Dodaj do ulubionych

najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, mity

04.11.14, 20:21
wg mnie no 1 jest doradzanie kobetom o grubych nogach/udach jeansow boot cut - nogi wygladaja wtedy jak kolumny i do tego ten kroj je skraca i deformuje. W prostych tez czesto wygladaja jak kolumny. Najlepszy fason to lekko zwezane - tak jak lini nog - tez zweza sie ku dolowi.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 20:24
      W zwężanych każdy ma wielki zad.
    • landora Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 20:32
      Bzdura. Kobieta, która ma szerokie biodra i dużą pupę, ale w miarę szczupłe łydki wygląda w zwężanych spodniach jak marchewka. Pupa wydaje się jeszcze większa i całość wygląda idiotycznie i nieproporcjonalnie. Lekko rozszerzane spodnie równoważą górę i poprawiają proporcje.
      • ichi51e Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:10
        Podpisuje sie. Nawet tak na nie mowie - marchewy.
    • anorektycznazdzira Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:14
      ??? Przecież to wygląda drastycznie! Coś w stylu "wieeeeelkie doopsko nadciąga".
      Nieproporcjonalnie małe łydeczki do masywnych ud i jeszcze większego tyłka wyglądają strasznie nieproporcjonalnie i prawie śmiesznie.
      • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:19
        Wielkie lydy zestawione z udami wygladaja lepiej??
        Moze jak.sie ma 2m wzrostu, z czego 2/3 to nogi.
        To dziala tylko jak sie nosi szpilki.
    • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:21
      Kpisz sobie z tymi zwężanymi spodniami???? Podobają Ci się kobiety-maczugi?
      • ashraf Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 16:16
        Wyobrazilam to sobie i padlam big_grin big_grin
    • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:27
      A tak z mitów - dół od bikini w formie spodenek przy szerokich biodrach. Poszerza jeszcze bardziej. We wszelkich poradnikach zawsze prezentowany na babeczkach o wąskich tyłkach tongue_out
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:31
        o tak tak, to tez jest hit. sorry ale rozszerzane nogawki przy duzym tylku i udach robia slonice z kobiety, lekko zwezane nadaja lekkosci
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:33
          porownajcie spodnie biker i te po prawej
          www.orsay.com/pl-pl/nowosci.html
          nawet w tych blyszczacych bikerach modelka wygada zgrabniej i szczuplej
          • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:34
            Masz rację co do CHUDEJ modelki.
            • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:36
              A spodnie po prawej to nie bootcut wink
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:37
                wiem ale wspominalam, ze lekko zwezane czesto sa lepsze o prostych.

tutaj krupa w dzwonach.. www.pudelek.pl/artykul/32826/krupa_w_dzinsach_pogrubiaja_ja/
                • eo_n Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:42
                  Normalnie wygląda. Nie wiem, o co Ci chodzi...

BTW jeśli chodzi o trendy, to z rurkami czas się pożegnać. Nareszcie! wink
                  • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:50
                    jesli uwazasz, ze wyglada normalnie to naprawde lata 90' i dzwony musialy ci strasznie zmienic postrzeganie kobiecej sylwetki...
                    • eo_n Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:06
                      smile
                      I to samo mogłabym napisać o rurkach, które Tobie musiały zmienić. Wg mnie większość kobiet wygląda w tych spodniach kiepsko - są albo za obfite, albo za chude. Taki fason imo wymaga idealnej figury.
                      • landora Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:53
                        W rurkach dobrze wyglądają jedynie kobiety o idealnej figurze, ewentualnie te trochę tęższe, ale bez wyraźnie szerszych bioder. Większość kobiet w rurkach wygląda jak nieszczęście.

https://www.graspingforobjectivity.com/wp-content/uploads/2012/02/Subject-D-Front-2_thumb.jpg
                        • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:19
                          To sa raczej skinny, a nie rurki.
                        • tryggia Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:31
                          No, to moim zdsniem lepiej wygląda ta w rurkach (dodaj jeszcze obcasy). To nie jest kwestia wyłącznie ud, ale calosci. Wyszczuplajac uda poprzez wygrubienie reszty jest nieladne i tyle.
                          • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:38
                            moim zdaniem równiez proporcje sa duzo lepsze na zdjęciu po lewej. P prawej jest wrażenie ogólnie grubych, słoniowatych nóg.
                            • landora Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 00:57
                              To wyobraź sobie to samo na kobiecie z takimi samymi łydkami, ale większą pupą. Wygląda to kuriozalnie.
                        • fadilla Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 08:33
                          Odnoszę lepsze wrażenie wizualne patrząc na zdjęcie po lewej. Może dlatego, że jest bardziej na czasie. Te dzwony wydaja mi się śmieszne. Prawda jest, że ładnemu we wszystkim ladnie inni musza kombinować.
                          • pederastwa Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 10:03
                            Spodnie po prawej są za długie. Dużo za długie. NIe mogą wyglądać dobrze.
                          • quelquechose Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 15:33
                            No co wy wszystkie! Przeciez po prawej wyglada o wiele lepiej - zachowane sa jakies proporcje. eraz wiem, skad tyle milosniczek rurek na ulicach - widac przekonane sa, ze wygladaja lepiej, a to nieprawda. Rurki pasuja tylko chlopczycom. Reszta moze co najwyzej wygladac znosnie, lub ewentualnie nosic jakas dluzsza tunike, cos co zakrywa biodra i pupe.
                            • sl-14 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 20:51
                              > No co wy wszystkie! Przeciez po prawej wyglada o wiele lepiej - zachowane sa jakies
                              > proporcje. eraz wiem, skad tyle milosniczek rurek na ulicach - widac przekonane sa, ze
                              > wygladaja lepiej, a to nieprawda.

Zgadzam się - dziewczyna ma całkiem szczupłe nogi, a na zdjęciu po lewej wyglądają jak baleronki.
                • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:22
                  Krupa ma szerokie biodra????
                • a1ma Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:43
                  Te spodnie są na nią zwyczajnie za małe - za niski stan, za wąskie w talii. Boczki wystają, a przecież ona wcale nie ma boczków wink
                • lafiorka2 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 08:25
                  japanunieprzerywalempanieposle napisała:

> wiem ale wspominalam, ze lekko zwezane czesto sa lepsze o prostych.
                  >
                  > tutaj krupa w dzwonach.. www.pudelek.pl/artykul/32826/krupa_w_dzinsach_pogrubiaja_ja/

wygląda po prostu źle.
                  Wiec chyba lepiej,żeby babka miała spodnie zwężane na dole.
                  • sl-14 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 20:52
                    Tylko ze fakt, że to bardzo niskie biodrówki, też zrobił swoje.
          • eo_n Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 21:39
            Poprawiasz mi humor smile

Ta w przyciasnych "kalesonkach" tongue_out? Oczywiście, że lepiej, a już z pewnością bardziej elegancko wygląda ta w prostych spodniach.
          • rosapulchra-0 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 06:26
            Jesoo, jak ja kocham gdy ktoś wrzuca milion zdjęć na jednej stronie i mówi, żeby porównać sobie to czy tamto. I weź tu człowieku znajdź!
    • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:07
      najwiekszym mitem jest tekst o tym że rurki i legginsy wyszczuplają. no sorry, jak wbije moje uda w wąskie spodnie to ni chusteczki nie wyglądam szczuplej, wrecz przeciwnie. swoją drogą - zwężanych tez bym nie włożyła, wygląda to tragicznie.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:10
        miedzy rurkami a dzwonami jest przestrzen, najlepsze gacie to takie jak klasyczne tylko, ze z lekko zwezana nogawka
        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:26
          Chyba nie bardzo rozumiesz, że kobieta z grubymi udami w spodniach, które proponujesz ma je opięte na wielki tyłku - zwężenie na dole powoduje, że ma je opięte również na łydkach więc wygląda jak w legginsach - jej kształt jest idealnie widoczny, tego typu ubiór nie koryguje WCALE sylwetki.
          • araceli Bootcot - najlepszy fason 04.11.14, 22:41
            Poniżej zdjęcie najlepszego fasonu - bootcot (nie prosty i nie dzwony!) w ciemnym kolorze - góra ciemna na udach lekkie rozjaśnienie - dół ciemny.

https://1.bp.blogspot.com/-siI3DZRXgNE/U2FrGh4zrOI/AAAAAAAAwxo/kd5k_0XsMKk/s1600/pear_shape.jpg
            • araceli *bootcUt oczywiście ;) 04.11.14, 22:42

• m_incubo Re: *bootcUt oczywiście ;) 05.11.14, 09:25
                Tyle że model figury po lewej ma się nijak do modelki po prawej. Modelka nie jest gruszką, nie widzisz tego? smile
            • agni71 Re: Bootcot - najlepszy fason 04.11.14, 23:39
              na tym zdjęciu wygląda to ok, ale ubierz w to kobietę 20 cm niższą i pogadamy wink
              • mid.week Re: Bootcot - najlepszy fason 05.11.14, 06:44
                ale 20cm niższa przy tej samej wadze, czy proporcjonalnie mniejsza?
                Ta pierwsza to powinna chodzić w obcasach i sukienkach, a ta truga będzie wyglądała bez zmian.
                • agni71 Re: Bootcot - najlepszy fason 05.11.14, 11:30
                  mid.week napisała:

> ale 20cm niższa przy tej samej wadze, czy proporcjonalnie mniejsza?

> Ta pierwsza to powinna chodzić w obcasach i sukienkach, a ta truga będzie wyglą
                  > dała bez zmian.

nie będzie wygladała bez zmian, bo taki fason ja jeszcze bardziej skróci optycznie
            • fadilla Re: Bootcot - najlepszy fason 05.11.14, 08:35
              Ale ta babka ma chude uda. W każdym fasonie będzie jej dobrze.
          • rosapulchra-0 Dlaczego wychodzicie z założenia, że 05.11.14, 06:27
            jeśli kobieta ma grube uda, to od razu ma wielki tyłek?
            • m_incubo Re: Dlaczego wychodzicie z założenia, że 05.11.14, 09:28
              Bo jednak częściej w przyrodzie występuje wielki tyłek w pakiecie z grubymi udziskami niż wąski tyłek z takimi samymi udziskami. Choć zdarza się i jest to o wiele bardziej problematyczna figura.
          • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:15
            chcialam tylko zaznaczyc ze to ze sie ma rozłożyste uda nie znaczy ze sie ma gruby tyłek.
            ja mam duże uda a tyłek normalny.
            tu jest zdjęcie pani o pięknym ciele, ale z mocno umięśnionymi udami.
            • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:16
              tu tez jest taka figura - ogólnie zgrabna, a udo jak u sprinterki
              • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:41
                Taka sylwetka jest możliwa chyba tylko przy wyczynowym uprawianiu sportu?
                • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 12:16
                  niekoniecznie, aczkolwiek sport nie "pomaga".
                  ja mam takie uda z natury, po tatusiu. w okresie młodzieńczym uprawiałam sporty ktore owszem, mogły wpynąć na powiekszenie mięsnia, ale nie wierze że ich wpływ utrzymuje sie do dzis big_grin a udka mam jakie mam .
                  • etiennette Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 20:44
                    Proszę cię, piękne uda, fajna sylwetka smile
            • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:35
              Ja tam dużych ud nie widzę.
          • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:36
            araceli napisała:

> Chyba nie bardzo rozumiesz, że kobieta z grubymi udami w spodniach, które propo
            > nujesz ma je opięte na wielki tyłku - zwężenie na dole powoduje, że ma je opięt
            > e również na łydkach więc wygląda jak w legginsach

A Ty (i parę innych) nie bardzo rozumiesz, że "lekko zwężane" to nie znaczy rurki i nie znaczy opięte.
            • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:40
              To może wklejajcie zdjęcia bo jak widać pod pojęciem 'rurki' czy 'zwężane' każda widzi co innego. 'Zwężane' to masz na pani Wellman niżej i jak najbardziej opinają łydkę.
              • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 12:23
                Ale właśnie nie rozumiem, czemu pod pojęciem "zwężane" wszyscy rozumieją "opięte". Nogawki mogą mieć zwężany krój, nie będąc przy tym obcisłe. Pani Wellman wybrała obcisłe, a może ma problem ze znalezieniem luźniejszych, bo nie ma szczupłych łydek.
                Na przykład coś takiego (tylko dłuższe): tiny.pl/qvp1z
                • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 12:28
                  ale to w dalszym ciągu jest zdjecie ze szczupłą, długonogą modelką. osoba z krótszymi, tęzszymi nogami moze w takich spodniach wygladac skrajnie inaczej.
                  • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 13:01
                    Bo nie mogę znaleźć odpowiedniego zdjęcia. Chciałam pokazać sam krój nogawki. Wiem, jak wygląda tęższa osoba z tęższymi nogami w spodniach ze zwężaną, luźniejszą nogawką, bo widuję takie.
                    Nie zdarzyło mi się, żebym uznała, że osoba z tęgimi udami (lub udami i pupą) wygląda lepiej w bootcutach. Wygląda wtedy, jak ktoś już napisał, klocowato, owszem, dół jest ujednolicony, ale cały duży i ciężki. A przypominam, że nie ma kroju, w którym grube uda i duża pupa zaczną wyglądać, jakby były o połowę mniejsze, więc nie rozumiem tego pędu do wyrównywania.
                    Ale to tylko moje zdanie, oczywiście to kwestia gustu i niech każdy nosi co chce.
    • klawiatura_zablokowana Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:40
      Tak, najlepiej skontrastować masywne uda i wielki tyłek z wąską, zwężaną łydką. Wtedy ta góra będzie optycznie jeszcze większa. Doskonały wybór, doprawdy.
      Uwierzcie mi, mam szerokie biodra, dzwony są najlepsze.
      • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:48
        Moim zdaniem szerokie biodra i uda + szeroka nogawka na łydkach = kloc

Bootcut broni się przy w miare szczupłych udach i grubych łydkach czy niezgrabnych kostkach
        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 22:52
          Kloc jest z definicji PROSTY. Bootcut to kształt klepsydry - mniej lub bardziej WCIĘTEJ.
          • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:26
            Post zalozycielski mowi o wiekszych UDACH, nie wielkim TYLKU!!!!!
            Ja mam taka sylwetke gdzie uda sa relatywnie wieksze niz pupa i w bootcutach wygladam wlasnie jak kloc.
            Za to swietnie w rurkach i zwezanych.
            Wy mowicie o zupelnie innym typie, mianowicie gruszki, wielka pupa i uda, szczuple lydki i gora.
            • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:27
              Pokaż mi zdjęcie kobiety z dużymi udami i małym tyłkiem big_grin
              • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:35
                widziałam dzisiaj taka na zywo, może pupa nie była malutka, ale uda były duże w stosunku do wielkości pupy - więc może byc i tak. Ale zdjęcia kobiecie nie zrobiłam, żeby zamieścić na forum wink
              • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 04.11.14, 23:37
                Az mam ochote zamiescic wlasna fotke, tyle ze nie mam zadnych bootcutow wink
                • landora Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 00:58
                  Zakładam, że wszystkie panie paradujące w rurkach są przekonane, że wyglądają w nich świetnie tongue_out
                  • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 01:52
                    To samo mozna powiedziec o tych w bootcutach, czyz nie ?
                  • totorotot Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 09:19
                    Mam gruba dupe i grube uda, nosze rurki i wygladam w nich swietnie. Wczoraj usłyszałam dwie uwagi na ten temat od mezczyzn. Kobiety pewnie uwazaja, ze wygladam jak kloc hehe
                  • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:33
                    landora napisała:

> Zakładam, że wszystkie panie paradujące w rurkach są przekonane, że wyglądają w
                    > nich świetnie tongue_out

Nie wykluczam, że komus sie mogę nie podobac w rurkach, ale dla mnie wystarczy, że się w nich dobrze czuję - mam zgrabne nogi (ale nie patyki jak Rubik, broń boże), szczupłe kostki, ładnie wykształcone łydki, dlaczego mam swój atut zasłaniać szeroką nogawką?
                  • fanny Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 12:48
                    landora napisała:

> Zakładam, że wszystkie panie paradujące w rurkach są przekonane, że wyglądają w
                    > nich świetnie tongue_out

Niekoniecznie tongue_out
                    Ja jestem przekonana, ze sie mieszcze w szerokiej normie - czyli ani swietnie ale kuriozalnie chyba tez nie. W sam raz zeby isc na plaze i po mleko w zimowy dzien smile
                    https://static.pokazywarka.pl/i/4832461/621593/20141111-163402-1-1.jpg
                    • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 13:23
                      Moim zdaniem jest bardzo ok smile w wyższych butach zamiast kapciochów i w innej gorze byłoby wręcz znakomicie smile
                • rosapulchra-0 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 07:13
                  Nie wklejaj i tak ci nie uwierzą wink
                  Mam podobnie, całe życie walczyłam z grubymi udami przy stosunkowo wąskich biodrach. Dopiero po schudnięciu kilkudziesięciu kilogramów ta różnica się zniwelowała, ale też nie do końca.
              • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:19
                a zamiesciłam Ci wyzej )
                chyba ze sie okaze ze te panie mają grube tyłki...
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 18:01
            ta klepsydra skraca nogia, ponaddo nadaje im dziwaczny nienaturalny ksztalt...
    • fanny Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 05:10
      Mitem jest ze zlote zloto i srebrne w kolorze szlachetne metale (srebro, biale zloto, platyna) wygladaja zestawione ze soba zle.
      Kolejny mit o ktorym slyszalam - podwojny sznur perel pasuje tylko na wieczor oraz duze perly w uszach nie pasuja nikomu.
      Jest jeszcze twierdzenie, z ktorym sie akurat zgadzam - brylant powyzej 2 karatow wyglada wulgarnie jesli sie nie ma przy okazji arystokratycznego tytulu przed imieniem.
    • banksia moj jeden, szczegolnie ulubiony 05.11.14, 07:03
      dotyczy kwestii wzrostu, w szczegolnosci twierdzenia, ze niewysokie kobiety nie powinny nosic takich i siakich fasonow bo "skracaja sylwetke", a wisienka na torcie to dla mnie rada by zawsze nosic obcasy i unikac botkow do kostek bo uwaga... skracaja nogi!!

wyglaszajacy te perly madrosci najwyrazniej nie rozumieja ze to, co "skraca" czy "wydluza" sylwetke to proporcje, a nie "dlugosc czlowieka". mozna miec 160cm wzrostu i nogi 85cm (do pachwiny) a mozna miec 170 i nogi tej samej dlugosci, za to dluzszy tulow. kto w tej sytuacji ma "niskie zawieszenie"? kto bedzie wygladal w pewnych fasonach zdecydowanie lepiej niz w innych? hmmm...

dla ilustracji, tu wyjasniaja: www.thechicfashionista.com/vertical-body-shape.html

a do botkow po kostke to jeszcze sie czepie, ze bardziej sexy wygladaja na smuklej foremnej nodze niz na kims komu lydki zlewaja sie z kostkami (tzw. cankles) dajac w efekcie wyglad kopytek, nie sarnich, bynajmniej.

inne takie to zasada ze wszystko musi pasowac (buty so torebki i paska, szminka do paznokci, paznokcie do szalik, szalik do czapki itd haha) - od tego juz chyba odchodzimy

no i niesmiertelna szkola mitow "w jakim wieku co nosic nie/wypada" ale to temat-rzeka na osobny watek,)
    • rosapulchra-0 BTW, a co myślicie o takich spodniach? 05.11.14, 07:11
      Do jakiej sylwetki się nadają?
      • naturella Re: BTW, a co myślicie o takich spodniach? 05.11.14, 09:14
        Między rurkami, a spodniami wąskimi w nogawce jest duży rozrzut. Ja mam sporą, ale kształtną pupę i uda z tych grubszych. Przez całe lata nosiłam spodnie delikatnie rozszerzane, aż kiedyś dostałam od mamy takie lekko zwężane do dołu. Na początku nie mogłam się przekonać, ale potem stwierdziłam, że taki fason dodaje lekkości - z jednym zastrzeżeniem, nie może się opinać na łydkach. Teraz często kupuję takie spodnie i wyglądam w nich dużo lepiej, niż w całych prostych lub rozszerzanych. Ale zazwyczaj noszę do nich górę, która jest dłuższa, kończąca się w dolnej części pupy.
        • morgen_stern Re: BTW, a co myślicie o takich spodniach? 05.11.14, 11:24
          Zauważyłam dokładnie to samo. Mam szczupłe łydki, wąską talię, dość szerokie biodra, ale jeszcze szersze uda smile i do tej pory myślałam, że zostały mi tylko spodnie szerokie w nogawkach, żeby zrównoważyć tę dysproporcję. Ale odkryłam spodnie zwężane w łydkach i ogólnie "przy ciele", ale nie obcisłe rurki! I wygląda to naprawdę dobrze. Moje biodra i uda nie są aż tak wielkie, żeby je ukrywać pod luźnymi namiotami smile
          • karme-lowa Re: Morgen.... 05.11.14, 11:47
            Ja Cię proszę, napisz gdzie kupujesz takie spodnie?
            Mam podobne proporcje do Twoich i ciężko mi kupić dobre jeansy.
            Może być na priv.
            Dziękuję.
            • morgen_stern Re: Morgen.... 05.11.14, 11:56
              Ostatnio dobre dżinsy znajduję w Lee (dodatkowo jest tam wybór spodni z wyższym stanem), a zwężane mam z Orsaya:
              www.orsay.com/pl-pl/moda/spodnie/beschichtete-skinny-schwarz-blau-31980157.html
              Nie leżą aż tak idealnie jak na fotce smile u mnie lekko odstają, ale właśnie fajnie to wygląda. I to nie są rurki!
              • karme-lowa Re: Morgen.... 05.11.14, 12:17
                Dzięki wielkie. Ciekawe czy w Orsey'u mają większe rozmiarysuspicious
                • agni71 Re: Morgen.... 05.11.14, 12:21
                  Oni maja duża rozmiarówke, bierz mniejsze niż normalnie. Morgen tak zachwalała te spodnie, że sobie je kupiłam, wzięłam 38 i d.pa blada - za luźne. Bardzo brzydko sie fałdowały w kolanach i nie tylko. Żeby osiągnąc efekt jak na modelce, to chyba na stałe trzeba by przyczepić do nogawek na dole jakies ciężarki.
                  • morgen_stern Re: Morgen.... 05.11.14, 12:37
                    Mnie akurat nie przeszkadza to, że są luźniejsze i się fałdują, daje to fajny efekt "na luzie" no i są wygodniejsze od ciasnych rurek.
            • rosapulchra-0 Re: Morgen.... 05.11.14, 13:55
              No u mnie jest tak, że jak już się wbiję w nogawki, to mam metr luzu w biodrach i pasie uncertain Dlatego całkiem niedawno się zaopatrzyłam w szelki, bo nawet w pasku te za szerokie w pasie spodnie wyglądają jak ze starszego, wielkiego brata, nie mówiąc o tym, że bez podtrzymywaczy spodnie mi po prostu z tyłka spadają.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: BTW, a co myślicie o takich spodniach? 05.11.14, 18:06
          wlanie o takjich mowie, gdzie takie kupujesz?
      • b-b1 Re: BTW, a co myślicie o takich spodniach? 05.11.14, 09:24
        rosapulchra-0 napisała:

>
        > Do jakiej sylwetki się nadają?

Wbrew przekonaniu, że powinny pasować każdej szczupłej osobie nadają się dla niewielu sylwetek- osoby z długimi nogami w stosunku do krótkiego tułowia będą wyglądały nieciekawie niezależnie od wzrostu -trzeba by zrównoważyć dłuższą narzutką, bo proporcje się zgubią.
    • mary_lu Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:31
      Ciuchy mają być po prostu fajne i aktualnie modne, najbardziej nie lubię upartego przywiązywania się do jakiejś mody i trwania w tym wbrew "trendom", wygląda się wtedy jak zaniedbana bida (nie mówię o jakimś prawdziwym, wyraźnym stylu, ale o noszeniu spodni z sieciówki sprzed 5 lat "bo ja mogę nosić tylko ten fason").

Trudno o gorszą figurę niż Wellman, nigdy nie wygląda pięknie i wiotko, ale zwykle ubiera się "na czasie" i nikt nie pomyli jej ze sprzątaczką.

https://bi.gazeta.pl/im/30/1a/ed/z15538736Q,wellman.jpg

Nie zgadzam się z tym "nie", dla mnie oba stroje w swoim czasie były "tak", a obrazki pokazują, że spodnie po prostu mają być starannie dobrane, a fason aktualny.
      • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:38
        W tym przypadku na 'nie' to jest raczej góra niż spodnie.
      • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:41
        bardzo ciekawe...bo własnie na zdjęcie TAK czyli "modnym" pani Wellman wygląda strasznie, m.in. przez fason spodni - na tym drugim o wiele zgrabniej
        modne ciuchy lansowane odpowiednio długo potrafią przeprogramowac mózg i oko - co widac w tym wątku, gdzie tyle forumek uważa rurki za fason idealny dla każdej kobiety, w tym dla siebie oczywiscie.....bez względu na figurę big_grin
        • mary_lu Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:47
          Eee, wygląda tak samo zgrabnie, bo jej figurę można wymodelować tylko kapą na słonia.

Zgadzam się z tym przeprogramowywaniem mózgu przez modę, dlatego też zalecam grubym i niezgrabnym podążanie za nią. Będą uważane za atrakcyjniejsze, niż odpicowane w niby pasujące do figury, a niemodne portki.

Sama za modelkę robić nie mogę, teraz noszę rurki, zaraz chętnie ubiorę się w co innego.
          • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:59
            dlatego też zalecam gr
            > ubym i niezgrabnym podążanie za nią. Będą uważane za atrakcyjniejsze, niż odpic
            > owane w niby pasujące do figury, a niemodne portki.
            >

Będą atrakcyjniejsze wyłącznie dzięki temu, że nie różniące się od reszty wink niemniej jednak cos w tym jest, co piszesz...tzw moda ulicy poszła w kierunku "wszyscy noszą wszystko, a nie to, w czym wyglądają korzystnie" smile i tak podchodząc do tematu, to niewątpliwie masz rację
        • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 13:25
          lady-z-gaga napisała:

> bardzo ciekawe...bo własnie na zdjęcie TAK czyli "modnym" pani Wellman wygląda
          > strasznie, m.in. przez fason spodni - na tym drugim o wiele zgrabniej

Na żadnym nie wygląda "strasznie", ale na tym na "TAK" ma jakieś kształty, tu węziej, tam szerzej. Na drugim jest prosta od góry do dołu, no ale grunt, że "zatuszowano".

> modne ciuchy lansowane odpowiednio długo potrafią przeprogramowac mózg i oko -
          > co widac w tym wątku,

No widać. Moda na "tuszowanie grubych ud" bootcutami ma się świetnie, choć robi z kobiety kloca...
          • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 13:54
            madzioreck napisała:
            > No widać. Moda na "tuszowanie grubych ud" bootcutami ma się świetnie, choć
            > robi z kobiety kloca...

Nosz.... kloc to z założenia coś PROSTEGO - bootcut robi WCIĘCIE. W szerokich bootcutach (prawie szwedach) mam figurę syreny - gdzie ten kloc????
            • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 14:09
              Możesz mi powiedzieć, jak WCIĘCIE w kolanach odklocowuje sylwetkę? Bo dla mnie nijak. Nie wspominając, że na zachwalanym zdjęciu Wellman "TAK" żadnego wciecia nie ma, a mimo to baby zachwycone, jak "zgrabnie" Wellman wygląda.
              Syrena to zdaje się ma obcisło do kostek, a dalej płetwy, w związku z czym syrenie to będą skinny i za duże kapcie...
              • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 14:15
                Bo dla mnie
                > nijak. Nie wspominając, że na zachwalanym zdjęciu Wellman "TAK" żadnego wciecia
                > nie ma, a mimo to baby zachwycone, jak "zgrabnie" Wellman wygląda.

Oczywiście, że wygląda zgrabnie. Bo jej nogi wydają się dłuższe, a uda szczuplejsze.
                • mag1_k Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 19:23
                  Po tych wypowiedziach wiem, że już nic nie wiem ..big_grin
                  Dla mni eto oczywista oczywistość, że p. Dorota wygląda o niebo lepiej na fotce prawej.
                  • pederastwa Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 19:47
                    Dla mnie też fotka nr. lepsza. Tzn. bluzka niepotrzebnie ma to wiązanie z przodu.
                    Ale spodnie zdecydowanie lepsze te drugie. W pierwszych ma baleronowate, rozchodzące się raciczki.
                  • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 21:54
                    Bo ja źle zrozumiałam wczesniejszy post. Oczywiście chodziło mi o zdjęcie z prawej strony - to na nim Wellman ma dłuższe i szczuplejsze nogi. smile
                • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 19:54
                  Nogi sa szczuplejsze, za to cala sylwetka klocowata.To juz wole zaokraglenia z wcieciami.
              • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 18:04
                madzioreck napisała:
                > Możesz mi powiedzieć, jak WCIĘCIE w kolanach odklocowuje sylwetkę? Bo dla
                > mnie nijak.

Normalnie - figura syreny to nie kloc. Krągłości to nie kloc.
                • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 18:08
                  Wpisałam w google bootcut i szukam tych kloców... i nic. Gdzie? To jest kloc?
                  https://www.stetson.com/Images/ProductFull/38937-8188/816-fit-classic-boot-cut-jean-in-very-dark-indigo.jpg

Czy to?

https://1.bp.blogspot.com/_uKn-vPYcgWo/TNzvMgIAm8I/AAAAAAAAJtM/80c1W8o2JJc/s1600/jp4656%2Bfit%2Bguide.jpg
                  • japanunieprzerywalempanieposle Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 18:32
                    to sa chude modelki tongue_out
                    • agni71 Re: bootcut 05.11.14, 22:05
                      https://img2.cokupicstatic.pl/c_350x350_19497220.jpg

https://www.sera-fox.com/wp-content/uploads/2012/08/Silver-Jeans-Aiko-Plus-Size-Juniors-Bootcut-Jean.jpg

tu ta sama dziewczyna w dwóch wersjach:

https://farm5.static.flickr.com/4145/5412594568_d637db56b4.jpg

• araceli Re: bootcut 05.11.14, 22:40
                        agni71 napisała:
                        > tu ta sama dziewczyna w dwóch wersjach:

Każdy kto postawi jedną nogę za drugą to będzie miał szczuplejsze nogi big_grin Ale nawet przy tym zabiegu widać, że proporcjonalniej wyglądają bootcuty.
                        • agni71 Re: bootcut 05.11.14, 22:54
                          dla mnie nienaturalnie, nikt nie ma nogi rozszerzającej się ku dołowi, jak w bootcutach wink

• quelquechose Re: bootcut 06.11.14, 15:40
                            Bootcuty niekoniecznie maja rozszerzane nogawki - to dzwony smile Bootcut ma prosta nogawke i wtedy wyglada spoko.
                        • totorotot Re: bootcut 06.11.14, 13:19
                          Ale bootcuty są niemodne, a marchewy modne. Jak chcesz wyglądac jak mama z bazarku to se noś te bootcuty. A lepiej wygladaja te po prawej i tyle. Bootcuty sa niemodne i ch...
                          • araceli Re: bootcut 06.11.14, 13:28
                            totorotot napisała:
                            > Ale bootcuty są niemodne, a marchewy modne. Jak chcesz wyglądac jak mama z baza
                            > rku to se noś te bootcuty. A lepiej wygladaja te po prawej i tyle. Bootcuty sa
                            > niemodne i ch...

I to już było poruszane w tej dyskusji - lepiej wyglądać jak fashion victim niż niemodnie big_grin
                          • dziennik-niecodziennik Re: bootcut 06.11.14, 15:24
                            buhahahha
                            nie rozbrajaj mnie prosze
                            wole nosic niemodne spodnie w ktorych wyglądam ok niz modne w ktorych wyglądam i czuję sie fatalnie.
                  • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 21:44
                    kloc sie robi na normalnego wzrostu i wagi kobiecie, linkujesz ekstremalnie szczupłe i bardzo wysokie, o bardzo długich nogach, modelki.
                  • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 21:51
                    Jeżu kochany. O grubych udach rozmawiałyśmy. O sylwetce, która ponoć potrzebuje korekty. Widzisz tu gdzieś grube uda? Szczupła, zgrabna, długonoga laska w każdych portkach wygląda dobrze.
                    • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 22:42
                      madzioreck napisała:
                      > Jeżu kochany. O grubych udach rozmawiałyśmy.

No to może w końcu wkleisz zdjęcie tego o co Ci chodzi? OI rzekomego kloca w bootcutach?

Bo jak na razie na hasło 'zwężane nieopinające łydki' poszło zdjęcie chudej modelki w rurkach.
                      • agni71 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 22:56
                        a moje zdjęcia zamieszczone wyżej w poście "booycut" ? - odniosłas ię tylko do ostatniego, ktore przestawia szczupłą osobę w bootcutach i rurkach. Wyżej sa zdjęcia kobiet z grubszymi udami w spodniach bootcut. Wg ciebie nie wyglądaja jak kloce?
                        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 00:33
                          agni71 napisała:
                          > Wg ciebie nie wyglądaja jak kloce?

Nie - nie wyglądają jak kloce. W pewnym rozmiarze ud/tyłka nie będą wyglądać jak motyle ale wyglądają całkiem dobrze. W proponowanych przez was marchewach wyglądałyby jak maczugi.
                      • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 23:22
                        Jak zwykle gadka z araceli. Zaznaczyłam, że chodzi mi o sam krój spodni, żeby pokazać, co jest między bootcutami a rurkami opinającymi łydkę, ale Ty jak zwykle szukasz, do czego się przypieprzyć. Sama jako przykłąd konkretnej figury mającej wyglądać korzystnie w bootcutach, wstawiłaś szczupłą modelkę, która nawet w rozszerzanych portkach 3/4 będzie wyglądać jak milion dolców, na poparcie tezy, że grube uda dobrze wyglądają w bootcutach. Powiedz mi, Ty to robisz specjalnie, czy naprawdę nie widzisz, że masz kłopot ze zrozumieniem pewnych rzeczy...?
                        • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 23:22
                          A kloców w bootcutach zaprezentowano w tym wątku już dość.
                          • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 00:31
                            Gdzie?
                        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 00:34
                          Nie wstawiałam nigdzie przykładu figury. Przypieprzasz to się akurat Ty. I przykład swoich racji na szczupłej modelce również Ty wstawiłaś.
                          • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 00:50
                            Ale ja wstawiłam przykład zweżanej, nie obcisłej, nogawki, która nie jest ani rurką/skinny, ani bootcutem. Piszę to drugi raz, nie liczę jednak, że zrozumiesz, bo masz z tym kłopoty odkąd pamiętam. A Ty wstawiłaś chudą modelkę jako dowód, że grube dobrze wyglądają w tym, co prezentuje chuda. Nie widzisz absurdu?
                            • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 01:02
                              madzioreck napisała:
                              > Ale ja wstawiłam przykład zweżanej, nie obcisłej, nogawki, która nie jest ani r
                              > urką/skinny, ani bootcutem.

Ja tam zwężenia nie widzę a modelka jest CHUDA (co paradoksalnie MNIE zarzucasz).!!!! Nie liczę, że zrozumiesz, bo jesteś jedną z tych osób, które mają z tym kłopoty odkąd pamiętam.
                              • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 01:04
                                I w ogóle mogłabyś po prostu wstawić zdjęcie grubej kobiety, która dobrze wygląda w fasonie, który proponujesz zamiast wyżywać się na mnie. Widać personalne najazdy są prostsze.
              • lola211 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 23:19
                > Syrena to zdaje się ma obcisło do kostek, a dalej płetwy, w związku z czym syre
                > nie to będą skinny i za duże kapcie...

Dzieki, dawno nic mnie tak nie ubawiło jak ten opisbig_grin
                • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 23:23
                  Miło mi big_grin
        • crises Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 14:56
          Podobnie. Dla mnie zdjęcie jakoby na TAK jest okropne - półokrągły dół bluzki podkreśla brzuch, krótkie rękawki - grube ramiona, dekolt - szyję i podbródek, w tych spodniach wygląda, jakby miała krzywe nogi. Na zdjęciu jakoby na NIE wygląda o niebo lepiej.
      • landora Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 13:28
        Moim zdaniem lepiej nosić coś "nie na czasie", a pasującego do figury, niż super modny ciuch, który na naszej figurze wygląda nieszczęśliwie i podkreśla wszystkie mankamenty.
        Pani Wellman w zwężanych spodniach wygląda moim zdaniem dużo gorzej, niż w lekko rozszerzanych.
        Ja nie włożę rurek, bo wiem, że podkreślam w nich wszystkie możliwe mankamenty. Noszę dżinsy z lekko rozszerzaną nogawką, które poprawiają proporcje moich nóg (uda i tyłek mam znacznie potężniejsze niż łydki). Co mi z tego, że rurki są modne, jeśli ja w nich wyglądam beznadziejnie?
        Dziwi mnie bardzo, że tyle osób wybiera modę za cenę pogarszania własnego wyglądu.
        • lady-z-gaga Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 13:50
          >Dziwi mnie bardzo, że tyle osób wybiera modę za cenę pogarszania własnego wyglądu.

A mnie nie dziwi. Większość osob po prostu się nie zna i nie ma gustu. Odtworzenie stroju, ktory wisi na manekinie w sieciowce albo obejrzanego w telewizji jest łatwe, skomponowanie własnego oryginalnego - dużo trudniejsze. Tzw moda dla ubogich to ślepe kopiowanie masowki, przeciętna kobieta nie wie, co jest ładne, co brzydkie, co jest eleganckie a co jest tandetą. Więc zakłada to, co widziała w milionie odsłon na ulicy, ma przynajmniej nadzieję, że się nie wygłupi. No i pewność, że inne tak samo ":znające się na modzie" będą ją uważac za dobrze ubraną.
      • evolene Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 14:20
        Chyba się te podpisy pomyliły - nie powinno byc tak gdzie jest tak. Pomimo bluzki.
      • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 15:42
        ja tam nie wiem, mi sie Wellman o wiele bardziej podoba w wersji z niebieską bluzką.
      • szarsz Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 17:10
        Dla mnie też znacznie lepiej wygląda po po prawej, dół po prawej. Lewa wygląda bardzo źle, widać skierowane do środka kolana, które robią efekt racic, którymi pani Wellman zaraz zacznie rozgrzebywać podłogę. Drugie sprawiają znacznie lepsze wrażenie, być może dlatego, że inaczej stoi. Ale linia nóg o wiele łagodniejsza, bardziej elegancka.
      • sl-14 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 20:55
        O rany, moim zdaniem Wellman lepiej wygląda na zdjęciu po prawej - lepszy fason spodni, bluzki też i jeszcze żywy kolor działa na plus.
    • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:37
      I jeszcze w ramach 'mitów' - jak coś jest duże to trzeba zmniejszać a jak małe to powiększać. A niby czemu? 'Przy dużym biuście unikaj golfów bo go jeszcze optycznie powiększą'. No to powiększą i co z tego big_grin
      • morgen_stern Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:41
        No delikwentka będzie miała wielkie CYCE, a one są takie wulgarne smile
        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 11:55
          Kocham wulgarność w golfie big_grin big_grin big_grin
    • drinkit Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 12:41
      Dużo ich stylecaster.com/fashion-rules-to-break/
    • mejerewa Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 05.11.14, 19:42
      Mitem są też paski. Czyli poziome dla szczupłych, pionowe dla tęgich.
    • mia_siochi Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 09:05
      bootcut

https://up.scene7.com/is/image/UP/product_3c_35?$code=69000011_ecom_01&$marker_product_bodyforming_hide=0&$PRODUCT_MEDIUM_3C$

marchewy

https://up.scene7.com/is/image/UP/product_3c_35?$code=68381170_ecom_01&$PRODUCT_MEDIUM_3C$
      • fadilla Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 09:10
        Marchewy lepsze, prawda? Elegantsze, może ze względu na ten kancik. Dla mnie marchewy. Dużo tu przykladów na nie, które sa tak naprawdę na tak. Może dlatego, że spodnie szersze dołem wyglądają archaicznie i niemodnie, ale już za chwilę to może się zmienić i te zwężane będą śmieszyć.
      • mia_siochi Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 09:14
        bootcut

https://up.scene7.com/is/image/UP/product_3c_35?$code=67742132_ecom_01&$marker_product_bodyforming_hide=0&$PRODUCT_MEDIUM_3C$

chino

https://up.scene7.com/is/image/UP/product_3c_35?$code=67592770_ecom_01&$PRODUCT_MEDIUM_3C$
        • konsta-is-me Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 11:17
          Baba na zdjeciu ma spore biodra, uda sa wieksze tylko w gornej czesci, poza tym szczuple.
          Nie umiecie rozroznuc UD od BIODER i POSLADKOW ???
          Biodra, to te powyzej UD.
          UDA to te PONIZEJ.
        • eilian Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 12:49
          Tutaj akurat drugie spodnie skracają optycznie nogę. Marchewy już lepsze, ale noga też krótsza niż w bootcutach.
      • dziennik-niecodziennik Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 09:24
        na obydwóch zestawach zdjeci zaprezentowanych przez Ciebie lepiej wyglądają bootcuty.
        • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 09:41
          Też uważam, że bootcuty lepsze. Marchewy wyglądają jak za małe spodnie zabrane młodszej siostrze smile No i to nie są kobiety o grubych udach tylko proporcjonalne w rozmiarze na oko 40.
        • mia_siochi Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 10:58
          Wiem smile
        • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 13:35
          Yyy... wręcz przeciwnie...
          • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 14:10
            Yyy... przykładu na to co piszesz pewnie się nie doczekamy?
            • madzioreck Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 16:49
              Yyy... pierwszy przykład, który wstawiła mia_sochi jest wystarczający. Mogę ewentualnie wynaleźć równie adekwatny przykład, jak ten, który Ty wstawiłaś, ale chyba nie o to chodzi.
              • araceli Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 16:52
                To gdzie te niby grube uda i wąskie biodra w tym przykładzie?
    • sl-14 Re: najwieksze stylizacyjne, ciagle powtarzane, m 06.11.14, 21:02
      Dla mnie generalnym kitem są buty ze szpiczastymi noskami - nawet moja stopa, rozmiar 36, wygląda w takich jak kajak.
      Aha, nie wiem, dlaczego pupiastym i biodrzastym są polecane rozkloszowane sukienki i spódnice - jako filigranowa osoba nie dysponująca pupą JLo ani talią 50 cm, najlepiej wyglądam w rozkloszowanej kiecce + obcisła góra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka