flicek 10.10.14, 22:54 Petsitter/ka (opiekun zwierzat) - znacie, slyszalyscie, korzystalyscie? Mam w rodzinie osobe, ktora chcialaby sie tym zajac... Szukam informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1k2 Re: Petsitter/ka 11.10.14, 01:04 Owszem. Ale zawsze prosimy kogos znajomego lub przynajmniej z polecenia; z ogloszenia nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Petsitter/ka 11.10.14, 11:51 Ja w liceum pracowałam jako "wyprowadzaczka" psa. Moja teściowa też z takiej usługi korzystała. Sama zwierząt nie mam, ale moja koleżanka ( która często podróżuje ) do opieki zatrudnia albo panią, która u niej sprząta (pies ją zna) albo oddaje do psiego hotelu (poleconego). Wątpię, żeby oddała psa pod opiekę osoby nieznanej, o kluczach do domu nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Petsitter/ka 11.10.14, 12:13 www.kocidetektyw.com.pl/ To jest nasza petsitterka. Pracuje w TOZ bodajze, dodatkowo opiekuje sie zwierzetami. Mam kontakt z polecenia. Ma odpowiednie wyksztalcenie, pomaga tez rozwiazywac kocie problemy, gdy kot zachorowal a nas nie bylo - jezdzila z nim do weta, potrafila dac tabletke czy zastrzyk. Co drugi dzien zostawala na noc, do tego dwa razy dziennie przyjezdzala na ok. godzinę. Czy osoba z rodziny wie, na co sie pisze? To naprawde bardzo odpowiedzialna praca plus bardzo duze zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 właśnie to chciałam doradzić 11.10.14, 14:45 jak ta osoba nie ma doświadczenia, niech popracuje jako wolontariuszka w schronisku a potem poprosi o referencje. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Przestroga dla chcących korzystać z petsitterów 13.10.14, 01:11 www.facebook.com/dominika.jas/posts/701303016585252 Szok, profesjonalna petsitterka zmarnowała dwa młode koty, które udusiły się w pralce przez jej niedbalstwo. Mam nadzieję, że zapłaci odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Petsitter/ka 13.10.14, 08:09 Mój syn tak pracuje od 2 kl. gimnazjum. Ma dwa psy pod opieką, ale on je wyłącznie wyprowadza i ewentualnie towarzyszy w wizytach u weta. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Petsitter/ka 13.10.14, 08:25 Nie wiem jak inne psy, ale moje za skarby świata nie wyszłyby na spacer z obcą, czy nawet znaną, ale rzadko widywaną osobą. Podobnie kilka innych psów należących do moich znajomych/rodziny. A np. jedna z moich suk, ta "najmojsza" ) to nie wychodzi w ogóle z nikim poza mną i moim mężem (ale z mężem to tylko na małe siku i chodu do domu). Więc chyba w wielu przypadkach taki opiekun się nie sprawdzi. Chyba że jest jakimś zaklinaczem psów jak Cesar Milan Odpowiedz Link Zgłoś
paniszelka Re: Petsitter/ka 13.10.14, 10:25 Ja tak dorabiam po pracy.Posiadam doswiadczenie kilkuletnie(to moj zawod!),traktuje to jak hobby,pasję,biore za to grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
dak-tyl Re: Petsitter/ka 23.01.15, 09:42 Witam, Zapraszam do szukania na olx.pl lub opiekazwierzat.pl, tam jest duzo ogłoszen równiez moich Posiadam wieloletnie doswiadczenie w opieke nad zwierzetami, zarowno obcy ludzie jak i przyjaciele. Wychowałam równiez swojego pieska, posiadam duze mieszkanie gdzie zawsze jest ktoś w domu.Mieszkam blisko lasu i plazy. 3 lata byłam wolontariuszka w schronisku i aktualnie mam pod opieka jednego pieska do wyprowadzania na spacery pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś