03.09.14, 13:27
Gdzie kupujecie piżamy? Macie może akurat upatrzone sklepy odzieżowe,w których kupujecie ten typ odzieży? big_grin Szukam piżamki na sezon jesienno-zimowy,czyli ma być z długim rękawem,nie za cienka i oczywiście dość ciepła. Przyznaję jednak,że tych z polaru nie lubię.Mam odwieczny problem z piżamami - większość po jakimś czasie użytkowania szybko staje się znoszona,"wyciągnięta".W sumie spora część tych piżam pochodzi ze sklepów typu "no name",więc być może to mówi samo za siebie.Letni komplet i koszulkę nocną zakupiłam niedawno w H&M i też nie byłam zadowolona,ale bez zaskoczenia - po tym sklepie nie spodziewam się żadnej jakości.Więc pytam - może któraś z Was zaopatruje się w piżamki dobre jakościowo i mogłaby polecić konkretne?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: piżamy 03.09.14, 13:33
      Oysho.
      Tchibo.

Kupuję też polską bieliznę nocną, w tych mniej wypasionych sklepach bieliźniarskich i na lepszych stoiskach "na ryneczku". Jakość często jest bardzo dobra, większy problem mam z wzornictwem.
    • bella_roza Re: piżamy 03.09.14, 13:34
      polska firma "muzzy", jest tego pełno na allegro. bardzo dobra jakość i śliczne wzory
    • aqua48 Re: piżamy 03.09.14, 13:34
      W tym samym sklepie w którym kupuje bieliznę dzienną.
    • wiosennaburza1 Re: piżamy 24.09.17, 09:54
      o dzięki ci, dzięki. nolus pewnie przez te wszystkie lata z gołą d....ą spała ( nolus, z całym szacunkiemsmile). dobrze, że zaspamowałes, wreszcie się ubierze.
    • princy-mincy Re: piżamy 24.09.17, 10:06
      Ja lubię piżamy z intimisimi- jestem wysoka a oni maja długie spodnie i długie bluzki zakrywajace nerki.
      W Oysho podoba mi się wzornictwo, ale wszystko (zwłaszcza góra od piżamy) jest mi za krótka.
      Fajne piżamy trafię też czasem w TK Maxx
      • old.maid Re: piżamy 06.07.18, 23:13
        Princy jesteś z Poznania? Tak mi się skojarzyło po tym „jest mi za krótka” wink
    • klamkas Re: piżamy 24.09.17, 11:15
      Italian Fashion.
    • anika772 Re: piżamy 24.09.17, 11:38
      W Lidlu i w H&M.
      • gingers73 Re: piżamy 24.09.17, 11:41
        Tchibo
        Lidl
        A ostatnio suuuper piżame nabyłam w tkmaxx
        Szara, bawełniana, ze spondex czy coś taka gladziutka, wyglada jak dres inw weekend mogę w niej siedzieć do południa wink
        Szkoda ze nie bylo innych kolorów chociaż akurat szary to mój ulubiony
    • volta2 Re: piżamy 24.09.17, 11:40
      Ja wybieram cornete, ale mam jeszcze starą piżamę dobranoc czy jakos podobnie i ta ma super jakoścć. Dla mnie. Nie wiem jak dla innych. Ja lubię bawełnę i te mi podpasowały.
      • leni6 Re: piżamy 24.09.17, 11:55
        Ja kupuje online z dobranocki, teraz maja jakaś nowa nazwę, której nie mogę zapamiętać. Na metce jet "DN nightwear".
    • nota_bene0 Re: piżamy 24.09.17, 11:46
      Etam, i z firmy muzzy, 100% bawełna, ładne kolory. ☺️
    • loola_kr Re: piżamy 24.09.17, 12:01
      Oysho, Reserved, Schiesser.
    • aaa-aaa-pl Re: piżamy 24.09.17, 12:01
      A jak zastanawiam się dlaczego piżama " na zimę" musi być ciepła- macie w mieszkaniach 2- 3 stopnie?
      • gingers73 Re: piżamy 24.09.17, 12:08
        Ciepła nie
        Cieplejsza niż latem
        Latem gorąco otwieram okna
        Zimą jest zimniej chociażby z tego powodu że w sypialni nie śpię przy włączonym kaloryferze
        • mama.nygusa Re: piżamy 24.09.17, 14:50
          gLOWNIE LIDL, A OSTATNIO NAWET PEPCO.
          • satoja Re: piżamy 24.09.17, 21:25
            Też mam gacie do piżamy z Pepco smile weszłam pooglądać z nudów czekając na autobus i spodobał mi się wzorek więc wzięłam, po jakimś czasie zaczęłam je zakładać i o dziwo okazały się wyjątkowo fajne i wcale nie zmieniają się w szmatę po wypraniu. A kosztowały jakieś śmieszne pieniądze. Piżamy głównie na spanie wyjazdowe zabieram, na co dzień mam koszulki nocne.
    • sundry Re: piżamy 24.09.17, 16:01
      Najbardziej lubię piżamy z tesco- wygodne i ładne wzory.
    • taki-sobie-nick Re: piżamy 24.09.17, 21:09
      Niedawno wyrzuciłam dres welurowy firmy Luna i kupiłam nowy.

Niestety firma postanowiła pooszczędzać - spodnie są jakieś trzy rozmiary mniejsze od góry, a zamiast tunelu z gumką jest szeroka guma, doszyta do tkaniny spodniowej, kończącej się w połowie tyłka.

• taki-sobie-nick Re: piżamy 24.09.17, 21:09
        taki-sobie-nick napisała:

> Niedawno wyrzuciłam dres welurowy firmy Luna i kupiłam nowy.
        >
        > Niestety firma postanowiła pooszczędzać (...)

Krótko mówiąc, w dół się nie mieszczę ni cholery.
    • muchy_w_nosie Re: piżamy 24.09.17, 21:35
      Mam tunike z lidla w ktorej śpie, mam szorty dresowe i koszulkę na ramiaczkach, mam koszule nocną z h&m, i majtki szorty + koszylkę na ramiączkach z pepco. Mialam kiedyś piękną satynową koszulkę nocną ale o mały włos się nią nie udusiłam ... także teraz tylko bawełna.
    • bywalec.hoteli Re: piżamy 24.09.17, 21:40
      A co kupujecie swoim facetom na piżamę?
      • ginger.ale Re: piżamy 24.09.17, 22:55
        Na piżamę to pewnie szlafrok...
        • bywalec.hoteli Re: piżamy 24.09.17, 23:22
          w sensie jakie piżamy im kupujecie?
          • katriel Re: piżamy 06.07.18, 22:56
            Widzę, że pytanie sprzed roku, ale nie mogę się powstrzymać: żadne.
            Mamy facetów nieupośledzonych, którzy sami sobie kupują takie piżamy, jakie lubią.
    • koronka2012 Re: piżamy 24.09.17, 22:18
      Od dawna kupuję osobno spodnie i osobno górę, ponieważ nie cierpię masowo produkowanych piżamek z owieczką/misiem/pieskiem itd a do tego najczęściej jak spodnie długie to i góra z długim rękawem (nie toleruję długich rękawów w piżamie). Mam kolekcję krótkich spodenek na lato i dłuższych na zimę oraz kolorystycznie dobrane tshirty piżamowe (z cieńszej bawełny kupuję w outlecie Intimissini). Nic mi się nie wyciąga, bo spodnie mam z materiału, tzn. jakby płócienne. Fajne piżamy (milutka bawełna) były w M&S.
    • crea.tura Re: piżamy 24.09.17, 22:19
      jestem piżamowo bardzo wymagająca, spodnie muszą być długie, z cieniutkiej, czystej bawełny, muszą mieć ładny wzór i być w jasnym kolorze, najchętniej białe. kupuję głównie w tesco f&f i tk maxxie, jedną mam z h&m.
      • straggly Re: piżamy 24.09.17, 22:50
        Tk maxx, Etam, outlet Intimissimi.
    • k1234561 Re: piżamy 06.07.18, 11:19
      Ja dla siebie najczęściej kupuję w Oysho lub Etam ,czasem w Reserved.Mężowi w H&M , Marks and Spencer (jak jeszcze był) i w TK Maxx. Zawsze kupujemy osobno góry i osobno doły.I tak kompletujemy.
    • princy-mincy Re: piżamy 06.07.18, 11:51
      Ja lubie z Intimissimi i z Tchibo. Te z Oysho mają ladne wzory ale krotkie są dla mnie, zimą lubię mieć dłuższą bluzkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka