naomi19 10.08.14, 23:45 Warto obejrzec, madra babka... a poza tym calkowity dochod z reklam zostanie przeznaczony na fundacje takze kazde klikniecie sie liczy PEŁNA WARTOŚCI ROZMOWA! Ewa Błaszczyk w 20m2 Łukasza - odcinek 116 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kotka Re: Ewa Błaszczyk 10.08.14, 23:59 Ale co obejrzeć ewę błaszczyk? Cienko się prezentuje duuuzo zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 00:31 beznadziejna jestes, wroc jak wytrzezwiejesz... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 01:01 Ale ja trzezwa jestem,kropli alko nie miałam dzisiaj w ustach,napisz co mam zobaczyć o czym jest ten wątek,chyba że mi się jakiś link nie wyświetla a jest tutaj zamieszczony to sory. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 01:12 Obejrzyj ten filmik, powinnaś zakumać, o co kaman, jeśli rzeczywiście nie piłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 01:16 Rosa przeczytaj do końca co napisałam. Ok zobaczę rano nie chce mi się po laptopa teraz iść. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 07:47 a przepraszam Jola,myslalam, ze obejrzalas filmik i taki koment puscilas, az mna zatrzeslo nie wiedzialam, ze nie wyswietla Ci sie filmik cofam wszystko co napisalamo beznadziejnosci i alkoholu a filmik polecam, naprawde warto, pierwszy filmik Lukasza, ktory mnie wzruszyl Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 07:20 chyba miało być zabawanie, ale tym razem nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:08 Ciekawe czy byłaby tak samo zaangażowana gdyby nie dotknęło jej to nieszczęście z córką. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:15 jak posłuchasz wywiadu to się dowiesz........... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:19 Obstawiam, że nie. W takich przypadkach myślę, że lepiej aby takie dziecko (brak realnych postępów całe lata, marne rokowania) umarło od razu, to samo myślałam przy córce Bonka. Lepiej że ta ich córeczka zmarnowana przez lekarza swoją drogą umarła chyba po miesiącu od porodu niż żeby cała rodzina męczyła się latami z "roślinką". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:22 > myślę, że lepiej aby lepiej dla ciebie ? bo może nie wypowiadaj się w imieniu innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:23 Chodzi o polityczną poprawność czy o to co po cichu myśli większość ludzi, być może po pewnym czasie i sami rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 10:05 być > może po pewnym czasie i sami rodzice? A więc jednak nie masz pewności? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 17:28 Raczej nie mam wątpliwości, ale wiadomo, nie ma nigdy 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 22:53 gazeta, a co Ty robisz dla innych oprócz szczekania? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 15:32 gazeciarz, jesteś kulturalnym tłukiem bez krztyny wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:20 Wszystko w życiu jest po coś. Podziwiam ją za przekucie osobistej życiowej tragedii w dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 09:22 Serio? To taki holokaust był po co? Albo narodziny trzeciego dziecka z czterech ukiszonych w beczce? Albo narodziny dziecka które za 20 lat okaże się pedofilem? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 13:29 Nikt nie twierdzi, ze to cudownie, ze tak sie stalo, nikt nie twierdzi, ze ona jest szczesliwa... zreszta mowi o tym w wywiadzie. ale takie rzeczy sie dzieja czy chcesz tego czy nie.. a ona tym ludziom, dzieciom pomaga, walczy. widac, ze wiele ja to kosztuje. swoja osobista tragedie zamienila w cos dobrego i wartosciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 15:34 Albo narodziny gazeciarza, który teraz żyje na koszt podatników i obraża uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_gosc Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 14:48 Napiszę tak: nie wszystko złoto, co się świeci. Niestety wiem to z doświadczenia z bliskim dzieckiem w śpiączce. Także, nie oglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 15:01 wiesz, ja nie twierdze, ze ona jest aniolem, zreszta widac, ze juz nie ma sil nie twierdze, ze jest swieta ale to co mowi, trafia do mnie- tyle do Ciebie nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
anka_gosc Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 18:45 Nie wiem o czym do mnie piszesz... Nie śmiałabym nawet przypuszczać, co twierdzisz, a czego nie... Nie masz też zielonego pojęcia, co do mnie trafia, a co nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 22:46 Jak się słucha takiej kobiety to człowiek nie może uwierzyć, że na tym forum też jest tyle kobiet, matek i pełno w nich pogardy. Znam ten strach to uczucie znikania kogoś najbliższego i jestem pełna podziwu, ze ona z tym uczuciem potrafi żyć. Nawet jeśli to życie to nie skakanie ze szczęścia, a orka. I życzę pani Ewie aby była jeszcze szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 11.08.14, 22:58 Tym bardziej, że tragedia z córką wydarzyła się bardzo krótko (trzy miesiące) po śmierci jej męża, Jacka Janczarskiego. Niejedna osoba nie byłaby w stanie się podnieść po takich doświadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
uuuttttaaaa ta kobieta 11.08.14, 23:24 MA depresje i to widać. Ja bym ześwirowała, gdybym musiała na kazdym kroku mowic, że spotkala mnie taka i taka tragedia i tak reklamować fundacje czy co tam jeszcze. i zawsze te pytanie- jak to jest gdy............ aaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ta kobieta 12.08.14, 09:46 to Ty ona swoje doświadczenia przekuła na działanie a nie na puste gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
skorpi9 Re: ta kobieta 12.08.14, 23:23 Ma depresję, a najgorsze, ze chodzi z tym po telewizjach, a ludzie do niej wzdychają z ekranów... Powinien jej ktoś pomóc, a nie - kobieta bez przerwy siedzi w oparach czegoś co wydarzyło sie 20 lat temu i co jest wciąz sensacyjne dla odbiorcy 30 minutowego wywiadu. Naprawdę wywiad o niczym. Truizmy i ona w samym środku prezentująca się już jako osoba chora.. Przeciągnęła traumę o o 2 pokolenia w imie przekłucia czegoś, co powinna dawno zamknąc, bo jej to nie sluży. Jej nie sluzy i to ile osob wyratowała ze spiaczki nie ma znaczenia. A chodzi po telewizjach, bo mysli, że robi to dla fundacji, a tymczasem pogrąza siebie.. uuuttttaaaa napisała: > MA depresje i to widać. > Ja bym ześwirowała, gdybym musiała na kazdym kroku mowic, że spotkala mnie taka > i taka tragedia i tak reklamować fundacje czy co tam jeszcze. > i zawsze te pytanie- jak to jest gdy............ > > aaaaaaaaaaaaaaaaa > Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ta kobieta 13.08.14, 08:26 A jak mnie nie siedzieć - zapomnieć, że ma dziecko ? Swoją traumę przełożyła na działanie. Można inaczej-można nie robić nic-ale każdy wybiera działanie najlepsze dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: ta kobieta 13.08.14, 09:24 skorpi9 napisała: > Ma depresję, a najgorsze, ze chodzi z tym po telewizjach, Już któraś z kolei osoba powtarza totalne brednie. Czy Wy w ogóle kiedykolwiek miałyście do czynienia z człowiekiem z depresją? Chyba tylko na kartkach kolorówek. To, że ktoś jest przygnębiony tym, że od lat ma dziecko w ciężkim stanie i tęskni do miłości, nie znaczy, że od razu ma depresję. Człowiekowi z depresją nic się nie chce, brak mu chęci, energii do działania, nie przeżywa radości, nic go nie cieszy, uważa, że jest niewiele wart itd. Każdy kto zna panią Błaszczyk wie, że akurat te objawy kompletnie do niej nie przystają. Co nie znaczy oczywiście, że nie boli ją widok swego cierpiącego dziecka. Nie ma to jednak nic wspólnego z depresją. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 07:55 W tv i pod wlasnym nazwiskiem stawiam ze i ematka bylaby wcieleniem aniola empatii... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 08:04 a mnie to nudzi. Takie tanie filozofowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 08:32 Głosujesz na Korwina- Mikke. To naprawde nie jest zaskoczenie, ze do Ciebie Blaszczyk nie trafia. Nie mozna miec wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 09:28 > Głosujesz na Korwina- Mikke. to akurat twoje wymysły. A ty się zaczytujesz w Coelho. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 09:43 forum.gazeta.pl/forum/w,567,151172546,151172974,Re_Przyznac_sie_ktora_glosowala_na_JKM_P.html Glosowalas. W ogole mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 09:37 Cóż, Wittgenstein rzadko trafia do mas. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 09:45 o boze, to jest zwykly, kilkunastominutowy wywiad wlasnie dla mas, to nie ma byc wyklad filozoficznyz profesorem... tylko zwykla rozmowa dziennikarza (sredniego) z aktorka, matka, dzialaczem. tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ainafets Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 18:29 Mnie kiedyś u Ewy Błaszczyk zdziwiło jedno. Zbierała kasę na swoją fundację, prosząc ludzi o pomoc, a sama nie oszczędzała na swoich wydatkach ubierając się np. u drogich projektantów mody - np. u Ewy Minge. Fragment z artykułu: ... U Ewy Minge chętnie ubierają się osoby publiczne. Najsłynniejszą jest Jolanta Kwaśniewska. Ubrania z jej kolekcji zdobią też Natalię Kukulską i Ewę Błaszczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 18:37 A powinna w worku po ziemniakach chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
ainafets Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 18:44 heca7 napisała: > A powinna w worku po ziemniakach chodzić? ) > W worku po ziemniakach nie, ale jak nie ma kasy na leczenie swojego dziecka i funkcjonowanie swojej fundacji, to raczej nie powinno się ubierać u drogich krawców. A jeżeli ktoś nie chce rezygnować ze swojego standardu życia (do którego się przyzwyczaił) to nie powinien wyciągać ręki po pieniądze do innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 18:55 Na leczenie swojego dziecka to ona ma kasę. I pracuje. Pieniądze idą na leczenie innych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 19:00 Ech, i znowu argument z cyklu "jak ktoś ma chore dziecko, nie powinien jeździć na wakacje do ciepłych krajów". Otóż powinien. Fundacja Ewy Błaszczyk pomaga nie tylko jej dziecku, ale dzieciom po urazach mózgu w ogóle. To po pierwsze. Po drugie, Ewa Błaszczyk nadal jest aktorką, a dbanie o publiczny wizerunek jest immanentną częścią tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ainafets Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 19:35 sumire napisała: > Ech, i znowu argument z cyklu "jak ktoś ma chore dziecko, nie powinien jeździć > na wakacje do ciepłych krajów". Otóż powinien. Jak najbardziej może jeździć na wakacje, a nawet może się wybrać w podróż dookoła świata i co tylko chce - pod warunkiem, że stać go finansowo na te wakacje i na leczenie i nie będzie żebrał o kasę u obcych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 19:36 a kto żebrze w tym akurat konkretnym przypadku, bo nie widzę?... Odpowiedz Link Zgłoś
ainafets Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 19:42 sumire napisała: > a kto żebrze w tym akurat konkretnym przypadku, bo nie widzę?... Ten artykuł czytałam kilka lat temu i z tego co sobie przypominam, to były apele o pieniądze. Pamiętam, bo już wtedy mnie to zniesmaczyło. Z jednej strony prośba o kasę, z drugiej szycie kreacji u drogich krawców. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 19:47 Powtarzam - fundacja zajmuje się WIELOMA dziećmi. A osoba publiczna jest w pracy właściwie cały czas i jej prezencja ma spore znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 21:42 ainafets, gratuluję dobrego samopoczucia Jej fundacja ratuje wiele uśpionych osób, nie tylko jej córkę, którą ona leczy z własnych, zarobionych przez siebie środków. Bo zapewne nie bierzesz pod uwagę, że Błaszczyk cały czas pracuje i ma się z czego utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Ewa Błaszczyk 13.08.14, 10:43 heca7 napisała: > A powinna w worku po ziemniakach chodzić? A Ty chodzisz w worku po ziemniakach czy w kreacjach projektantów? bo rozumiem, że dla Ciebie nie ma nic pośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
skorpi9 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 20:05 O Jezu, tragedia a nie wywiad, ona bredzi jak potłuczona. Co taka aktorka moze powiedziec, co ona ma do zaoferowania.. niech siedzi i fundacje prowadzi ,a nie wychodzi z takimi bzdurami, bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 20:57 najwazniejsze, ze 'Jezu' napisales z wielkiej litery, bez Boga bylby to zwykly hejt Odpowiedz Link Zgłoś
skorpi9 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 21:55 to autokorekta, nie ja... naomi19 napisała: > najwazniejsze, ze 'Jezu' napisales z wielkiej litery, bez Boga bylby to zwykly > hejt Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 21:46 skorpi9, jesteś kolejną mądrą inaczej. Szkoda czasu na takich ludzi jak ty. Jestem bardzo ciekawa, czy gdybyś miała w swojej rodzinie lub u siebie podobne do Błaszczyk doświadczeń, to czy taka mundra byś była Odpowiedz Link Zgłoś
skorpi9 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 21:58 Widac te jej cenne, traumatyczne doświadczenia na nic sie nie przeklalają, a juz na pewno nie na robienie z nia wywiadow o niczym. Naprawdę nic tam nie ma oprocz pogadanki pt. -przyjdziesz?, -przyjde, -opowiesz coś?, -opowiem, a co? -najlepiej to samo i tak sie zachwycą, bo takie masz głębokie doświadczenia... rosapulchra-0 napisała: > skorpi9, jesteś kolejną mądrą inaczej. Szkoda czasu na takich ludzi jak ty. Jes > tem bardzo ciekawa, czy gdybyś miała w swojej rodzinie lub u siebie podobne do > Błaszczyk doświadczeń, to czy taka mundra byś była Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 22:33 Udowodniłaś właśnie, że jednak nie masz nic mądrego do powiedzenia w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ewa Błaszczyk 12.08.14, 22:11 Pomijajac ogrom dobra jaki niewatpliwie robi, widze ze kobieta ma depresje i nie podniosla sie z szoku po stracie meza i dziecka. Jest to zwlaszcza martwiace, jako ze ma ona drugie dziecko, corke jaka tez potrzebuje stabilnej matki. Ciezko wychowywac sie z matka jaka patrzy ciagle wstecz. To niebiezpieczne: To sa trudne sprawy i kazdemu kto tego nie przezyl"latwo powiedziec", niemniej jednak znam kobiete jaka emocjonalnie zaniedbala drugie dziecko po smierci pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś