jan.kran 08.12.14, 13:07 www.youtube.com/watch?v=yRhq-yO1KN8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menodo Re: Imagine. 08.12.14, 13:27 Ja też. Strasznie mi od zawsze na nerwy działa. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Imagine. 08.12.14, 13:41 Tez nie znosze przylaczam sie do antyfanklubu. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Imagine. 08.12.14, 15:28 Mnie też wkurza, ale nie wypada tak w wątku rocznicowym Odpowiedz Link Zgłoś
2slonecznie Re: Imagine. 08.12.14, 13:16 przepraszam, ze nie w moim watku ale od jakiegos czasu czytam ematke i jan.kran Ty chyba jestes z Norwegii? mogłabyś coś więcej napisać? ogolnie jak Ci sie zyje czy tesknjisz bardzo za Polska? jak dajesz rade w zimach ? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Imagine. 08.12.14, 13:38 Domyslam sie, ze Jan Kran nie chodzi o piosenke tylko o rocznice: 8 grudnia 1980 - 8 grudnia 2014 ... as time goes by ... Sa tacy, ktorzy pamietaja, eh Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Imagine. 08.12.14, 13:54 No ja pamiętam - najbardziej, jak mama na mnie nakrzyczała, że opłakuję jakiegoś muzyka i nie interesuje mnie transmisja z odsłonięcia pomnika poległych stoczniowców Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Imagine. 08.12.14, 14:39 echtom napisała: > No ja pamiętam - najbardziej, jak mama na mnie nakrzyczała, że opłakuję jakiego > ś muzyka i nie interesuje mnie transmisja z odsłonięcia pomnika poległych stocz > niowców Jak zwykle wazny jest address & context Punkt widzenia ... etc. www.youtube.com/watch?v=cPmgTS--uO0 Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Imagine. 08.12.14, 13:54 Samo zdarzenie oczywiście że pamiętam, ale 8 grudnia kojarzy mi się raczej z imieninami mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Imagine. 08.12.14, 14:04 Chyba się pochlastam Ale zanim to zrobię: www.youtube.com/watch?v=K2NISY5pr2Y Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Imagine. 08.12.14, 14:12 Ale czym zagiął? To, że zginął tego dnia, nie zmienia faktu, że nie trawię tej piosenki. Wolę inne Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Imagine. 08.12.14, 13:55 2slonecznie napisała: > przepraszam, ze nie w moim watku ale od jakiegos czasu czytam ematke i jan.kran > Ty chyba jestes z Norwegii? mogłabyś coś więcej napisać? ogolnie jak Ci sie zy > je czy tesknjisz bardzo za Polska? jak dajesz rade w zimach ? dzieki Skoro czytasz to wiesz Oslo jest be i tęskno do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Imagine. 08.12.14, 19:13 Nie na temat ale jak fadila zaczęła Oslo jest super , zamieniłabym tylko na Wrocław A za Polską tęsknię ale to chyba normalne, kraj wspomnień , dzieciństwa , młodości. Dodam też że tęsknię Paryżem , Monachium i bawarskimi wiejskimi pejzażami Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Alabama. 08.12.14, 19:15 www.youtube.com/watch?v=DX42_3ZKv8c Happy Birthay Jim Zawsze jak jestem w Paryżu to odwiedzam Go Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Alabama. 08.12.14, 19:34 Zazdroszczę, jeszcze tam nie byłam Następnym razem pozdrów go ode mnie i połóż jakiś kwiatek czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Imagine. 08.12.14, 15:47 cholera, szukam guziczka do lajkusiania a du tupa Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 właściwie 08.12.14, 16:27 na poziomie symbolicznym Lennon mowi to samo co Izajasz, o tu: Wtedy wilk zamieszka wraz z barankiem, pantera z koźlęciem razem leżeć będą, cielę i lew paść się będą społem i mały chłopiec będzie je poganiał. 7 Krowa i niedźwiedzica przestawać będą przyjaźnie, młode ich razem będą legały. Lew też jak wół będzie jadał słomę. 8 Niemowlę igrać będzie na norze kobry, dziecko włoży swą rękę do kryjówki żmii. 9 Zła czynić nie będą ani zgubnie działać po całej świętej mej górze, bo kraj się napełni znajomością Pana, na kształt wód, które przepełniają morze. To wciąż ro samo marzenie, Szanowne Panie Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Imagine. 08.12.14, 16:38 Nigdy nie lubilam tej piosenki. Nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś