25.05.14, 23:48
Powiedzcie,ale z ręką na sercu - czy którejś udało się pozbyć tego gnojstwa? Proszę o szczere odpowiedzi - jak dużo miałyście tej pomarańczowej skórki,jak duża była jej redukcja,jakimi sposobami się jej pozbywałyście i ile czasu to trwało.Ja się powoli zaczynam łamać...
Obserwuj wątek
    • zolla78 Re: cellulit 26.05.14, 00:01
      Pewnie średnia/przeciętna ilość. Nie mam gładkich nóg, ale też nie mam problemu z założeniem szortów czy krótkiej spódnicy. Ale ogólnie mam podejście, że go mam i trudno. Nigdy z nim jakoś specjalnie nie walczyłam.
      A pozbyłam się raz na kilka m-cy po kilku zabiegach endermologii. Żadnych diet przy tym nie stosowałam i poszłam na nie w zasadzie tak dla efektu silnego masażu niż z uwagi na celulit, ale gładkie nogi były miłym dodatkiem.
    • ina_nova Re: cellulit 26.05.14, 08:21
      Polecam bloga tej pani www.my-cellulite-treatment.com/cellulite-on-thighs.html
      Inspiruje, motywuje i nie ściemnia.
      Osobiście udało mi się zejść swego czasu z widocznego cellulitu w pozycji stojącej do widocznego jedynie po ściśnięciu skóry, po 2 miesiącach w miarę zdrowej diety - jadłam wtedy dużo ryb, warzyw, złożonych węgli, sportu - pole dance, oraz dzięki masażom bańką chińską, na byle jaką oliwkę, co 2-3 dzień. Sukces o tyle duży, że cały czas stosowałam antykoncepcję hormonalną. Niestety po 2 miesiącach zaprzestałam starań o gładką skórę ud i pośladków co poskutkowało powrotem do dawnego stanu.
      • ina_nova Re: cellulit 26.05.14, 08:28
        sprostuję: sport uprawiam nadal, gorzej z dietą i masażami. Stąd wniosek, że tylko połączone siły różnych metod dają szansę na gładką i jędrną skórę.
    • melancho_lia Re: cellulit 26.05.14, 08:38
      Tak, jako skutek uboczny diety Dukana.
    • deelandra Re: cellulit 26.05.14, 08:46
      Nie mam w ogóle. :o Wiem, mnie też to szkuje. Pewnie dlatego że jestem tak nabita wodą, że masakra. Na udach ciężko skórę w paluchy złapać żeby sprawdzić.
    • aurinko Re: cellulit 26.05.14, 08:59
      Aqua-aerobik, polecam.
      • aqua48 Re: cellulit 26.05.14, 09:03
        Nigdy nie miałam widocznego cellulitu, albo nie przywiązuję do tego wagi? Jestem szczupła. Ćwiczę przysiady. Jem zdrowo i masuję skórę co wieczór.
    • ladnyusmiech Re: cellulit 26.05.14, 09:05
      Osobiście nie znam nikogo w moim wieku bez cellulitu (30+). Mniej lub więcej ale gdzieś tam zawsze jest. Ale nie znam też nikogo kto podjąłby się walki tak na poważnie czyli: dieta + duża ilość wody + odpowiednie masaże + bardzo aktywny sport/ćwiczenia. I tak cały czas.

Chciałabym tego nie mieć. Ale zaprzestać kawy w dużych ilościach? Nie jeść słodyczy? Regularnie i dużo się masować - skąd czas na to wziąć? Bo resztę jakoś dałabym radę. Więc robie co się da, ale po wewn. stronie ud no i z tyłu jest sad
      • lucadimontezemolo Re: cellulit 26.05.14, 09:41
        Nieco zredukowałam dzięki przysiadom z obciążeniem (drugi plus to ładnie umięśnione nogi).
    • morgen_stern Re: cellulit 26.05.14, 09:46
      Ja się załatwiłam tabletkami anty, bo nie widzę innej przyczyny - moja mama do dziś prawie go nie ma. Trudno mi uwierzyć, że mogłabym się tego pozbyć, przynajmniej częściowo.
    • k_katka Re: cellulit 26.05.14, 09:53
      polecam serię zabiegów dermomasażu i fal radiowych, sporo kasy to kosztuje, ale efekt faktycznie jest
    • default Re: cellulit 26.05.14, 09:55
      Cellulit pojawia mi się wraz z dodatkowymi kilogramami i rezygnacją z ćwiczeń. Odchudzona i w miarę wyćwiczona (jakiś stepperek albo rower 3-4 razy w tygodniu, codzienne marsze) problemu z cellulitem nie mam. Tzn. jak się bardzo ścisnę, to owszem - jest, ale "na oko" nie widać smile
      • kk345 Re: cellulit 26.05.14, 12:44
        > Cellulit pojawia mi się wraz z dodatkowymi kilogramami i rezygnacją z ćwiczeń.

Myślenie życzeniowe, niestety- moja instruktorka aerobiku, tańca towarzyskiego i miliona innych aktywności, ćwicząca zawodowo z 10 godzin dziennie, szczupła, wysportowana dziewczyna ma na udach cellulit jak ta lala. Dla mnie jest dowodem, ze walka jest z góry przegranasmile

Poza tym same tłumaczymy dobitnie samym sobie i swoim facetom, co to ten cellulit i gdzie mają go szukać, to i go potem widzą big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: cellulit 26.05.14, 12:52
          Może zażywa tabletki antykoncepcyjne? Mi po odstawieniu bez żadnych kosmetyków i zabiegów zszedł jak ta lala.
        • ina_nova Re: cellulit 26.05.14, 12:56
          Nie sądzę by było to myślenie życzeniowe, gdyz poprzedniczka wyraźnie napisała : Cellulit pojawia MI się wraz z dodatkowymi kilogramami i rezygnacją z ćwi
          > czeń.

MI się PONOWNIE zwiększył jak zaczęłam jeść nierozsądnie i przestałam się masować.

> Poza tym same tłumaczymy dobitnie samym sobie i swoim facetom, co to ten cellul
          > it i gdzie mają go szukać, to i go potem widzą big_grin

Niestety, żeby nie dostrzec znacznych nierówności na skórze trzeba być ślepym i to jest dla mnie myslenie życzeniowe, że faceci nie widzą cellulitu. Z resztą nie o tym. Wiem, że cellulit można zwalczyć, a właściwie walczyć z nim cały czas, gdyż zaprzestanie odpowiednich działań prowadzi do jego ponownego pojawienia się.
          • kk345 Re: cellulit 26.05.14, 13:06
            > Niestety, żeby nie dostrzec znacznych nierówności na skórze trzeba być ślepym i
            > to jest dla mnie myslenie życzeniowe, że faceci nie widzą cellulitu.

No, mężczyzna madziorka jest ślepy- albo może dostrzega to, co jest faktycznie ważne, a nie nieistotne drobiazgismile
            • madzioreck Re: cellulit 26.05.14, 13:31
              Ślepy to nie, dostrzega, że nierówności na skórze są, ale nie przyszło mu nigdy do głowy, że to jest coś, czego nie powinno być. Nie rozumie, dlaczego jest to problem.
              Może ci i te, co rozumieją, po prostu za bardzo dali sobie zryć beret koncernom, wyszukującym w ludziach prawdziwe i wyimaginowane felery, żeby stworzyć potrzebę walki z nimi i zarabiać na tym kasę.
              • kk345 Re: cellulit 26.05.14, 16:39
                O- dobrze ujęte!
        • madzioreck Re: cellulit 26.05.14, 12:59
          > Poza tym same tłumaczymy dobitnie samym sobie i swoim facetom, co to ten cellul
          > it i gdzie mają go szukać, to i go potem widzą big_grin

Grecki folozof big_grin
          Pokazałam mężowi, popatrzył na nogę, na mnie, i mówi: no, noga, i co? big_grin
          • kk345 Re: cellulit 26.05.14, 13:05
            O, Ty jedna mnie rozumieszbig_grin
            Sądząc po damskich reakcjach, cellulit to wymysł ostatnich 10 lat- a ja ośmielam się nie wierzyć, ze wcześniej go nie było, po prostu wcześniej nikt nie traktował go jako skrajnego oszpecenia i powodu do podejmowania z góry przegranej walkibig_grin
            • to_ja_tola Re: cellulit 26.05.14, 13:09
              stepper.

Przyznam,że nie zwracam specjalnej uwagi na to czy mam,czy nie.Ale mam tongue_out
              No i stepper to dobry pomysł.
              • nolus Re: cellulit 26.05.14, 13:17
                Jednak niektóre modelki potrafią go jakoś uniknąć,nawet po ciąży - nie wiem czy one jedzą same otręby czy tak katują się ćwiczeniami plus dodatkowo wspomagają jakimiś zabiegami,ale cellulitu nie mają. Albo należą do tej nielicznej grupy kobiet,które akurat nie mają.

https://www.usmagazine.com/uploads/assets/articles/52349-hot-miranda-kerr-wears-tiny-white-bikini-with-baby-flynn-in-bora-bora/1336668242_miranda-kerr-article-zoom.jpg

https://www.celebritybabyscoop.com/files/2013/02/GSI_HR_JPEG.GRPR021713A_13-960x1439.jpg

https://www.celebritybabyscoop.com/files/2013/03/FFN_Kroes_Doutzen_VEM_MIAMIPIXX_032413_51047054-960x1280.jpg

https://www3.pictures.zimbio.com/bg/Doutzen+baby+play+sand+MbPml0sdpnXl.jpg

https://www.vibevixen.com/wp-content/gallery/mommies-that-are-still-bangin-after-birth/jessica-alba-bikini-vacation-in-cabo-san-lucas-28.jpg

Pierwsze 2 to modelki Victoria's Secret.Trzecia czyli Jessica Alba podobno ma skłonności do nadwagi,do tego jest już po 2 ciążach.Wiem,że to gwiazdy i niby mają nieograniczone środki,ale sorry - całe mnóstwo gwiazd mimo kasy i tak nie pozbyła się tego cholerstwa.
                • lady-z-gaga Re: cellulit 16.06.14, 09:36
                  nolus napisała:

> Jednak niektóre modelki potrafią go jakoś uniknąć,nawet po ciąży

Bo niektore kobiety ( na przykład ja) mają to szczęscie, że cellulitu po prostu nigdy nie miały, bez względu na wiek i posiadanie dzieci. Statystycznie i modelka się trafi w tej grupie smile
            • madzioreck Re: cellulit 26.05.14, 13:17
              No bo ktoś dał sobie wmówić, że to jakiś defekt. A to normalny sposób odkładania się tkanki tłuszczowej, 90% kobiet, jak nie więcej, tak ma. nie wiem, kto wymyślił, że ciało ma być jak z plastiku gładziutkie i wtedy jest prawidłowo...
        • default Re: cellulit 26.05.14, 13:39
          kk345 napisała:

> >>
          > Myślenie życzeniowe, niestety- moja instruktorka aerobiku,
          > wysportowana dziewczyna ma na udach cellulit jak ta lala

Ale ja nie jestem Twoją instruktorką aerobiku i nie rozumiem, czemu uważasz, że mam tak samo jak ona. Akurat U MNIE cellulit zanika, gdy jestem odchudzona i wyćwiczona. Spróbuj, może u Ciebie też, nie zasłaniaj się instruktorką smile
          • kk345 Re: cellulit 26.05.14, 16:38
            > Spróbuj, może u Ciebie też, nie zasłaniaj się instruktorką smile

Nie muszę,bo nigdy nie uznam cellulitu za realny problem więc go po prostu nie mam smile
            Spróbuj, może u Ciebie to też zadziałasmile
    • hipinka Re: cellulit 26.05.14, 16:02
      jak świat światem cellulit istnieje, istniał i będzie istniał, żebyśmy nawet zastosowały wszystkie ćwiczenia i diety świata
      przecież to przemysł farmaceutyczny wmówił nam, że cellulit jest be i anomalia i za wszelką cenę trzeba go zwalczyć, a my sobie dałyśmy ten kit wcisnąć
      i firmy farmaceutyczne ochoczo zaproponowały nam różne specyfiki, które, owszem, pomogą nam zwalczyć to straszne coś, a jakże, a że zupełnie przy okazji zarobią na nas grube miliony, cóż.....
      ja tam mam w nosie cellulit, tzn, nie dosłownie smile
      mam na udach, chociaż jestem szczupła i zamierzam sobie z nim pokojowo koegzystować big_grin

• luizaluiza25 Re: cellulit 16.06.14, 09:18
        Celluit to mój odwieczny problem a ze jestem idealistką to od zawsze chciałam się go pozbyć i te cholerne rozstępy wiem ze nie da sie ich pozbyć ale chociaż zmniejszyć. Mysle ze pierwszy raz w życiu jestem na dobrej drodze bo koleżanka namówiła mnie na wizyty w poradni halsa diety + masaże bańką chinska też w poradni działają cuda.
    • mx3_sp Dziwny, ale skuteczny sposób 16.06.14, 09:28
      odkąd zlokalizowałam tego wroga w środkowej części pośladów podjęłam z nim walkę....odkurzaczem. Dokładniej rurą zsącą naoliwione miejsce. U mnie działa i pośladki są gładkie. Polecam to jest na tej samej zasadzie co bańka chińska.
      • bessie_blount Re: Dziwny, ale skuteczny sposób 16.06.14, 09:35
        OJP! Jeszcze na to nie wpadłam. A czemu musi być naoliwione? Na sucho się nie da?
        • mx3_sp Re: Dziwny, ale skuteczny sposób 16.06.14, 09:37
          odkurzacz jak zasysa to śladów takich nie robi, siniaków. Ja już potrafię bez poślizgu, ale na początek polecane jest naoliwienie.
          • bessie_blount Re: Dziwny, ale skuteczny sposób 16.06.14, 09:50
            Ja już przerabiałam żelazko antycelulitowe działające na podobnej zasadzie i chyba dam radę bez oliwki smile
      • mysz-ka30 Re: Dziwny, ale skuteczny sposób 22.06.14, 11:30
        bańka jest super przed ciążą ja stosowałam ale teraz koleżanka poleciła mi drenaż limfatyczny i go pokochałam bo po pierwszym zabiegu uda już sie zmniejszyły o kilka mm. Pani Ania z poradni halsa gdzie masuje jest super. Jest też fizjoterapeutką i wiele ciekawych rzeczy mi powiedziała na temat mojej skoliozy jakie ćwiczenia robić zeby sie nie pogłębiała a wiec dwa w jednym smile
    • sonniva nie! 16.06.14, 09:42
      Niemożliwe jest aby zlikwidować cellulit na 100%.
      Można złagodzić objawy, powyżej dziewczyny piszą jak.
      Ja nie mam cellulitu, podobnie jak moja siostra i mama.
      Ale to genetyka.
      • mx3_sp Re: nie! 16.06.14, 09:45
        moja mama ma 60 lat i też nie ma ani rozstępów ani cellulitu, ale to inne pokolenie, inna gospodarka hormonalna. Może z tyłu nie widzisz?
        • lady-z-gaga Re: nie! 16.06.14, 09:51
          moja mama ma 60 lat i też nie ma ani rozstępów ani cellulitu, ale to inne pokol
          > enie, inna gospodarka hormonalna

interesujące, możesz rozwinąć?
          nie znam się na genetyce, ale takie zmiany w ciągu jednego pokolenia to chyba mało realne są? wink
          • noname2002 Re: nie! 16.06.14, 10:03
            Zmiany w genach w jedno pokolenie są niemożliwe, ale podejrzewam, że nasze mamy się inaczej odżywiały niż my, pewnie utrzymywały stałą wagę i taką samą figurę( w każdym razie tak było z moją mamą), może dzięki temu nie miały kłopotów z rozstępami i cellulitem?
            • mx3_sp Re: nie! 16.06.14, 10:07
              więcej się ruszały, inną dietę miały. Tak powiedział mi ginekolog odnośnie przepisywania mi tabsów anty i takiej luźniej rozmowie o kobietach z jego pokolenia (mojej mamy również). Nie wiem na ile jest to prawdą, ale mam moja odkąd zaczęła nie komputeryzacja skarży się na kręgosłup, wagę i rozleniwienie ogólnie. Żadnego cellulitu nie ma mimo z 10 kg ponad normę.
            • lady-z-gaga Re: nie! 16.06.14, 10:12
              to ja jestem w tym wypadku "naszą mamą", bo po 50tce smile i nie widze takiej prawidłowości, o jakiej piszesz - ja np całe zycie byłam szczupła, a z kolei moja mama (obecnie 76) na zmianę tyła i stosowała diety odchudzające...więc to nieprawda, że starsze pokolenia są zawsze mądrzejsze i lepiej się odżywiająsmile
              • mx3_sp Re: nie! 16.06.14, 10:14
                no nie wiem nie wiem, widziałam nogi mojej 80 letniej babci, mamy mamy. Ja takie nogi miałam mając góra 12 lat. Widać u mnie coś zaszwankowało.
              • noname2002 Re: nie! 16.06.14, 10:23
                U mnie mama była szczupła a babcia gruba, ale obydwie przez większość życia utrzymywały stałą wagę, babcia się dużo ruszała, mama mniej(siedząca praca) i nie miały ani cellulitu ani rozstępów. Babcia w wieku 80lat miała skórę jak osoba 40letnia(oprócz twarzy, zmarszczki oczywiście miała).
        • sonniva Re: nie! 16.06.14, 10:56
          "Może z tyłu nie widzisz?"

No rzeczywiście zapominałam o "tyle". Dziękuję ze mi powiedziałaś, bo w życiu nie wpadłabym na pomysł żeby sobie tyły obejrzeć. Przez 40 lat cellulitu u siebie nie zauważyłam!! big_grin
          Sprawdziłam! Z tyłu też nie mam big_grin! Niektórzy to sobie z zazdrością nie umieją radzić!
          • mx3_sp Re: nie! 16.06.14, 11:01
            niekoniecznie o zazdrość chodzi. Niektóre naprawdę nie widzą.
            • zuzann-a Re: nie! 16.06.14, 14:36
              mx3_sp napisała:

> niekoniecznie o zazdrość chodzi. Niektóre naprawdę nie widzą.

Zgadzam się z Tobą. Dodam jeszcze, że ja nie za każdym razem widzę w lustrze u siebie cellulit, wszystko zależy od tego jak pada światło, jak przyświeca mi z boku słońce to mam jak ta lala, tfu jak pomarańcza.
    • landora Re: cellulit 16.06.14, 10:19
      Kiedy się dużo ruszam, to cellulit sam mi znika - w ogóle nie jest jakiś dramatyczny mimo, że mam konkretną pupę i uda.
      Zawsze mnie zadziwia, że cellulit ma moja, chuda jak patyk, przyjaciółka.
      • mx3_sp Re: cellulit 16.06.14, 10:25
        jemu ponoć nie tycie, a chudnięcie sprzyja.
    • psiamama6 Re: cellulit 16.06.14, 11:16
      Również uważam ,że cellulit to bardziej sprawa genetyki. Jestem szczupła- 52kg przy 171 (29 lat), odżywiam się zdrowo i ćwiczę 4/5 razy w tygodniu plus jeżdżę na rowerze, cellulit niestety mam tak jak i moja mama. Walkę zaczęłam od zeszłego tygodnia- miałam godzinny masaż wyszczuplający, teraz zacznę masaż bańkami bo słyszałam że rezultaty są super. Poza tym jestem umówiona na endermologię i karboksyterapię, czyli naprawdę już nic więcej zrobić nie mogę. Dam znać po miesiącu jak rezultaty.
    • helufpi Re: cellulit 16.06.14, 11:22
      Z ręką na sercu. Miałam na udach, choć jestem szczupła. Bardzo radykalna poprawa po roku systematycznej jazdy konnej. W ogóle kocham ten sport za jego wpływ na brzuch, uda i pośladki (i brak wpływu rozbudowującego na łydki i ramiona).
      • lady-z-gaga Re: cellulit 16.06.14, 11:28
        W ogóle kocham ten sport za jego wpływ n
        > a brzuch, uda i pośladki (

najlepszy wpływ ma na miednicę i jej ukrwienie
        podobno tylko jazda konna i taniec brzucha tak działają, przyczyniają się do zmniejszenia dolegliwości miesiączkowych i w ogole są korzystne dla kobiet smile niestety jazda konna jest mniej bezpieczna od tańca smile
    • thea19 na pocieszenie zadnia czesc n. siwiec 22.06.14, 20:00
      www.plotek.pl/plotek/51,79592,16156986.html?i=4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka