Dodaj do ulubionych

poleccie jakies fajne lampy

28.07.14, 18:08
ja ostatni raz remonty robilam ponad 6 lat temu i nie wiem, co sie nosi, jakie sa technologie (led?)
w co warto zainwestowac, zeby bylo modnie i oszczednie
czeka mnie duze wyzwanie - musze oswiecic wiele pomieszczen
co wam sie sprawdza, gdzie kupujecie?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 18:12
      Mnie sie to strasznie podoba ostatniohttps://bylight.pl/media/2013/11/orginals_zarowka_ozdobna.jpg
      https://bylight.portfolio.hekko.pl/media/2012/08/edisonrustik.jpg
      • moofka Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 18:23
        ciekawe, ale wymagaja chyba dosc ascetycznej aranzacji smile
      • black.sally Re: poleccie jakies fajne lampy 06.08.15, 09:24
        ichi51e napisała:

> Mnie sie to strasznie podoba

załozyłam takie w pracy..... cieplo od nich jak cholera....a i prądu "żrą" sporo.

juz ich nie ma.
    • triismegistos Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 19:03
      Jakieś konkretne miasto? Bo ja mogę z czystym sumieniem polecić mojego byłego pracodawcę, świetny wybór i całkiem przyzwoite ceny.
      Kupuj takie z kilkoma źródłami światła- jak będzie za jasno to najwyżej wkręcisz słabsze. Szukaj raczej gwintów e27, unikaj g4. Nie bój się chińczyków, ale pamiętaj, ze chinol chinolowi nierówny. I najlepiej wybierz się na zakupy dużo wcześniej, czasem trzeba długo czekać na dostawę.
      • moofka Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 19:10
        miasto w zasadzie bez roznicy
        moze byc poznan wroclaw warszawa jak fajne, to poogladam smile
        • triismegistos Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 19:30
          Jak Wrocław to wpadnij do Rayo na partynicach. Warto, niezły wybór i niesamowicie kompetentna kierowniczka. Tylko nie umawiaj się na wycenę via @, bo się nie doczekasz. Z dizajnerskich pytaj o azzardo (chinole, podróbki włoskich projektantów, niewiele ustępują oryginałom a są nawet pięć razy tańsze), z technicznych o philipsy i massivy.
      • moofka Re: poleccie jakies fajne lampy 29.07.14, 09:24
        a czemu unikac g4? i co to jest w ogole?
    • neffi79 Re: poleccie jakies fajne lampy 28.07.14, 22:15
      zalezy jakie kwoty chcesz przeznaczyć
      dobre oświetlenie jest drogie (może slogan, ale taka prawda) i najlepiej zamawiać seriami, np. lampa wisząca, kinkiety z tej samej rodziny ale stołowa lub stojąca może byc inna
      ja zamawiałam u polskiego producenta Hesmo, robia lampy na zamówienie, róznież na export, klasa światowasmile , ja preferuję chromy, od wszelkiego rodzaju kul po kryształowe cuda, w sypialniach białe
      strona: hesmo.pl/
      wiem, ze hesmo zaopatruje też luksusowe hotele (nie tylko polskie) więc jakośc i design w pełni sprawdzonesmile
      • moofka Re: poleccie jakies fajne lampy 29.07.14, 09:24
        ładne, te azzardo tez ladne
        kurde, jakie to trudne
        pojade poogladam smile
        • kbart85 Re: poleccie jakies fajne lampy 10.09.14, 11:14
          Kilka sposobów na pomysłowe oświetlenie sypialni: mebleportal.pl/style-i-aranzacje-35/0/92/jak-zaplanowac-odpowiednie-oswietlenie-sypialni-.html Szczególnie podobają mi się te zabudowane, natają sypialni klimatu.
    • barbibarbi Re: poleccie jakies fajne lampy 10.09.14, 12:56
      a mnie się podoba klasyczna elegancja:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70280634/
      Nienachalna, delikatna konstrukcja, nie dominuje nad otoczeniem tylko go uzupełnia, wspaniale rozprasza światło, zmiękcza i ociepla otoczenie. Są z tej serii stojące, boczne, na żywo lepiej się prezentują niż na zdjęciach. Żarówki mogą być ledowe, ale czasami są niestety zbyt chłodne w odcieniu.
    • sonniva Re: poleccie jakies fajne lampy 10.09.14, 13:06
      Ja kupowałam:
      Planeta design: www.planetadesign.pl/
      i
      www.aquaform.pl/
      • szefuncio10 Re: poleccie jakies fajne lampy 06.08.15, 08:50
        Jak robiłem remont, to zakupy robiłem na www.zarowkiledowe.com. Chłopaki doradzają, nie ma problemów z wysyłką i przede wszystkim ceny, które są adekwatne do jakości.
        • black.sally Re: poleccie jakies fajne lampy 06.08.15, 09:25
          markslojd.pl/

polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka