Dodaj do ulubionych

faceci z gór

06.11.14, 17:29
Podobają wam się górale? Czy faktycznie są troszkę inni od reszty mieszkańców Polski,czymś się wyróżniają? No nie wiem - może są bardziej hardzi,jurni,wyrwali,ale też zapalczywi? Któraś miała faceta górala? A jak nie,to może siostra,koleżanka? tongue_out Podobają wam się z wyglądu,odpowiada wam ich uroda?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: faceci z gór 06.11.14, 17:51
      Obawiam się, że nie pasowalibyśmy do siebie politycznie wink Nie wytrzymałabym chodzenia do kościoła z każdej okazji i głosowania na PiS tongue_out
    • ola Re: faceci z gór 06.11.14, 18:29
      Wychowałam się w gorach, jestem w jednaj czwartej góralką. W prawdzie nie na Podhalu, ale w górach.
      Facetów tam mamy hardych, pierdołowatych, grubych, chudych, pracowitych, leniwych ambitnych i pierdoły.
      Niby nasi górale powinni być bardziej pracowici od reszty społeczeństwa (protestanci), ale co drugi sąsiad na emeryturze górniczej. Drugie pół za to we własnych biznesach.
      To, co w nich lubię, to fakt że każdy i drewno porągie, i samochód naprawi.
      Nie to co miastowe francuskie pieski wink
    • gazeta_mi_placi Re: faceci z gór 06.11.14, 18:34
      Mają inny akcent. I dość często nie lubią zwierząt sad
    • triss_merigold6 Oczywiście, że są inni 06.11.14, 18:38
      Oczywiście, że są inni: brak jodu, chów wsobny i wielopokoleniowy alkoholizm odcisnęły wyraźne ślady.
      • daisy Re: Oczywiście, że są inni 06.11.14, 18:47
        Znałam jednego górala, beskidzkiego co prawda, ale fajny był. smile
        (Stosowny wierszyk Zbigniewa Sajnóga:
        Siedzi góral na oscypku,
        Myśli: Zjadłbym sobie rybków)
      • ichi51e Re: Oczywiście, że są inni 06.11.14, 19:02
        big_grinDD
    • sumire Re: faceci z gór 06.11.14, 18:49
      Ale z jakich gór? Z Beskidu Śląskiego? Z Podhala? Ze Spiszu? Z Izerskich?
      Mając szczęście mieszkania w południowej Polsce, paru w życiu górali poznałam blisko i mogę zapewnić, że każdy miał inną osobowość i inną urodę. Chyba właśnie podważyłam sens tego wątku, ojej wink
      • ichi51e Re: faceci z gór 06.11.14, 19:03
        Mi sie wydaje ze chodzi o tych z Podhala big_grin to w pl w ogole sa inne gory?? big_grinD
    • bei Re: faceci z gór 06.11.14, 19:20
      Góralki są ładne i pracowite ( takie właśnie znam)
    • feleedia Re: faceci z gór 06.11.14, 19:29
      Niczym się nie różnią. W knajpach w Chicago piją to samo i kooorwoją tak samo jak mieszkańcy Moniek. Którzy są którzy, widać dopiero kiedy po odpowiednim upojeniu dochodzi do mordobicia pomiędzy tymi indiańskimi plemionami.

Z górali wyglądem wyróżniają się Czarnogórcy, ten sam tym fizyczny, uroda, rysy twarzy, setki lat chowu wsobnego w odciętym do świata kraiku zrobiły swoje

W Polsce pszenno-buraczanym typem urody i adekwatną mentalnościa cechują się powiatowe okolice Gniezna i Gopła.
      • korolla-x Re: faceci z gór 06.11.14, 19:43
        Dowcip z brodą, z dawnych lat:
        Po wakacjach w górach studentka stwierdza, ze jest w ciąży.Trzeba przeprowadzić badanie na ojcostwo, ponieważ dziewczyna nie wie, kto jest ojcem dziecka. W poczekalni siedzi kilku młodych mężczyzn oraz stary góral. Pielęgniarka prosi: "kto pierwszy?" Góral wstaje: "jo" . Po paru minutach wychodzi zadowolony i mówi do pozostałytch kandydatów na ojca:"Chłopoki, nie dońdą! Z palca bierą!"

• bachula_gr Re: faceci z gór 06.11.14, 19:41
      Jako zona greckiego gorala stwierdzam, ze sa inni. Zwlaszcza od polskich gorali wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka