Dodaj do ulubionych

Wyraz twarzy

05.09.14, 22:59
Kiedyś czytałam na emamie,jak się któraś forumowiczka wypowiadała ,że zobaczyła w odbiciu sklepowym, jakąs kobiete o wyrazie twarzy jak jakas suka..i za chwilę zorientowala się,że to ona sama smile
Jaki macie wyraz twarzy na co dzień,na ulicy ?
Bo ja-od jakiegos czasu-wyraz totalnej suki.Ostatnio to zauwazyłam..
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Wyraz twarzy 05.09.14, 23:11
      Dodam,że przez wiele lat miałam bardzo pozytywny wyraz twarzy-wręcz radosny smile
      • kitka05 Re: Wyraz twarzy 05.09.14, 23:14
        a jaki to jest wyraz suki???
        • mamaemmy Re: Wyraz twarzy 05.09.14, 23:19
          kitka05 napisała:

> a jaki to jest wyraz suki???

własnie jak to przeczytałam na emamie,to sie zorientowałam o jaki wyraz twarzy chodzi.
          Nie bardzo wiem-czego nie rozumiesz?
          • kitka05 Re: Wyraz twarzy 05.09.14, 23:25
            Nie rozumiem jak wygląda wyraz twarzy o którym mówisz.
    • angestia Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 01:31
      Mam wyraz twarzy skrzywienia i niezadowolenia. Pytaja czy wszystko w porzadku, robie zle pierwsze wrażenie.
      Zrobilam sobie test na pierwsze wrazenie i wyszlo:
      Nie jesteś mistrzem w robieniu tak zwanego dobrego wrażenia. Twoje zachowanie nie rzuca ludzi na kolana. Trzeba jednak powiedzieć, że większość osób nie potrafi cię "rozgryźć". Twoje pierwsze wrażenie jest dosyć tajemnicze. Widzą w tobie siłę i zdecydowanie, ale i słabość oraz niepewność. Bardzo trudno im ocenić które z cech są w twoim przypadku dominujące. Dlatego też, niektórzy testują cię chcąc się dowiedzieć czy mogą zdobyć nad tobą przewagę. Często kończy się to katastrofą, twoim zdecydowanym protestem. Takie zachowanie na wielu robi wrażenie. Niestety na jednych pozytywne, a na innych negatywne. Inny twój problem z robieniem wrażenia polega na tym, że czasami za bardzo chcesz zrobić to pierwsze wrażenie. Wówczas wszystko obraca się przeciw tobie i choć robisz niezłe pierwsze wrażenie, to zdecydowanie nie najlepsze.
    • minerallna Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 01:37
      Mogę się mylić ale czy to nie była którejś z ematek sygnaturka?
      • rosapulchra-0 Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 09:01
        Nie. To był post Konwalki. O ile dobrze pamiętam smile
    • piepe Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 02:05
      Jestem na tyle stara, by wiedziec, ze trzeba nad tym panować. Z natury mam smutny i wkur..ony wyraz twarzy. Zatem koryguję to uśmiechając się na widok kazdego człowieka - wygląda to wtedy, jakbym miała neutralny wyraz twarzy, a nie, ze chce go zabićtongue_out
      Warto pocwiczyc przed lusteem.
      U mnie bardzo zadziałało, ludzie są bardziej otwarci wobec mnie, a i ja jestem bardziej wyluzowana.
    • echtom Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 08:46
      Trudno powiedzieć - na zdjęciach niepozowanych mogę dzieci straszyć tongue_out Nie wiem, czy to złośliwość obiektywu, czy naprawdę mam taką ponurą minę na co dzień.
      • lafiorka2 Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 09:17
        taaaa.podobno wink
        wiem,że uśmiechu na twarzy nie mam.
        Ale już mi mnóstwo osób mi powiedziała,że to mylące.
        Moja największa przyjaciółka ciągle wspomina,że jak przyjęła się do pracy i mnie zoabzcyła,to chciała się zwolnić,bo pomyslała,że"taaa to mi da popalić"...
        a tu zonk wink
        podobno jestem zaj..tabig_grin
    • best_bej Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 09:26
      Hehe ostatnio zapowiadała sie katastrofa na linii moj chlop - sąsiedzi ktory na ich widok zrobil taka sucza mine. Sąsiadka juz rzuciła mu sie do gardła ze strzela miny i wlasnie tekstem "on nie robi min on ma taki wyraz twarzy" udalo mi sie rozladowac sytuacje, bo oboje byli gotowi na dluzsza jatke a mnie się spieszylosmile
      • bei Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 09:36
        Pewnie kiedyś bylo lepiej, teraz grawitacja bierze górę, więc zmęczone spanielowate oczy, smutna mina- taki małpi smutek.
        Jak pamiętam to szczerzę doł twarzy, szczęściem mimo sklerozy to ja często śmieję się, więc odrobine nadrabiam.
        Jeszcze mam marsa pomiędzy brwiami sad

Kiedyś czarodziejka, teraz czarownica. Kurcze, chciałabym mieć tylko suczy wyraz. To komplementsmile
        Np. Angelina J w czarownicy- cudna, zimna zolza smile

Wyobrazam sobie Ciebie jako piekność z blada cerą, szczuplą buzią, niebieskie oczy i rozsądne spojrzenie, uśmiech dla nieprzyjaciół drwiący smile
        A dla znajomych roziskrzenie, perlisty śmiech i bucha ciepło smile
        • niutaki tez kiedys cos takiego napisalam:D 06.09.14, 09:52
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,152141957,152146325,Re_wieczny_foch_.html
    • tryggia Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 11:07
      Oczywiście jestem przekonana, że mam radosny i serdeczny wyraz twarzy suspicious ale znajomi, spotykając mnie na ulicy często mówią "a co ty taka nieprzytomna".
      Czyli obłęd w oczach.
    • kitek_maly Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 12:28
      Chwalisz się czy żalisz?
      Moim zdaniem nie ma czym, po prostu czas robi swoje.
      • niutaki Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 12:29
        co ma czas do rzeczy?
        • kitek_maly Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 14:40
          Czas i grawitacja - najwięksi wrogowie kobiet. wink
    • kropkacom Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 12:39
      Kiedy ostatnio byłam chora w łazienkowym lustrze zobaczyłam tragedię na swojej twarzy big_grin Staram się nie wychodzić z domu podminowana i ja się chętnie uśmiecham i zawsze odpowiadam uśmiechem na uśmiech.
    • laquinta Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 13:14
      Mam taki radosny wyraz twarzy, ze jak przyjezdzam do Polski, to sie ludzie za mna na ulicy ogldaja. Nie wiedzialam z poczatku o co chodzi, ale przyjaciolka mi uswiadomila.big_grin
      W zwiazku z tym zdobywam szybko znajomych i jestem uwazana za bardzo mila osobe.

Ha, to sie pochwalilam.smile)
      • mnietoniemi Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 14:37
        aquinta napisała:
        > Mam taki radosny wyraz twarzy, ze jak przyjezdzam do Polski, to sie ludzie za m
        > na na ulicy ogldaja.

Jeśli na ulicy okazujesz radość w tym stylu:
        https://i.ytimg.com/vi/I_I5Ux_DJgo/hqdefault.jpg
        to nic dziwnego, że ludzie się za tobą oglądaja.
        • laquinta Re: Wyraz twarzy 06.09.14, 14:41
          big_grin, no wlasnie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka