karisma_warusco 08.08.14, 13:03 Wytłumaczcie mi. Czy karą jest wyrzucenie z rozgrywek, czy ustalenie walkowera. A jeśli ustalenie walkowera to dlaczego i skąd nagle wynik 3:0? I dlaczego Legia z góry odpada? Nie wyśmiewajcie się tylko wytłumaczcie jak krowie na rowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 13:16 Karą jest walkower. 3:0, bo taki jest zawsze wynik walkowerów. W związku z tym bilans bramkowy Legia:Celtic jest 4:4, ale Celtic strzelał na wyjeździe, więc jego bramki liczą się bardziej. Co sprawia, że Legia odpadła z LM. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 13:17 > bilans bramkowy Legia:Celtic jest 4:4, ale Celtic strzelał na wyjeździe, więc jego bramki liczą się bardziej. mimo ze tak naprawde strzelił tylko jedną Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 13:30 Ale za to umiał zgłosić piłkarzy do zawodów Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 13:42 A ja uważam, że zawodnik o którego cała ta afera się rozpętała powinien pilnować swoich spraw. Klub klubem, a o swoje sprawy trza dbać... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:22 Dokladnie, gwiazdunia B zapomniał o czerwonek kartce, biedactwo. Kierownik drużyny tez sie nie popisal. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:34 Yyyy, ale to nie zawodnik odpowiada za zgłoszenie się do rozgrywek, tylko klub. I to klub zawalił, cała administracja odpowiedzialna za procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:37 Wlasnie. Dali na boisko kogos, kto nie powinien grać. Pretensje mogą mieć tylko do siebie. A kibice- do nich Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:43 Zawodnik chyba wie ile meczy grał i do ilu został zgłoszony. Byl czas listy skorygowac. Zawalił kierownik ale zawodnik chyba amnezji nie ma, w Lidze na poziomie Europy za często nie graja. Odpowiedz Link Zgłoś
kall_inka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:50 W profesjonalnym sporcie rolą piłkarza jest grać, pauzowanie za kartki to w ogóle chleb powszedni. Niemożliwym jest, by zawodnik miał każdorazowo upewniać się w pionie sportowym o to, czy jest uprawniony to gry, to zwyczajnie nie jego rola. Poza tym jak miałoby to wyglądać od strony organizacyjnej? Przed każdym meczem, każdy zawodnik (a zazwyczaj ktoś pauzuje za kartki) każdorazowo upewnia się, czy na pewno może zagrać? Nierealne. Dodatkowo to nie jest jedna osoba, która zatwierdza listy, jest manager teamu, dyrektor działu sportowego, kilku "specjalistów" i na każdej liście musi znaleźć sie kilka podpisów osób odpowiedzialnych. Więc 100% zawalił sztab. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:58 Toż on ma tylko to na głowie. Wstyd nie pamietac takich rzeczy i tyle. Kazdy junior pamieta swoje statystyki a profesjonalny pilkarz tego nie ogarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
kall_inka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:05 Jesteś pewna, że piłkarz ma dostęp do dokumentów wysyłanych przez klub do UEFA? Bo w tym przypadku zamieszanie wynikło z zawalenia sprawy 2 mecze temu. Piłkarz miał pauzować 3 mecze, ten był jego 4, więc jak najbardziej mógł grać (i do tego meczu był zgłoszony). Problem wynikł z tego, że nie został zgłoszony do pierwszego meczu przeciwko St. Patrick, a wedle przepisów UEFA, żeby piłkarz mógł pauzować, musi być do meczu zgłoszony. Ponieważ nie został zgłoszony wcześniej, ta gra liczyła się jako trzecia, nie czwarta (mimo, że do tej akurat zgłoszony był). Naprawdę myślisz, że piłkarz siedzący na ławce rezerwowych, wzywany przez trenera żeby wejść do gry 3 minuty przed końcem meczu, wie, że klub zapomniał go zgłosić do meczu, który odbył się miesiąc wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:09 Jest cos takiego jak treningi, spotkania, narady, omawianie strategii. Jesli siedział na tej ławce prawie 90 minut to mógł ruszyć mózgownica. Trenerowi tez mozna odmówic jesli masz uzasadnienie, a to było warte awansu. Odpowiedz Link Zgłoś
kall_inka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:15 Ale czy masz pewność, że piłkarz WIEDZIAŁ, że klub nie umieścił jego nazwiska na liście wysłanej do UEFA przed miesiącem. Bo to o to rzecz się rozchodzi. Żeby było śmieszniej, na stronie UEFA on jak najbardziej figuruje w składzie drużyny powołany na tamten problemowy mecz. Po prostu ktoś nie dopatrzył jednego papierka, który nijak nie przechodzi przez ręce piłkarza. On nie miał wiedzy, że ktoś zawalił robotę papierkową miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:17 Sklady znane sa wczesniej, publice są oglaszane w dniu meczu. Zawodnik nie jest rano zaskakiwany powolaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kall_inka Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:27 Tak, ale pisałam ci wcześniej, to nie ma nic wspólnego z powołaniem. On był powołany na wszystkie mecze. Tylko ktoś nie umieścił jego nazwiska na liście wysłanym do UEFA. To jest tak, jak prosisz szefa o urlop i on cię informuje, że urlop masz przyznane we wnioskowanym przez siebie terminie. W dniu urlopu dowiadujesz się, że zapomniał umieścić twojego nazwiska na liście którą przesłał do zarządu, więc urlopu niet. Uważasz, że to twoja wina? Albi idziesz do przychodni, umawiasz wizytę do lekarza, rejestratorka wydaje ci karteczkę z datą i godziną wizyty. Przychodzisz w danym dniu, a okazuje się, że rejestratorka nie wrzuciła tej wizyty do systemu, więc jej nie masz. Po prostu niemożliwym jest sprawdzić wszystkiego, co w naszym życiu się dzieje (nawet jeśli to rzeczy ważne i bezpośrednio nas dotyczące). Tu jest tylko i wyłącznie wina managmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Legia i Liga Mistrzów 09.08.14, 01:18 > A ja uważam, że zawodnik o którego cała ta afera się rozpętała powinien pilnowa > ć swoich spraw. Klub klubem, a o swoje sprawy trza dbać... Od tego w legi jest cała masa asystentów, trenerów i kierowników... Sprzedali mecz i tyle...chamy niemyte Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 14:54 Bo polskie klubiki są żałosne pod każdym względem. Sportowym i organziacyjnym Amatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:06 krejzimama napisał: > Bo polskie klubiki są żałosne pod każdym względem. > Sportowym i organziacyjnym > Amatorzy. Racja. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:10 Niestety. Skandalem jest że kierownik druzyny nie ogarnia takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 15:15 Aha i jeszcze chce przypomnieć, że tym wszystkim nędznym żałosnym amatorom buduje sie piekne stadiony za pieniądze podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 16:36 Dziewczyny już Ci wyjaśniły dlaczego tak wyszło, dodam tylko bardzo dobrze skomentował to Smokowski. Klub był pod obserwacją UEFA od jakiegoś czasu i UEFA w końcu się doczekała, żeby Legię ukarać i wyeliminować z rozgrywek (dziękować kibicom za skandaliczne zachowanie na meczach czyli race i obraźliwe transparenty). Żeby było śmieszniej rywalem Legii w następnej rundzie miał być Maribor, czyli Legia miała duże szanse wejść do fazy grupowej i zyskać bardzo duży zastrzyk finansowy. Teraz pozostaje pytanie, kto dał dupy i naraził klub na milionowe straty i jaki miał w tym interes Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 16:41 Naprawdę doszukujesz się interesu, nie zaniedbania? Nie przyszlo mi to do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:05 Nie doszukuje się. Zupełnie łatwo mi uwierzyć, że to zaniedbanie, biorąc pod uwagę jak bardzo polskie kluby nie liczą się w europejskich rozgrywkach i nie mają doświadczenia. Aczkolwiek śledząc informacje na temat ostatnich skandali korupcyjnych w piłce nożnej to się zwyczajnie mogło zdarzyć. To jest gra nie tylko o puchar, tylko o ciężkie miliony dla klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 22:27 No wiesz - to by było dno den. Ale poczulam wątpliwości i niepokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 22:36 Mi to zwyczajnie szkoda. Jakąś ogromną fanką Legii nie jestem, ale uwielbiam piłkę i zwyczajnie mi żal...taki wynik się zmarnował... Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:01 Teraz pozostaje pytanie, kto dał dupy i naraził klub na milionowe st > raty i jaki miał w tym interes Znając życie to wina Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:06 > Znając życie to wina Tuska Nooo... ten to już w worze pokutnym powinien chodzic biedak Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:08 Dobrze że jest na kogo zwalic Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:25 Daj nam Boże wszystkim być takimi biedakami. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 22:49 No ja mu nie zazdroszczę, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Już wiadomo czyja to wina 08.08.14, 17:43 wpolityce.pl/spoleczenstwo/208449-skandaliczna-decyzja-i-kompromitacja-uefa-wina-tuska-oczywiscie-ze-wina-tuska Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Już wiadomo czyja to wina 08.08.14, 22:26 nie-do-u-wie-rze-nia I on tak serio. I nie boi się smieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 17:54 i tak to dac babie jakies zadanie wymagajace odrobiny myslenia to spie... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 21:54 A mnie jest strasznie przykro, i zal mi i pilkarzy, i kibicow. No kurczę - kara zupelnie nieproporcjonalna do zdarzenia, jak te galery za bochenek chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Legia i Liga Mistrzów 08.08.14, 21:58 Tak kończy się polskie bylejactwo, jakośtobędzie, tumiwisizm, nie przestrzeganie procedur i przepisów. Kiedy takie podejście spotyka się z surową egzekucją prawa to zawsze potem jest placz. A poza tym nic mnie nie cieszy jak pognębienie tego nędnego klubiku. Odpowiedz Link Zgłoś