Dodaj do ulubionych

moja mama to mama kisio

02.10.14, 17:50
Moja matka (60 lat), zachowuje sie tak jak matka tej celebrytki Kisio. Rozponaję ją w niej..sad Doslownie tak samo, bez zadnych roznic. Kropka w kropkę. I teraz.. Jak sie zachowac?

Np. gdy matka na stypie pogrzebowej staje na srodku i mowi-popatrzcie na Karolinę, te majtki nosi już trzeci dzien (ahahah), zobaczcie na te wlosy siwe już sa (hahaah), a jej mąż jest tak oblesny, ze patrzeć nie moge (hahahaha). Niektórzy sie smieją, ale większość uśmiecha, zmienia temat, probuje ją zastopować.

Na ulicy, w sklepie wyraza swoje niepochlebne komentarze np. do ekspedientki moja corka (stoję obok przypadkowo) sie Pani wstydzi i boi, skończyła zaocznie marketing i zarządzanie, ma grzybice pochwy, a jej mąz jest gruby.
Albo przychodzi pod przedszkole syna i rozmawia (bez mojej wiedzy i zgody z nauczycielkami, mowiac: corka zle syna wychowuje, widzialam jak go bije, uderzyla go w twarz 3 razy, corke jest nienormalna, leczy sie u psychiatry, ja jestem lekarzem, wiem, co mowię.

Oczywiscie potem to do mnie odciera, odbija sie na dziecku, ludzie mi donosza, pytaja czy to co usylszeli to prawda albo krzywo patrzą...
Izolacja od niej nic nie daje.. Chodzi za nami, do pracy przychodzi, do przedszkola..sad
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 18:00
      Niestety - jedyne co ci zostaje to prostowac i walic wprost ze niestety mama ma demencje.
    • aqua48 Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 18:12
      W pracy, przedszkolu uprzedź, że mama ma chorobę psychiczną i poproś o to aby z nią nie rozmawiać, bo to ją tylko nakręca.
      Porozmawiaj z lekarzem mamy, opisz jej zachowanie i poproś o wskazanie ci skutecznej metody leczenia, albo skierowanie do specjalisty.
      • bei Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 18:34
        to prawdziwe przykłady, czy podkręciłaś, by oddać grozę tych sytuacji?
        Jeśli to prawdziwe przykłady, to są znamiona choroby psychicznejsad
        Serdecznie współczuję.
        • id-la Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 20:38
          Sa to prawdzie przykłady, ale uwazam ,ze to jest rowniez złośliwość. Wciaz mowi ,ze chce mi zaszkodzić, z drugiej strony nie mzoe sie powstrzymwac przed tym, by mnie zdyskredytować w tlumie, przy ludziach..
          • ichi51e Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 20:43
            Choroba psychiczna
    • bei Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 20:54
      A mama Kisio to co zrobiła?
      Idę sprawdzić kto to Kisio...
      • mia_siochi Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 21:22
        Też musiałam sprawdzić wink pani Kisio-Skorupa, przypomniało mi się, jak jej temat wałkował Wojewódzki w Rock Radiu...
    • jamesonwhiskey Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 21:26
      Uspic
      • id-la Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 21:31
        Ale jak reagowac? Wstydze sie przed ludzmi, rozpowda o osobistych sprawach, daje sugestie, podteksty, dopowaida wiele. Nie ma dostepu do swiezych informacji, to wymyslasad
        • jematkajakichmalo Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 21:57
          Dobrze, ale musisz zrozumiec wreszcie, ze to sa oznaki choroby psychicznej. Wszystkie dziewczyny powyzej to napisaly, ale Ty nadal sie upierasz, ze ona jest "tylko" zlosliwa...
          Owszem, ale to ty tak to widzisz, ona njprawdopodobniej nie ma na to wplywu i po prostu nie zdaje sobie sprawy z tego co robi/mowi.

Radze szybko udac sie do jakiegos specjalisty i przepowadzic wszystkie mozliwe badania, a innych ostrzec, ze mama jest chora psychiczni (zreszta ciezko mi to sobie jakos wyobrazic, ze ludzie wierza w to co ona opowiada).
          • aurita Re: moja mama to mama kisio 02.10.14, 22:05
            To choroba, sprobuj sobie wyobrazic, ze stoja przed Toba dwie panie i jedna mowi o drugiej " to moja corka, ma grzybice pochwy" uznalabys ja za osobe normalna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka