Dodaj do ulubionych

"Prawdziwe" kobiety

20.11.14, 09:57
w dobie blogowsrogow, anorektycznych modelek i podrasowanych vipow......bardzo fajne zdjecia:

vumag.pl/inspiracje/kragle-modelki-w-bieliznie-dla-vogue-pupy-biodra-pieknie-biusty,64334.html
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:10
      Gdyby nie miały spyry na brzuchu nie byłyby prawdziwymi kobietami? big_grin
      • kruche_ciacho spyry to ty masz na mozgu 20.11.14, 10:11
        stad twoje ograniczenie mniemam
        • bei Re: spyry to ty masz na mozgu 20.11.14, 10:19
          Prawdziwa kobieta to nie tylko cialo.
    • morgen_stern Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:18
      Ech, znów będzie bitwa smile
      Niektóre jednak są tłustawe. I nie mogę patrzeć na te przymałe staniki, no nie mogę, trudno się dziwić, że tak je szarpią na zdjęciach wink
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:23
        no niektore sa smile podoba mi sie to bo na co dzien wlasnie takie kobiety mijamy na ulicy, w pracy, w sklepie...... fajnie ze sie odwazyly

staniki niektore niedopasowane, fakt, ale to daje tez wiecej "autentycznosci" wink
    • bumbunierka1 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:24
      Ich atrakcyjnosc polega glownie na bardzo ladnych twarzach. Niestety, u wiekszosc kobiet, tych "prawdziwych" takiej figurze towarzyszy duzy nos, waskie usta czy inne tego typu urokliwosci. Moze powinnismy sie uprzec, ze tylko te brzydkie, niesymetryczne twarze sa "prawdziwe"? I takie dawac modelki? Szczuple ale brzydkie? A nie te, kuzwa, nieprawdziwe ladne, ktore w niczym nie beda wygladac naprawde zle?

Albo inaczej: prawdziwe to sa i te szczuple i te tlustsze, i te naprawde grube. I te brzydkie i te ladne tez.
      • morgen_stern Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:28
        Właśnie. Te dziewczyny mają ładne buzie, więc wiele osób chętnie przytaknie, jakie to prawdziwe, rasowe kobiety są i jakie atrakcyjne.
        Niestety, rzeczywistość skrzeczy i są kobiety o takich kształtach, które ładnych rysów twarzy nie mają, gdyby im porobić foty i wrzucić to komentarze byłyby inne.
        Tak, wiem, szczupłe tez mogą być nieładne, ale ja piszę teraz o tych ze zdjęć.
      • dziennik-niecodziennik Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 11:09
        > I takie dawac modelki? Szczuple ale brzydkie?

no ale - przepraszam jesli kogos urażę - znakomita wiekszosc modelek "wybiegowych" taka jest własnie. szczupła i niezbyt ładna. bo twarz gra na wybiegu rolę najmniej istotną - ważne jest żeby ciuch dobrze wisiał i tyle. tego nikt w branży nie ukrywa przeciez. taką modelkę na wybiegu widac ile? - 20-30 sekund? - jak w tym czasie połowa widzów bedzie sie zachwycac piękną buzią to na ciuch nikt nie zdąży spojrzec, a przeciez to ciuch jest tu najwazniejszy.
        • bumbunierka1 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:52
          Ja jeszcze brzydkiej nie widzialam.
          Ale mozemy tez inaczej: czy modelki prezentujace makijaze, kosmetyki (to sa zwykle fotomodelki) powinny byc brzydkie, miec zla cere i krzywe zeby?
          • ichi51e Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:13
            A Buzek?
            • bumbunierka1 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:55
              > A Buzek?

Cytuje za Wikipedia:
              "W marcu tego samego roku [2010] dostała nominacje do nagrody Viva! Najpiękniejsi w kategorii Najpiękniejsza Polka"
              wink
            • memphis90 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:14
              A Buzek jest modelką? Myślałam, że tylko aktorką.
              Ale do Buzkówny dodaję Rubik.
          • dziennik-niecodziennik Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 22:27
            co innego fotomodelka, co innego modelka "wybiegowa". nawet podczas castingów są rózne wymogi do rożnych grup. fotomodelki mogą byc nizsze i ciut grubsze niz modelki wybiegowe, ale musza miec ładne twarze i zadbane odpowiednie do reklamy częsci ciała (np do reklamy szminki odpowiednie wargi i zęby, do reklamy tuszu do rzes odpowiednie oczy itd); modelki wybiegowe mogą miec brzydsze twarze, ale musza miec odpowiedni wzrost i figurę.
            czasami sie zdarza ze dziewczyna łączy w sobie cechy i modelki wybiegowej, i fotomodelki - wtedy robi karierę. i wtedy mamy taką Cindy Crawford na przykład,
    • mx3_sp Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:26
      część z nich to nie prawdziwa a raczej TYPOWE kobiety.
    • princess_yo_yo Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:35
      nie, nie, nie. strasznie mnie razi okreslenie 'prawdziwa' kobieta w odniesieniu do czegokolwiek. kobieta w kazdym rozmiarze jest dokladnie tak samo prawdziwa, ta anorektyczna i ta tlusta!!!!
      • princess_yo_yo Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:36
        i te wszystkie pomiedzy oczywiscie wink
      • barbibarbi Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:38
        racja!
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:40
        dlatego "prawdziwe" zamiescilam w cudzyslowiu wink
        • mx3_sp To która jest poza cudzysłowiem? 20.11.14, 10:43
          Ladyboy czy:

https://bi.gazeta.pl/im/6/9537/z9537686Q,Anna-Grodzka.jpg
        • princess_yo_yo Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:48
          oh, tylko ze z wypowiedzi jak byk wynika ze te anorektyczne sa jakby mniej prawdziwe zeby nie powiedziec zupelnie nie kobiety.
          • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 11:19
            powinnam anorektyczne tez wziac w cudzyslow zeby jasne bylo ze odnosze sie do wylaszczonych modelek ktorych tak na codzien na ulicy nie mijamy
            • princess_yo_yo Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:37
              serio nie widujesz super chudych ludzi na ulicach? bo jak tak od bardzo chudych do bardzo otylych, oczywiscie wiekszosc mijanych przechodniow to dosc szeroka srednia wink
              • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:22
                nie widuje wylaszczonych modelek, Ty...?
                • memphis90 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:16
                  Widziałam raz jedną w stylu Siwiec, stała za mną w kolejce do wc w CH. Było lustro, więc sobie obejrzałam. Piersi miała pięknie zrobione, ale za usta pozwałabym chirurga- wyglądała jak Monster High big_grin
      • iwoniaw Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:45
        Fakt, a te w gazecie nie są prawdziwe ani chude ani grube - wszystkie wyfotoszopowane. wink

Natomiast te za małe staniki są tra-gicz-ne! Normalnie aż mnie piersi bolą na widok tej masakry... I to ma być ekskluzywna odzież?! Doprawdy, uszyliby stanik na rozmiar modelki, dla Vouge'a mogliby przynajmniej.
    • anika772 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:43
      Amerykański Vogue zamieścił taką sesję?? Koniec świata!
    • madzioreck Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 10:48
      Zdjęcia byłyby super, gdyby nie te koszmarnie dobrane, za małe staniki. Fajny kontrast z gadaniem o dopasowaniu, odpowiednim rozmiarze itd.
      Wk...a mnie też już powoli to gadanie o "prawdziwych" kobietach. Tak, wiem, czemu dałaś cudzysłów. To po prostu uwaga ogólna.
    • guderianka Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 11:19
      Gdzie te fajne biusty ? W tych źle dobranych stanikach niby ? tongue_out
      • konsta-is-me Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:25
        Wszystko fajnie, gdyby znow nie wylazlo jakze ciekawe przrkonanie autora/ki ze 75 to jest DUZY rozmiar.
        To ile maja te chude?
        25 cm pod biustem?
        30?
        Panie na zdjeciach podejrzewam o 85 co najmniej, a i 95 bym sie nie zdziwila, tymvzasem znowu okazuje sie ze rozmiar 38 to jest otylosc.
    • ina_nova Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:20
      większość ma jakąś tam nadwagę. Co w tym fajnego?
    • ichi51e Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:24
      Wkurza mnie zalozenie ze prawdziwa jest tylko kobieta z duzym biustem okraglawa dupiasta i nieruchawa. Musi jeszcze lubic zjesc ugotowac i posprzatac po sobie. I na plecach lezec.
      Panie ladne ale kazdy ladny na zdjeciach z pro sesji.
    • pomidorpomidorowy Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:25
      nie , nie sa ladne moze niektore twarze ok ale cialo NIE
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:30
        wlasnie o to chodzi ze maja niedoskonale ciala
        • pomidorpomidorowy Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:37
          ok, ale dlaczego vogue zrobil ta sesje...bo mala byc troche kontrowersyja w dobie kultu szczuplego ciala...
          myslisz ze od jutra vogue zmieni szczuple modelki na te z nadwaga? tak jak adrian w PL ktory kocha wszystkie kobiety, czy dove...dove i adran nas zaakceptowal i czujemy sie z tym dobrze wiec kupimy...
          • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:23
            nie zastanawia mnie co zrobi vouge jutro czy pojutrze
            podobaja mi sie te zdjecia i tyle smile
    • lilly_about Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:29
      Zdjęcia fajne, ale pomiędzy fałdami tłuszczu a anorektyczną Anją Rubik jest jeszcze duża przestrzeń do zagospodarowania.
    • mary_lu Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 12:50
      Na temat "prawdziwości" kobiet takich czy owakich dziewczyny napisały już wszystko, ja chciałabym tylko zapytać, gdzie te ładne zdjęcia?

Ohydna bielizna, zdjęcia wyolbrzymiające wszystkie mankamenty, dziewczyny wyglądające jakby wstały z łóżka i jeszcze nie zdążyły ani poprawić majtek, ani ich zdjąć i pójść pod prysznic.

Ashley Graham w ładnej bieliźnie i na fajnym zdjęciu wygląda tak:

https://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/f4/b3/bf/f4b3bf8dd2d8cc093a3dacb0faec680e.jpg

W Vogue jest to samo, co zawsze - jak już pokażą grubą babę, to tak zohydzą jej sesję, że wszyscy dojdą do wniosku, że jednak trzeba zabronić grubym wychodzenia na ulicę.
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:41
        o to mi wlasnie chodzilo kiedy rzucilam "prawdziwe" kobiety
        takie oto Panie mijamy na ulicy: grubsze, w zle dopasowanej bieliznie, takie codzienne

ile takich Ashleys mijasz na ulicy? ile kobiet przy tuszy wbija sie w taka bielizne? to jest po prostu piekna reklama

i dlatego te zdjecia z tej sesji mi sie podobaja
        by the way tylko jedna z nich tam okreslilabym jako gruba

• mary_lu Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:03
          Na ulicy zazwyczaj mijamy zwykłe kobiety, jednak w czasopismach zdjęcia rządzą się swoimi prawami. Vogue słynie z upiększania modelek, pamiętasz jak Carrie z SAC była zachęcana do wywiadu tym, że będzie potraktowana "Vogue airbrush"? Tylko, kurna, grube się nie załapały.

I, jakem gruba, takich gaciorów nie noszę. Ani nie znam bab poniżej sześćdziesiątki, które takowe posiadają. A do targetu Vogue majątkowo większości daaaaleko.
          • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:11
            "gaciory" o ktorych piszesz wygladaja inaczej na kobiecie rozmiar 38 niz 44
            mi akurat ten klimat sie podoba, bardotki, wysokie zabudowane majty.....

"jednak w czasopismach zdjęcia rządzą się swoimi prawami. Vogue słynie z upiększania modelek"
            najwidoczniej sprobowali czegos a la naturel wink

• mary_lu Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:17
              No, tak ich na naturalność akurat naszło.

Mam pełno fajnej bielizny, akurat w pasujących rozmiarach. Mogli do mnie napisać big_grin, nie musieliby ubierać modelek w za małe, koszmarne w kroju staniki i niekształtne gacie.
              • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:24
                pokaz! smile
    • kichamie Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 13:00
      To nie sa prawdziwe kobiety. Za 5 lat beda jeszcze grubsze, ale juz nadcisnieniem i miazdzycą. To są grubę kobiety, ktore maja ladne biusty.
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:24
        gube kobiety z ladnymi biustami to nieprawdziwe kobiety?
        • gazeta_mi_placi Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:11
          Gruba kobieta to gruba kobieta, typ aseksualnej (pomijam "koneserów" ) osoby, mogącej jednak (jeśli sympatyczna) kojarzyć się ciepło, z babcią lub mamą smażącą naleśniki, z taką ciepłą kluseczką. Do której miło się przytulić i... tylko przytulić big_grin
          • mary_lu Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:19
            I żadnych elaboratów na temat krocza babci i mamy? Już Ci przeszło?
            • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:24
              nie zaczepiaj, pewnie sie teraz masturbuje wink
    • paskudek1 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 13:07
      modelki jak modelki - "du..py nie urywa" za to bielizna..... nawet nie że koszmar, koszmarem jest jej niedopasowanie do modelek. Jeżeli firma robi sesję zdjęciową i nawet do tej sesji własnych modelek nie jest w stanie ubrać we WŁAŚCIWE rozmiary to znaczy że tej bielizny nie należy kupować.
      • mozambique Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:20
        rozmiar rozmiarem ale na wiekszosci zdjec te gacie i staniki są po porstu normalnie brzydkie

i to ma byc sesja reklamowa produktu ? wierzyc sie nie chce
        • mary_lu Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 14:25
          Nie to jest : "No dobra, narzekaliście, że dajemy same chude, to macie teraz grube. Paskudne mają te cielska, nie? Toż mówiliśmy, że do prezentacji ubrań się nie nadają. To może teraz już wrócimy do naszych chudych, ok?"
          • lady-z-gaga Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:36
            Nie wymyslaj teorii spiskowych smile wysokie gacie pewnie ukrywają fałdy, ktorych Vogue - mimo swojej "rewolucyjności" nie ma ochoty pokazać
            a cała reszta to prostu utrwalenie stereotypu: seksowny biust musi kipiec i wylewac się ze stanika o 2 rozmiary za małego, obcisły/seksowny ciuch to zawsze ciuch przyciasny i przykrótki, itd....
            Nie tylko Vogue to robi, widuję mnóstwo reklam bielizny, na ktorych modelka nosi stanik jak z młodszej siostry - za mały gorą, za mały z boku, taki co to prawie nic nie zasłania. Niby reklamy skierowane są do kobiet, no bo kto tę bieliznę kupuje? ale to pic na wodę, chodzi głownie o popieszczenie męskiego oka, dlatego męski gust zwycięża smile
    • zottarella Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:13
      Słabo mi się robi jak patrzę na te zdjęcia... Ale nie ze względu na figury modelek, ale ich sutkozakrywacze (bo biustonosze to to nie są uncertain)
    • kkalipso Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:22
      A wie któraś co to za stanik model znaczy się - uwielbiam takie do "po domu" albo do spania, gdzie można kupić?https://m.ocdn.eu/_m/3df91765a28fe99e62e940abc443b1aa,29,1.jpg
      • ichi51e Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:40
        A ten akurat za duzy...
        • kkalipso Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:05
          Nie zgadzam się! Mam taki jeden identycznie wygląda,super się nosi. Tyle że nawet nie pamiętam gdzie kupiłam a już się prujetongue_out Potrzebuję następcy.
        • morgen_stern Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:07
          A mnie się wydaje, że nie za duży, tylko fatalnie dopasowany, można by tez podciągnąć ramiączka... o ile można smile
          • kkalipso Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:18
            Dla mnie właśnie w tym cały jego urok...lekko niedopasowany cieniutki idealny do snucia się po domu. Mega seksi.
    • ichi51e Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:46
      O ja piernicze! Tu calosc! Myslicie ze to co w linku zle dobrane? Ha ha ha

www.vogue.com/slideshow/4057927/bras-lingerie-undergarments-for-all-sizes/#1
      • konsta-is-me Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 15:59
        Ja teraz dopiero przeczytalam z linka ze chodzilo o bielizne...
        I ten tekst o "wreszcie dobrze dobranym staniku" big_grin
    • sanciasancia Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:01
      Strasznie mi się nie podoba, że to jest ciągle skupianie się na tym, że wygląd kobiety jest najważniejszy i ma pasować do wzorca, tylko akurat wzorzec jest inny. Bo tak na serio, wszystkie jesteśmy prawdziwymi kobietami.
      • gazeta_mi_placi Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:03
        To też racja.
        • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:24
          w twoim wypadku akurat nie big_grin
          • sanciasancia Re: "Prawdziwe" kobiety 21.11.14, 01:51
            Może ta osobowość gazety akurat jest kobietą.
    • memphis90 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:12
      No dobrze, ale czy naprawdę na wybiegach królują modelki z małym biustem? Bo ja jakoś nie zauważyłam, duże piersi i silikony mają się świetnie - wśród aniołków VS nie ma chyba żadnej z małym biustem. I co ma zrobić osoba, która wszędzie czyta, że duży biust i duża pupa są sexy, potem- że mały biust i mała pupa są sexy- a sama ma mały biust i dużą pupę? Z każdej strony słyszę, że ja nie jestem "prawdziwą" kobietą uncertain Takie jak ja zupełnie nie istnieją na żadnych sesjach, czy tych ze świata wielkiej mody, czy tych "alternatywnych" i "prawdziwych".
      • kruche_ciacho Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 16:18
        jak to nie?

www.google.be/search?q=azalea+iggy&biw=1589&bih=775&tbm=isch&imgil=cFzj5ZwiENQeTM%253A%253BESlf0XbFVRhsJM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fglamrap.pl%25252F2%25252F26561-iggy-azalea-i-ludacris-w-filmie-furious-7-video&source=iu&pf=m&fir=cFzj5ZwiENQeTM%253A%252CESlf0XbFVRhsJM%252C_&usg=__s7bw6GNAmcDkIe2cs0_15vRrmOw%3D&ved=0CJ0BEMo3&ei=bQVuVKakGZHIsQSGooC4AQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=LG7k-RmzV7yHmM%253A%3BWdqCFLnC4bGCvM%3Bhttp%253A%252F%252Ficydk.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F11%252F936full-iggy-azalea-e1384210188314.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.girlscene.nl%252Fforum%252Fcelebs%252Figgy-azalea-fantopic-292091.175.html%3B475%3B474
        • memphis90 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 19:33
          Eeee, ta ma większy biust i piękne wcięcie w talii; ja mam krótką talię, takie ładne wcięcie mi się nie robi.
    • ira_07 Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 17:22
      Podoba mi się tylko Inga Eiriksdottir, ta blondyna. Szczupła, ale nie idealna. Właśnie takie brakujące ogniwo między modelkami XXXS, a nadwagą. Wkurza mnie brak modelek NORMALNYCH. Bez nadwagi i niedowagi. Serio, między brakiem talii i wylewającym się brzuchem, a rozmiarem 32 jest jeszcze gama kobiet szczupłych po prostu. Dlaczego świat mody kręci się wokół zbyt chudych i "plus size"? A gdzie "normal size" 36, 38, 40?
      • lady-z-gaga Re: "Prawdziwe" kobiety 20.11.14, 17:27
        widocznie normalność jest nudna smile
    • sl-14 Re: "Prawdziwe" kobiety 21.11.14, 21:02
      Cóż, mnie śmieszy i będzie śmieszyło nazywanie kobiet z nadwagą mianem "prawdziwych kobiet" (bardziej adekwatnie byłoby "przeciętne kobiety", no ale trzeba sobie poprawić samoocenę suspicious), tak samo jak określanie nadwagi mianem "kobiecej figury" - obojętnie, czy mówimy o klepsydrze w rozmiarze 44, czy o grubawej kobiecie z oponą na brzuchu. Jak nie te wszystkie kobiece i prawdziwe z 20-30 kg na plusie, to Kim z tyłkiem jak szafa albo i dwie szafy. Chyba niedługo szczupła kobieta będzie jak facet, który nie jest drwalem i nie ma brody. wink Aż tęsknię za czasami, kiedy Kylie Minogue śpiewała "spinning around" w kusych, złotych szortach i wszyscy zachwycali się jej zgrabną i wcale nie dużą pupą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka