Dodaj do ulubionych

Wesolych swiat:-/

22.12.14, 09:29
Nie ma jak grypa zoladkowa tuz przed swietami.Najpierw dopadlo polowka w srode,przedwczoraj dopadlo mnie.Dziecko odpukac zdrowe,zabarykadowalo sie w pokoju z tekstem "trzymajcie sie ode mnie z daleka " wychodzi tylko w celu odebrania jedzenia,które tesciowa kladzie nam na gankutongue_out tak sie odbija brak zimy.Kogo nie spytal byl albo jest chory.A jak tam u was?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:32
      My wlasnie zakonczylismy jelitowke - tez juz mialam wizje Wigilii z micha ryzu na stole i elektrolitami w kubkach.
    • monika3411 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:33
      Nas odpukać zaraza omija smile Ja chorowałam dwa lata temu ostatnio (półpasiec, potem zapalenie gardła, krtani i tchawicy). W tym roku był katar, ostatnio trochę kaszlałam. Dzieci też zdrowe smile
      Zdrowia życzę smile
    • cosmetic.wipes Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:36
      U nas wszyscy zdrowi. Mało tego - do tej pory nie zauważyłam żadnej korelacji łagodnej zimy, czy nawet jej braku o odpowiedniej porze, z zachorowalnością mojej rodziny. Ostatni przypadek rota mieliśmy 9 lat temu, młoda przywlokła z przedszkola, we wrześniu z resztą. Nikt z nas się nie zaraził.

Szybkiego wyzdrowienia życzę smile
      • edelstein Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:44
        My ogólnie malo chorujemy.W tym roku dopadlo nas masakrycznie.Tzn.polowka dopadlo,jest nieprzerwanie chory od poczatku listopada.Jak nie uszy to gardlo.Trzymalam sie dzielnie,na jelitowce odpadlam.Trzymalismy sobie glowy nad wiadrem naprzemiennie.Dzis odzylam,ale boli mnie doslownie wszystko.
    • monikaj21 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:39
      U nas odwrotnie - po raz pierwszy od lat jeszcze nikt nie był chory. Zwykle od października się zaczynała seria chorobowa. Oby tak dalej smile
    • kropkacom Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:40
      Mam straszny kaszel jeśli cię to pocieszy. Zastanawiam się czy mogę wyjść z domu... big_grin
      • kropkacom Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:41
        Jutro ma być ponad dziesięć stopni na zewnątrz i słońce, więc zamierzam pranie wywiesić na balkon.
    • run_away83 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:40
      Zaliczyliśmy miesiąc temu - dziecię srednie przywlokło z przedszkola. Mnie tylko lekko mdlilo przez kilka godzin, najmłodszy odmówił jedzenia i przyssał się do piersi na pòł doby, starszaki zaliczyły kilkukrotne rzyganko, ktòre po napojeniu odciągniętym mlekiem przeszło jak ręką odjął. Mąż wyleczył się dwoma litrami coca- coli.

Trzymam kciuki żeby i wam szybko przeszło.
      • jamesonwhiskey Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 11:07
        ż wyleczył się dwoma litrami coca- coli.

a czmu mu nie dalas odciagnietego mleka
        • run_away83 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 12:35
          Bo zabrakło. Jedną pijawkę miałam permanentnie przyssaną przez kilkanascie godzin, to co w międzyczasie udalo mi się odciągnąć dostały starsze dzieci, a małżonek już się nie załapał wink
    • heca7 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:44
      Wszyscy (5) mamy katar, kaszel , boląca głowa i mięśnie. Sama słodycz uncertain
      Rzeczywiście czuję się dziwnie w grudniu kiedy jest między 5 a 13 stopni, brak śniegu, ciepły wiatr. Niby ok. bo nie marznę i nie muszę odśnieżać podjazdu i przykrywać oczka z rybami ale z drugiej strony coś mi jednak nie pasuje. Jakby brakowało jednej pory roku...momentami to wygląda na przedwiośnie.
      • annajustyna Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:45
        U nas w ogrodzie zaczely wylazic tulipany sad. O krokusach i irysach nawet nie wspomne wink.
    • solejrolia Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:46
      WSPÓŁCZUJĘ! przeżyliśmy to w zeszłym roku.
      Zaczęło się w przededniu wigilii, całą trójką zalegliśmy w wyrkach...Ledwo zwlekliśmy się na wigilię. (na szczęście w domu mieliśmy, u mojej mamy, to chociaż droga bliskawink)
      I to niestety odbiło się potem na moim zdrowiu, bo konsekwencje było znacznie gorsze, niż w ogóle przypuszczałamsad i nie schudłam , o nie.

W tym roku zdrowotnie ok. smile
    • kozica111 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:48
      Ręka do góry kto z czasów swojej młodości pamięta coś takiego jak grypa jelitowa? Nie było tego ustrojstwa.
      • kropkacom Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:49
        To spisek antyklerykałów i lewicowców big_grin
      • run_away83 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:51
        Było, było, tylko wtedy się na to mowiło "sraczka" albo "zatrucie" i nikt się specjalnie nie zastanawiał, jakie drobnoustroje są odpowiedzialne za te atrakcje wink
      • edelstein Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:59
        Ja pamietam,ale ze w domu Lekarze i pielegniarki to nikt nie bral grypy zoladkowej za zatrucie.Pamietam jak babcia dawala sok z jagod na sraczketongue_out
        • edelstein Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:03
          Hehe mój polowek nieufnie poszedl do herbatki z suszonych jagod,ktora mu zaserwowalam.Zirytowal mnie na calego.Powiedzialam,ze albo pije albo niech nie marudzi.Wypil i zrobilo mu sie lepiej.Chyba uwaza mnie za czarownicetongue_out
          • cosmetic.wipes Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:41
            Babcia napoiła mojego syna taką herbatką, kiedy miał jelitówkę w wieku około dwóch lat. 15 minut później zarzygał wszystko, łącznie z babcią, na fioletowo big_grin
    • n1eobecna Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:54
      Przedszkolak mi sprzedał, sam w skowronkach, a ja od boleści spać nie moglamsad
    • melancho_lia Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 09:57
      Współczuję. My pare lat temu mieliśmy to samo. Najpierw dziecko, potem ja, potem pól dnia później mąż. Tego dnia przyszedl mój tata i cos nam przyniosl, nawet do domu nie wszedł tylko dal w drzwiach. Rano dopadlo jego, wieczorem mamę... Jak znalazł na Święta.
      • edelstein Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:05
        To cholerstwo jest mega zakazne i nie ma na to lekow.Trzeba przezyc.
    • ophelia78 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:10
      Mysmy tez w tym roku przerabiali. Mlody z pkola przynoosl, z tym ze jego 2-3 dni pobolewal brzuszek, wystarczal probiotyk i masowanie. Ja 2 dni lezalam a niemaz mial takie bole brzucha ze chcialam go na pogotowie wiesc....
    • agni71 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:12
      a mnie rozbolał ząb na świeta, mam umówioną na chybcika wizyte na dzisiaj wieczorem - boje sie, że to będzie cos powazniejszego (ząb ostatnio leczony) sad
    • lilly_about Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:13
      U mnie jelitówka była 3 tygodnie temu, złapałam od koleżanki córki, ja i tylko ja na szczęście. Także powodzenia!
    • swiezynka77 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 10:26
      nas już odwiedziła jelitówka w tym roku, pierwszy raz od kiedy dzieci były w żłobku, czyli dawno.
    • inguszetia_2006 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 11:19
      Witam
      My zdrowi. Ale odpukam w niemalowane, bo takie deklaracje - "jestem zdrowa, bogata i piękna" kończą się gorzką lekcję zaraz;-P Szybko wam się polepszy jak będziecie pić elektrolity. Pijecie? I ryż lekko osolony jedzcie. Z elektrolitami to dwa dni i po wirusie. Aha, nie, nie zauważyłam, żeby ludzie chorowali, ale wiesz u mnie w pracy nie choruje się przed świętami, nawet jak się choruje. Epidemii nie ma, a przynajmniej epidemii pod hasłem L4. Tacy ludzie dobrze wytresowani są;-P Zdrowia Edel życzę!
      Pzdr.
      Ing
      • marzeka1 Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 11:24
        My zdrowi, nareszcie zdrowi smile
        Ale współczuję grypy żołądkowej, bo pamiętam kilka lat temu, jak najpierw miały dzieci, ja- dostałam w Wigilię, a mąż w pierwszy dzień świąt.
      • edelstein Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 12:12
        Ingu jakie l4 oboje poszlismy dzis do pracytongue_out pijemy i jemy ryz z tarta marchewka
    • jak_matrioszka Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 14:10
      Dziecko mlodsze we wtorek, maz w piatek a ja od wczoraj. Starszej wypadnie w wigilie tongue_out
    • sfornarina Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 14:13
      Grypa zoladkowa to maksymalnie 48 godzin mordegi, potem juz tylko dochodzenie do siebie. Zdazycie sie wykurowac przed Wigilia smile
    • guderianka Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 14:14
      okropność uncertain
    • m_incubo Re: Wesolych swiat:-/ 22.12.14, 14:25
      A ja nigdy na to nie choruję, nawet jak wszyscy wkoło mnie polegli.
      Odpukać wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka