Dodaj do ulubionych

Kraków z 5 i 4latkiem

03.11.14, 08:37
Hej, krakuski i nie tylko! Wybieram się na 4 dni do Krakowa z dwoma synami : 5 i 4- latkiem. Polećcie fajne, NIEOCZYWISTE miejsca do zwiedzania. Znamy Wawel, Ogród Doświadczeń, ZOO, Muzeum Lotnictwa. Co teraz? Myślę o Muzeum Czartoryskich i Muzeum Inżynierii Miejskiej. Dobrze kombinuję? Jakie macie jeszcze propozycje? Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • anek130 Re: Kraków z 5 i 4latkiem 03.11.14, 09:04
      a Podziemia Krakowa? a fabryka bombek choinkowych?

Ania
      • aqua48 Re: Kraków z 5 i 4latkiem 03.11.14, 09:47
        Muzeum przyrodnicze - św Sebastiana, Podziemia Rynku - trzeba wcześnie zabukować wejście przez internet.
    • gazeta_mi_placi Re: Kraków z 5 i 4latkiem 03.11.14, 10:39
      Kopiec Kościuszki. Kładka Bernatka, Kazimierz. Nyska o 1.00 w nocy.
    • loola_kr Re: Kraków z 5 i 4latkiem 03.11.14, 10:54
      Można zajrzeć do Manufaktury Czekolady na Szewskiej albo zapisać się tam na warsztaty.
      Będąc w okolicach Rynku można podejść do Najmniejszej na Świecie Fabryki Cukierków na Grodzkiej.
      W Podziemiach Rynku jest tez małe przedstawianie dla dzieci, byliśmy ostatnio, nie musieliśmy rezerwować miejsc, była to sobota.
    • mamasiasiulki Muzeum Czartoryskich jest zamknięte 03.11.14, 11:11
      z powodu remontu. Polecam archeologiczne - kapitalne zbiory egipskie, mumie, sarkofagi. I jeśli macie ochotę, to jakiś seansik w Grotesce - moje dzieci kochają smile Nie pamiętam, czy wymieniłaś muzeum lotnictwa, warto wybrać się na Balice poobserwować samoloty, ale zamiast tarasu polecam trawnik obok terminala lotów krajowych smile

I muzeum przyrodnicze. I muzeum motyli i muszli wydziału biologii i nauk o ziemi UJ smile
      • mamasiasiulki A sorry, doczytałam. 03.11.14, 11:25
        Inżynierii jest ok. Widzę, że w lotnictwa byliście smile Kopiec Piłsudskiego przy dobrej pogodzie. Panorama całego miasta plus widok na lotnisko i siadające/startujące samoloty. Lepszy niż Kościuszki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka