amoreska 25.10.14, 21:45 na jesień - zimę - wiosnę. Czyli - było o płaszczach, będzie o torbach (na motywach moich dzisiejszych obserwacji pań prezentujących znajomo wyglądające torby Wittchen ) Poproszę o linki, opisy, zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 22:12 Już konsultowałam tu przed zakupem. Odzew był mały, ale kupiłam i tak. Spisuje się świetnie (uważam, że w realu wygląda ładniej niż na zdjęciu) pl-pl.facebook.com/kazar/photos/a.808521282508172.1073742039.127051807321793/808521432508157/?type=1 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 22:21 Komplement z zawiścią Najpiękniejsza torbo ty moja ! Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 10:15 > A nie brudzi się? Przecież każdy kolor się brudzi, najwyżej na czarnej tego brudu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:16 o kurcze, piekna ile kosztowala, moge spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:38 Niewiele więcej niż Wittchen z Lidla Za pierwszą cenę bym nie kupiła - szczerze mówię (prawie 800). Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:22 Ładna, ale przeciętna, nie nadzwyczajna jakaś, co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:37 Pewnie, że tak, Gazeto Ale dziękuję za wszystkie miłe słowa. Fajnie, że nie tylko mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 22:49 W tej chwili noszę tą: www.kazar.com/pl/sklep/4244-czarna-torebka-skorzana-14228-15850-l2-00.html I drugą Batyckiego z bursztynem ale nigdzie nie mogę już znaleźć linka. Poszukuję jeszcze ciemnobrązowej. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 00:03 sklep.batycki.pl/bursztynowa/torebka-bursztynowa-am-66.html Moja ukochana na specjalne okazje Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 08:36 Cudowna Moja jest dużo mniejsza i nie ma bursztynów na uchwytach tylko taki mały na torbie. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:50 Za 9600 to już prawie mozna mieć klasyczna Channel... Nie rozumiem twojego zakupu... Autentycznie... Ani ładna, ani modna, ani klasyczna... Fason jak dla babci. Do wieczorowej kiecki nijak nie pasuje. Widzę ja z garsonka... Ala pani Bukietowa. Powiedz, ze żartowalas.... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:30 Nie, nie żartowałam. Prezent na 45 urodziny. Nieuzgodniony Ubieram się klasycznie, sukienek nie noszę, mam sporo rzeczy do których mi pasuje. Bardzo lubię tą torebkę, a nie nosze jej na co dzień....w spadku komuś zostawię Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:43 Capa, bardzo mi się podoba Twoja torebka, aczkolwiek cena faktycznie zaporowa. Ja staram się nie przekraczać tysiaka przy torebkach. Ale wiem, że bursztyn się cholernie ceni, jak kupowaliśmy w lato nad morzem biżuterię z bursztynem to byłam w szoku ile chcą za małe bursztynowe gó.wienko. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Moja najpiękniejsza torba 28.10.14, 20:35 Sama by jej sobie nigdy nie kupiła bo by mi było normalnie szkoda kasy.... ale wtedy doszłam w miarę do siebie po ciężkiej chorobie, okazja była taka bardziej okrągła, zjazd rodziny no i rodzina zaszalała.... Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Moja najpiękniejsza torba 29.10.14, 01:33 Widziałam te torebkę wcześniej na ich stronie i mi się bardzo podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:56 I ta Channel byłaby lepsza bo...? Bo Channel? Niezależnie od tego co sie autorce podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:14 Tak, bo Chanel za 10,15 czy 50 lat nadal bedzie modna a jej wartosc nie spadnie, nawet podniszczona da sie sprzedac za fajna cene. Watpie by torebka Batyckiego miala podobne wziecie za tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:41 Szczerze to wole przez te 10-15-20 lat mieć torebkę która mi sie podoba, niż firmowkę dlatego tylko ze da sie odsprzedać może jeszcze oryginalny worek mam trzymać?? Channel zaliczylam dwie - nie powaliły mnie jakością a desingem to juz w ogóle. Obydwie sprezentowane. Nosiłam i zużyłam, trochę to potrwalo, może ze 3 lata. Dziś bym próbowała opchnąc natychmiast, albo sprezentowac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 05:52 buahahahaha wiadoooomoooo Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 28.10.14, 15:59 Nie wiem co sie tak rozbawilo, chyba to ze dwie oryginalne Chanel w szafie (wtedy jeszcze) studentki nie mieszcza ci sie w glowie? Ale tak wlasnie bylo, dostalam je praktycznie nieuzywane od pewnej nowobogackiej za granica ktorej nianczylam dzieci A ze nie mialam ani za wiele pojecia o markach, ani gustu (!), to uzywalam je jak normalne torebki (bo w koncu czym sa? dzielem sztuki??). No i zuzylam. Do tych lancuszkowych raczek do dzisiaj mam uraz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 06:27 Jesli sie chce odsprzedac zachowanie oryginalnego worka jest wysoce pozadane jak Ci sie nie podoba to przeciez nikt nie kaze Ci kupowac, tylko to jest jakas przewaga takiej Chanel, LV czy nawet Chloe nad Batyckim. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 07:37 No ale ja mam 40 lat. Raczej za 50 nie będę żyła Poza tym nie wiem czy chciałabym trzymać torebkę 10-15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 00:08 Dziewczyny nie kompromitujące się tym Channel! Już trzeci raz chyba widzę a marka nazywa się CHANEL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 01:43 Dzięki, racja Jak juz raz zle napisałam to mi teraz telefon sam na błędna pisownie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:22 Najpierw pomyślałam "jaka śliczna". A potem spojrzałam na cenę Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:18 piekna, niebanalna torba! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:27 Też taka sobie, na "kościółkową" babcię. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:19 No właśnie tak sobie pomyślałam, że jestem na taką torebkę o 40 lat za młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 22:55 Moja ulubiona jest ta: resources.shopstyle.com/sim/39/a0/39a0ab70e9dc46b81f3c14d8a67aef9b/michael-kors-bowling-tasche-grayson-mit-reissverschluss.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:28 Wygląda jak tania podróbka z Kleparza. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 10:28 Akurat po tobie sie nie spodziewalam znajomosci tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:30 Na Kleparzu bardzo podobne widują, to nie moja wina, że przepłacasz. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 15:12 Tak jest gazeta,wole Mercedesa niz auto podobne do Mercedesa twoja troska o moj portfel jest slodka Odpowiedz Link Zgłoś
7dosia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:55 Bez przesady Torebka to nie samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:59 Dla mnie podroba,to podroba. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:14 Mam torebkę od Korsa z 2013 r: i służy mi teraz najczęściej. Moją ulubioną torebką była kupiona w jakimś lokalnym sklepiku za parę groszy-służyła mi wiernie parę lat. Jeśli zaś chodzi o torby do dżinsów i bluzy preferuję najzwyklejsze Kiplingi z małpiszonami. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 22:57 nie wiem czy najpiękniejsza, bo dla mnie wszystkie moje torebki najpiękniejsze są i trudno mi się z nimi rozstawać.... w tym sezonie jesiennno zimowym cieszę się taką.. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 23:19 Na jesien ta. O dziwo, na zdjeciach mi sie nie podoba, ale w realu owszem. www.itbagz.com/articles/wp-content/uploads/2014/09/mulberry-bayswater-oak.jpg A najbardziej mnie w niej jara zenia ma podszewki bagservant.co.uk/content/wp-content/uploads/2012/09/Screen-Shot-2012-09-12-at-10.52.17.png Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:46 k1k2 napisała: > Na jesien ta. O dziwo, na zdjeciach mi sie nie podoba, ale w realu owszem. > rel="nofollow">www.itbagz.com/articles/wp-content/uploads/2014/09/mulberry-bayswater-oak.jpg To jest jedyna z zaprezentowanych w tym watku, jaka mi sie podoba. I tez lubie brak podszewki w torbach z dobrej, miekkiej skory. Szybciej sie niszcza, ale daje im to taka "szlachetnosc" - taki mily dotyk w srodku i zapach i widok. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:20 > To jest jedyna z zaprezentowanych w tym watku, jaka mi sie podoba. Mnie tez. Straszliwie mnie raza torby z krzyczacym logo. A ta mullberka - klasyczna, ponadczasowa i do wszystkiego. Juz na nia zachorowalam i sobie chyba tez taka sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:36 Dziękuje za komplementy, miło mi Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:39 Super. Wygląda na bardzo miłą Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 14:32 Mam bayswater tote, czyli bez klapki. Uwielbiam ja i w kółko noszę, bo pasuje do wszystkiego. Tylko w lecie ja odstawiam bo jest brązowa, wiec wole inna. W ogole mam tylko dwie torebki plus koszyk wiklinowy i płócienną torbę na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:38 Tote mi sie nawet bardziej podoba zazdraszczam i miłego noszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:07 nie wiem, skad mi sie ten koszyk wiklinowy wzial Taki koszyk-torebka, nie na grzyby Z trzciny chyba czy slomy... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:19 swietna! klasyczna, ponadczasowa - i jednoczesnie zupelnie nie "panciowata" Odpowiedz Link Zgłoś
enatealie Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 23:27 www.primamoda.com.pl/torebki/torebki-duze/torebka-casualowa.html Mam rudą i zastanawiam się nad zakupem czarnej. Bardzo wygodna i pojemna torebka, a przy tym ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:46 Twoja jak na razie podoba mi się najbardziej ze wszystkich tutaj pokazanych. Śliczna! Sama mam brązowy plecak Wittchena o taki www.sklep.wittchen.com/product/3918/torebka.html Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 22:02 Ostatnio wstyd mieć wittcheny i crocsy Ty jesteś bezpieczna - plecaków w Lidlu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 23:18 W Lidlu byłam raz w życiu, jakoś dwa miesiące temu i przeraziły mnie te wysokie ceny, szczególne warzyw W ekskluzywnym sklepie, z którego korzystam płaciłam wówczas za nie prawie o połowę mniej. Może niedługo i Lidl będzie uznany za super modny Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Moja najpiękniejsza torba 28.10.14, 09:25 DZISUS.... a ja w Lidlu jestem prawie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 01:46 Bardzo fajny. Lubię dopracowane uchwyty. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 21:26 Jest bardzo dopracowany i niezwykle wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Moja najpiękniejsza torba 25.10.14, 23:46 Moja oryginalna LV,kuferek ,noszona od świeta w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 00:05 Wiem, że jesień zima to nie sezon na biel, ale chodzę z tą (i tylko czasem myślę, aby ją zdradzić z czarną od Kazara) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 00:51 leanne_paul_piper napisała: > Wiem, że jesień zima to nie sezon na biel, Ktoś jeszcze przestrzega takich zasad (poza sytuacjami hiperoficjalnymi)? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:15 No no...batycki,kazar, MK,CK, oczywiście ematka trzyma poziom. www.house.pl/pl/pl/ona/kolekcja/torby-plecaki/kg429-99x/bag-with-adjustable-strap Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:17 no, wreszcie cos w normalnej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:19 o, jaki fajny i tani plecak www.house.pl/pl/pl/ona/kolekcja/torby-plecaki/kc705-99x/printed-rucksack Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:25 No kochana,stać Cię na torebkę za 9600? bo mnie nie, poza tym nawet gdyby mnie było stać to nie wydałabym tyle, wąż noge by mi odgryzł...skąpa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:39 Myślisz? Jak na lans-bauns, specjalistki w wąskich dziedzinach, to te torby są mocno przeciętne. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:45 Hermes byłby za mocno podejrzany Serio? Wierze, ze faktycznie panie wpisujące maja te torby. Fajnie ze tak się tu zmieniło, ze już nikt nie będzie wypominał np mamieemmy, ze ma "oryginalnego LV" Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:58 Fakt, nie zwróciłam uwagi na niektóre ceny, patrzyłam tylko na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 14:13 Łokieć, a skąd wiedziałas? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 18:50 aaaa mnie nic nie boli, wyraziłam swoją opinię nie chcesz mi chyba powiedzieć, że wydałabyś 10 tyś zł- w Twoim przypadku niech będzie 10 tyś euro na torebkę, i by Ci ręka nie zadrżała? serio?! zazdroszczę, ale tak szczerze, bo mnie nie stać na taki komfort finansowy więc każdy ma to na co go stać. Mnie stać na torebkę za 99zł z housa. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:33 Ja tez mam białą torbę. Z naszytymi jakby kwiatami (Doda miala kiedys podobna). Nie mam pojecia jaka to marka, zwinęłam ją swojej mamie (ona jyz jej nie nosiła). Mam jeszcze drugą - seledynową, tez mamie zabrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 09:39 O ile nie toleruje bieli w przypadku butów i toreb, to twoja póki co najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:57 A jeśli chodzi o Calvina, to podoba mi się ta: www.zalando.pl/calvin-klein-sofie-torba-na-zakupy-czerwony-6ca51h00k-o11.html fajny kolor, prosty fason, spora. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:18 Spoko, ale za taką cenę można już kupić Korsa lub Moschino po przecenie Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:41 Nie wiem, nie kupuję za taka cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:45 Mi się zdarzyło dwa razy w życiu, ale teraz doszłam do wniosku, że 200 zł za torebkę to max. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:15 Niczym się nie wyróżnia. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:41 Jasna mam taka: thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mDTEcgvnW--Fs5JYGc6oPaw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 10:34 W tej chwili nosze taką, i bardzo ja lubię, podoba mi się: A na wyjścia mam po prostu kopertówkę granatową lakierowaną, jest tak prosta jak najbardziej się dało, i nie jest najpiękniejsza, słowa "prosta" jest znacznie właściwsze. -- Ile rzeczy należy mieć w d...e, to się w głowie nie mieści! Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 10:38 Ta kolorowa jest fantastyczna! Az sama bym taka chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 11:08 z Zalando, Anna Field, były jeszcze listonoszki, ale dla mnie ciuteńkie za mała była listonoszka. mina męża, gdy wyjęłam z paczki obie torby, i potem pakowałam raz w jedną, a raz w drugą moje szpargały- bezcenna ale to literka "A" była decydująca, na listonoszce nie było "A" Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 12:34 Mam świra torebkowego i torebek ze dwadzieścia - we wszystkich kolorach ciuchów, jakie noszę. Wiem, ze to niby niemodne, takie dopasowywanie, ale otrząsa mnie, jak widze dziewczyny w jasnych butach, brązowych spodniach i czarna torebka itp. Wiec ja mam torebki szare, fioletowe, morskie, camel, w kolorze czekolady, ze dwie czarne. Wszystkie mało poważne, najcześciej materiałowe, zamszowe, lakierowane z materiałem itp. I kilka razy w tygodniu zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:41 melancho_lia napisała: > Ta kolorowa jest fantastyczna! Az sama bym taka chciała. Ja też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izab_27 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 13:52 Moja ulubiona: www.torebkidavidjones.net/wielokolorowe/3823-torebka-ombre-modny-kuferek-david-jones.html Mam taką w kolorze granatowym Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:21 Rzeczywiście fajna - prosty fason przełamany lakierowanym połyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:15 Ta kolorowa nawet ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:32 Aż się uśmiechnęłam widząc tą torebkę. Przynajmniej jedna pozytywna, pozostałe (poza brązową mulberry) sztywne kwadraciaki z ponaszywanymi złotymi logami, no sorry drogie panie, ale to jest ostentacja i owczy pęd. Dlaczego wszyscy mają kazara, nawet nastolatki mają te durne listonoszki. Albo MK? Bo co? Bo drogie? Bo ani ładniejsze ani brzydsze od innych. Obecnie modne są kwadraciaki, ubolewam nad tym bardzo, może to i dobre do samoobrony w ciemnym zaułku. Ja lubię miękkie kształty, przytulne, miłe w dotyku. Skusiłam się na jednego kwadraciaka (zgłupiałam chwilowo) i obija mi się toto o biodro, nieporęczne, tak jakbym nosiła pudełko po butach z doszytymi rączkami. Kwadraciak leży w szafie, a ja czekam na zmianę trendów Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:43 Ty lubisz,czy inni musza tez?ja uwielbiam Bowling bagi.Nie cierpie zadnych miec koch toreb,workow,torba musi miec fason. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:53 Moja jest miękka. A to oczywiście nie znaczy, że ma Ci się podobać. Chyba każda osoba przy zdrowych zmysłach zdaje sobie sprawę, że pokazując jakąś swoją rzecz na tak tłumnie uczęszczanym forum spotka się też z krytyką. I całe szczęście Też nie lubię sztywnych. A co do logo, zastanawiałam się, czy go nie odciąć... i najwyżej dla przełamania tego beżu nie montować czasem ozdób np. filcowych (teraz tego multum) pasujących do reszty stroju. I nie umiem podjąć decyzji, więc póki co jest. Bo jak odetnę, to już z powrotem nie zamocuję. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:58 Zamierzasz zniszczyc torebke,bo ematki uwazaja wszelkie loga sa be? "...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..." Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:59 Jak chcesz bez loga to kup na bazarze. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:02 Czasami im "większy bazar", tym większe logo... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:46 Czasami,jak sie nie ma to wszystko co maja inni jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:04 Ale ja chcę też ładną skórę (nieczarną i niebrązową, przynajmniej nie w 100%), staranne wykończenie, no i możliwie mało popularny fason. O to wszystko razem trudno na bazarze Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:02 Inspiruje mnie raczej "No logo" niż ematka I myślałam o tym zaraz po przyniesieniu jej do domu i znów dziś rano (zanim przeczytałam powyższy wpis). Jednak jak piszę - póki co nie mogę się zdecydować. Widać jakiejś części mnie pasuje to złote logo Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:16 Kopertówka bardzo mi się podoba, kolorowa mniej Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 15:49 brazowa, duza, miekka, najmojsza www.findnsave.com/offer/Prada-Vitello-Daino-Leather-Tote-BR4970-Brandy/27486380/ Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 15:54 Kolor mojej porannej sraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:12 no coz... jak sie nie ma, co sie lubi to sie trzeba przynajmniej sraczka pochwalic, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:38 gazete szlag trafia,sraczka na tle nerwowym Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:45 Jak na swoją wielkość to rączki ma za cienkie i takie jakieś... Mało solidne. Ale to tylko moje oko. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:37 A pokażę Wam mój największy torebkowy błąd (chciałabym napisać, że młodości). Niech lekkim usprawiedliwieniem będzie jedynie to, że myślałam, iż będzie to mała kopertówka. No i jak przyszła to oglądaliśmy ją z kolegą i koleżanką z każdej strony (oni tłumili śmiechy w kułak, ale starali się poważnie doradzać) do czego można by ją ewentualnie nosić. Kolega do tej pory jak mnie widzi, to pyta o torebkę. A ja ją trzymam w szufladzie, aczkolwiek wierzę, że kiedyś przyjdzie taki dzień, że z nią wyjdę - np. jak będę pozować na ściance Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:43 Super Wygląda jak mała niebieska nutria Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:47 Poszłabym z nią na Muppet Show Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:52 Pociesze,ja mialam chec na slonie i o to efekt: Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 16:54 www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Ffossil.fashionstylist.com%2Fcj%2Fzappos%2Ffossil%2Ffossil-key-per-weekender-elephant-bags-and-luggage-17.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Ffossil.fashionstylist.com%2Ffossil-key-per-weekender-elephant-bags-and-luggage-17.html&h=375&w=500&tbnid=RfwFdmbsc5pU_M%3A&zoom=1&docid=hosgfI8hI2ELtM&ei=4hdNVN3ILojtaKOigZgC&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=8&start=69&ndsp=13&ved=0CMIBEK0DME8 Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:29 Fajna, chociaż "tylko" CCC, więc nie wiem, czy znajdzie uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:34 Pewnie nie poza tym kupiona z rabatem Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:47 Jaki tam błąd. Weź ja kiedyś do małej czarnej kiecki, zrobisz furorę przynajmniej będzie wiadomo ze właścicielka torebki ma poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:25 Większość obecnie modnych torebek jest bardzo ładna. Lubię skórzane sztywne kwadratowe w stonowanych kolorach czy to zima czy to lato. Mam jedna od lat TH ulubioną ale już schodzoną, brązową Caprisa ze złotymi dodatkami i białą Nine West bardziej na lato. Kopertówek na wieczór nie liczę mam ze 4 ... Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 17:38 Moja ulubiona , świetnie się nosi i jest bardzo pakowna img.pakamera.pl/i1/7/507/torby-na-ramie-104119_9979411507.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
shellreka Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:02 mam całe mnóstwo torebek, ale moja ulubiona to LV Speedy, kupiona 2 miesiące temu we Włoszech. Sniłam o niej po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:13 Ta zima będzie filcowa i etno (żeby nie powiedzieć że wiejska) o taka Jest świetna. Szkoda że podszewka nie jest kolorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:17 śliczna, mogę spytać gdzie kupiłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:37 Tą konkretna na allegro. Poprzednią w Pakamerze. Odpowiedz Link Zgłoś
shellreka Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:21 ładna, a czy ten filc się nie mechaci? nie będą robic się kulki? szkoda by było, żeby za chwilę wyglądała jak torba z lumpeksu Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 19:35 Na razie mam ją 2 miesiące i jest jak nowa. 2 lata temu też miałam filcową i trochę się zmechaciła - potraktowałam ją golarką do swetrów i była znowu ładna Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:12 A ja ostatnio zakupiłam taką torebkę: img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/46/65/25/08/4665250871 kosztuje grosze, a sprawia wrażenie o wiele droższej. Mojej ulubionej torebki tu nie wkleję, bo jest bardzo charakterystyczna i nigdy takiej nie widziałam u nikogo. Przywiozłam ją z Soho na Manhattanie, składa się z malutkich kawałków bardzo kolorowych skór i kosztowała aż ..20 USD Mam pytanie może tylko częściowo w temacie. Czy te torebki za min 800PLN, a niektóre widziałam za prawie dychę czyms się różnią oprócz loga od dobrze wykończonej torebki za 100PLN ze skóry ekologicznej? Pytam poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:40 > Mam pytanie może tylko częściowo w temacie. Czy te torebki za min 800PLN, a nie > które widziałam za prawie dychę czyms się różnią oprócz loga od dobrze wykończo > nej torebki za 100PLN ze skóry ekologicznej? Pytam poważnie Ja już kupuję torebki i buty wyłącznie ze skóry. Choćby nie wiem, jak piękna była torebka, jeśli nie jest skórzana, to po prostu jej nie kupię. Nie i koniec. Tak samo, jak nie kupuję ubrań z poliestru. Koleżanka nauczyła mnie wybierania dobrych materiałów, czy to dotyczy ubrań czy armatury kuchennej i łazienkowej i z tej drogi nie ma już powrotu. Torebki i buty muszą być na zewnątrz i wewnątrz skórzane. I kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:54 Jeżeli chodzi o buty i ciuchy, to sprawa dobrych gatunkowo materiałów jest dla mnie oczywista, ale z tymi torebkami nie mogę pojąć od dawna Może sknera jestem, ale osiem stów wolę wydać na kolejny płaszcz, albo krótki wyjazd Te skórzane są lżejsze? Co jest ważne w przypadku torebek, które taszczymy wiele godzin w ręce. Chyba nie, ale to też mi przyszło do głowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:00 Ja po prostu widzę różnicę pomiędzy skórzanymi a tymi ze skóry ekologicznej, lżejsze chyba nie są, natomiast są szlachetniejsze, jeżeli można to tak ująć. No i dziwnie imho by to wyglądało, jeśli ktoś nosi wełniany płaszcz, skórzane buty i skajową torebkę. Plus kwestia trwałości - ja się przywiązuję do swoich butów i torebek, więc nie mam zamiaru rozstawać się z nimi po kilku miesiącach (przerobione chociażby na butach z ccc). Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:24 ja tak się noszę, całkiem porządne płaszcze, na większe okazje czy święta nawet futro z łapek karakułowych czy z norek o zgrozo i zazwyczaj torebka ze skory ekologicznej I też się wiele razy zastanawiałam, czy znawczynie widzą tą torebkę za niecałe sto PLN Odpowiedz Link Zgłoś
e_on Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:11 leanne_paul_piper napisała: > z tej drogi nie ma już powrotu. W tej kwestii mam inne doświadczenia Miałam wpojone z domu, że buty i torby to tylko skóra. Tymczasem zdarzało mi się eksperymentować z ekoskórą w fajnych kolorach i też bywałam z takich torebek zadowolona. Teraz nawet mam jedną - złotą, taką cieniowaną (nie wiem jak opisać ten efekt). Wg mnie na oko nie do odróżnienia od skóry. Czasem noszę, bo krój i rozmiar ma fajny, jeśli do stroju najlepiej pasuje, to ją biorę. Kosztowała 30 zł Na marginesie: mój rekord to torba za 10 zł (przeceniona ze 120 chyba) w motyle, z takiego materiału dziwnego, coś pomiędzy ekoskórą a tkaniną, też trudno mi to nazwać i wg mnie też jest fajna. Ale fakt, że skórzane są nie do przebicia, w miarę klasyczne fasony oczywiście, mam takie wiekowe dwie - imitację krokodyla lakierowaną bordo i małą czarną. Jedna ma ponad 10 lat, druga niewiele mniej i trzymają się wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:29 skóra z pewnością przewyższa trwałością inne tworzywa. Ja dostałam od mamy dwie torebki retro i kopertówkę, które obecnie mają lekko 30lat, w stanie idealnym Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:53 Choćby wlasnie tym ze sa z prawdziwej skory. Problem z ekologicznymi jest taki ze paskudnie sie zużywają - i nie nam tu na myśli tempa zużycia lecz estetykę. Dlatego lepiej wyglądają na przykład 5-letnie znoszone skórzane martensy niż 6-miesięczne ceratowe czy "ekologiczne" buty z popękaniami i przecieraniami i nitkami wyzierajacymi ze szwow. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
e_on Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:00 Dokładnie. ekologiczne zużywają się obrzydliwie i nawet jak ich się nie nosi. Ja czasem kupuję - jako kaprys. Ale od jakiegoś czasu staram się hamować. Skórę jak mi się znudzi to schowam do szafy i wyjmę po kilku latach w takim stanie, jak włożyłam, sztuczne wyglądają w analogicznej sytuacji strasznie. Nie wiem z czego to wynika. Poza tym nie są miłe w dotyku Ale już materiałowe bywają super. Odpowiedz Link Zgłoś
enatealie Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 21:32 Takie obrzydliwe zużycie widać zwłaszcza na rączkach torebki ze skaju. U mnie było tak z każdą torebką, bo noszę często dużo książek ze sobą i materiał nie wytrzymywał ciężaru. Po paru miesiącach wszystko popękane, sprute. Z prawdziwą skórą nie ma tego kłopotu- jeśli niszczeje, to nadal wygląda ok. Aczkolwiek jestem zdania, że stan torebki zależy w dużej mierze od tego jak jest użytkowana i co w niej nosimy. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 23:53 przymierzałam się do dokładnie takiej, no ale jakoś się nie zdecydowałam na zakup na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:17 Ten tytuł nasunął mi coś zupełnie innego.. ale ja zboczona jestem od urodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:28 Ta na zimę. Kupilam na lotnisku za 52 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 20:45 Fajna zaraz sobie wyobrażam ze trzyma ja wypielegnowana damska dłoń z krótkimi, czerwonymi paznokietami. I ze właścicielka jest brunetka. Nie wiem czemu tak Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Moja najpiękniejsza torba 26.10.14, 23:30 u mnie dosc czesto ostatnio taka ciemnoszara Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 00:32 do nieco ponad roku kocham te torebke miloscia wielka. glownie za kolor, bo kilka lat szukalam torebki w takim wlasnie kolorze, az w koncu znalazlam i to byla milosc od pierwszego wejrzenia ignatowicztorebki.pl/?235,pl_oryginalna-duza-torebka-skorzana-w-kolorze-bordowym. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 01:16 te kolorowe nie trafiaja do mnie, szczegolnie na zime No bo do czego moge nosic taka czerwona czy niebieska torbe ? Ale natchnelyscie mnie na przegladniecie kilku stron internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 07:52 Nie nosisz zima żadnych kolorów? Kolorowych czapek, szalików, rękawiczek? Ja dzisiaj mam szary płaszcz, fioletowe buty na różowej podeszwie, szal w amarantowo- granatowe wzory i torebkę śliwkowa, częściowo w paski śliwkowo- biało-morskie Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 07:59 Też nie widzę nic zdrożnego w kolorowych torbach zimą Ja to wręcz sporadycznie noszę niekolorowe. Czyli moją dyżurną małą czarną - kiedy w stroju są na tyle wyraziste elementy, że jeszcze torba, przyciągająca uwagę, wprowadzałaby nadmierny chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 08:11 mi moja torba na zime jak najbardziej pasuje. mam plaszcz w kolorze ciemnej czekolady i bordowe dodatki do niego ladnie pasuja, moim zdaniem. z reszta ja mam wiekszosc garderoby w odcieniach brazu i bordo, wiec moja torba mi wlasciwie zawsze pasuje . poza tym ja lubie kolory i nie mam zadnej czarnej torebki ani czarnych butow. czarnej sukienki tez nie. jestem bardzo blada i ubrana w czern wygladam, jak bym wlasnie z grobu wstala, wiec unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 08:26 Wszystkie moje ciuchy sa w stylu casualowym. Nie nosze się bardzo elegancko albo sportowo. Dlatego ciuchy pasuja do siebie stylem. Jeśli zaś chodzi o kolory wszystkie do siebie pasują. Od jakiegoś czasu mam tak że kolory które teoretycznie do siebie nie pasują dla mnie wyglądają świetnie razem. Tak na dobrą sprawę nie moge powiedzieć na 100% że jakieś kolory do siebie nie pasują i nie powinny występować razem. Nie lubie tylko czarnego z czerwonym bo to potwornie oklepane. A i nie nosze kompletów czyli - buty w kolorze torebki, rękawiczki w kolorze szalika i czapki itd. Zatem jeśli styl pasuje można wszytko Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva W lecie nosiłam tą: 27.10.14, 08:00 A na zimę ciągle jeszcze szukam swojej "miłości". Mam na oku tą: Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 08:37 może nie najładniejsza, ale najnowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 08:44 fajna, zwlaszcza kolor bardzo mi sie podoba . od jakiegos czasu "chodzi za mna" zielona torebka, ale to musialby byc wlasnie jakis soczysty zielony i poki co nie mialam odwagi. jednak moze sie skusze w koncu, jak mi sie jakas bardzo spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 09:40 Mam torbę, ktora co prawda nie należy do najczęsciej noszonych, ale jestem z niej bardzo dumna. Nigdy podobnej nie spotkałam, regularnie zbieram za nią komplementy od znajomych i od obcych - kobiety zaczepiają mnie na ulicy, albo w sklepie Jest tak oryginalna, że nie wstawię zdjęcia, ale oddam jej hołd opisem Jest to polskie rękodzieło, z pięknej eleganckiej tkaniny, ciekawie zaprojektowana i dyskretnie ale stylowo zdobiona....żadne "raz na ludowo" albo gobelin I takie torby lubię najbardziej. Z charakterem, odważne i niepodobne do setki innych, mijanych na ulicy. Mam dużo toreb, w tym oczywiście kilka spokojnych, na jakies bardzo formalne okazje. Nie mogłabym miec jednej torby "pasującej do wszystkiego", nawet gdyby kosztowała majątek - moje poczucie estetyki góruje nad snobizmem. To jest fajny wątek i wiele z pokazanych tu torebek bardzo mi się podoba, ale większość ematek jest jednak straszliwie zachowawcza w swoich gustach Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Moja najpiękniejsza torba 27.10.14, 10:50 podobna, moja ładniejsza, ma lepiej rozwiązane paski do noszenia i ładniejszy kształt ta wygląda na welurową, moja jest skórzana i kolor bardziej "zgaszony" kocham ją ale bardzo juz rzadko noszę i jeszcze jedna ktorej ni chusteczki nie znajdę na necie - czarny worek, ażurowy, podbity wielokolorową podszewką - w efekcie wygląda jakby była w wielokolorowe kropki - ale tylko z bliska, z daleka ten ażur jest za drobny zeby było widac. no i jakas tam jedna zwykła czarna. i szara metalizowana, ale to jej ostatni sezon. wszystkie niefirmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska A jak wam sie podobają TE torby? 27.10.14, 21:34 www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=24453 www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=175699 www.zara.com/pl/pl/kobieta/torebki/torba-typu-citybag-office-z-kieszonk%C4%85-c269200p2156153.html www.zara.com/pl/pl/kobieta/torebki/torba-typu-citybag-office-z-suwakami-c269200p2004457.html Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: A jak wam sie podobają TE torby? 27.10.14, 21:38 Najbardziej 3, ale rubinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: A jak wam sie podobają TE torby? 27.10.14, 22:26 Najbardziej - aligator Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Re: A jak wam sie podobają TE torby? 28.10.14, 07:52 Torby te mają podstawową wadę, niestety nie są ze skóry naturalnej nie kupiłabym Odpowiedz Link Zgłoś