Dodaj do ulubionych

Biurko Ikea - prośba o poradę

02.09.14, 09:25
Polećcie jakieś dla uczniaka. smile Powinno mieć jakąś szafeczkę z boku albo szuflady. Nie chcę natomiast, żeby miało wysuwaną półkę na klawiaturę, bo nie będzie potrzebna.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 02.09.14, 09:38
      Ja mam jakies najtansze, chyba Micke czy jakos tak. Dalam 250zl. Zwroc wieksza uwage na krzeslo, tuta warto wydac troche wiecej. Ja kupilam krzesko z regulowanymsiedziskiem, regulowanym podnozkiem, rosnace z dzieckiem. Zadnych pojazdow na kolkach! I w dodatku bez podnozka! To zrujnuje kregoslup dzieciaka.
      Jak chcesz moge podrzucic linka z krzeselkiem.
      • guderianka Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 02.09.14, 09:55
        mamy to
        https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/micke-dostawka-wysoka__0254029_PE400250_S4.JPG
      • incubus_0 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 14:37
        Daj linka, proszę.
        • guderianka Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 15:31
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80213074/
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90180025/
        • naomi19 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 21:52
          www.babymall.pl/rosnace-krzeselko-jitro-klasik-biala-p-54.html
    • edelstein Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 02.09.14, 09:58

• isa1001 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 13:53
      Dziękuję za wszelkie rady. Biureczko wygląda tak:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ed/vc/ixch/haP332Z9KfVLhbs4hX.jpg[/img]

To znaczy będzie tak wyglądać, jak siła fachowa je poskłada.
      • jematkajakichmalo Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 14:11
        Ja wlasnie mialam polecic to:

www.ikea.com/de/de/catalog/products/80252287/#/20244851
        i do niego ten regal z szufladkami na kolkach.
        Zalezalo nam (zrezsta wszyscy na to zwracali uwage), zeby powierzchnia do pracy byla jak najwieksza i jak najdluzsza.
        Calos z regalem ma 150 cm i jest tak akurat na styk smile
      • empirical Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 14:26
        Ja nie mogę, ta okleina jest koszmarna sad Nie było białego? Albo drewnianego?
        • isa1001 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 16:11
          empirical napisała:

> Ja nie mogę, ta okleina jest koszmarna sad Nie było białego? Albo drewnianego?

Może i było, ale tylko ta koszmarnie niegustowna pasowała do wszechobecnego w moim domu bezstylowia, tandety i kiczu. smile
          • naomi19 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 21:53
            big_grin
    • beatazet Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 03.09.14, 19:45
      Mamy Micke tyle ,że długie ( bez szafki a dwie szuflady są ) . Słaba okleina , bat biurka nieco zryty po 2 latach. ( małe zadziorki ale jednak)
      Kupiłam bo mieliśmy mały stolik Ikea ( z tych najtańszych kolorowych) i był prawie niezniszczalny. Myślałam , że to taka sama materia. Niestety ta na biurku jest delikatniejsza.

Ale biurko fajne ( my mamy na 2 odoby) zamierzam dokupić szafkę na kólkach, która można powiększyć blat roboczy ( pasuje zapewne wysokością do większych i mniejszych biurek)

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90214308/
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50213080/#/80221620 ( my biurko mamy z frontami "buk" ale teraz chyba nie ma)
      • naomi19 Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 04.09.14, 09:33
        niestety potwierdzam, ze jakosc nie jest dobra
        u mnie tez sa lekkie rysy na blacie, a corka z tych nieniszczacych
        no ale za dobre biurko trzeba dac duzo wiecej nic 250zl wink takze cos za cos
        • segregatorwpaski Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 04.09.14, 09:48
          NIe polecam biurka z okleiną z ikea - córki, ciemno brązowe (prawie czarne) wyglada po niecałych 3 latach okropnie. Przy biurku troche siędzi bo i odrabia zadania i rysuje, ale zawsze na biurku była podkładka, taka duża, jednak niewiele ona pomogła - biurko jest strasznie porysowane, wypłowiałe (w sumie i może od prób doczyszczenia). Taka seria: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70214192/
          Regały też już wyglądają zreszta na mocno wysłużone.
          Cały kres przedszkolny i wczesno szkolny córka miała biurko z prawdziwego drewna, malowała na nim, kleiła, ciągle coś majstrowała zbytnio nie uważając. Spokojnie dało się go oczyścić i jakby mi nie przyszedł do głowy głupi pomysł zmiany mebli na takie z okleiną - mogłabym tamto lekko wyszlifować, pomalować laierem i byłoby jak nowe...
          Teraz wymianiam meble - kupuję wyłącznie drewno, i biurko i regały.
          Okleinowe jest tansze ale po co mi tańsze na dwa lata uncertain
          Biurko chyba wezmę te: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20245723/#/70245725
          Musi jeszcze starczyć na całe gimnazjum conajmniej, myslę że nawet jak blat będzie wymagał renowacji to i tak będzie ladniejszy niz ta paskudna okleina uncertain
      • jematkajakichmalo Re: Biurko Ikea - prośba o poradę 04.09.14, 09:43
        Ten kontenerek pasuje wysokoscia do wszystkich biurek Micke. My wlasnie go mamy. Jakby co mozna dokupic jeszcze jeden z drugiej strony wink

Ja na biurku polozylam 2 podklady i mam nadzieje, ze sie tak szybko nie zniszczy, a nawet jak to po to wlasnie zdecydowalismy sie na meble ikea, zeby nie bylo ich tak zal jak trzeba bedzie za chwile wymieniac wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka