Dodaj do ulubionych

Czym wyleczyc

22.05.14, 12:34
sorry, ze tutaj pytam ale tu najwięcej kobiet
zlapałam grzybki miejsc intymnych, mam wyniki, że są.
a juz z 10 lat nie miałam zadnych takich problemów i nie pamiętam jak było z leczeniem
sam krem clotrimazol nie pomaga
co jeszcze mogę zastosowac żeby się tego pozbyć.
czy globulki sa wyłącznie na receptę? czy bierze się tez jakieś pigułki do łykania?
czy lekami bez recepty jestem w stanie to wyleczyć?

obdzwaniam ginekologów w całym mieście, bezpłatnie najblizszy termin za miesiąc, za 2 dni jest termin odpłatny- jedyne 110zł ..wrrrrrr.... szkoda mi takiej kasy, a problem jest typowy i dla lekarza 3 minuty na wypisanie ewentualnej recepty..
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 12:45
      Bez recepty kupisz w aptece, farmaceuta Ci doradzi.
    • pederastwa Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 12:55
      Bez recepty nic sensownego w aptece nie dostaniesz. Jakieś leki zmniejszające PH (globulki, żele typu MulitiGyn, VitaGin) trochę złagodzą objawy i zmniejszą nasilenie infekcji, ale wyleczyć nie dadzą rady.
      Do łykania fluconazol - tylko na receptę, ale jest szansa że od internisty dostaniesz. Ale zdecydowanie polecami wizytę u ginekologa i zakup normalnych globulek z apteki.
    • dziennik-niecodziennik Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 12:58
      leków konkretnie przeciwgrzybiczych bez recepty nie dostaniesz. mozesz dostac cos tam przeciwzapalnego, ale to dużo nie da. poza tym przy grzybicy (zwlaszcza jesli rozwinięta) najlepsza jest terapia łaczona, ogólna z miejscową.
    • klamkas Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 13:04
      Doraźnie możesz clotrimazol i probiotyk dopochwowy, ale to na złagodzenie objawów. Wyleczyć bez recepty nie dasz rady.
    • mary_lu Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 13:25
      Jak masz wynik, idź do lekarza rodzinnego. Bez przesady, żeby z grzybicą trzeba było wyłącznie do ginekologa chodzić.
    • cosmetic.wipes Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 13:28
      Mycosyst. Tylko na receptę, ale wybije wszystkie grzyby.
    • d.o.s.i.a Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 14:08
      Przyjedz do UK. Tutaj wszystkie takie leki dosepne sa bez recepty w drogeriach wink
    • e-kasia27 Idź do internisty 22.05.14, 14:39
      też może receptę na globulki dopochwowe wypisać, a do gina zapisz się za miesiąc na kontrolę.
    • pikusda Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 21:24
      dzięki dziewczyny
      znalazłam na dziś gina w przychodni za 80zł, byłam, mam już leki, pan był niepocieszony że tylko receptę chcę, chyba jeden z niewielu, którzy w pracy chcą solidnie pracować big_grin
      nie pomyślałam o tym, że można z tym do rodzinnego iść, akurat mam fajną lekarkę i na pewno by mi przepisała bez problemu, ale dopiero jutro po południu ma dyżur. następnym razem będę mądrzejsza i od razu z wynikami pójdę do internisty.
      dzięki jeszcze raz.
      • gazeta_mi_placi Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 21:26
        Następnym razem patrz z kim idziesz do łóżka i solidnie się umyj to nie będziesz chodzić po lekarzach.
        • pikusda Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 21:31
          gdy ja chłopa miałam to byłam zdrowa jak ryba długie latabig_grin nie wiesz, że seks dobrze robi na te sprawy bo pochwa się podczas stosunku odpowiednio nawilża? znajdź sobie wreszcie faceta to się przekonasz.
        • mary_lu Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 21:31
          Gazeta, ty obleśny dziadygo.
          • pikusda Re: Czym wyleczyc 22.05.14, 21:38
            cóż, obywateli mamy jakich mamy.
            gro inteligencji wybił Hitler i Stalin.
            Gazeta to chyba potomstwo patologii z pegeeru.
            nie ma co za dużo wymagać bo wiadomo jakie ma ograniczenia, lepiej motywować pozytywnie do zmian. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka