maghdalena33 08.07.14, 07:34 Naprawdę coraz bardziej jestem przerażona gdzie my żyjemy. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maghdalena33 Re: Nowa afera 08.07.14, 07:50 No jak to kto, nasz kościół. Przerażające jest to ilu uwierzy w takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Nowa afera 08.07.14, 08:02 maghdalena33 napisała: > No jak to kto, nasz kościół. jeden ksiądz nie stanowi Kościoła ( kościół z małej litery to budynek). Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Nowa afera 08.07.14, 08:39 tabakierka2 napisała: > maghdalena33 napisała: > > No jak to kto, nasz kościół. > jeden ksiądz nie stanowi Kościoła ( kościół z małej litery to budynek). Oczywiście. Zawsze gdy sprawa jest cool, to jest głos całego KRK, czasem samego Jahwe. A kiedy coś chlapną od czapy, to jest opinia jednego księciunia, który - broń borze i kniejo - kościółka z żadnej litery nie reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Nowa afera 08.07.14, 08:52 feel_good_inc napisał: > Oczywiście. Zawsze gdy sprawa jest cool, to jest głos całego KRK, czasem samego > Jahwe. na przykład? > A kiedy coś chlapną od czapy, to jest opinia jednego księciunia, który - broń b > orze i kniejo - kościółka z żadnej litery nie reprezentuje. > może czytałyśmy inny artykuł? ja czytałam, że jeden ksiądz z ambony zapowiedział, że szczepionki itd. Nie słyszałam, żeby cały Kościół identyfikował się z tym stanowiskiem. Ale może Ty tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Nowa afera 08.07.14, 08:55 Dzwoni, coś dzwoni, ale w którym kościele? (sic!) Wirus różyczki jest namnażany w lini diploidalnych komórek zarodka ludzkiego. Prościej? Tak, wirus jest namnażany na linii pozyskanej z abortowanego zdrowego ludzkiego płodu. Pani Grzyb wyjaśni: sporothrix.wordpress.com/2011/05/11/ A tym zamartwiającym się - stanowisko Watykanu: www.immunize.org/concerns/vaticandocument.htm Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Nowa afera 08.07.14, 08:59 ichi51e napisała: > Kto to takie bzdury wymysla? Chyba nie do końca bzdury. "wirus różyczki namnażany jest w linii diploidalnych komórek zarodka ludzkiego. Historia pozyskania tej linii komórek jest następująca: decyzją sądu amerykańskiego przeprowadzono aborcję. Zamiast poddać usunięty zarodek standardowej utylizacji (spaleniu) z komórek tego zarodka wyprowadzono diploidalną linię komórek, której obecnie używa się do produkcji szczepionki" szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=48&sz=1226&to=szczepionka Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Nowa afera 08.07.14, 09:07 eee tam, jakiś niedouczony wikarzyna chlapnął coś na mszy, a wy zaraz :afera.To tak jakby jakiś szeregowy nauczyciel w jednej z tysiąca szkół coś palnął na lekcji(-a zdziwiłybyście się, co nauczyciele potrafią wygadywać i w co wierzą.). Żadna afera. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Nowa afera 08.07.14, 09:16 Kiedyś człowiek mógł jakąś bzdurę powiedzieć bezkarnie, teraz wie o niej cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Nowa afera 08.07.14, 09:16 raczek47 napisała: > eee tam, jakiś niedouczony wikarzyna chlapnął coś na mszy, a wy zaraz :afera.To > tak jakby jakiś szeregowy nauczyciel w jednej z tysiąca szkół coś palnął na le > kcji(-a zdziwiłybyście się, co nauczyciele potrafią wygadywać i w co wierzą.). > Żadna afera Różne kocopały wygadują politycy, urzędnicy i ekspedientki w sklepie. Ale wyborcza przoduje w wyciąganiu na światło dzienne takich wiadomości, nie ma dnia żeby nie było wzmianki na pierwszej stronie co powiedział/zrobił proboszcz w Pcimiu Dolnym. Kto wie gdzie leży Zwoleń? Ja o takiej wiosce słyszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Nowa afera 08.07.14, 09:17 Aaaa ... miało być pierwszy raz słyszę! Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw prosze panstaw do gazu ! 08.07.14, 10:02 www.dobreszczepionki.pl/ medaliony.klp.pl/a-8208.html Odpowiedz Link Zgłoś