Dodaj do ulubionych

Koktajle owocowe

01.11.14, 12:16
Tak mnie naszło ostatnio na koktajle owocowe. Robię, kiedy tylko okazja. Jednak nudą wieje, bo wciąż to samo jabłko, kiwi,sok z pomarańczy, gruszka + łyżka miodu.
Robicie, lubicie? Podzielcie się jakimiś super przepisami. Oby tylko nie bomby kaloryczne smile

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHzsolxTL03DDKRGCYvOw9zNVRo_BT6UfolGhisUFp_G3h86L4Ng
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 12:26
      Lubię, ale nie o tej porze roku. Organizm mi się przestawił na tryb "ciepłe jedzenie", a te smoothies najlepiej smakują na zimno.
      Ulubiony: mango, truskawki, banan, trochę wody (albo soku), kostki lodu.
      Do zielonych jakoś nie mogę się przekonać.
      • pomidorpomidorowy Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 12:39
        z mango i ananasa
    • mruwa9 Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 12:55
      od dziecinstwa moj ulubiony: truskawki i kefir. W zamrazalniku zawsze mam zapas mrozonych truskawek.
      Troche slodzika lub cukru. Miod mi sie nie komponuje.
    • tedesca Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 12:57
      Winogrona, cukinia i świeży szpinak. Uwielbiam.
    • obrus_w_paski Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 18:38
      Chodakowska ma mnóstwo fajnych przepisów na koktajle.
      Ja miałam na tapecie grane:
      mango z cynamonem i mlekiem
      Świeże figi z mlekiem
      Mango i mrożone maliny
      Chłop mi raz zrobił ze świeżego ananasa ale nie wiem z czym wymieszał.
      Oraz hit sezonu: awokado, gruszka, jabłko i woda

• myelegans Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 19:37
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,146747707,146749371,Re_smoothie.html
    • myelegans Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 19:38
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,150809796,150809796,Zielone_przepisy.html
    • malgosiek2 Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 19:54
      Mleko zsiadłe + truskawki+banan+borówka/jagoda+maliny.
      Takie miksy uwielbiam.
    • mas.uka Re: Koktajle owocowe 01.11.14, 20:24
      Może nie koktail ale sok świeży z marchwi i jabłek z dodatkiem świeżego imbiru- na jesienno zimowe wieczory jest super bo mocno rozgrzewa no i bomba witaminowa smile
    • eliszka25 Re: Koktajle owocowe 02.11.14, 02:33
      jablko (ok. 125 g), 50 g malin (moga byc mrozone), 10 ml syropu klonowego, 125 ml maslanki zmiksowac

banan, 125 ml soku z mango, 10 ml soku cytrynowego, lyzeczka cukru waniliowego

200 ml herbaty mate, 400 g grejfruta, 50 ml mleka kokosowego

125 ml kefiru, 125 ml soku pomaranczowego, 25 ml soku z cytryny lub limonki, lyzka miodu, luzeczka cukru waniliowego

lyzeczka chrzanu ze smietana (ze sloiczka), 125 ml soku z buraka, 125 ml kefiru, szczypta pieprzu

po ok. lyzce posiekanej pietruszki, szczypiorku i koperku, 150 g jogurtu naturalnego, 50 ml wody, pieprz, sol, ok. lyzeczka soku z cytryny

to tak na szybko z ostatnio przeze mnie wyprobowanych. 2 ostatnie wprawdzie nie owocowe, ale tez bardzo dobre. kazdy koktajl ma ok. 150 kcal.
    • fin-dus Re: Koktajle owocowe 02.11.14, 09:39
      Mój ulubiony:
      sok z jednej pomarańczy
      sok z jednej (lub połowy) cytryny
      jeden banan
      natka pietruszki (ja daję sporo, czasem pół pęczka)
    • marcelina4 Re: Koktajle owocowe 02.11.14, 11:43
      ja wyciskam namiętnie, ale raczej warzywno - owocowe, samych owocowych raczej nie, chyba że sok z pomarańczy
      ale te z warzywami tez fajnie smakują, tylko nie są za bardzo słodkie, mój ulubiony to marchew, burak, jabłko, gruszka lub ananas pychota!
      generalnie ananas jest bardzo dobra bazą soków, ładnie się komponuje z wieloma składnikami
      lubię dorzucić szpinak lub natkę pietruchy, ewentualnie jarmuż, ale jarmużu nie za wiele, bo jest dosyć ostry w smaku, seler naciowy jest super, dużo soku z niego da się wycisnąć i jest łagodny w smaku
      polecam połączenie owoców i warzyw, to prawdziwe bomby witaminowe i mineralne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka