Dodaj do ulubionych

Wrocic do Polski?

28.11.14, 13:09
Jestem samotna matka, dopiero co po rozstaniu z partnerem. Slubu nie mielismy.
Pojawila sie iskierka nadziei, by wrocic w rodzinne strony, ale zamieszkac moglabym z nowym partnerem. Ze wzgledu na roznice charakterow, nie bardzo chce mieszkac z rodzicami, chociaz mialabym tam gdzie meiszkac, ale wspolna kuchnia/lazienka...
Nowy partner jest rozwodnikiem, ma na stanie dom, ktory próbuje sprzedac razem z byla zona. Aktualnie mieszka w domu swojego ojca (matka umarla kilka mcy temu), dom ma osobne wejscia. Nowy partner ma brata I siostre- siostra jest poszukiwana, gdyz zaginela I slad po niej zaginal. Brat ma swoje zycie, nie przyjezdza w rodzinne strony, chociaz dzieli go jakies 30min drogi.

I teraz......Ojciec umrze, nagle znajdzie sie siotra, brat z siostra beda domagac sie podzialu majatku tego domu, w ktorym teraz mieszka ojciec I partner....I generalnie, my zostaniemy na lodzie, bo albo splacic rodzinke, albo sprzedac 'majatek'.

Czy wg Was wchodzic w ten uklad, czy dac sobie spokoj? Zyc chwila i wracac?
Jest mi ciezko nie majac bliskich wokol mnie, prace mam fajna, w poniedzialek rozmowa w sprawie nowej pracy.
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 13:13
      chyba nie bardzo żyjesz chwilą skoro już uśmiercasz ojca swego partnera..
    • mozambique Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 13:16
      w tym tempie skakania z łóżka do łóżka masz szanse powtórnie zostać matką , samotną oczywisćie
    • rosapulchra-0 Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 13:22
      A nowy partner nie może do ciebie przyjechać?
    • slonecznik.1981 Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 13:25
      Nie wracaj, w Mołdawii zawsze masz ustabilizowaną przyszłość, w Polsce idziesz na niewiadome.
    • eve-lynn Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 13:30
      tzn. ten nowy partner to tylko atrakcyjny jeśli w pakiecie z domem? daj lepiej facetowi spokój...
    • marzeka1 Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 15:20
      "Dopiero co rozstanie" + "nowy partner jest..." + Twoje nastawienie, jakie prezentujesz = skopane życie + kolejne dzieciątko wychowywane tylko przez Ciebie.
    • edelstein Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 15:27
      Daj mu przeczytac co napisalas.Nie bedziesz miala dylematu.Chyba,ze facet jest masochista.
    • barbibarbi Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 15:39
      To samotna jesteś, bo potem piszesz, że już 2 "partner"? Jakieś dziwne te układy, jak z taniego kryminału, na dom liczysz? Bo o uczuciach, kontaktach z nowym "partnerem" nic nie piszesz. Bez sensu.
    • mamako2216 Re: Wrocic do Polski? 28.11.14, 22:55
      Ale z ciebie materialistka.Żal mi tego facetasad Dla niego jednak lepiej będzie,jeśli nie wejdziesz w ten układ.
    • jola-kotka Re: Wrocic do Polski? 29.11.14, 00:51
      Dom zawsze może się spalić,zniszczyć jak będzie powódź. A tak serio to ja cię rozumiem strona materialna faceta jest istotna ale ona musi iść w parze z uczuciami,bo widzisz takie związki dla kasy i zero uczuć z twojej strony,słabe są i krótkotrwałe.
    • lafiorka2 Re: Wrocic do Polski? 29.11.14, 08:31
      payroll02 napisała:

> Jestem samotna matka, dopiero co po rozstaniu z partnerem.
      Slubu nie mielismy.
      > Pojawila sie iskierka nadziei, by wrocic w rodzinne strony, ale zamieszkac mogl
      > abym z nowym partnerem
      .

szybka jesteś big_grin
    • lafiorka2 Re: Wrocic do Polski? 29.11.14, 08:33
      ps.siedź tam gdzie siedzisz,jak cię swędzi to sie podrap.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka