Dodaj do ulubionych

modelki lat 90tych

29.09.14, 18:46
Piękne i apetyczne, aż miło patrzeć. Nie mają wytrzeszczu i rozdziawionych ust...

facet.onet.pl/modelki-z-lat-90-kiedys-piekne-a-dzis/k5skk
Obserwuj wątek
    • agaja5b Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 19:55
      Prawda, a dziś niejeden patrząc na ich zdjęcia stwierdza" ale grube nogi"sad
      Ja w podstawówce miałam kilka zeszytów z powklejanymi zdjeciami supermodelek. To były gwiazdy.
      • kota_marcowa Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 19:59
        Och, Cindy, do tej pory uważam ją za laskę wink a jaką ma ładną córkę.
      • kira02 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 18:50

> Prawda, a dziś niejeden patrząc na ich zdjęcia stwierdza" ale grube nogi"sad

No niestety, ludzie chyba już nie wiedzą, że tak wygląda normalna kobieta. I taka zresztą podoba się heteroseksualnym facetom.
    • ichi51e Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 19:58
      Ale uda maja dziwne. To chyba te majty...
      • kota_marcowa Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:03
        Sama masz dziwne uda, są piękne, kobiece, a nie zagłodzone szkieletory z patyczkami kości udowych, naciągniętymi skórą.
        • ichi51e Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:23
          Co nie zmienia faktu ze te majty sa wyjatkowo "nieudowe" a udka dziekuje bardzo mam w porzadku. Przysiady ze sztanga kazdemu polecam.
          • stacie_o Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:55
            to ta moda lat 90 na majtasy mocno wyciętę z boczkami wysoko podniesionymi do góry
            tak jak tu
            https://www.jer53.friko.pl/obrazki/Ewa_Wachowicz_01.jpg
            wtedu uważano to za mega seksowne wink
            https://9.s.dziennik.pl/pliki/5951000/5951418-miss-mokrego-podkoszulka-643-482.jpg
            https://missnzl.blog.com/files/2009/12/universe_1992-top10.jpg
            • ichi51e Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 18:33
              A ja pamietam ze juz wtedy mi dir nie podobalo - ani brzuch ani uda w tym dobrze nie wyglada :p
    • alexa0000 Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:07
      Christy Turlington, oczu nie mogłam oderwać. Ale teraz patrze na te zdjecia i stwierdzam,że Linda to była pieknosc, wtedy jakos tak srednio mi sie podobała.
    • sarah_black38 Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:10
      mia_siochi napisała:

> Nie mają wytrzeszczu i rozdziawionych ust.

Bo te dzisiejsze wytrzeszcz oczu mają z głodu, a usta rozchylone coby więcej tlenu nabrać, bo są osłabione anoreksją.
    • majenkir Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:13
      Szczerze? Nigdy nie zrozumiem fenomenu Kate Moss
      • agaja5b Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:34
        Nie rozumiesz fenomenu wykreowanego przez popkulturę? To nie ona była taka zarąbista, tylko na taką jak ona powstało zapotrzebowanie i tak jest do dziś ale od niej się chyba zaczęło typowe kreowanie, ona była początkiem końca ery " supermodelek". Oglądałam całkiem niedawno jakis dokument o niej i stwierdziłam że ona była czystym produktem, zaczęła strasznie młodo i została po prostu stworzona razem ze swoim mitem, a że nigdy się przeciwko temu nie zbuntowała, przeciwnie potwierdzała swoim zyciem osobistym to czym ją stworzono to została ikoną. Chyba tak to działa.
      • sl-14 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 17:51
        Jako młoda dziewczyna miała bardzo ładna buzię no i nie była tak zniszczona, jak teraz.
    • neffi79 Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:16
      Cindy rasowa uroda
      Claudia doskonała
    • helufpi Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:46
      W sumie teraz to na wybiegu zatrudniają kobiety chyba tylko dla niepoznaki. Ciekawe kiedy skończą z tym kołtuństwem i będą przebierać efebów w damskie ciuchy. Na szczęście jest jeszcze damska bielizna, tu raczej pozycja kobiet jest niezagrożona.
      • lady-z-gaga Re: modelki lat 90tych 29.09.14, 20:58
        Fakt, na pokazach kostiumow kąpielowych albo bielizny okazuje się, że istnieją modelki szczupłe, ale nie wyglądające jak ofiary Oświęcimia. Mają biust, a ich nogi nie przypominają wykałaczek.
        Pewnie w środowisku modowym uważane są za grubasy smile
        • mozambique Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 13:35
          a bo to inna kasta modelek = wlasnie do lingerie - musza miec zauważalny biust i biodra - na takich kostium czy bielizna wyglada najponetniej
          z kolei niekoniecznie dostaną robotę w innych "ciuchach" - wlasnie przez piersi i biodra
          • paskudek1 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 15:13
            raczej przez to że sie wielkim panom/paniom projektantom z bożej laski nie chce zaprojektować a potem uszyc ciuchów na NORMALNE kobiety. Wieszak łatwiej ubrać w giezlo i przegonic po wybiegu. Zwłaszcza, że jak jeden wieszak np. zachoruje to drugi można bezproblemowo w to giezlo ubrać, bez poprawek i zamieszania.
            • mozambique Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 15:19
              oczywiscie, na wieszka przeciez nie dopasowuje sie niczego , krosi sie na manekin a modelka ma po prstu potem w to wejsc
    • mozambique Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 10:24
      Claudia zawsze byla wyjatkową paskudą i te zdejcie tylko to powteirdzają

ale nie ma tu jeszce jednej z Top modelek tamtych lat czyli KAren Mulder
      www.google.pl/imgres?imgurl=http://theredlist.com/media/database/muses/icon/fashion/karen_mulder/002_karen_mulder_theredlist.jpg&imgrefurl=http://theredlist.com/wiki-2-24-525-528-725-view-1990s-4-profile-karen-mulder.html&h=241&w=209&tbnid=jLfgfodjFuT8TM:&zoom=1&tbnh=186&tbnw=161&usg=__Rdxp5gjRSSNiPQKDZXZvwVp0_CI=&docid=BWgqSoXrxXRuvM&itg=1&client=firefox-a&ved=0CJ8BEMo3&ei=FGgqVOulJojXasL7gMgH
      dla mnie absolutny ideał urody

ale ciekawe jak mozna porównac jak zmienialy sie normy idealu modelki
      w porównaniu z Anja rubik czy tą Bijoch czy Struss = nawet LInda E. wydaje sie byc pulchna
      wtedy modelki to byly apetyczne , pełne seksu kobiety , zarówno ciałem jak i twarzą

dzis top-modelka to cialo jak w ostatnim stadium raka , twarz nieskażona rozumem i trzeci migdał
      • ichi51e Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 18:36
        Akurat Rubik jest wyjatkowo chuda. Byl pokaz VS z nia i wyroznia sie zdecydowanie na tle innych modelek mimo ze one tez pulchne nie sa.
    • kochamruskieileniwe Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 13:26
      od razu zobaczyłam teledyski: Georga Michaela i Chrisa Isaaka z tymi modelkami smile
      Zielone oczy Heleny są obłędne smile
    • 18lipcowa3 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 13:34
      piekne i cudowne, pamiętam jak były u szczytu popularności ,byłam wtedy małolatą
      i ten teledysk G. Michaela...
    • olewka100procent Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 15:45
      wtedy aby zostać modelką trzeba było być pięknym, w dzisiejszych czasach nie, każda chuda szkapa ma szanse
    • sl-14 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 17:53
      Helena Christensen i Linda Evangelista - klasa.
      A porównajcie sobie zdjęcie Rubik, które dzisiaj było na głównej... Szok, że można ludziom wmówić, że kijek od szczotki jest ideałem urody.
      • kira02 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 18:44
        o to to, dzisiaj właśnie czytałam o Rubik - sesja w lesie w gigantycznych swetrach - to ja dziękuję i za takie promowanie wyglądu jak z obozu pracy i za taką modę. Szkoda tylko, że nastolatki na to patrzą i usiłują dogonić taki "ideał".
    • kira02 Re: modelki lat 90tych 30.09.14, 18:41
      piękne, szczupłe kobiety - a dzisiaj promuje się anorektyczki, i ciężko nawet stwierdzić, czy mają krzywe nogi czy nie, bo trudno ocenić dwa patyki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka