzi, która ma rechotać przed telewizorem "ale głupie te bachory/rodzice".
      • mx3_sp Re: To jest program rozrywkowy 06.05.14, 14:41
        to są tzw. reality ze scenariuszem.
    • naplaze Re: Surowi rodzice 06.05.14, 15:07
      Mnie zamurowuje, jak widzę tych "rodziców" i ich metody wychowawcze.
      Parę dni temu trafiłam na odcinek, w którym mocno nastoletni chłopak został (za karę?) zamknięty na ponad godzinę na balkonie (w krótkim rękawku, temperatura koło zera) z którego zaczął złazić; gdy zlał - "rodzice" próbowali zatrzymać go w domu siłą (przytrzymując ręce, chwytając za ubranie, szarpiąc).
      Zastanawiałam się i nadal zastanawiam, gdzie zgłosić ten program, jako propagujący przemoc. Uważam, że powinien zostać możliwie szybko zdjęty z anteny, bo wielu ludzi, niestety, bierze go na serio, a wiadomo, co Polacy potrafią zrobić, jak się ich zainspiruje.
      • mx3_sp Re: Surowi rodzice 06.05.14, 15:11
        wierz mi Polacy nie są tacy głupi za jakich je media uważają. Nie wszyscy oczywiście.
    • echtom Re: Surowi rodzice 06.05.14, 16:51
      > Jakie bledy trzeba popelnic, by miec takie dziecko, a moze to wcale nie o bledy wychowawcze chodzi, a wine ponosi "charakterny" dzieciak?

Nie wiem, nie oglądam. Z doświadczenia wiem, że bywa różnie. U nas w rodzinie sami sangwinicy, więc jak się kłócimy, to szyby dzwonią, a potem się przepraszamy i jest sielanka. Nastolatki miałam koszmarne, burza hormonów minęła i wyrosły na całkiem fajne kobiety.
    • hersylijka Re: Surowi rodzice 06.05.14, 17:14
      uwierz mi że tak jest

miałam niedawno kontakt z młodzieżą w liceum

widziałam takich samych, a często JESZCZE GORSZYCH
    • ga-ti Re: Surowi rodzice 06.05.14, 18:04
      Programu nie oglądam, zdarza się, że trafię rano w ddtvn na spotkanie z rodzicami i dziećmi i ... jestem załamana. I nie wiem, czy nie bardziej poziomem tech 'zastępczych rodziców'. No wyreżyserowane mi się to wydaje i to baaardzo.
      • amy.28 Re: Surowi rodzice 06.05.14, 23:06
        po pierwsze nie casting, co zresztą widać - podobieństwa rodziców i dzieci nie da się wyreżyserować, bo to rodziny i to widać gołym okiem.

poza tym znajomej syn był i to było naprawde. Nie wiem jak jest w dalszych odcinkach ale jej syn i ona byli w pierwszej serii. Cos tam zrozumiał, ale potem dalej ją tak traktował jak pokazywali w programie. Za wiele nie trzeba było ustawiać, takiego właśnie bachora miała, także to nie jest taka reżyserka jak się wam wydaje, niestety.
    • dziennik-niecodziennik Re: Surowi rodzice 06.05.14, 18:19
      widziałam dwa odcinki i oba mnie ugotowały. w jednym niewierzącemu nastolatkowi kazano klęknąć i się modlic, bo "w tym domu tak robimy". w drugim - nastolatka ktora nie chciała sie uzewnętrzniac ze swoich problemów emocjonalnych obcej sobie osobie została za to ukarana i nakazano jej przeprosić niedoszłą interlokutorkę.
      no ja przepraszam. to juz jest idiotyzm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka