kruche_ciacho 03.12.14, 14:40 inspiracji na nowy zapach moje ulubione do tej pory: Prada Angel Roma Contradiction 5th Avenue cos w kierunku slodziakow/ciezkich ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagnes Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:05 moim hitem jest, byl i pozostanie black cashmeer DK. niestety juz nie ma, nic nie jest podobne, jak znacie cos co chociaz troche ten zapach przypomina, to prosze o podpowiedzi. poza tym jestem milosniczka Chanel Allure - jest ze mna od zawsze, po prostu JA tak pachne. poelcam jak chcesz cos ciezkiego. nie znosze ogorkowo-morsko-swiezych zapachow, wiec spora czesc jak dla mnie odpada. "...Na pewno czułeś kiedyś wielki strach, że oto mija twój najlepszy czas, bezdradność zniosła Cię na drugi plan, czekanie sprawia, że gorzknieje cała słodycz w nas..." P. Rogucki Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:09 aagnes napisał: > moim hitem jest, byl i pozostanie black cashmeer DK. niestety juz nie ma, nic n > ie jest podobne, jak znacie cos co chociaz troche ten zapach przypomina, to pro > sze o podpowiedzi. Sprobuj tom ford sahara noir. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 04.12.14, 17:34 I Michał Szulc- całkiem udanie imituje BC, przynjamniej w górnych nutach. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:10 organza givenchy - od lat je uwielbiam, mam zawsze. z tych wymienionych przez ciebie znam tylko 5th Avenue , ale 2 lata temu mi się znudziły (za dużo babeczek je używa). Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:17 organze kiedys wachalam.... ale nie pamietam przejde sie po pracy do perfumerii a co do 5tej alei to u mnie tutaj nikt tym nie pachnie, malo tego: mozna ja kupic juz tylko w tanszych drogeriach (ostatnio zakupilam 125 za 20 euro), w perfumerii nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
kamea_chateau organza 04.12.14, 16:33 i ta suknia dziewczyny z reklamy............ a autopsji moge napisać, że chyba każda emama by wyglądała w niej super Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:20 Po takiej petardzie, jak Angel, trudno znaleźć coś podobnego kalibru Givenchy warto sprobowac, mocne są. Ja miałam kiedyś czarną Organzę, ale czerwona tez jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:28 dla mnie Angel to zapach waty cukrowej, zadna tam petarda Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:31 U mnie od lat na pierwszym miejscu i ciągle do nich wracam kenzo le monde est beau: www.ceneo.pl/Perfumy_i_wody_damskie;szukaj-le+monde+est+beau?se=t9OlhlSzCpH0TmeN69JnocsuYNmaiX-8&gclid=CN-33YqLqsICFSYIwwodUyoA6g Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:35 zadne swiezaki Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 18:56 slonko1335 napisała: > U mnie od lat na pierwszym miejscu i ciągle do nich wracam kenzo le monde est b > eau: > www.ceneo.pl/Perfumy_i_wody_damskie;szukaj-le+monde+est+beau?se=t9OlhlSzCpH0TmeN69JnocsuYNmaiX-8&gclid=CN-33YqLqsICFSYIwwodUyoA6g ja też je lubię, był czas że nie można ich było dostać Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:34 Od 10+ lat rzadza u mnie "Pleasures" Estee Lauder i "Mademoiselle" Diora. Ostatnio doszla "Modern Muse" Lauder - bardzo bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 16:13 "Pleasures" Estee Lauder - to były jedne z pierwszych moich tzw. "ulubionych" perfumek ale to były dawne czasy: koniec lat 90-tych Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 18:01 Mademoiselle jest Chanel. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:37 A, faktycznie. Sorasy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:36 Jak chcesz slodko I super hiciorowato, to zdecydowanie moj ulubiony Pink Sugar - mocny, slodki zapach, rewelacja. Serio, nie ma dnia, zeby mnie ktos nie zaczepil co takladnie pachnie. A do tego tani jest Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:43 nie znam, musze sprobowac bo rzeczywiscie tani, najwyzej komus oddam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:36 La vie est belle Lancome, belle d'opium YSL, pomaranczowa Lolita Lempicka (L), si giorgio armani Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:40 oj Si to akurat mnie drazni Lancoma mialam, ladny ale za duzo kobiet go nosi Belle..... jednak nie dla mnie pomaranczowa Lolita ciekawa... ja w ogole lubie lolite Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:38 a niezbyt slodki ale ciezki - Kenzo Jungle Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:51 Ten Narciso Rodriguez baaardzo fajny. Ja z ciézszych to jeszcze Nero Assoluto Roberto Cavalli. A na slodko Flowerbomb. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 16:01 oooo! Flowerbomb! zupelnie o nim zapomnialam a uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:50 zupełnie nie mój klimat, nie lubię słodkawych perfum, więc nie doradzę. OT Próbowała któraś te perfumy Anji Rubik? Mimo że nigdy nie próbowałam perfum "nazwiskowych" to z recenzji jestem ich bardzo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 18:13 Zapomniałam o Chloe Love, te są słodkawe i pudrowe, chyba jedyne słodkawe, które mi podeszły Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 15:56 Ostatnio dostałam Rihanna `Reb´l Fleur( 100 ml) i Paco Rabanne Lady Million - są jak dla mnie cudaśne Calvin Klein Euphoria też dla mnie na Topie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 16:09 AMOUAGE - Honour Woman - slodkie, ciezkie, biale kwiaty (jasmin, konwalia, gardenia, tuberosa, bialy gozdik) skora, pieprz, kolendra, liscie rabarbaru no ciagnie sie za czlowiekiem www.shopping-premiereavenue.com/honour-woman-amouage.3571.1.product.fr.html INSOLENCE - Guerlain latwiejsze, stanowczo tansze , wietrzne, swieze, ironiczne, zaczepne perfumy codzienne, latwe do noszenia, bezpretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:02 Amourage ciemnofioletowe- obłęd! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_henryka Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 16:18 Ciężki i mega słodki jest Fleur du Male JPG - z serii zapachów męskich, ale ja używam bez skrępowania. Ma ogon taki że wszyscy zauważają, dzięki temu jest bardzo wydajny. Polecam najpierw wypróbować, bo to taki zapach, że kochaj albo rzuć )) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 17:30 Mój ulubiony to Flowerbomb V&R, potem YSL de Paris, Gucci Flora i Lempicka. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 18:24 aktualnie noa- cacharel, (kiedyś, bo z 15- 17 lat temu, miałam, i uwielbiałam, teraz znów mam i odpowiada mi. taki trochę mydlany, ale nie duszący, średnio mocny, na zimę może być) ale głównie używam świeżych zapachów to numer 1- aqua allegoria herba fresca- guerlain potem numer 2 : green tea elizabeth arden (wyłącznie na lato) i na tym koniec. nie cierpię mocnych i ciężkich zapachów, największy koszmar to kenzo jungle- tragedia. nie wazne, czy ze słoniem, czy z tygrysem, ale jak to czuję, to od razu mnie dusi. słodkie i kwiatowe- mogą być. najlepiej przejść się do perfumerii, powiedzieć pani o swoich preferencjach, pani da do powąchania z 3-4 zapachy, kartoniki weź do domu, a potem wąchaj do woli, aż zobaczysz, który po kilku godzinach zapach nadal ci pasuje. w ten sposób guarlaina aqua allegoria sobie wybrałam a miałam 3różne aqua allegoria do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 21:54 A ja nienawidze noa cacharela. Lubie flower bomb i polecam Bonbon - slodki i troche ciezki Moj aktualny zapach Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:00 Eden, jimmy choo, Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:02 Ciężkie słodziaki to Poeme Lancom Poison Diora klasyczne oraz czerwone. Z tymże te ostatnie są słodko - gorzkie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:03 a może Givenchy - Ange ou Demon Le secret elixir? napisz potem co kupiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 19:19 Pradę uwielbiam, a dokładnie to candy (jasnoróżową). To moje "codzienne" perfumy?? generalnie lubię słodko-kwiatowe zapachy. Mam też "si" i "daisy" jacobsa. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Moj hicior 03.12.14, 19:51 O tak Tylko to jest lekko - ciężki zapach, nie taki przytłaczający. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Moj hicior 03.12.14, 22:42 o tak, tak, mam go, zapomniałam , mój dentysta się nim zachwycił kiedyś ) ( a jest młody i przystojny ..hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 21:58 o jeszcze mi się przypomniało, ze słodkich i ciężkich: ale to jest killer, jedno psiknięcie i pachnie w całym domu przez tydzień, ja się go pozbyłam bo nie dałam rady takiej intensywności. Poza tym kojarzy mi się raczej z dojrzałą dystyngowaną panią. Takiej trwałości i intensywności nigdy nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Wasze hity perfumowe czyli szukam 03.12.14, 22:10 U mnie też stoi na półce i jakoś nie mogę się do nich przekonać, pewnie dlatego, że nie jestem dystyngowaną panią Odpowiedz Link Zgłoś