Dodaj do ulubionych

manicure hybrydowy

23.09.14, 10:18
mam od kilku dni, super nic nie odpryskuje, mozna robic wszystko (sprzatac, myc, jesc orzechy wloskie smile pazurki sliczne etc ale teraz sie zastanawiam czy da sie tego kiedys w miare bezproblemowo pozbyc? jak bedzie wygladala plytka paznokcia po kilku takich zabiegach - zdejmowania lakieru...
Obserwuj wątek
    • ja204 Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:24
      płyka po jednym malowaniu jest brzydka, bez pomalowania wygląda źle.
    • raszefka Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:25
      Moja kosmetyczna pozbawiała mnie co dwa tygodnie. I nakładała nowy lakier. Chyba polerowanie bardziej niszczy paznokcie niż sam utwardzany lakier.
      • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:28
        a jak mialyscie usuwany lakier? w salonie gdzie bylam opilowuja i sa wielkimi przeciwniczkami acetonowych plynów. zrobila tak: zmatowila-lakier podkladowy z keratyna-lakier hybrydowy- jakis lakier nadajacy polysk
        • jematkajakichmalo Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:35
          No wiec moge sie wypowiedziec, bo robie sama w domu. Kiedys opilowywalam i paznokcie byly slabe. Teraz sciagam czystym acetonem i nie widze rozniczy, ze z paznokciem cos jest nie tak. Po zdjeciu wyglada bardzo dobrze i w ogole nie jest slabszy/cienszy.

Dla mnie opilowywanie to glupota, bo potem faktycznie juz trzeba malowac i dalej robic, zeby to jakos wygladalo.
          • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:39
            jak dlugo trzymasz ten aceton na paznokciach?
            • jematkajakichmalo Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 11:02
              Wyjasnie jeszcze cos: ja nie poleruje paznokci w ogole, ani przed malowaniem, ani tym bardziej po. Lakier wtedy chyba ciut latwiej odchodzi i wystarczy 10-15 minut i odchodzi praktycznie w calosci, a jak odrobine zostanie to sciagam drewnianym patyczkiem.

Zeby bylo wygodniej tne na 4 czesci platki kosmetyczne, kazda czastke nasaczam acetonem, przykladam do paznokcia i zawijam czubek palca w folie aluminiowa.

Na stopach jest najlatwiej, bo robie 10 "paczuszek" i moge z tym normalnie chodzic smile
              • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 11:11
                a jakiej firmy kupujesz lakiery?
                • jematkajakichmalo Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 15:52
                  na poczatku kupowalam shellack CND, ale on jest niestety drogi. Teraz znalazlam zamienniki, efekt taki sam jesli chodzi o wytrzymalosc, ale jakos bardziej smierdza.
        • raszefka Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:39
          Moja najpierw matowiła, potem w zmywacz acetonowy, potem reszta schodziła z pilinikiem i cała procedura nakładania od początku. Co dwa tygodnie przez cztery miesiące. Od połowy sierpnia odpoczywam i trochę się paznokcie rozdwajają. Ale krótko opiłowane tak nie przeszkadzają. Ponad połowa płytki jest już zupełnie nowa.

I zaraz po zdjęciu lakieru wcale nie wyglądało źle. Wypolerowane, z odżywką, nie było się czego przyczepić.
          • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:56
            wlasnie sama nie wiem jak to jest z tym usuwaniem. W salonie gdzie robilam hybrydy strasznie mnie przekonywaly o szkodliwosci zmywacza acetonowego i przekonywaly ze "szlifowanie" jest zdrowsze dla paznokcia bo zdejmuje sie praktycznie tylko lakier....sama nie wiem w sumie teraz nawet zmywaczy sa bezacetonowe i odchodzi sie od acetonu.
            • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 10:57
              co i le tyg robicie hybrydy 2-3 tyg?
              • alfa36 Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 12:09
                Optymalnie po 2 tygodniach. Zdarza mi się po 2,5, ale to już max.
              • jematkajakichmalo Re: manicure hybrydowy 23.09.14, 15:54
                Na stopach mam ok 4 tygodni, na dloniach zazwyczaj tydzien (ale jak pisalam ja robie sama), czasami 10 dni (zalezy tez od koloru, bo jak jasny to odrost nie rzuca sie tak w oczy)
    • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 08:17
      napiszcie prosze jakie macie lampy, zestawy do manic. hybrydowego najchetniej kupilabym jakis komplet na all ale noe wiem co wybrac....jakie lakiery, bazy etc....
      przemyslalam sprawe i w sumie roboty niewiele a kasy idzie na to sporo.
      • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 08:32
        i jeszcze mam pytanko- czy kosmetyczka malowala wam lakierem do samych skórek? bo u mnie niestety nie i nie wiem czy to standard bo po kilku dniach wyglada juz jak odrost sad
        • evrin Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 10:12
          tak, do samiutkich skórek ale to trzeba umiec... jak najedzie na skórki to sie lakier odparzy i bable będą. Zmien kosmetyczke...
    • evrin Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 10:09
      Chodze od 1,5 roku co ok 3 tyg. Manicurzystka maluje mi do samych skórek wiec po 2 tyg to wyglada naprawde ok, po 3 widac odrost.

Ściąga się to cuda czystym acetonem - wacik nasacza, nałada na paznokiec o owija folia aluminiowa - mozna wlozyc do lampki. Po ok 1-2 min zdejmuje sie zawiniatko i lakier sam odłazi tzn mozna sciagnac patyczkiem, szpatułką. Piłowanie?! nigdy w zyciu! Piłuje to sie tipsy i dlatego od tipsów sie odchodzi, bo piłowanie niszczy paznokcie! czesto bowiem piłuje sie juz zdrowa płytke, ciezko wyczuc granice.

Miałam kiedys hybryde, na stopach, którea nie rozpuszcala sie pod acetonem i trzeba bylo pilowac. Prawdziwa hybryda zawsze sie rozpusci a "fałszywa" tzn żelolakier - nie.

Z Twoich postów wynika, że nie mówią Ci prawdy i używają kiepskich hybryd, które nie schodza pod acetonem. Piłowanie trwa też dłużej i producenci nie zalecaja - po to wymylili to cudo, zeby nie pilowac.
      • pomidorpomidorowy Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 10:24
        nowy salon magnetic sa wylacznym dystrybutorem w pl , jakies holenderskie produkty. Co do jakosci samych lakierów nie mam zastrzezen...powiedzialy mi ze zejdzie uzywajac acetonu ale ze to okropnie niszczy plytke etc i ze lepiej pilowac.
        • 3-mamuska Re: manicure hybrydowy 24.09.14, 10:36
          Ja robię hybrydę od roku, niemal bez przerwy czasem mam kilka dni przerwy no nie mam czasu lub nie chce mi sie robić.
          Wczesniej robiłam u kosmetyczki, od stycznia sama w domu.
          Nigdy nie piłuje , raz tak zrobiłam i myslalam ze świra dostanę, piekły mnie paznokcie a naprawde uważałam .
          Ściągam acetonem co 10-14 dni, raz ze kolor mi sie nudzi, dwa widać odrosty , a robić odrosty bez sensu zajmuje mi prawie tyle samo czasu.
          Wole zmienić kolor.
          Zakładam takie paczuszki z acetonem , kupuje gotowe albo płatek kosmetyczny tnę na 4 cześciej i zawijam folia.
          Paznokcie mam super...

Tylko mam problem moze ktos wie, top cot, po przetarciu robi mi sie matowy.
          To juz końcówka tego lakieru moze to dlatego, ze juz jest otwarty jakis czas.
          Ale bardzo mnie to denerwuje.
          -----------------
          Życie ma ty­le ko­lorów, ile pot­ra­fisz w nim dostrzec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka