Dodaj do ulubionych

40 lat i ... szyja

02.10.14, 12:26
Dziweczyny, co byście doradziły - i co u was działa na wiotczejąca skórę szyi?
a. zabiegi
b. kosmetyki
Obserwuj wątek
    • 7dosia Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 12:30
      kwas hialuro... coś tam, wstrzykuje się w szyję
      • sweetsimplicity Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 12:31
        :\ a mniej inwazyjnie?
        ale dzięki smile
        • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 12:46
          Idziesz do apteki i pytasz o serum ujedrniajace.
          Vichy , czy LaRochePosse, albo dr Eris.
          Zdaje sie ze jest tez takie z Ziaji, kuracja-tansze.
          Jest duzo wiec trudno wymienic wszystkie.
          Cos z retinolem, albo wit.C.
          W kazdym razie raczej w aptece czy SuperPharmie.
          KupujesZ DermaRoller z krotkimi iglami i masujesz szyje po nalozeniu serum, wcale nie drastyczne, dziala jak masaz.
          Rolowanie mozna odpuscic, ale serum.musi byc.
          • sweetsimplicity Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 14:32
            tak! to jest rozwiązanie na moim etapie smile
    • mozambique Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 12:44
      mi nic nie wiotczeje to co ma działac?
    • gazeta_mi_placi Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 13:56
      Mam coś i to w 100% darmowego, podobno efekty jeszcze lepsze niż po wszelakich zabiegach:

AKCEPTACJA.

Zanotowałaś?
      • jola-kotka Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 02:32
        Jasne zaakceptować najpierw szyję a potem całą siebie pamięta jak stara szmata w imię czego? ostrzykiwanie to nie jest inwazyjna metoda i jedyna taka dająca natychmiastowy efekt. Inwazyjna metoda i też dla ludzi to skalpel też polecam.
        • cosmetic.wipes Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 09:51
          Wątrobę, serce i płuca tez będziesz sobie ostrzykiwac? Wszystkie stawy powymieniasz na endoprotezy? We wszystkie naczynia powkladasz stenty?
          Zmarszczki to najłagodniejszy objaw starości.
      • ni.mi Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 09:45
        BRAWO Gazeta !!!
        Śmieszne i przykre jak kobiety nie potrafią pogodzić się ze starzejącym się ciałem , tak jakby niemiały nic innego do zaoferowania tylko piękny, wyprasowany wygląd. Jakoś ematka nie zauważyła ,że to forum istniejące w końcu od długich lat, w dużej mierze z niezmienną ekipą, powoli zmienia się w E-BABKĘ , a rozmowy ewoluowały od kupek, zupek i i pieluszek i teraz kręcą się wokół zmarszczek, otyłości, zabiegów przeciw starzeniu, sypaniu się zdrowia i życia małżeńskiego. No cóż takie życie.
        • gazeta_mi_placi Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 10:18
          Teraz 40 latki nierzadko zostają matkami niemowlaków więc w sumie kupki i zupki nie kłócą się z byciem e-babcią big_grin
      • mejerewa Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 10:34
        Racja.
        Ale ja jestem tak bezczelna, że zaakceptowałam siwe włosy. I niestety nie jest to dobrze odbierane przez otoczenie - przecież nawet w domu można samemu się farbować.
        Pewnie niedługo zmarszczki też nie będą dobrze odbierane - przecież są rollery, można w domu się masować, są zabiegi, itp.

I teraz pytanie, czy akceptacja starzenia to norma, czy zaniedbanie?
        Czy nie robienie zabiegów odmładzających lub ukrywających oznaki starzenia to norma, czy rozpaczliwa walka o przedłużenie młodego wyglądu?

Każda wg swoich priorytetów i nie oceniałabym żadnej z opcji negatywnie.
        Niestety opcja "akceptacja zamiast walki" jest gorzej oceniana przez otoczenie.
        • gazeta_mi_placi Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 10:49
          Ale ta walka de facto (oprócz ubytków w portfelu) niewiele daje. Każdy widzi, że to 40 latka z wyprasowaną szyją a nie 20 latka czy nawet 30 latka.
          • mejerewa Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 11:42
            Oczywiście, że z dwudziestolatkami nie ma co się porównywać, ale w gronie równolatek już może poczuć się lepiej.
            Zawsze lepiej w swojej kategorii wiekowej się stawiać - czyli na tle czterdziestolatek po dwóch ciążach wyglądam nieźle jeśli chodzi o figurę i kondycję, ale kiepsko jeśli chodzi o stan skóry i fryzurę.

I akurat ja nie mam z tym problemu, wolę poświęcać czas i pieniądze na poprawę sprawności, bo to zaprocentuje na starość, niż w kosmetykę (czego nie lubię), która niewiele zmieni, bo co z tego że koleżanka emerytka będzie miała parę zmarszczek mniej?
    • neffi79 Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 14:00
      dobra markowa apaszkawink
      moja szyja "jeszcze" OK ale rozważam w przyszłości zabiegi w gabinecie, niestety kremy niewiele dają, dlatego ja praktycznie nie uzywam.
      • bei Re: 40 lat i ... szyja 02.10.14, 14:06

Nawadniaj się od srodka, prysznic kończ zimnym, nie susz skóry słońcem, nawilżacz do pomieszczeń w ktorych przebywasz, smaruj czymś lekkim i nawilżającym, mydlo z Aleppo, modne , zdrowe oleje, w diecie duzo warzyw.
        Jeszcze apaszka i golf- gdy masz zły nastrój.
    • omorfi_gynaika Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 02:13
      Kup dobrej jakości derma roller i PO rolowaniu stosuj serum z kwasem hialuronowym i peptydami.
      • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 03:34
        Jak juz powtarzasz po mnie, to przynajmniej doradz z jakimi peptydami konkretnie big_grin
        • omorfi_gynaika Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 04:05
          Proszę bardzo wink
          Myristoyl Pentapeptide-8
          Myristoyl Tetrapeptide-8
          • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 05:06
            Tez nie sypiasz po nocach, czy jak :p
            • ni.mi Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 09:47
              A wysypianie się to podstawa młodego wyglądu big_grin
      • kowalka33 Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 09:27
        a ten derma roller to gdzie i za ile można kupić ...
        • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 14:29
          Zapytaj Google, od ok 250-300 zl (chinskim badziewiem mozna sobie co najwyzej piety pomasowac)
        • omorfi_gynaika Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 20:43
          W mojej firmie (w USA) mamy zestaw derma roller (z igłami ze stali nierdzewnej używanej w medycynie) +serum 60 kapsułek+ tabletki do oczyszczania i kosztuje 193,45 $.
          • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 21:10
            OMG!
            Genosys mozna kupic (bodajze tytanowe igly)za 270.
            Ze stali nierdzewnej?Jak juz to chyba chirurgicznej chyba???

• anika772 Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 10:12
      c) apaszka/szaliczek wink
    • gazeta_mi_placi Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 10:26
      W innych wątkach będziecie piać, że nie ma równouprawnienia i jesteście traktowane przedmiotowo i ta straszna presja na wygląd a kremy dla 40 latek reklamują 25 latki.
      Ogarnijcie się. Przecież w tym wieku nie pracujecie jako modelki, po co Wam gładka szyja? I tak w 9/10 widać, że stara baba z gładką szyją to stara baba z gładką szyją, nawet u rzeczonych modelek wydających na zabiegi ceny o których Wam się nie śniło.
      Zamiast wydawać na cuda niewidy lepiej wesprzeć finansowo głodne dzieci, psy lub głodnych forumowiczów, pożytek większy.
      • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 14:47
        Proznosc tez jest potrzebna kobiecie wink
        • kremka2014 Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 21:45
          Pokochać golfy😊. Kremy wklepywać w górę nie w dol, bo rozciągasz skórę.
      • ivana6 Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 21:30
        > Zamiast wydawać na cuda niewidy lepiej wesprzeć finansowo głodne dzieci, psy lu
        > b głodnych forumowiczów

Gazeta przypalił pieczeń wink
      • jola-kotka Re: 40 lat i ... szyja 04.10.14, 23:36
        Może cię oswiece dzisiaj możesz sobie wszystko wygladzic także jak robisz to na szyi to odrazu robisz twarz. Największym problemem są dłonie niestety na nie jeszcze takich cudów nie wymyślili i to one są realnym odzwierciedleniem metryki. Także przestan pisać głupoty. No ale jak ktoś musi wyjść tylko do biedry i lata mu to co widzi w lustrze to fakt może być pomiety.
        • gazeta_mi_placi Re: 40 lat i ... szyja 05.10.14, 09:55
          Nie pomoże botoks, róż kiedy panna stara już big_grin
        • konsta-is-me Re: 40 lat i ... szyja 05.10.14, 14:47
          Dlaczego nie?
          A co ze wstrzykiwaniem.kwasu hialuronowego w dlonie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka