edelstein 25.08.14, 10:23 Do was tez doszla ta moda? Znajomi wrzucaja filmiki z polewania sie woda z nominacjami dla nastepnych.Zimno mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mx3_sp Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:26 czyli jak poleją się to co uzyskuje fundacja? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: cold watter challenge 25.08.14, 18:10 Jak sie poleja to znak ze wplacili 10usd jak nie to 100usd )) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:28 To chyba z cyklu problemy pierwszego świata? Nie mam znajomych, którzy polewają się wodą i wrzucają filmiki, uff. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: cold watter challenge 25.08.14, 11:03 I chwała Panu, mogę 99% takich eventów i informacji ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:30 Nie czaję idei Głupie toto i bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 25.08.14, 13:26 guderianka napisała: > Nie czaję idei > Głupie toto i bezsensu Uzbieranie ponad $70 mln na ALS, chorobe o ktorej prawie nikt przedtem nie slyszal, jest wedlug Ciebie glupie I bez sensu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: 25.08.14, 15:51 A filmiki nagrywane dla jaj żeby tylko oblać się zimną wodą mają sens ?? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 25.08.14, 22:26 guderianka napisała: > A filmiki nagrywane dla jaj żeby tylko oblać się zimną wodą mają sens ?? Moja corka z kolezaneczkami placily $10 od lebka. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: 26.08.14, 08:35 Przeczytaj jeszcze raz Filmiki robione dla jaj....etc Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:31 Samo Ice Bucket Challenge - ok, zbożny cel i paru celebrytów podeszło do sprawy bardzo kreatywnie. Wersja chałupnicza, czyli polewanie się wodą dla samego polewania się i frajdy z nominowania znajomych, to trochę bezsens dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:32 a jak sie nie polejesz to co? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:38 To jesteś nołlajfem, który nie istnieje na fejsie. Nie masz szans w żadnej rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:43 to wpłacasz na konto fundacji 100 dolców. Jak się polejesz to fundacja nie otrzymuje nic. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:44 a nie dyszkę? mi stoi w głowie ze za niepolanie 100, a za polanie 10 dolarów... Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:48 od 10 do 100 , najczęściej wpłacają 10. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: cold watter challenge 25.08.14, 18:51 franczii napisała: > a jak sie nie polejesz to co? To honorowo powinnas wplacic $100.00 na ALS research, tak zrobil Obama, tak zrobil Prime Minister u mnie - o to chodzi: albo wybierasz opcje "cheap" czyli bucket wody z lodem na glowe + $10.00, albo placic "frycowe" czyli minimum stowe na zbozny cel. Bardzo kreatywna akcja z wysmienitymi, jak narazie, rezultatami! Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: cold watter challenge 25.08.14, 10:35 kolejny idiotyzm, ludzie za dużo w dupach mają , niech pokażą te radosne filmiki mieszkańcom afryki, co po takie wiadro wody kilometrami chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: cold watter challenge 25.08.14, 20:08 Większość ludzi (z tych znanych) wpłaca kasę na różne akcje charytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: cold watter challenge 26.08.14, 08:26 o tym czym jest to oblewanie woda dowiedzialam sie niedawno, polowa ludzi nominuje kogostam, a jak nie zrobią to muszą "postawic piwo", "upiec ciasto" itp. Jakbym wiedziala ze chodzi o wplacanie kasy na jakis tam cel zbożny to bym ich hejtowała, a tak to juz po całej zabawie Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: ice bucket challenge n/t 25.08.14, 10:47 Widziałam gdzieś we wiadomościach. Polewali się różni celebryci i znane osoby. Z tego co zrozumiałam, po polaniu się nie musieli niczego wpłacać Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ice bucket challenge n/t 25.08.14, 10:56 Byly prezydent USA tez sie polal Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: ice bucket challenge n/t 25.08.14, 11:05 Fundacja ALS to wymyśliła. 10$ za polanie się wodą z lodem a 100$ za odmówienie. Do tej pory zebrali ponad 30 mln $ , dla porównania w zeszłym roku zebrali 1,3 mln $ ...Głupie czy nie akcja się udała. W Polsce za nie podjęcie wyzwania stawia się chyba kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc To taki przykład wirusowej ewolucji mema 25.08.14, 11:18 Miała być wirusowa akcja z udziałem celebrytów mająca na celu zbieranie kasy dla fundacji zajmującej się badaniem ALS. Tymczasem 99% uwagi skupione jest na polewaniu się zimną wodą przez ludzi nie rozumiejących celu akcji. Innymi słowami: historia religii w pigułce Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: To taki przykład wirusowej ewolucji mema 25.08.14, 18:53 feel_good_inc napisał: > Tymczasem 99% uwagi skupione jest na polewaniu si > ę zimną wodą przez ludzi nie rozumiejących celu akcji. Przyznam, ze dopiero czytajac ten watek dowiedzialam sie, ze ktos nie rozumie o co chodzi - I tak dzieki ematce i ja zostalam uswiadomiona w temacie cudzych niezrozumien. Fascinating Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: cold watter challenge 25.08.14, 11:28 Attention whoring. Większość ludzi, którzy się polewają nawet nie wie, że to miało być charytatywne Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 11:40 I to co roku. A nie promuje jej na całym świecie Gates, Zuckerberg, Bush, tysiące innych celebrytów, aktorów i sportowców czy ponad milion klipów na jutubie. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 11:48 Po przeliczeniu na złotówki wychodzi ok 110 mln zł To pierwsza taka akcja fundacji i może za rok coś innego wymyślą, a że znane osoby na zachodzie są bardziej znane niż Polskie to i akcja jest bardziej znana w necie niż wosp. Niech się polewają, wygłupiają, ktoś z tego korzyść ma . Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 11:50 Ale jaka ironia losu .... Pomysłodawca tej akcji pare dni temu utopił się podczas nurkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 11:58 white_swan napisała: > Po przeliczeniu na złotówki wychodzi ok 110 mln zł > To pierwsza taka akcja fundacji i może za rok coś innego wymyślą, a że znane os > oby na zachodzie są bardziej znane niż Polskie to i akcja jest bardziej znana w > necie niż wosp. > Niech się polewają, wygłupiają, ktoś z tego korzyść ma . Ale to właśnie pokazuje, jakie to marnotrawstwo sił i środków. Cały świat, łącznie z ematkami o akcji słyszał, a zebrano całe sto baniek peelenów. Circa 2xtyle co w weekendową, coroczną akcję w kraju gdzież za Żelazną Kurtyną, gdzie białe niedźwiedzie biegają po Krupówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:11 Środki - znikome. Cały koszt tej akcji to zużycie wiaderka wody plus odrobina baterii w filmującym całe zajście smartfonie/kamerze. Sił szczególnych do tego nie potrzeba. Obejrzyj sobie zresztą, jak do tego podszedł sir Patrick Stewart, może się coś rozjaśni. Wczoraj po południu mieli ponad 70 milionów dolarów - zebranie takiej kwoty w parę dni to niemały wyczyn. Dodajmy, że rzecz nie dotyczy noworodków, ale choroby, której świadomość jest raczej mizerna. Oczywiście możemy bawić się w zgryźliwych cyników i twierdzić, że to wszystko show i lans na fejsbuniu, podczas gdy dzieci w Afryce umierają... Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:21 sumire napisała: > Środki - znikome. Cały koszt tej akcji to zużycie wiaderka wody plus odrobina b > aterii w filmującym całe zajście smartfonie/kamerze. Sił szczególnych do tego n > ie potrzeba. Obejrzyj sobie zresztą, jak do tego podszedł sir Patrick Stewart, > może się coś rozjaśni. Jak słodko, nic nie kosztuje? Czy w ogóle orientujesz się, ile kosztuje godzina pracy Charliego Sheena? > Wczoraj po południu mieli ponad 70 milionów dolarów - zebranie takiej kwoty w p > arę dni to niemały wyczyn. Dodajmy, że rzecz nie dotyczy noworodków, ale chorob > y, której świadomość jest raczej mizerna. Oczywiście możemy bawić się w zgryźli > wych cyników i twierdzić, że to wszystko show i lans na fejsbuniu, podczas gdy > dzieci w Afryce umierają... Dla debili, którzy to kopiują bez żadnego sensu i świadomości to JEST lansik na fejzbuniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:28 > Jak słodko, nic nie kosztuje? > Czy w ogóle orientujesz się, ile kosztuje godzina pracy Charliego Sheena? cos ci sie przestawilo pod dekielkiem co ma do tego ile kosztuje zrobil to we wlasnym prywatnum czasie ktory nie kosztuje go nic Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:51 jamesonwhiskey napisał: > > Jak słodko, nic nie kosztuje? > > Czy w ogóle orientujesz się, ile kosztuje godzina pracy Charliego Sheena? > > cos ci sie przestawilo pod dekielkiem co ma do tego ile kosztuje > zrobil to we wlasnym prywatnum czasie ktory nie kosztuje go nic Idź do Charliego i powiedz mu, że jego czas nic nie kosztuje, więc niech przez godzinę przekopuje mi ogródek Jak już skończysz usuwać z tyłka kawałki podeszwy to wtedy wróć tu i wytłumacz mi jeszcze raz, dlaczego nie rozumiesz, że czas pracy aktorów i celebrytów przekazany na promowanie ALS to konkretne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 13:31 > Idź do Charliego i powiedz mu, że jego czas nic nie kosztuje, więc niech przez > godzinę przekopuje mi ogródek o kurka rzeczywiscie masz cos z deklem akcja harytatywbnto nie kopanie twojego obszczanego ogrodka idz sie ogarnij bo bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:23 Popieram wszystkie akcje charytatywne ale: 1. Nakładu nie są znikome i nie chodzi o koszt wody tylko zaangażowanie w akcję gwiazd i celebrytów 2. Spora część oblewających się nie wie, że to W OGÓLE na cele charytatywne, nie mówiąc już o jaką chorobę chodzi 3. Akcja nie trwa parę dni Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:33 Ale nawet znani ludzie nie wszystko robią za kasę, na Boga. Zresztą dla nich takie wydarzenia są szansą na kolosalną promocję i widownię liczoną w dziesiątkach miliionów, której już w kinie czy tv nie osiągną - dla przebrzmiałej gwiazdy nominacja do IBC to gwiazdka z nieba. Tak, wiem, że znaczna część ludzi albo nie wie, o co chodzi, albo tę wiedzę postanawia celowo zignorować. Co nie zmienia faktu, że wielu ludzi pomogło. A nikomu niczego nie ubyło raczej. I tak, oczywiście, że lepsza jest stała pomoc od akcji zbudowanych na zasadzie viralingu, o których za parę tygodni nikt nie będzie pamiętał - ale dostrzegam w tym wszystkim jednak więcej pożytku niż szkody. Podkreślam, mam na myśli działania osób świadomych, o co w całej zabawie naprawdę chodzi, a nie tych, którzy obrzucają się lodem dla funu, bo to uważam za nieskończenie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanny Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 18:36 A nikomu niczego nie ubyło raczej. Nie slyszalas o kanilabalizmie peniedzy przeznaczanych na dobroczynnosc? O tym, ze pieniadze wydane na te organizacje nie trafia do organizacji, ktora efektywniej zarzadza funduszami? Przepraszam, nie chce mi sie tlumaczyc ale : ALSA discloses in their financial documents that only 27% of the money donated to find a cure is actually used to fund research ... Not to mention some creative reporting when it comes to their bookkeeping ... Of their $ 70 million raised funding, only $ 17.5 million went to research, over $ 2 million went to ... Salaries and one of the major expenses was: public relations / marketing ...*Sigh* just another form of Slacktivism ... People, use your common sense! Slacktivism and Clicktivism is not going to help anybody, except for Facebook, Google (campaing and adwords) together with some smart people that know how to play the public using social media and trends ... f. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 12:36 U mnie Patrick Stewart idzie łeb w łeb z Charliem Sheenem Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 18:39 Inna klasa. Patrick Stewart!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 18:52 Klasa, prawda? Chyba najlepiej pokazał, o co w tym wszystkim chodzi. I ten uśmiech na końcu... No mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 20:31 Acha! 50 mln PLN zebrane raz w roku jest znacznie więcej niż 35 mln $ w ciągu roku. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 22:01 rosapulchra-0 napisała: > Acha! 50 mln PLN zebrane raz w roku jest znacznie więcej niż 35 mln $ [b > ]w ciągu roku[/b]. Ile jest osób w zasięgu WOŚP? 40 milionów? Ile jest osób w zasięgu tej akcji? Dwa miliardy? Teraz łapiesz, czy trzeba ci to świecówkami narysować? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 22:25 Aw shucks. To ile dajesz na dobroczynność?... Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 25.08.14, 23:09 Zapomniales, ze WOSP tez wykracza poza granice Polski Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: W zapyziałej Bolandzie WOŚP zbiera 50mln zł 26.08.14, 08:01 nanuk24 napisała: > Zapomniales, ze WOSP tez wykracza poza granice Polski Nie zapomniałem. Dlatego napisałem o 40 milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: zebrali już ok 35 mln $ n/t 25.08.14, 12:00 Znacznie więcej zebrały restauracje bo 'albo się oblejesz albo stawiasz kolację'. O dobroczynności ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zebrali już ok 35 mln $ n/t 26.08.14, 06:20 araceli napisała: > Znacznie więcej zebrały restauracje bo 'albo się oblejesz albo stawiasz kolację > '. O dobroczynności ani słowa. > Owszem. W Polsce. Na świecie wygląda to zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
yeerba A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 19:36 Bo z tego co rozumiem zasada jest taka, że albo się polejesz wodą, albo płacisz 100 $. Wszystko z założenia odbywa się w gronie celebrytów, ale autorka pisze, że jej znajomi wrzucają filmiki z polewania się wodą i rzucają kolejne wyzwania (niby, żeby uniknąć płacenia 100 zielonych?). Po co więc maluczcy tego świata się polewają? Przecież nie przynosi to żadnej korzyści fundacji, ani nie dodaje prestiżu akcji (jak w przypadku celebrytów). Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 19:59 yeerba napisał(a): > Po co więc maluczcy tego świata się polewają? Przecież nie przynosi to żadnej k > orzyści fundacji, ani nie dodaje prestiżu akcji (jak w przypadku celebrytów). Po to zeby miec fun przy okazji wspierania sensownego celu. Ciagle ktos znajomy przychodzi, bo zbiera na cos (cancer research, Sick Kids Hospital, MS, YMCA, cadets etc. etc. etc.) - niektorzy biegaja, jezdza na rowerach i inne takie - stajesz sie "sponsorem", bo wpalcasz na dobry cel tych $10.00, $20.00 czy ile tam $$$. W listopadzie bedzie Movember, faceci beda zapuszczali wasy i zbierali na prostate cancer research - pojedynczo i grupowo No a z tym bucket challenge jest to samo - dostajesz wyzwanie od znajomego i zupelnie prywatnie mozesz dac $100.00 albo zaprosic kilku znajomych do ogrodka, oblac sie woda, da $10.00 na ALS research i rzucic wyzwanie nastepnym. Niektorzy pewnie sa z siebie "dumni" i pokazuja FB czy nawet YT ale w sumie chodzi o jeszcze inny sposob na to zeby ludzie zechcieli dac pare groszy na wazna sprawe. No i daja Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:05 Nie do końca - to znaczy owszem, bazowa zasada była taka, że albo odmawiasz wysypania sobie lodu na głowę i płacisz 100 USD, albo nie odmawiasz i płacisz 10 (albo dużo, jeśli chcesz). Natomiast to wcale nie dotyczyło tylko celebrytów; to, co teraz widzimy, to efekt kuli śnieżnej, bo oni zaczęli nominować siebie nawzajem. Natomiast Józio z Miechowa, jeśli chce wziąć w tym udział, to też tak czy inaczej powinien wesprzeć lokalną fundację opiekującą się ludźmi dotkniętymi tą chorobą. Tyle że gdzieś po drodze sens się wypaczył i ludzie po prostu zaczęli wrzucać do internetów filmiki, jak się chlustają wodą osiedlowych skwerkach, ze starannym pominięciem clou całej akcji. Oni chyba sami nie wiedzą, po co. Odpowiedz Link Zgłoś
yeerba Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:18 sumire napisała: > Nie do końca - to znaczy owszem, bazowa zasada była taka, że albo odmawiasz wys > ypania sobie lodu na głowę i płacisz 100 USD, albo nie odmawiasz i płacisz 10 ( > albo dużo, jeśli chcesz) Ale to znaczy, że nie odmawiasz (czyli polewasz się) i płacisz 10$ ? Bo ja czytałam kilka artykułów i nie ma tam nic o 10$ dla tych, którzy się polewają. Jest napisane, że albo płacisz, albo się polewasz. Albo 100$ albo 0$ (zero). Dlatego pytałam o to po co zwykli ludzie się polewają (kiedy i tak wiadomo, że nie zapłacą 100$ jeśliby się nie polewali)? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:23 yeerba napisał(a): > Ale to znaczy, że nie odmawiasz (czyli polewasz się) i płacisz 10$ ? Dokladnie: jesli ja, Bi_scotti, Cie, Yeerba, wyzwe/rzuce Ci wywanie to albo sie polewasz + placisz $10.00 na ALS research, albo sie wymigujesz i placisz na ten sam cel $100.00, tak czy inaczej co najmniej o dyche jestes lzejsza Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: A wyjaśnijcie mi proszę 26.08.14, 04:01 Tak na prawde nie wazne. Wazne zeby cos na konto wpadlo. Zostalam wyzwana, wiadra lodowatej wody nie wylalam na glowe, ale wplacilam $100 na ASL research, gdybym wylala wiado wody na glowe, to tez bym wplacila $100 na ASL. Same difference. Rozne wariaxje na temat widzialam min taka, kiedy czlowiek obiecal wplacic 100 od polanego lebka. Wczoraj kupilam ciastka, ktorych nie jadam na bake sale, ktora zbierala na pancreatic cancer research. Mam tesciowa na chemii, wiec sie identyfikuje. Co roku zakupuje kilka paczek Girl Scout Cookies. W sumie najwazniejszy jest szum medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:37 en.wikipedia.org/wiki/Ice_Bucket_Challenge#Rules Tak, w pierwotnym założeniu nie odmawiasz i płacisz dychę - bo w oblewaniu się nie chodziło o to, żeby całkowicie uniknąć dołożenia się albo żeby zrobić to, bo tak ładnie. Wielu zrobiło jedno i drugie, czyli i się oblało, i rzuciło stówę (na przykład Neil Gaiman, mój ukochany pisarz). Ci, którzy nie robią nic poza oblaniem się, to po prostu spragnione lajków dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:21 sumire napisała: > Tyle że gdzieś po drodze sens się wypaczył i ludzie po prostu zaczę > li wrzucać do internetów filmiki, jak się chlustają wodą osiedlowych skwerkach, > ze starannym pominięciem clou całej akcji. Oni chyba sami nie wiedzą, po co. Sumire, ale jacy ludzie? Bo ja przyznam, ze mam za soba 4 "polewane" imprezy, w tym 2 w pracy u siebie i jedna u meza, jedna pol-prywatnie. I kazda konczyla sie tak, ze glowny organizator(zy) obchodzil cale zbrane towarzystwo z czym tam mial (czapka, bucket, box, shoe box) i kazdy wrzucal $$$ zaczynajac o oblewajacego sie/oblewajacych sie publicznie, ktorzy demonstracyjnie rzucali po $10.00 rzucajac wyzwanie komus kolejnemu. To jest kosztowna zabawa jak sie wielu napalonych na wspomaganie charity znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 20:40 Cóż - zapraszamy do Polski. Tutaj większość wylanych wiader to zwykły śmigus-dyngus, tyle że w sierpniu. Datki na taką czy inną dobroczynność deklaruje przy tej okazji garstka. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: A wyjaśnijcie mi proszę 25.08.14, 23:00 > Cóż - zapraszamy do Polski. Tutaj większość wylanych wiader to zwykły śmigus-dy > ngus, tyle że w sierpniu. Datki na taką czy inną dobroczynność deklaruje przy t > ej okazji garstka. A co ma do tego Polska? Zapewniam cie, ze tak jest na calym swiecie. Pierwotne zalozenie wyzwania sie juz dawno stracilo i ludzie teraz to robie dla dzikiego funu. Na facebooku zatrzesienie tego wsrod znajomych. Zaden z nich nie zadeklarowal ani kawalka lokalnej waluty na cele dbrczynne. Maz wlasnie dostal nominacje z pracy i rozbil sie w Tesco na pustych lodowkach. Caly lod wykupiony. Produkuje teraz kostki metoda chalupnicza... Ag Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: cold watter challenge 25.08.14, 19:41 Wiosna bylo skakanie do wody, teraz woda z wiadra, w przyszlym roku polanie szlauchem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: cold watter challenge 25.08.14, 20:25 A ja wlasnie wrzuciłam swój splash czy jak to sie to zwie Mieliśmy zabawę i w sumie jest nadal jak ogladamy znajomych filmiki. Tak,nudzi nam się Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: cold watter challenge 25.08.14, 22:44 mamaemmy napisała: > A ja wlasnie wrzuciłam swój splash czy jak to sie to zwie > Mieliśmy zabawę i w sumie jest nadal jak ogladamy znajomych filmiki. > Tak,nudzi nam się To jeszcze sie pochwal ile dalas na ALS reserach, bo inaczej to what's the point? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: cold watter challenge 25.08.14, 23:02 Kolejny debilizm w stylu "w marcu jadę do Indii"... Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Ice bucket challenge 26.08.14, 04:09 Tak gwoli scislosci. Cel uswieca srodki, najwaniejsze, ze zebrano ponad $50 mln USD i skala rosnie, podniesiono wiedze w narodzie, a nauka srodki materialne zyska. No i dobrze. Jakis pozytek z social media prynajmniej jest. Kto sie nigdy nie zetknal z ta choroba,.... eh... Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Ice bucket challenge 26.08.14, 04:23 >>Dla debili, którzy to kopiują bez żadnego sensu i świadomości to JEST lansik na fejzbuniu. Jezu, jak ja nienawidze takiej ciemnoty, zgryzliwosci, jadu i wszedzie tylko "lansik" Wez, wyjdz z ciemnogrodu i pomysl ze sa na swiecie ludziska wyluzowaniu i maja w d..ie lansik, bo im na tym nie zalezy. Maja fun i ekstra satysfakcje daje im zrobienie czegos dobrego. Po co doszukiwac sie jakiegos ukytego przeslania ??? no po co Nie chcesz, nie wsieraj takich akcji, worek kartofli wiecej kup , kto ci kaze? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ice bucket challenge 26.08.14, 08:31 Erm... Tu chyba, a nawet na pewno chodziło o ludzi, którzy wysypują sobie lód na głowę, NIE robiąc przy tym niczego dobrego - dla samego funu. Tak, dla takich to jest tylko lansik, bo nic za tym nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ice bucket challenge 26.08.14, 08:35 Tak to jest jak ktos mysli kategoriami lans/brak lansu.Osobiscie uwazam, ze niech sie polewaja, im wiecej osob z tym sie spotka tym wieksze szansa, ze ktos cos wplaci. Co do porownania do WOSP, nie rozumiem celu umniejszania tym bardziej, ze to nie jest prawda, ze WOSP trwa 2dni.Trwa duzo dluzej, a przygotowania trwa ja caly rok.No i Wosp funkcjonuje od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: cold watter challenge 26.08.14, 07:36 Doszła. 2 osoby, póki co z grona znajomych-znajomych, już się polewały. A ostatnio kolega podesłał mi ten filmik: www.facebook.com/photo.php?v=10152681758486972&set=vb.691961971&type=2&theater Odpowiedz Link Zgłoś