17.05.14, 15:11

Kupilam granatowa sukienke bombke,zdjecie nr dwa (ten kroj i kolor,ale bez kwiatka,a na biuscie koronka)
szafiarenka.pl/36/3081908/poszukuje-sukienki-na-chrzciny.html
I zastanawiam sie nad dodatkami,buty,torebka.Okazja:slub.
Zrobcie burze mozgow i doradzcie kolor dodatkow.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: sukienka 17.05.14, 15:22
      nie mam pomysłu na razie ale wrzucę zdjęcie, ok?

https://img.szafa.pl/ubrania/1/004841961/1298478188/cena-z-przesylka-granatowa-bombka-kokardka.jpg
    • ichi51e Re: sukienka 17.05.14, 15:43
      Serio?
      • ichi51e Re: sukienka 17.05.14, 15:45
        1. Ze zdjecia - na pewno bedzie potrzebny dobry stanik. Najlepiej chyba gorset - bo taki jak u pani ze zdjecia to porazka.
        No i albo gasisz - czarne dodatki albo kontrastujesz - zlote/srebrne/czerwone. Ja bym chyba dala najlepszy stanik swiata a dodatki nude.
        • noname2002 Re: sukienka 17.05.14, 16:27
          Niby się mówi, że czarny pasuje do wszystkich kolorów ale w ubraniu mi się z granatem gryzie.
        • vilez Re: sukienka 17.05.14, 16:46
          Prawda z tym stanikiem. Edel ma spory biust, jeśli dobrze pamiętam, a ten krój to uwypukla. Ale moze o to chodzić.
          • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 18:18

Moja jest usztywniona u gory.
    • vilez Re: sukienka 17.05.14, 15:48
      Duży masz wybór kolorystyczny: od srebrnych, pzrez seledyny/jasne turkusy (lubie takie granaty z seledynami/turkusami). przez żółte, czerwone. Naszyjnik też daje sporo możliwości. To jest łatwa do komponowania z dodatkami sukienka.
    • kkalipso Re: sukienka 17.05.14, 16:11
      Edel kup coś innego.
      • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 16:20

bo?
        • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 16:24
          Bo ta brzydka i jak na wiejską potupajkę na przełomie wieków wink (tak mi się kojarzy tafta i materiały taftopodobne).
          • dziennik-niecodziennik Re: sukienka 17.05.14, 16:34
            ale ona nie pisze ze taki sam materiał, tylko kroj i kolor.
            • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 16:45
              Jeśli materiał inny to trochę lepiej, krój nadal mi się nie podoba.

Ale pomijając osobiste preferencje odnośnie kroju: ja lubię zestawienie granat + czerwień, granat + turkus/morskie odcienie zieleni, czy wspomniane przez kogoś już granat + fuksja.

Ale to wdzięczny kolor do mieszania, więc powinno być łatwo.
            • kkalipso Re: sukienka 17.05.14, 17:05
              A widziałaś wiele sukienek bombek o innym materiale ?
          • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 18:22

Moja nie jest z takiego materialu,jest matowa.
          • lafiorka2 Re: sukienka 18.05.14, 23:26
            klamkas napisała:

> Bo ta brzydka i jak na wiejską potupajkę na przełomie wieków wink (tak mi się koj
            > arzy tafta i materiały taftopodobne).

Wypraszam sobie,jakem ze wsi wink
            byłam na weselu i nikt tam żadnej takiej kiecki nie miał.

To chyba lata...2000-2003 wink
            No jest okropna.To prawda.
        • kkalipso Re: sukienka 17.05.14, 16:29
          Bo kto chodzi jeszcze w takich sukienkach, zwłaszcza na wiosnę. I nie chodzi tu o kolor ale materiał i krój. Ale ok skoro tobie pasuje.
          • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 18:28

Wszyscy,to najnowsze kolekcje,wszedzie sukienki bombki.
            W Polsce za dwa latawink
            • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 18:36
              Chyba dwa lata temu wink.
              • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 18:43

Moda wraca.Zauwazylam prawidlowosc ze jesli cos jest modne u nas to za ok.2lata jest modne w Polsce.
                • kkalipso Re: sukienka 17.05.14, 18:52
                  W kreacji bombce (gorset + spódnica) ostatni raz byłam na ślubie siostry siedem lat temu. Mogę zdjęcie wkleić heheh. Podobna bardzo tylko fioletowa ciemna i góra inna.
                  Jak przeczytałam post to sprawdziłam datę a mało kiedy to robię, bo pomyślałam, że na bank stary wątek z przed lat wywlekli. Moda aż tak szybko nie wraca zwłaszcza na "wybryki" modowe.
                  • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:16

www.c-and-a.com/de/de/shop/product.html#!/Women//Kollektion/Abendmode/124750/1
                    Najnowsza kolekcja c&a jako przyklad.
                    Wszedzie przymierzalam bombki.
                    • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 19:29
                      TAKIE bombki jak w linku może i są modne. To co podałaś na starcie jest brzydkie i niektóre panie nosiły takie lata temu - z tą zalinkowaną z C&A nie ma nic wspólnego.
                      • pederastwa Re: sukienka 17.05.14, 19:35
                        Zobacz lepiej to cudo wink
                        www.bonprix.pl/style/sukienka-17388534/?category=114&catalogueNumber=961651&prevNextComes=1
                        • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 19:41
                          O mamo. Jeśli tak, to nie miałabym się w co ubrać na wesele. Zostałabym w domu i urżnęła się winem wink.
                    • kkalipso Re: sukienka 17.05.14, 19:49
                      Nie to, że się czepiam ale jakoś nie mogę się doszukać zalinkowanej sukienki bombki w najnowszej kolekcji. A tak ogólnie mówiąc to najmodniejsze spódnice wyglądaj tak i nie mają nic wspólnego z kiczowatymi bombkami.
                      www.google.pl/search?q=najmodniejsze+sp%C3%B3dnice+wiosna+2014&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iZ53U_DbMKrV0QWZr4CQCg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=709
                      • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:59

No coz,chyba wiem co przymierzalam w sklepach.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
                        Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
                        Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
                        Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
                      • pitahaya1 Re: sukienka 17.05.14, 22:51
                        A ponoć ołówkowe są przestarzałe. Pytałam nie tak dawno o ołówkową i bluzkę do niejwink Dokładnie taką kiszkę jak na zdjęciu.
                      • claudel6 Re: sukienka 18.05.14, 01:08
                        ha! za to jest spódnica, którą ja kupiłam!
                    • aniuleek Re: sukienka 17.05.14, 23:31
                      ja dzisiaj zamówiłam taką na wesele, jak by ktoś miał pomysł na dodatkismile
                      wesele za tydzień pomocy

sukienka na wesele
                    • atena12345 Re: sukienka 18.05.14, 10:53
                      edelstein napisała:

>
                      > www.c-and-a.com/de/de/shop/product.html#!/Women//Kollektion/Abendmode/124750/1
                      > Najnowsza kolekcja c&a jako przyklad.

i uważasz, że najnowsza kolekcja cunda bedzie u nas za dwa lata ???? big_grin
                      • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:16

Nie,nie uwazam,tylko widze roznice miedzy kolekcjami w Pl i w De.Tak samo Jak widze,ze w Uk jest sporo rzeczy ,ktorych w De jeszcze nie Ma,ale dla mnie to nie powod do tragedii narodowej i histerii,ktora zaprezentowala klamkas czy Jak jej tam.Widac niektorzy da b.przewrazliwieni.
                        Zeby bylo jeszcze smieszniej w roznych sklepach tej samej marki w tym samym miescie czesto nie Ma tego samego.No straszne,no,Jak zyc z ta straszna swiadomoscia,ze nie wszedzie do kupienia jest to samo?big_grin
                        • shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 11:42
                          Oczywiscie, ze kolekcje w kazdym sklepie jednej sieci roznia sie nawet w obrebie jednego miasta. Ale glowne trendy sa w kazdym sklepie te same. To co znajduje sie w sklepie zalezy w duzej mierze od szefa zakupow danego oddzialu. Dawno minely czasy kiedy jakas moda docierala do nas z opoznieniem. A to wlasnie napisalas! Ze u nas moda z niemiec - choc niemcy i moda to jakby nie w parze idzie nawiasem mowiacwink - przychodzi dwa lata po szale u was.
                          Buziaczkikiss
                        • klamkas Re: sukienka 18.05.14, 11:58
                          Prosiłam o wskazanie różnic w trendach i stylu, tak? Nie wskazałaś bo ich nie ma, nawet w tym sklepie, który sama linkujesz, a to że pojedyncze sztuki się różnią nie ma znaczenia - jak będę chciała kupić piętnastą sukienkę maxi w kolejny wzór kwiatowy, którego akurat w Polsce nie ma, to mogę sobie zamówić w DE czy UK. Co nie zmienia faktu, że 14 pierwszych kupię w Polsce, bo są wbrew temu, co ci się wydaje i co próbujesz nam wmówić. I podany przez ciebie sklep jest najlepszym na to dowodem.
                      • pe.tronela Re: sukienka 18.05.14, 11:55
                        > i uważasz, że najnowsza kolekcja cunda bedzie u nas za dwa lata ???? big_grin

Juz bardziej prawdopodobny bylby odwrotny kierunek - ze w Niemczech za dwa lata pojawi sie to, co u nas jest dzis. Aczkolwiek tak sie nie stanie, bo za dwa lata bedzie calkiem nowa kolekcja. Zara nie wszysko puszcza na kazdy rynek. Podobno w Hiszpanii sa najfajniejsze rzeczy (nie widzialam), bardziej seksowne, odwazniejsze - bo i Hiszpanki maja duzo odwagi - u nich to pojdzie. W Niemczech ciuchy maja byc wygodne i nie rzucac sie w oczy - jesli maja sie sprzedac. I takie puszczane sa na tamtejszy rynek. Pasujace do Birkenstockow. Polska jest gdzies po srodku. Faktem jest, ze w ostatnich latach, roznice w kolekcjach w roznych krajach wydaja sie raczej znikome.
                        • rhysmeyers22 Re: sukienka 18.05.14, 14:41
                          no w Madrycie np to nie uswiadczylam seksownie czy jakos specjalnie odwaznie ubranej Hiszpanki a duzo tam przebywam tudziez nie zaobserwowalam nic z tego co mowisz ale pewnie kazdy ma inne doswiadczenia smile
                • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 18:53
                  A sorry, zapomniałam, my to 100 lat za murzynami, granica zamknięta, paszporty w przechowalni w biurze paszportowym, a wyjechać możemy tylko na zaproszenie. No tak, jesteśmy opóźnieni, w końcu nawet internetu nie mamy, żeby zobaczyć, co w wielkim zachodnim świecie słychać...
                  • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:13

I po co ta zlosliwosc?
                    Nie od dzis wiadomo,ze duzo produktow wchodzi w Pl pozniej niz w Niemczech.Nie raz,nie dwa byl watek na zakupach,ze np.jakichs rzeczy nie Ma w H&M w Pl chociaz w Niemczech sa w sprzedazy.
                    Nie ja jestem kdpowiedzialna za dystrybucje ubran na Polske,wiec daruj dobie te waty.
                    • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 20:01
                      Nie jestem złośliwa. Zerknij na stronę choćby linkowanego C&A - w kategorii sukienki nie widzę żadnej różnicy w sklepie polskim i niemieckim, może pojedyncze sztuki się różnią.
                    • pitahaya1 Re: sukienka 17.05.14, 22:54
                      Może i wchodzi, ale nie w sieciówkach chybasmile Majówkę spędziłam w Berlinie i połaziłam m.in. po sklepach. O ile w KaDeWe faktycznie powiało czymś lepszym, o tyle w H&M te same szmaty co u nassmile
                • landora Re: sukienka 17.05.14, 19:53
                  W sklepach w Polsce są dokładnie te same kolekcje, co w DE czy UK.
                  • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 19:58
                    Ciii, nie są, wzdłuż Odry istnieje nieprzenikalny mur - nie przedostanie się przez niego żaden człowiek, ciuch i nawet sygnał internetowy wink. Sieciówki tym bardziej nie dadzą rady.
                    • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 20:01

Widze,ze komus wlaczyl sie patryidiotyzm.
                      • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 20:08
                        Nic mi się nie włączyło, po prostu śmiać mi się chce jak słyszę/czytam takie teksty. Zerknij na to co sama zalinkowałaś i porównaj zakładkę sukienki w sklepie polskim i niemieckim. I wskaż różnice w stylu i obowiązujących trendach.
                  • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 20:01

Nie,nie sa.
            • atena12345 Re: sukienka 17.05.14, 19:16
              edelstein napisała:

>
              > Wszyscy,to najnowsze kolekcje,wszedzie sukienki bombki.
              > W Polsce za dwa latawink

raczej dwa lata temu big_grin
              • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:20

Nastepna.
                Czy ja odpowiadam za powrot mody na bombki?
                Sa w wszystkich sklepach,ktore odwiedzilam,czyli znow sa w lasce.
                Z reszta to czy modne to sprawa drugorzedna.
                Sukienka korzystnie na mnie lezy,a to najwazniejsze.

• atena12345 Re: sukienka 17.05.14, 19:25
                  modne są bombki nie o takim kroju. Bez podwinięcia na dole, ale marszczone górą.
                  • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:51

To ciekawe,bo ta linkowana przeze mnie z c&a jest rowniez podwinieta na dole.
                    Zrobila sie niepotrzebna nikomu dyskusja czy jest modne czy nie jest.Osobiscie wisi mu czy cos jest modne czy nie,ma pasowac do mojej figury.

• amaroola Re: sukienka 18.05.14, 08:48
                      Odpowiadasz na:

edelstein napisała:

>
                      > To ciekawe,bo ta linkowana przeze mnie z c&a jest rowniez podwinieta na dole.
                      > Zrobila sie niepotrzebna nikomu dyskusja czy jest modne czy nie jest.Osobiscie
                      > wisi mu czy cos jest modne czy nie,ma pasowac do mojej figury,

jak widac ze zdjecia nie pasuje

znaczy twija figura do tej sukienki

bo chyba nie powiesz, ze na tym zdjeciu to modelka(a nie Ty) wink)),,,I w dodatku "profesjonalna" ;PPP
                      • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:09
                        Na zdjeciu nie jest zadna modelka tylko jakas dziewczyna,ktorej zdjecie wyskoczylo przy wpisywaniu w Google : "granatowa sukienka".
                        Szerlok Holms z ciebie wiec zadenbig_grin

• jola-kotka Re: sukienka 17.05.14, 21:49
                  Ja pierdziele pytanie było o dodatki a nie o ocenę kiecki. Tutaj to juz kto co lubi, sukienka jak sukienka. Ja bym dała złote.
    • moofka Re: sukienka 17.05.14, 16:13
      ja wybralam granatowa tez, ale nie bombke, tylko z plisowanym dolem
      i do tego fuksjowe buty na platformie
      na letnie wesele wydaje mi sie akurat
      www.google.pl/search?q=navy+blue+dress+pink+shoes&client=firefox-a&hs=v2g&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4W13U8z2NOTK0QW1yYHoBA&ved=0CAgQ_AUoAQ
    • morgen_stern Re: sukienka 17.05.14, 18:27
      Nic z tego nie rozumiem. Taka sama, jak na zdjęciu, ale :
      - inny materiał, nie błyszczący
      - inna góra (usztywniana z koronką)
      - bez kwiatka

Powiedz choć, czy kolor ten sam big_grin
      • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 18:30
        Napisalam,kroj i kolor.
    • pederastwa Re: sukienka 17.05.14, 19:04
      Bombka z usztywnianą górą, to brzmi ryzykownie. Dobrze chociaż, że nie z tafty.
      Taki krój ma szansę się obronić na długonogiej, bardzo smukłej nastolatce. Taki elfi typ urody mi się tu kojarzy.
      Potraktuj serio radę z dobrym stanikiem.
      Dodatki - ciemna czerwień lub siwe. I bez przesady z biżuterą, coś małego na szyję i wystarczy. Krój bombki jest wystarczająco cięzki i strojny, łatwo przedobrzyć.
    • euphoria77 Re: sukienka 17.05.14, 19:29
      wiesz, tak myślę i myślę i dochodze do wniosku, że przy matowym granacie pasowałyby dodatki w postaci butów i torebki w zasadzie w każdym kolorze, no oprócz białych oczywiściesmile
      Możesz postawić na srebro/złoto, w końcu to wystawna impreza, albo wszelkie kolorowe jak czerwony, fksji, mięta itp, albo stonowane, czyli w tym przypadku nude, granatowe w kolorze sukienki i czarne też. Tylko postaraj się nie dopasowywać koloru butów i torebki, ale to zapewne wiesz, że wygląda tandetniewink
      Ja granatowe kiecki (a bardoz takie lubię, bo wyglądają korzystnie na sylwetce) zestawiam z butami w kolorach ww i zawsze wychodzi ok. Materiały granatowy i szary są chyba najbardziej neutralne, przynajmniej wg mnie.
      • euphoria77 Re: sukienka 17.05.14, 19:33
        a jeżeli chodzi o rodzaj, to moim zdaniem najlepsze będą klasyczne szpilki z lekko szpiczastym noskiem, jeżeli oczywiście umiesz w takich chodzić. NA póxny wieczór, kiedy juz podczas długich tańców nogi bolą wzięłabym balerinki albo po prostu sandałki, będziesz wyglądać w takim z\estawieniu bardzo dziewczęco.
        Tobeka malutka, wybrałabym jak najmniejszą dedykowaną na większe wyjścia.
        • pederastwa Re: sukienka 17.05.14, 19:40

>wzięłabym balerinki albo po p
          > rostu sandałki, będziesz wyglądać w takim z\estawieniu bardzo .

Balerinki czy sandały- super. Dla nastolatki wzrost 177cm/59 kg. Autorka zdaje się nastolatką już dawno nie jest, raczej o ile pamiętam jest biusciasta i biodrzasta((?).
          Tylko wysoki obcas przy takich parametrach figury i takim kroju sukienki. Zgadzam się, że klasyczne szpilki powinny pasować.
          • euphoria77 Re: sukienka 17.05.14, 19:47
            Czy Ty potrafisz przeczytać całą wypowiedź poprzedniczki zanim się do niej odniesiesz????
            Gratuluje dobrej kondycji, jeżeli potrafisz przetańczyć na weselu całą noc w szpilkach. Bo ja nie.
            I też to zasugerowałam, żeby wzięła na zmianę balerinki czy wygodne sandały jak już się zmęczy noga. Warto o tym pamiętać, jak się szykuje impreza całonocna z wielogodzinnym tańczeniem.
            Oczywiście na początek, jakbyś dokładnie przeczytała, zaproponowałam szpilki, bo wyglądają przy tym kroju sukienki korzystnie. Ale i tak nie każdy potrafi w nich chodzić. Ja mam lekkie haluksy, nie jest mi wygodnie, męża już mamwink), więc się nia katuję.
            Tyle w temacie. Proszę o dokładne czytanie następnym razem.
            • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:53

Faceta mam,a kondycje taka,ze bez problemu prtetancze cala noc na obcasachwink
              • ponis1990 Re: sukienka 17.05.14, 23:22
                Po za tym, po pewnej godzinie, wszystkim jest już jedno jakie kto ma buty na nogach...smile
            • pederastwa Re: sukienka 17.05.14, 19:56
              A co wskazuje na fakt, ze nie przeczytałam całej wypowiedzi??? Po co te nerwy?Z początkiem się zgadzam, co napisałam. Ale pomysł z balerinkami był od czapy. Równiedobrze mogłaby założyć kalosze, też wygodne, a jak rozumiem wyglądać trzeba dobrze tylko na wejściu?
              Skoro autorka tak skrupulatnie planuje kreację, to chyba nie po to,żeby wyglądać dobrze tylko na początku imprezy, a później zamordować cały stórj niepasującymi butami. To już lepsze byłyby sandałki na kilkucentrymetrowym obcasie.

• euphoria77 Re: sukienka 17.05.14, 20:24
                Nie wszystkie balerinki wyglądają jak baletki na WF w naszych starych czasach prl big_grin
                Są też w ofercie porządne, ładnie wyprofilowane i do tego wygodne.
                Ale zapamiętam, postaram się wytrzymać następnym razem jak najdłużej się da w imie dobrego wyglądu, może sie uda przez te kilkanaście godzin od popołudnia do 6 big_grin
                • pederastwa Re: sukienka 17.05.14, 20:32
                  Jak rany. Nieważne jakie balerinki, mogą być najpiękniejsze i najwygodniejsze na świecie. Przysadzista kobieta w bombce i butach na płaskim obcasie to nieporozumienie.
                  Teraz Ty się pokuś o przeczytanie i zrozumienie moich wpsów. Czy ja się w jakikolwiek sposób odnoszę do Twoich zwyczajów weselnych i noszonych butów? Autorka pisze, że spokojnie noc w butach na obcasie wytrzyma. Ale gdyby miała dosyć, to jej radzę zmienić szpilki na sandałki na nieco niższym obcasie, nie zaś na balerinki.
      • saraanna Re: sukienka 17.05.14, 19:35
        image.dhgate.com/albu_300202085_00-1.0x0/actual-cheap-royal-and-dark-blue-sweetheart.jpg
        dressesdesigning.com/wp-content/uploads/2012/11/Short-Dark-Blue-Prom-Dress-300x300.jpeg
        proponuje srebrne dodatki smile
        • edelstein Re: sukienka 17.05.14, 19:57

O,ta druga jest b.podobna do mojej,tylko moja dluzszawink srebrnego nie chce,bo Cale srebrne buty wygladaja moim zdaniem topornie.A sandaly nie nadaja sie do tanca.
          • saraanna Re: sukienka 17.05.14, 20:03

• bei Re: sukienka 17.05.14, 20:18
              sandały WYSOKIE na grubym słupku, z szerokim paskiem trzymającym palce i wysoka platforma (tommy hilfiger)- kolor czarny, albo nude lub pudrowy roż, torebka jaką lubisz- taka do ręki.
              pasek minimalistyczny.
              Kolor masz uniwersalnysmile- kroj- trzeba nogi wysmuklać do bombki.
              Pamiętam, ze masz biust, więc stworzysz w tym sexi klepsydrę i jednocześnie dajesz pole do wyobraźni.
    • mamaemmy Re: sukienka 17.05.14, 21:17
      Fajna smile Bombki są świetne !
      Ja bym do tego dobrała buty i torebkę w kolorze nude smile
    • malwi.4 Re: sukienka 17.05.14, 21:44
      Jeśli nie jest błyszcząca to czarny pasuje według mnie. Może buty nude, torebka czarna.
      • malwi.4 Re: sukienka 17.05.14, 21:55
        a biżuteria taka, jaką zazwyczaj wybierasz (złoto czy srebro)
        • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:49

Jak juz cos wybieram,bo z reguly nie nosze,to srebro.
          • malwi.4 Re: sukienka 18.05.14, 12:15
            i zapewne intuicyjnie wybierasz to, co pasuje ci bardziej (czyli to srebro)
    • run_away83 Re: sukienka 17.05.14, 21:58
      Po pierwsze - starannie wybierz stanik, z dobrego serca radzę smile Będzie +10 do efektu wizualnego i +50 do komfortu smile

Kolor dodatków - kojarzę, że beżów i szarości nie lubisz, więc może:

-malinowy

-koralowy

-jasna, chłodna żółć (coś jak sorbet cytrynowy)

-miętowy

-pudrowy róż

-fuksja

-ciemny, złamany pomarańcz (taki lekko ceglasty)

Jak masz jasną karnację to pójdź w dodatki w zimnym odcieniu, jak kqrnacja ciemniejsza to w zasadzie każdy intensywny kolor powinien ci pasować.
    • pe.tronela Re: sukienka 17.05.14, 21:58
      Z tymi bombkami jest jeden problem. Troche mniej bombkowe, dobrane odpowiednio do figury i z dobrego materialu moga wygladac fajnie ale BEZ RAMIACZEK. Bombki z ramiaczkami (i to takimi bieliznianymi) to wersja przystosowana dla starszych i tych z duzymi biustami, sprzedawana na bazarach ewentualnie na allegro. No nie da sie tak. Trzeba przyjac do wiadomosci, ze albo mamy biust, ktoremu nie przeszkadza sukienka bez ramiaczek - calkowicie odkryte ramiona - albo rezygnujemy z bombki. Takie bombki "dostosowane" dla starszych i biusciastych wygladaja... no zle wygladaja.
    • ladnyusmiech Re: sukienka 17.05.14, 22:05
      Srebrne. Albo odpowiedni odcień czerwonego (nie każdy pasuje).

Czemu uważasz, że moda się aż tak różni skoro sieciówki mają taką samą kolekcję ? Zalinkowany przez ciebie sklep c&a sprzedaje te same ubrania w Niemczech i w Polsce. Aaaa w tym samym czasie!
      • klamkas Re: sukienka 17.05.14, 22:40
        Bo sieciówki nie sprzedają tego samego, no niemożliwe i w ogóle nie da się tak, a sklepy internetowe oszukują sprzedając nieaktualne kolekcje, albo (te nasze) handlując kolekcjami z zachodu.

Takie życie. W Polsce ta bombka będzie dopiero za dwa lata i dopiero za dwa lata będziemy na tyle dojrzałe, żeby dojrzeć to piękno, które dojrzała polska Polonia za zachodnią granicą. Takie życie...
        • niutaki Re: sukienka 17.05.14, 22:55
          ja bym wziela dodatki ecru, albo mieta, albo fuksja.
          • aka10 Re: sukienka 17.05.14, 22:56
            Fuksja albo lemon-lime.
    • guderianka Re: sukienka 17.05.14, 23:03
      zależy jeszcze jaki ślub i gdzie-bardziej ekstrawagancko poszłabym w stronę czerwieni karminowej-bardziej zachowawczo 'szary/popiel/srebro/-cosik w ten deseń kolorystyczny
      https://www.ekstraszpilki.pl/upload/zdjecia/Szaro-srebrne-445.png
    • shumi-mi-las Re: sukienka 17.05.14, 23:13
      Edel ta sukienka jest kwintesencja twojego forumowego wizerunku. Idz na calosc! Zlote buty, torebka, naszyjnik, kolczyki i duuuzo bransoletek. Buty koniecznie na platformie i 12cm obcasie!
      • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:21

Shellerko jakiego drina znow chlapnelas przed napisaniem tego postu?skup sie,choc wiem,ze dla ciebie to ciezka praca i przeczytaj jeszcze raz post zalozycielski.
        To nie jest ta sukienka to raz.Dwa,nie nosze zlota,nie nosze kolczykow,i bardzo rzadko bizu wogole.Pisze to po raz tysieczny juz,ale ty w tym swoim alkoholowym amoku tak bardzo chcesz mi dowalic,ze bredzisz.
    • goodnightmoon Re: sukienka 17.05.14, 23:20
      Uffff ... myślałam, że znowu będzie o Conchita Wurst wink
      • anulka.p Re: sukienka 17.05.14, 23:36
        Sukienka ze zdjęcia - koszmar w czystej postaci. Wehikuł czasu - jesteśmy w 92 roku, materiał (kto teraz wciska się w satynę??), krój, wygląda tandetne na maksa.
        Co do twojej sukienki to nie wiem, bo z rozwojem wątku coraz bardziej różni się od tej ze zdjeciatongue_out
        Ale bombka dobrze wygląda tylko na smukłej sylwetce i przy długich, szczupłych nogach. Przysadziste osoby masakrycznie pogrubia i jeszcze bardziej zakłóca proporcje.
        • morgen_stern Re: sukienka 18.05.14, 00:10
          Z tego, co kojarzę edel jest niewysoka, więc to może być błąd.
          • naturella Re: sukienka 18.05.14, 03:35
            Sukienka nie jest zła. Podobają mi sie wypowiedzi z tego wątku typu "buty nude, torebka czarna". Właśnie myślałam nad założeniem wątku, ze ludzie maja chyba jakis problem z dobieraniem kolorów... Nie chodzi o to, ze ma byc jeden kolor, ale jak widze dziewczynę w brązowych butach, z czarna torebka i jasnej kurtce to sie zastanawiam, co jej dolega. To samo tutaj - krytyka sukienki, a jednocześnie rady kompletnie z sufitusmile

Tak, jak pisały te dziewczyny bez kolorystycznego upośledzenia - wszystko, tylko nie czarny. Czerwony moim zdaniem zbyt agresywnie i pospolicie. Elegancko bedą wyglądać szarości i trochę srebra, moze kolor taupe, moze taki bardzo rozbielony śliwkowy brąz.
            • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:46

Przede wszystkim to jest krytyka sukienki,ktora wcale nie jest moja,kolor i kroj podobny.Zalezalo mi by oddac kolor,bo granat na rozne odcienie.
              Jak zwykle zrobila sie jatka z ktorej dowiedzialam sie,ze to moje zdjecie,moja sukienka i ze nosze duzo bizuterii.
              Wszystkim co odpowiedzialy na temat,dziekuje bardzo.Pojde raczej w zywe kolory.

• shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 11:51
                Edelus, chodzilo ci o kolor i " najmodniejszy" w tym sezonie w niemczechwink KRÓJ kreacji. Jedynie gorset zdziebko innysmile
                • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:54

O kroj,ktory znow powrocil do lask i super,bo mu odpowiada.Mi odpowiada,innym nie musi.
                  • shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 12:00
                    big_grin Edel, moze cycki masz duze, ale intelekt i argumentacja... No i gust... Choc o tym ostatnim sie ponoc nie dyskutuje.
                    Przyjelabys normalnie rady co do kiecki ktorej ani kolor nie robi wow, a kroj jest niemodny, nieladnie robi osobie o krepej i niskiej budowie ciala i poszukalabys innej. Ale nie. Ty wiesz lepiej. Jak wtedy kiedy pytalas o casualowa elegancjewink
                    Na pocieszenie powiem ci ze na tle niemek nawet przasny gust uchodzi za wyrafinowana elegancjewink
                    • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 12:46
                      Mam przyjac rady ci so kiecki,ktorej na iczy nie widzialyscie?bog mnie jeszcze nie opuscil.Wlasnie Shell,gdybys miala intelejt o ktorym tak sie rozspisujesz to zrozumialabys,ze sukienka orzedstawiona na zdjeciu nie jest moja sukienka.To,ze dla ciebie granat nie robi efektu eow to nir moj Problem.Mi granat pasuje do urody i dobrze w nim wygladam.
                      Kwestia mody mi wisi,bo mam mnostwo rzeczy,ktore nosze,a sa niemodne,wazne,ze mi pasuja.Nie podazam slepo za moda,bo mam figure na ktorej wiekszosc modnych rzrczy wyglada b.zle.,bo sa produkowane na kobiety bez cycek i tylka,a czesto na chlopaczyce.
                      Poza tym Jak juz pisalam,ten jakze niemodny kroj wisi na wieszakach we wszystkich sklepach jakie odwiedzilam.

• shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 12:57
                        Po pierwsze nie rozumiem dlaczego uparcie uzywasz innego nicka zwracajac sie jak sadze do mnie. Po drugie, gdybys nie wyskoczyla z tekstami o zacofaniu polski w kwestii mody w stosunku do niemieckiej, odpuscilabym watek, ale to mnie tak ubawilo i ten twoj upor i sciemnianie w stylu mojego piecioletniego dziecka sprawily, ze pozwolilam sobie na chwile rozrywki twoim kosztem. Idz, baw sie dobrze krolowo seksualnosci i tak powalisz wszystkich na kolana.
            • malwi.4 Re: sukienka 18.05.14, 12:06
              Ok, może słaby pomysł miałam. Myślałam o małej czarnej torebce np. na srebrnym łańcuszku. Moze lepsza szara kopertówka i szpilki cieliste. Do tego srebro. Ewentualnie torebka srebrna (kopertówka), ale to bardziej na wesele.

A co do tych dziewczyn, o których wspominasz to ja myślę, ze eksperymentują po prostu, uczą się. Za 5 lat ich styl może być juz całkiem spójny i przemyślany.
              • malwi.4 Re: sukienka 18.05.14, 12:11
                Acha, ta kopertówka to z takiego "miękkiego" materiału - ale może wtedy to nie kopertówka się nazywa.
                • malwi.4 Re: sukienka 18.05.14, 12:20
                  Ale nie wiem, czy takie torebki do bombki pasują. Może lepsza byłaby sztywna kopertówka.

Ok. Już nie doradzam, bo ekspertem nie jestem wink
          • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:23

Mam 164cm wiec miala b.nie jestem.
            • shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 11:43
              No mi gdzies do biustu siegaszwink
              • niutaki Re: sukienka 18.05.14, 11:49
                o matko...
              • edelstein Re: sukienka 18.05.14, 11:53

Zawsze uwazalam swoj niewysoki wzrost za atuttongue_out
                • ladnyusmiech Re: sukienka 18.05.14, 12:13
                  Jeśli wyglądasz w tej sukience olśniewająco, to nie ważne czy jest szczytem mody czy nie. Pierwsza rzecz to wyglądać w czymś dobrze, dopasować do figury i umieć stworzyć całość, ciekawą całość. Nic mnie bardziej nie irytuje niż super-hiper modne ubrania którymi kobiety podkreślają albo brak proporcji albo swoje mankamenty.

Wrzuć zdjęcie w tej sukience, twarz możesz zakryć. Wtedy też łatwiej będzie doradzić coś sensownego.
                  • morgen_stern Re: sukienka 18.05.14, 15:15
                    Zrób choć zdjęcie tej sukienki na wieszaku, bo na razie to dyskusja nie bardzo wiadomo o czym.
                    • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 10:24
                      Zdaje sie,ze post byl o dodatkach,a nie o sukience.
                      • morgen_stern Re: sukienka 19.05.14, 10:32
                        Ale jak dobrać dodatki do sukienki, której nie można nawet na fotce zobaczyć?
                        • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 10:50

Ja dodatki dobieram pod kolor sukienki.Chyba jest jasne,ze do sukienki witytowej nie zaklada sie traperow ani torebki worka.

• gryzelda71 Re: sukienka 19.05.14, 10:51
                            Skoro nie oczekujesz rad tak naprawdę po co ten watek?
                            • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 11:13

Dostalam rady i je wykorzystam.Oprocz rad dostalam tez wiadro pomyj za cudza sukienke,a chodzilo tylko o kolor.
                              To tak jakbym wstawila zdjecie dajmy to na to fiata 126p bo podobalby mu,sie jego kolor,a dostalabym odpowiedzi po kiego jezdzisz takim zlomem,jakie brzydkie Auto itp.
                              Krytyka od czapy,ale ematka nie bylaby soba gdyby nie dowalila nawet bez sensu.
                              • gryzelda71 Re: sukienka 19.05.14, 13:07
                                Od czapy jest umieszczanie zdjęcia sukienki którą łączy jedynie kolor. Zawsze można było zamieścić plansze z kolorem.
                          • morgen_stern Re: sukienka 19.05.14, 10:57
                            Edel, to po prostu cała ty. W takim razie wystarczyłoby napisać "granatowa sukienka bombka" zamiast wrzucać zdjęcie od czapy zupełnie innej sukienki (beznadziejnej zresztą) i wywoływać głupie komentarze. Efekt tego jest taki, że przez 3/4 wątku powtarzasz wciąż, że to nie twoja sukienka i żeby się nią nie sugerować. Jaki to ma sens?
            • landora Re: sukienka 18.05.14, 12:22
              Popatrz, też mam 1,64m i całe życie uważałam się za kurdupla big_grin
    • b.bujak Re: sukienka 18.05.14, 13:29
      na onecie mamy akurat przegląd trendów:
      kobieta.onet.pl/moda/sukienki-na-wesele-czyli-przeglad-najnowszych-trendow/y4q6j
      szkoda, że do nas jeszcze nie powróciła fala sukienek bombek smile
      • kkalipso Re: sukienka 18.05.14, 15:07
        Śliczne te sukienki a 7 i 15 najpiękniejsze.
        • morgen_stern Re: sukienka 18.05.14, 15:15
          Tak, piętnasta prześliczna.
          • vilez Re: sukienka 19.05.14, 10:39
            Dla mnie 8, 9, 14 i kombinezon.
      • shumi-mi-las Re: sukienka 18.05.14, 20:09
        Z onetowych jedna jest fajna. Reszta nie podoba mi się nawet na modelce.
    • mary_lu Re: sukienka 18.05.14, 23:05
      Wszystko przez ten weekend. W tygodniu byłoby 500 postów w dwa dni sad

Ale generalnie - nie rozczarowałyście mnie big_grin

Edel, a te różowe szpilki z pomponikami czy tam frędzlami już znosiłaś?
      • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 10:16
        Masz Problem z oczami?nigdy nie mialam rozowych szpilek z fredzlami lub pomponikami.
    • lafiorka2 Re: sukienka 18.05.14, 23:23
      O H Y D A !!!
      • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 10:18

Po kiego komentujesz nie moja sukienke?
        • lilly_about Re: sukienka 19.05.14, 11:03
          To po co wrzucasz link to takiego brzydactwa? Mogłas napisać, że kupiłaś granatową bombkę.
          • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 11:10

Chodzilo mu o kolor.Granat na rozne odcienie.Chyba w pierwszym poscie napisalam wyraznie,ze to nie jest moja sukienka,tylko,ze na Taki kolor i podobny.Podobny,a nie Taki sam.
            • morgen_stern Re: sukienka 19.05.14, 11:11
              Wystarczyło znaleźć w necie taki sam odcień i wrzucić kwadrat z kolorem, a nie mieszać z tą kiecką.
              • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 11:18

Rozumiem,ze ematki uposledzone sa i nie rozumieja tekstu "to nie moja sukienka".Wybacz,ale nawet moje male dziecko Jak mu pokaze jakis kolor zalozmy na misce to nie bedzie sie rozwodzil nad miska tylko nad kolorem.
                Chcesz mi wiec powiedziec,ze ematka jest ponizej normy intelektualnej malego dziecka?
                Tak naprawde to niektore odezwaly sie by przypier..ic,a ze so granatu samego w sobie ciezko sie przywalic to zaczely szulac innego punktu so skrytykowania,nie wazne,ze od czapy.A niz wodelec edel sie przejmie krytyka cudzej sukienkisurprised

• morgen_stern Re: sukienka 19.05.14, 11:20
                  Tak szczerze, to mam wrażenie, że jesteś zawsze uszczęśliwiona tymi "pomyjami" w twoich wątkach, więc w sumie w czym problem? Masz, czego chciałaś.
                  • edelstein Re: sukienka 19.05.14, 11:30

Wcale mnie nie uszczesliwia,ze tak duzo kobiet ma norme intelektualna kury nioski.
                    Nie szkodzi,Jak chca wystawiac sobie swiadectwo bezdennie glupich to ich Problem.Od normalnych dostalam fajne pomysly na polaczenia kolorystyczne.

• gryzelda71 Re: sukienka 19.05.14, 13:10
                      Zebyś napisała swój pierwszy post, ok rozumiem, panie tępe nie pojęły. Ale ty ty codziennie i wiesz,że panie tępe, to po co?
                    • lafiorka2 Re: sukienka 19.05.14, 13:16
                      edelstein napisała:

>
                      > Wcale mnie nie uszczesliwia,ze tak duzo kobiet ma norme intelektualna kury nios
                      > ki.
                      > Nie szkodzi,Jak chca wystawiac sobie swiadectwo bezdennie glupich to ich Proble
                      > m.Od normalnych dostalam fajne pomysly na polaczenia kolorystyczne.

taaak,taaaak.Tylkoś ty jedyna z nas najmądrzejsza i najbrdziej światowa,a my na etapie kur niosek się zatrzymały.

Kuśwa bo padnębig_grin big_grin D
                • lafiorka2 Re: sukienka 19.05.14, 13:14
                  sama jesteś upośledzona.
                  Wrzucasz link do jakiejś kiecki na wzór,żebyśmy miały wyobrażenie,a potem masz pretensje ,że nie zachwalamy jej pod niebiosa.
                  Jak masz spaczony gust,trzeba było wrzucić tylko link z kolorem i nie wchodzić w szczegóły.Bo,sorki,ale bombka to ...No zalinkowana to jest brzydka kiecka.Ale...w końcu może ja się nie znam,wszak nie jestem światową ematką big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka