Dodaj do ulubionych

manicure hybrydowy w domu?

22.08.14, 09:44
robi sobie ktoras? jakich preparatow uzywacie? u mnie w miescie taki manicure kosztuje 60zl a sciagniecie 50zł. natomiast zestawna allegro - lampa,wszystkie preparaty plus 2 lub 5 lakierow 100-150zl. No i mysle, czy warto.
Obserwuj wątek
    • roksana158 Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:08
      też myślę czy warto. Ale moja kosmetyczka chyba słabo robi, bo po ok 3,4 dniach mam odpryski. Zmywam sama bardzo łatwo, nic nie płacę.
      • naomi19 Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:11
        zmywasz zwyklym zmywaczem?
        • arwena_11 Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 11:01
          z acetonem. Do mnie przyjeżdża dziewczyna do domusmile. Manicure i pedicure hybrydowy kosztuje w sumie 100. Właśnie minęło 2 tygodnie od nałożenia i zero śladów zużycia.

Co do zmywania, to poradziła mi właśnie zmywacz acetonowy nalać na wacik, przyłożyć mocno do paznokcia i zawinąć folią aluminiową. I tak trzymać ok 10 minut. Potem pięknie schodzi. Tylko ja leniwa i wolę jak to zrobi ktoś za mnie, dlatego po wakacjach umówię się na nowysmile
          • araceli Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 14:33
            arwena_11 napisała:
            > Co do zmywania, to poradziła mi właśnie zmywacz acetonowy nalać na wacik, przył
            > ożyć mocno do paznokcia i zawinąć folią aluminiową. I tak trzymać ok 10 minut.
            > Potem pięknie schodzi. Tylko ja leniwa i wolę jak to zrobi ktoś za mnie, dlateg
            > o po wakacjach umówię się na nowysmile

Od wacika kosmetycznego jeszcze lepsza jest zwykła wata - lepiej przylega do paznokcia. Ja metodą 'watową' zmywam też zwykłe lakiery, szczególnie ciemne albo piaskowe, tylko nie zakładam już folii.
    • mid.week Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:22
      Moja koleżanka ma taką lampę i robi sobie sama. Zawsze ma ładne pazurki.
      • 3-mamuska Re: manicure hybrydowy w domu? 24.08.14, 18:28
        Re: manicure hybrydowy w domu? skasujcie
        Odpowiedz
        mid.week 22.08.14, 10:22
        Moja koleżanka ma taką lampę i robi sobie sama. Zawsze ma ładne pazurki.

Moze to ja to ja hihi.

Robię sama w domu, właściwie nie o koszty chodzi a o czas pójścia do kosmetyczki. W domu robię jak mam czas i ochotę, a do kogos trzeba umawiać sie wczesniej .
        No i czasem jest tak ze przy sprzątaniu zamknie mi sie paznokieć lub odprysnie lakier.

Tyle ze na początku droga sprawa.
        Nie mysl ze kupic lakiery za 10zl i beda sie trzymac super jak od kosmetyczki.

Ja miałam lampę zwykła, i zrobienie długo mi schodziło bo 3 minuty pod lampa, teraz kupiłam inna i 30-60 sekund wiec czas robię mocno mi sie skrócił.
        A ze robiłam po 2 paznokcie na raz plus oddzielnie kazdy kciuk ,bo zawsze gdzie dotknęlam i zniszczylam, jak robiłam od razu 5 i musiałam poprawiać.

Robię french lub kolory, trzyma sie od 10-14 dni, zreszta po 2 tygodniach przy kolorach juz za duży odrost jest wiec dla mnie dłużej nie musi sie trzymac, a i nudzi mi sie kolor po takim czasie.

Niestety na początku trzeba zainwestować.

-----------------
        Życie ma ty­le ko­lorów, ile pot­ra­fisz w nim dostrzec.
    • jematkajakichmalo Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:38
      Ja robie.
      Mam lampe (faktycznie niedroga), te same zarowki od poczatku juz kilka lat nie musialam wymieniac (zreszta podejrzewam, ze jakby co to tez sporo nie kosztuja), mam czysty aceton i juz.

Lakiery polecam CND Shellack, probowalam innej firmy, to nie to samo (nie trzymalo super i do tego strasznie smierdzial).
      Zamawiam na allegro, kosztuje ok 50-60 zl (trzeba zamowic na raz przynajmniej 3 sztuki: basis+kolor+top), ale mimo wszystko sie oplaca bo wystarcza na baaaaaaaardzo dlugo. Ja placilam u kosmetyczki okolo 100 zl i kilkadziesiac za "zdjecie" (co uwazam, ze lekkie przegiecie) wiec mi sie juz chyba z 10x zwrocilo.
    • edelstein Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:43

• naomi19 Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 10:59
      czyli co, allegro.pl/lampa-uv-zestaw-manicure-hybrydowy-lakier-zele-top-i4451254567.html
      to jest szajs? bedzie odpryskiwac?
      • edelstein Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 11:25
        Wolalabym kupic osobno Lampe i osobno Lakiery z firm polecanych, bluesky, cdn.
    • marghe_72 Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 11:51
      naomi19 napisała:

> robi sobie ktoras? jakich preparatow uzywacie? u mnie w miescie taki manicure
      > kosztuje 60zl a sciagniecie 50zł.
      strasznie drogo, u mnie 15 -20 zł ściągnięcie
      • wilowka Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 12:17
        Lampę mam od kolezanki - dostałam tez kilka lakierów CND i Kados - Kados- doskonałe ale nie wiem, czy dostępne w Polsce.
        Robię sama - świetnie wychodzi, zdejmuję podważając zębami w kąpieli big_grin po około 10 dniach (bo mam już duzy odrost)
      • bei Striplac polecam 22.08.14, 12:18
        Trzyma do 10 dni, nie trzeba zmywać! Ściągamy bez zmywaczy tak jak zdejmuje się kalkomanięsmile
        Płytka po zdjęciu zdrowa, ba, nawet wzmocniona!
        • bei Re: Striplac polecam 22.08.14, 12:19
          Striplac od alessandro.
          • bei Re: Striplac polecam 22.08.14, 12:21
            Przed nałozeniem lakieru nie trzeba matowić płytki.
            • wilowka Re: Striplac polecam 22.08.14, 14:26
              A jak się alessandro nakłada? Potrzebana baza i top i lampa UV czy sam lakier w UV?
              • bei Re: Striplac polecam 22.08.14, 16:28
                www.striplac.de/?lang=pl-pl
    • larrisa Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 14:39
      Nie robię, dla mnie to bez sensu, chyba żebym faktycznie miała kłopoty finansowe to wtedy.
      Lubię zmieniać kolory, więc musiałabym mieć więcej lakierów, a w końcu jakiś okres przydatności jest. Do tego samo zdejmowanie byłoby dla mnie uciążliwe, jak zawinąć drugą rękę gdy zwinięta pierwsza? Za dużo zamieszania jak dla mnie, ale ja generalnie wychodzę z założenia, że co fachowiec to fachowiec, trzeba jedynie dobrego znaleźć.
    • starobrno Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 16:17
      Mam. Kupilam, jak dzieci byly male/chore i nie mialam jak umowic sie do kosmetyczki. Lampe mam led (taki maly luk) - lakier schnie 30 sekund. Polecam te jednofazowe lakiery - wystarczy jedna wrstwa lakieru na odtluszczona plytke, bez bazy i bez top coat, 30 sekund w lampie i juz. Malowanie szybsze niz zwyklym lakierem. Do zmywania aceton. Lakiery warto kupowac po jednym, az znajdziemy ten, ktory najlepiej trzyma na naszej plytce.
      • bei starobrno!:) 22.08.14, 16:58
        Czy mogłabyś napisac, jakim lakierem malujesz?
        Zabrzmialo bardzo zachęcająco- bez bazy, utwardzaczy itp. i jeszcze te ekspresowe schnięciesmile
        • starobrno Re: starobrno!:) 24.08.14, 12:49
          Ja mam Qlac od firmy EBD, w Czechach latwo dosteony - jakjest w PL nie wiem. U kosmetyczki mialam Mollon monophase i tez byl ok. Przy wyborze lakieru polecam dyskusje na forum wizaz.
          • bei Re: starobrno!:) 24.08.14, 13:44
            Bardzo dziękuję smile
          • 3-mamuska Re: starobrno!:) 24.08.14, 18:44
            Ja mam Qlac od firmy EBD, w Czechach latwo dosteony - jakjest w PL nie wiem. U kosmetyczki mialam Mollon monophase i tez byl ok. Przy wyborze lakieru polecam dyskusje na forum wizaz.

No miałam racje, to nie jest hybryda.
            Ta firma mollon ma 2 rodzaje i ten jednorazowy i hybrydę trzeba czytać zanim sie kupi i do danego lakieru nie potrzeba top i bazy.

Ale dzieki za namiary juz kupiłam kolorek.
            • starobrno Re: starobrno!:) 24.08.14, 19:18
              To nie jest IBD, tylko EBD. Kupowany w Czechach. Taki.
      • 3-mamuska Re: manicure hybrydowy w domu? 24.08.14, 18:34
        Mam. Kupilam, jak dzieci byly male/chore i nie mialam jak umowic sie do kosmetyczki. Lampe mam led (taki maly luk) - lakier schnie 30 sekund. Polecam te jednofazowe lakiery - wystarczy jedna wrstwa lakieru na odtluszczona plytke, bez bazy i bez top coat, 30 sekund w lampie i juz. Malowanie szybsze niz zwyklym lakierem. Do zmywania aceton. Lakiery warto kupowac po jednym, az znajdziemy ten, ktory najlepiej trzyma na naszej plytce

Ale to chyba nie hybryda tylko żel.
        Ja kiedyś tez robiłam żelem. I to nie jest to samo.
        • starobrno Re: manicure hybrydowy w domu? 24.08.14, 19:13
          Nie, mam lakier hybrydowy.
          • araceli Re: manicure hybrydowy w domu? 24.08.14, 19:31
            Możesz wrzucić jakiegoś linka do tego Twojego lakieru?
            • starobrno Re: manicure hybrydowy w domu? 24.08.14, 20:17
              Jest 3 posty wyzej. Pod slowem taki. Ale prosze, jeszcze raz
    • jak_matrioszka Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 19:23
      Mamy w domu, dziecko robi sobie samo i mi (ale nieczesto, bo ja lubie tylko na "okazje"). Zmywam zmiekczajac acetonem, albo jak same zaczynaja odpadac (po 2-3 tygodniach), bez zadnych wspomagaczy.
      Gdybym miala ochote miec paznokcie czesto robione, to bym sie sama nauczyla, albo przyuczyla meza (mam kolezanke, ktorej paznokcie i wlosy robi maz, sam sie nauczyl).
      • wilowka Re: manicure hybrydowy w domu? 22.08.14, 20:38
        ja robię hybrydę sama, bo szkoda mi czasu na zwykłe malowanie. No i jak bym miała za 2 tygodnie spokoju z malowaniem płacić tyle co jeden lakier uv kosztuje, to by mi się to nie podobało wink
    • gaga-sie pytanie o ofertę groupona 23.08.14, 17:33
      Czy ten zestaw jest ok?
      • starobrno Re: pytanie o ofertę groupona 24.08.14, 13:07
        Ten zestaw jest z klasyczna lampa i lakierem wymagajacym podkladu i warstwy wierzchniej (ok 3 minuty utwardzanai kazdej warstwy). Ja bym kupila osobno lampe LED, na przyklad taka. Jest mala, wygodna, lakier schnie 30 sekund, nie trzeba wymieniac zarowek. Lakier jednofazowy - tzn. odtluszczasz paznokiec, nakladasz warstwe lakieru - do lampy na 30 sek i gotowe. Mozesz dac jeszcze jedna warstwe, ale nie zawsze jest to konieczne - moj lakier wyglada super zjedna warstwa. Szybko i wygodnie. Oprocz lampy i lakieru, bedziesz potrzebowac odtluszczacz do paznokci oraz aceton do zmywania.
        • ananka22 Re: pytanie o ofertę groupona 24.08.14, 17:20
          a jaki lakier jednofazowy ?
          • starobrno Re: pytanie o ofertę groupona 24.08.14, 18:41
            Ja mam Qlac od EBD, u kosmetyczki mialam Mollon monophase. Sa ok. Innych nie probowalam, ale wiem, ze sa. Np. firm Thuya, China glaze, Crystal Nails. Pewnie inne tez. Z tym, ze ja jestem antytalencie paznokciowe, kolezanka manicurzystka doradzala lampe led i lakier typu one step i jestem jej bardzo wdzieczna, bo jak bym miala dawac kilka warstw (i suszyc 3 minuty kazda) to pewnie by mi sie nie chcialo.
        • gaga-sie Re: pytanie o ofertę groupona 24.08.14, 17:49
          Dziękuję, chyba rzeczywiście za dużo zachodu z tymi specyfikami, zwłaszcza dla laika. Na wizażu doczytałam, że te lakiery z oferty są do kitu.
    • koralowa99 Re: manicure hybrydowy w domu? 03.10.14, 06:33
      Dość długo chodziłam do manikiurzystki na hybrydy, ale na urodzinki mama zmówiła mi zestaw z lampą firmy Cosmetics Zone w ich e-sklepie smile sama jakoś nie mogłam się zebrać, żeby zamówić a moja mama uwielbia zakupy przez Internet. I muszę przyznać, że zestaw jest super a hybrydy trzymają się świetnie przez 2-3 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka