Dodaj do ulubionych

finał wtopy z religią

11.09.14, 15:50
zgodnie z zamiarem zapytałam dzisiaj rano wychowawczynię córki, dlaczego ponownie dziecko było na lekcji religii, pomimo braku deklaracji uczestnictwa w tych zajęciach i mojego zwrócenia uwagi przy poprzedniej takiej sytuacji, no i odpowiedź pani następującej treści:
to było odruchowe, bo wszyscy wychowankowie z jej poprzedniej klasy ( z naciskiem na wszyscy ) chodzili na religię i nie przyswoiła jeszcze, że są TAKIE ( z naciskiem na takie ) dzieci w jej nowej klasie, które na religię nie będą chodziły
przyznam, że mi nieco opadła szczęka, bo nie wiem JAKIE dzieci miała na myśli mówiąc TAKIE, więc spytałam jakie to dzieci, odparła że z poza wspólnoty kościelnej
powiedziałam, że najwyraźniej idzie nowe i będzie musiała przywyknąć oraz że sprawę uważam za ostatecznie wyjaśnioną i problem nie powróci
pani potwierdziła i na tym koniec... mam nadzieję
i teraz myślę, jak TE dzieci będą traktowane przez panią, w kupie siła, dzieci jest siedmioro
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 15:56
      Siedmioro dzieciaków z klasy nie chodzi na religię, a pani zapomina i wszystkie prowadzi/zostawia w klasie na religię? Czy tylko Twoje dziecko nie wie, że na religię nie chodzi i powinno z pozostałą szóstką wyjść z klasy/nie iść do klasy?
    • malgosiek2 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 15:57
      Po czym znowu pani zaprowadzi córkę na lekcje religii, bo.........zapomniała, że sa TAKIE dzieci tongue_out
    • kama265 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 15:57
      współczuję, chyba bym swoje TAKIE dziecko jednak przeniosła z klasy TAKIEJ pani uncertain
      • kolter Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:15
        kama265 napisała:

> współczuję, chyba bym swoje TAKIE dziecko jednak przeniosła z klasy TAKIEJ pani uncertain

No a w innej klasie muzę być jeszcze gorszy moher .
        Musi po prostu pokazać ze ma jądra jak berety i ustawić głupią babę w szkolesmile
    • czar_bajry Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:01
      A ja mam wrażenie że to właśnie ty z naciskiem na ty się wkręcasz i na siłę szukasz problemu oaz robisz aferę z tego że twoje dziecko na religię ma nie chodzić.
      Pni już wyjaśniła i podobne incydenty z naciskiem na incydenty nie powinny się powtarzać.
      • marcelina4 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:06
        incydent nie powinien się powtórzyć po mojej pierwszej rozmowie z panią, a jednak miał miejsce, więc nie sądzę, że robię aferę ( a nie zrobiłam dymu na pół szkoły ) o nic i szukam problemu tak, gdzie go nie ma
        skoro pani jeszcze nie przyswoiła, to przypomniałam ponownie, że córka nie chodzi na religię, mam nadzieję, że teraz już zapamięta
        • gogologog Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 20:22
          krzywdzisz wlasne dziecko
          • chipsi Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 09:48
            Taaa, masz rację. W ramach niekrzywdzenia powinna dzieciaka na religię posyłać, jak NORMALNE dziecko.
          • kolter Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 14:07
            gogologog napisał:

> krzywdzisz wlasne dziecko

Kto ??
      • kama265 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:07
        popatrz, naprawdę? na siłę szuka problemu skoro już 2 x pani "zapomniała"? i nie robi żadnej afery z tego, że dziecko ma nie chodzić na religię, tylko się domaga szacunku i respektowania decyzji, do której ma prawo.
        • kolter Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:33
          kama265 napisała:

> popatrz, naprawdę? na siłę szuka problemu skoro już 2 x pani "zapomniała"? i nie robi żadnej afery z tego, że dziecko ma nie chodzić na religię, tylko się domaga szacunku i respektowania decyzji, do której ma prawo.

Widać bywa jeszcze sporo którzy zapomina swoich obowiązków bo prawo boże (kościelne) jest im wyrocznią
      • kolter Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:17
        czar_bajry napisała:

> A ja mam wrażenie że to właśnie ty z naciskiem na ty się wkręcasz i na siłę szu
        > kasz problemu oaz robisz aferę z tego że twoje dziecko na religię ma nie chodzić.
        > Pni już wyjaśniła i podobne incydenty z naciskiem na incydenty nie powinny się
        > powtarzac

Mylić to ona sie może kiedy zupę samej sobie przesala , to żadna pomyła to chamska manifestacja
      • malgosiek2 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:22
        Afery nie robi.
        Jakoś u mnie od 1 kl syna NIE ma problemu z paniami odnośnie religii.
        Obecnie chodzi do 3 kl i nadal ma pani przyswojone, że na religię syn nie chodzi.
        Mimo iż w 2 kl przepisałam syna do innej klasy, więc to druga jego pani.
        • kolter Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:30
          malgosiek2 napisała:

> Afery nie robi.
          > Jakoś u mnie od 1 kl syna NIE ma problemu z paniami odnośnie religii.

Jakoś masz innych ludzi, ale tego nie widzisz ??
      • kropkacom Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:28
        Przecież rada naczelnych pań wierzących w takich wypadkach jest - zrób aferę. Nie dość, ze dla większości niewierzący to histerycy to jeszcze mają potulnie kiwać główką. No jak rany...
        • kama265 Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 09:20
          no właśnie, jeśli chodzi o jogę - to zrób aferę big_grin a jak Ci dziecko na religię prowadzają - to co Ci właściwie przeszkadza? uncertain
          • kolter Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 14:09
            kama265 napisała:

> no właśnie, jeśli chodzi o jogę - to zrób aferę big_grin a jak Ci dziecko na religię
            > prowadzają - to co Ci właściwie przeszkadza? uncertain

Nie życzę sobie żeby jakiś oszołom pieprzył mojemu dziecku bzdety obce mi światopoglądowo
      • lafiorka2 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:52
        czar_bajry napisała:

> A ja mam wrażenie że to właśnie ty z naciskiem na ty się wkręcasz i na siłę szu
        > kasz problemu oaz robisz aferę z tego że twoje dziecko na religię ma nie chodzi
        > ć.
        > Pni już wyjaśniła i podobne incydenty z naciskiem na incydenty nie powinny się
        > powtarzać.

też tak uważam.Z naciskiem na TAK big_grin
      • wuika Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 14:10
        Ale była już szansa, żeby pani się poprawiła i błędu nie popełniła. I wtopa.
    • szamanta Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:02
      A moje Belzebuby wiedzą jak sobie z TAKĄ belfszycą z krótką pamięcią radzić i jak się zachować wtenczas
      Dziecko tez poinstruuj na zaś
      • marcelina4 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:08
        poinstruowałam, tyle że dziecko nie może samo opuszczać sali i wychodzić do świetlicy, musi byc tam dostarczone przez panią, lub panią do pomocy, a pani nie dostarczyła żadnego dziecka do świetlicy na czas religii
        od przyszłego tygodnia rusza etyka, na szczęście
        • szamanta Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:11
          ale język w buzi ma i wystarczy jedno krótkie zdanie wypowiedziane Pani w oczy podczas takich sytuacji- nie chodzę na religie. Dziecko ma prawo głosu

• marcelina4 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:16
            ależ córka mówiła, dwóch chłopców także, ale poszli na religię, nie wiem może pani nie dosłyszała
    • malgosiek2 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:03
      marcelina4 napisała:

> odparła że z poza wspólnoty kościelnej

Czyli Pani jest mocno wierząca skoro mówi o wspólnocie kościelnej i chce za wszelką cenę nawrócić dzieci?
      Tak zrozumiałam ten wpis.
      • marcelina4 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:14
        nie wiem, nie wpadło mi do głowy pytać o stan jej wiary, wole traktować to jako nieogarnięcie tematu, nowa klasa, nowi wychowankowie, jedni chodzą, drudzy nie chodzą, część się pewnie jeszcze nie zdeklarowała, wiadomo bałagan
        dlatego wolałam doprecyzować, moja córka nie chodzi
    • kolter Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:13
      marcelina4 napisała:

> zgodnie z zamiarem zapytałam dzisiaj rano wychowawczynię córki, dlaczego ponownie dziecko było na lekcji religii, pomimo braku deklaracji uczestnictwa w tych
      > zajęciach i mojego zwrócenia uwagi przy poprzedniej takiej sytuacji,

Miałem podobnie w przedszkolu , raz odpuściłem po prostu powiedział dyrektorce ze ni mam życzenia !!Ale kiedy drugi raz usłyszałem o tym ze dziecko było na religii , zrobiłem katechetce która zaczęła głupio i naiwnie mi wmawiać ze nic się nie stało"dziecko było zadowolone" taką zadymę ze zapamięta na 10 sezonów smile)
    • pomidorpomidorowy Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:14
      jestes szczesciara ze mam zapewne oparcie w pozostalej 6 rodziców smile zdradz male/duze miasto/wies?
      • marcelina4 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:14
        Warszawa
        • klubgogo Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:59
          Nie pytam wprost o numer szkoły, ale mam nadzieję, że to nie moja.
    • guderianka Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:34
      Miałam tak w tamtym roku. Z tym, że pani zaprowadzała dziecko na świetlicę ale zapominała z niej odbierać uncertain Dzieciak tak się zraził, że przez drugi semestr chodził na religię -córka bała się, zostanie zapomniana.
      W tym roku pani póki co pamięta
      • mynia_pynia Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 18:28
        wink
    • lafiorka2 Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:51
      dobrze, że ta relgia jest w TEJ szkole...bo o czym by tu ematki prawiły?

pewno to" takie" sama sobie ubarwiłas i zrobiłas problem,ale...życie.

a potem wątki "skąd się biorą tacy a tacy rodzice"?
    • klubgogo Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 16:57
      A dlaczego miałaby nie robić afery tylko przyzwalać, by dziecko przez zapomnienie na religię chodziło? Bo to tylko religia?
      To aż religia, to konstytucyjne prawo wyznania, to zakrawa o dyskryminację dziecka nieuczęszczającego. Nie można przestać walczyć, bo pani zapomniała. Pani dobrze wie co robi i jedyny, kto w tej sytuacji jest nakręcony, to nauczycielka, zapewne naciskana przez katechetę/dyrektorkę a może własne sumienie.
    • mejerewa Re: finał wtopy z religią 11.09.14, 17:23
      Może pani liczy, że dziecku się spodoba na lekcji i będzie chciało chodzić.
      Moją młodszą też tak próbowano namawiać, że "może sobie siedzieć i słuchać ciekawych rzeczy" zamiast marnować się w świetlicy. Córka na to, że w świetlicy wygodniej, bo sobie Harrego Pottera poczyta w spokoju smile
      • lillaj Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 09:38
        U nas też wielkie g.... Miała być etyka i nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, bo nie ma nauczyciela. Nosz q...a. Dwa dni temu słuchałam bardzo zadowolonej z siebie Kluzik-Rostkowskiej, która zapewniała, że w każdej szkole jest etyka, nawet dla jednego ucznia. Jak widać ministerstwo sobie, życie sobie. Jak zwykle.
        • wuika Re: finał wtopy z religią 12.09.14, 14:13
          A telefon do kuratorium? Co oni na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka