Dodaj do ulubionych

To już jest KONIEC....

30.08.04, 15:29
Koniec Forum oczywiście. Dziewczyny powymieniały się adresami (no może nie do
końca), fotkami, itd. Tak mie się jakoś skojarzyło z powrotami po wakacjach.
Wymiana adresów, pożegnalane zdjęcia ostatnie cześć i to by było na tyle.
Koniec. No i zastanawiam się: teraz gdy konakty stałych bywalczyń zrobiły się
takie ososbiste, jak bardzo spadnie temperatura dyskusj na forum? Chyba
należy poczekać na następne 'pokolenie' mam.
Obserwuj wątek
    • agaizosia Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 15:39
      Jest zawsze szansa,że pojawią nowe osoby(np. ja się ostatnio odważyłam
      ujawnić),które dodadzą pikanterii.Chociaż ja lubię sielskie klimaty....Agnieszka
      • kubusala Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 15:42
        Ej, no nie psuj nam zabawy. Jest Ci przykro,ze nikt Cie o zdjęcie nie
        poprosiłsmile) to możesz mi wysłać, ja lubię oglądać zdjęcia. Mi osobiście nie
        przeszkadza to że ktos mnie widzi gdy mu nawtykam na przykład... Bardziej rażą
        mnie anonimy,które w słowach nie przebierają a face to face nie mają odwagi.
        • madelaine6 Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 15:52
          Jeny,patrzac na tytul tego posta myslalam,ze
          ktos chce popelnic samobojstwo wink))Przestraszylam sie...
          A tak serio,to mysle,ze to nie bedzie miec zadnego wplywu
          na forum (oprocz zaspokojenia ciekawosci i dodanie
          pewnego wizerunku do wypowiedzi,ktore sie
          czyta).
          • gabbik Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 16:02
            madelaine6 napisała:

> Jeny,patrzac na tytul tego posta myslalam,ze
            > ktos chce popelnic samobojstwo wink))Przestraszylam sie...

Ups. Miało być dramatycznie smile, ale nie aż tak.
        • gabbik Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 16:00
          Przykro? Chyba żartujesz? A po co komuś mogłoby być moje zjęcie?
          Ale spróbuj popatrzeć obiektywnie na to jaki wątki dominują ostatnio na forum.
          Miejsce ciekawych dyskusji zajęły ankietki:
          - "Ile macie lat kobietki?": Odp: 24, 28, 35, 23 itd.
          - "Skąd jesteście kobietki?": Odp: Gdańsk, Gdynia, Sopot, Warszawa itd.
          - "Jakie prace domowe lubicie": Odp: prasowanie, gotowanie, zmywanie itd.
          - "Komu zdjęcie komu?": Odp: mnie, mnie, i dla mnie, itd
          - "Kto lubi budyń czekoladowy": Odp: ja tak, ja nie, o ja bardzo, itd

• alpepe takie same odczucia miałam ja 30.08.04, 16:20
            Nie napisałam nic, ale TWA,które tu się ostatnio robi, też mi się niezbyt
            spodobało, no, ale to pewnie przez zazdrość smile
    • miniakoz Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 16:15
      Poczciwa, wiecznie niezadowolona i krytyczna gabbik! jak sie ciesze,że wróciłaś,
      masz racje -ZAPROWADZ TU PORZĄDEK !ha ha oczywiście żartuje ale pamietaj forum
      to nie tylko kilka babek a ankiety z czasem sie znudzą a daja jakąś orientację
      co i jak a dyskusje tez sie zawsze znajda. Pozdrawiam
    • sakada Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 16:31
      Gabbik... jak się spotka parę fajnych osoób w jednym miejscu (czasie, przestrzeni), to jest to chyba naturalna kolej rzeczy...
    • gabbik Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 16:40
      Oj sama się sobie dziwię, że napiszę zaraz to co napiszę, ale chyba potrzebuję
      trochę się oderwać od pracy i takie głupoty chodzą mi po głowie. Ale do rzeczy.
      Czy patrzyłyście kiedyś na to które wątki na forum były/są najpopularniejsze.
      Jeśli tak nie czytajcie dalej. Jeśli nie spójrzcie poniżej:
      1 M-SCE: Wiecie co ,,,to już przesada. (294) 18lipiec: OBYCZAJOWY
      2.M-SCE: Mamo jaki masz zawód? (279) tojamama : ANKIETKA
      3.M-SCE: usunięcie ciązy... (268) moniqueee: OBYCZAJOWY

Gratulacje dla 18lipiec.
      Acha, jeśli ktoś pamieta melodramat w dwóch aktach o starszym bogatym niemężu i
      młodym kochanku synu - niemęża, to znalzł się dopiero na 6 miejscu.
      • sakada Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 16:49
        Hej!!! A mój wątek o postrzeganiu???
        • gabbik Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 16:53
          sakada napisała:

> Hej!!! A mój wątek o postrzeganiu???
          >
          W pierwszej 10. A dokładniej na miejscu 9 z liczbą 152.
          • sakada Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 16:57
            Buuuuu...smile Dopiero?
            Ale tak serio - to fakt faktem, że na ankiety odpowiada się najłatwiej.

PS: A możesz podać ranking od 1 do 10-ciu? Ciekawość mnie zżera.
            • gabbik Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 16:59
              No to podaję instrukcję smile

Na stronie z listą wątków jest takie pole: "Posoruj według". Wybierz sobie z
              listy opcji "ilości postów" i gotowe - masz pełny ranking.
              • utalia Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 17:41
                Gabbik, mialam odpisac na Twoj post godzine temu ale u nas byla taka burza, ze
                musialam wylaczyc komputer. W pierwszej chwuli pomyslalam sobie, o co ci
                wlasciwie chodzi ale po przeczytaniu reszty Twoich wypowiedzi uwazam, ze masz
                racje. Nie jest co prawda zle ze pojawiaja sie "ankietki" ale to powinno byc od
                czasu do czasu a teraz tego jest caly ogrom. Mam wrazenie, ze forumowiczki nie
                wymyslaja watkow zeby bylo milo albo ze same sa ciekawe zdania innych na dany
                temat ale staraja sie siebie wzajemnie pobic przebic w tzw popularnosc! Stad
                tez cala masa watkow pt. jakie nicki pamietacie (zle z tymi, ktorych nickow nie
                pamietamy... cos z nimi nie tak, jak sobie siebie wyobrazamy... itd.
                I co sie okazuje? ze jedna z najpopularniejszych forumowiczek eMam jest
                Niemama. Osobiscie nic nie mam do 18lipiec ale zastanowmy sie skad jej
                popularnosc? Poniewaz najpeierw wiele z Was _Nas wkurzyla, pozniej ulegla
                cudownej przemianie i jest jedna z nas? Utalia
                • dyrgosia Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 17:52
                  Utalia wytłumacz mi proszę i co w tym złego ?
                  A w wątku o nickach dokładnie wytłumaczyłam o co mi chodzi i nie miało to nic
                  wspólnego z popularnością.
                  • utalia Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 18:33
                    Nic zlego Dyrgosiu, tylko sygnalizuje to ogolna tendencje na forum i o tym
                    rozmawialysmy. A z popularnoscia ma to o tyle wiele wspolnego, ze skoro
                    pamietasz nicka kogos i okazuje sie, ze pewne nicki pojawiaja sie w wiekszosci
                    wypowiedzi to wniosek jest prosty. Pozdrawaim Utalia
                    • dyrgosia Re: Trochę statystyki i trochę nie na temat 30.08.04, 18:50
                      Niekoniecznie, przeczytaj wypowiedzi. Dziewczyny kojarzą kogoś kto ma takie
                      same imię, jest z tego samego miasta, ma podobne poglądy lub zabawny nick.
                      Właśnie o to mi chodziło, nie tworzymy tu rankingu popularności, nie piszemy
                      też, które dziewczyny lubimy, a które nie.
                      Moim mzdaniem "wątki poznawcze" to normalna sprawa, skoro oczekuje się od kogoś
                      rad czy jego zdania, to chce się wiedzieć troszkę o tej osobie.
                      A swoją drogą mnie bardziej odpowiada atmosfera teraz niż przed moim urlopem,
                      kiedy to były same kłotnie...
    • josik11 Re: To już jest KONIEC.... 30.08.04, 21:37
      A mi sie podobaly watki typu: ile macie lat, skad jestescie itp itd.
      Skoro sobie nawzajem radzimy to milo wiedziec ile dana osoba ma lat czy gdzie
      mieszka. Bo te nasze nicki w sumie nic nie mowia. A tak ktos cos powie i od
      razu mozna skojarzyc kto jest kto.
      Zreszta nie na kazdy post trzeba odpisywac...
      Pozdrawiam
      Ps. Wole takie ankietki niz klotnie, a jak wiesz troli u nas co nie miara
    • kubusala A może sama coś wymyslisz? 30.08.04, 22:38
      U mnie w pracy jest tak: kreski nikt nie zrobi, ale jak juz jeden zrobi, to
      znajdzie sie dwudziestu do krytyki. Skoro ankiety Was nudzą, wymienianie zdjęć
      nie bawi to może wysilcie sie i wymyślcie jakis ciekawy temat do dyskusji,
      chętnie się przyłączę, a nie tylko krytyka i krytyka a same palcem nie ruszą.
      • gabbik Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 10:20
        Uwaga, będę się tłumaczyć: smile

Niepotrzebnie się tak denerwujesz kubusala. To nie była krytyka. To były
        spostrzeżenia. Ot tak sobie zaobserwowałam, że zaroiło się tu od ankietek. A
        gdy pojawił się wątek dotyczący zdjęć no to skojarzenie (z końcem wakacji,
        pożegnaniami, itd) było proste, chociaż niezbyt dosłowne i niezbyt poważne.
        Zresztą było w tym jeszcze parę innych myśli związanych z kwetsią utraty
        anonimowości itd. Zastanawiałam się, czy w momencie gdy najbardziej aktywne
        uczestniczki forum nawiązują tak bliskie relacje, czy nie wpłynie to negatywnie
        na dynamikę dyskusji.

To prawda, że ja nie lubię ankietek, wolę dyskusję w których wymiania się
        poglądy, z których można coś ciekawego wynieść. I to jest moje prawo. Ale
        rozumiem też, że większość dziewczyn może na równi, albo bardziej lubić
        ankietki. I to jest ich prawo.

No i jeszcze a propos Twojego kubusala pytania "A może sama coś wymyslisz?".
        Nie, nie będę niczego wymyślała. Nie będę generowała wątków tylko po to aby coś
        się działo, a mój nick pojawiał się na szczycie listy popularności. Piszę wtedy
        i tylko w tedy, gdy mam ochotę podzielić się jakąś myślą, o czymś podyskutować,
        albo się poradzić.
        • kubusala Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 10:25
          Gabbik czy ja sie denerwuję? ani wykrzykników, ani dużych liter nie wstawiam.
          Uważam tylko,że zamiast krytykowac płytkie wątki mogłabyś sama podjąc ciekawy
          temat. A co Ty z tą popularnością? Komu tu zależy na popularności?? no śmiechu
          warte. Przecież to nie wybory do parlamentu.
          A swoją droga to mylisz się, lepiej mi sie teraz rozmawia z Paniami, których
          twarz widziałam. Dla mnie to nie koniec.
          • gabbik Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 10:32
            kubusala napisała:

> Gabbik czy ja sie denerwuję? ani wykrzykników, ani dużych liter nie wstawiam.
            Nie potrzeba wykrzykników i dużych liter. Ale oczywiście może kiepski ze mnie
            psycholog smile

> Uważam tylko,że zamiast krytykowac płytkie wątki mogłabyś sama podjąc ciekawy
            > temat. A co Ty z tą popularnością? Komu tu zależy na popularności?? no
            śmiechu
            > warte. Przecież to nie wybory do parlamentu.
            Szkoda że tego nie dostrzegasz, że niektórym (nie wszystkim) na popularności tu
            zależy (ale to oczywiście ich sprawa)

> A swoją droga to mylisz się, lepiej mi sie teraz rozmawia z Paniami, których
            > twarz widziałam. Dla mnie to nie koniec.
            To dobrze,

• ja_goda Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 11:18
            A z paniami ktorych twarzy nie widzialas nie bedzie Ci sie chcialo rozmawiac?
            Moze to niepowazne, ale widzac czasami Wasze rozmowy, az strach sie wlaczyc, bo
            jeszcze zobacze pytanie: a ty kto?
            • kubusala Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 11:49
              Z Paniami, których twarzy nie widziałam z taką sama przyjemnościa będe
              rozmawiać. Nie popadajmy w skrajności, dla mnie forum to przyjemność a nie
              konkurs na koleżankę, nie szukam tu przyjaciół, ale kobiety które mają podobne
              problemy do moich-przyziemne. Czasami w nocy odpowiadam na posty osób, których
              nicki widze poraz pierwszy, nie ma to dla mnie znaczenia. Jeśli ktos ma
              problem, a ja mam o tym problemie pojęcie to piszę i tyle.
            • agaizosia Re: A może sama coś wymyslisz? 31.08.04, 11:50
              Też mi to przyszło do głowy...
            • slonko12345 do ja_goda 31.08.04, 13:30
              Też mam takie odczucia, niestety sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka