glicynia15 25.12.14, 18:25 Mam problem z tymi smsami ktore teraz wszyscy wysylaja. Czy powinny byc wysylane 24.12 od rana kiedy wszyscy jeszcze w proszku, na zakupach itp czy dzis 25.12 tj. w Pierwszy Dzien Swiat? jak Wy robicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 19:31 Różnie Kilka w Wigilię rano, kiedy jeszcze czas, kilka późnym wieczorem a w pierwszy dzien swiąt to jak się nam zapomnialo i odpisujemy. Nabliższym wysylamy kartki, takie własnoręcznie robione, znajomym forumowym maile lub ogolnie na forum, dalszym znajomym smski A moj A gdy odpisywal na świątecznego smsa zamaist dziękujemy napisal dziwkujemy ( e blisko w) - dobrze, ze zauważył i poprawił Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 19:42 Ja wysyłam tuż przeć wigilja , jesli ide na nia w gości to w czasie drogi autem/autobusem mam czas. Jesli robię wigilje w domu, to gotujec wysyłam lub tuż po wigilij około 19-20 ostatecznie w 1 święto rano. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 10:58 3-mamuska napisała: >wigilja >wigilje >tuż po wigilij Zlituj się. .. To co się zaczyna na 192... to nie IQ. To jest IP. (by Krejzimama) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.jezowa Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 19:47 Nie wysyłamy. Mało kulturalny zwyczaj. Wysyłamy kartki, składamy życzenia osobiście, dzwonimy. W zupełności wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 19:56 A ja nie mam z tym problemu. Mam to w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 20:13 Ja wysłałam wczoraj. Miało być 35 sms-ów z życzeniami. Nie wiem jak się to stało, ale poszło ponad 150, do każdego po 4-5 ( mam płatne sms-y). Coś musiało się spierdaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 20:13 > Mam problem z tymi smsami ktore teraz wszyscy wysylaja. Ja też. Bardzo mnie irytują te farmazony wysyłane hurtowo do wszystkich kontaktów z telefonu. Nie wysyłam, a jak dostaję, to przemilczam. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:32 Mam tak samo Wczoraj dostałam dwa mms-y i nie wiem co w nich jest, bo nie chce mi się funkcji włączać. Zamierzam opierniczyć nadawczynie zaraz po świętach. Jak ktoś nie ma czasu zadzwonić i trzy słowa zamienić, to niech sobie daruje głupawe wierszyki czy inne obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:10 Śmieszna jesteś wielka pani się znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 12:35 A tam zaraz wielka Pani. Wolę życzenia osobiste albo kartki świąteczne. Mam prawo tak woleć Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 23:57 pade napisała: > Mam tak samo Wczoraj dostałam dwa mms-y i nie wiem co w nich jest, bo nie chc > e mi się funkcji włączać. Zamierzam opierniczyć nadawczynie zaraz po świętach. > Jak ktoś nie ma czasu zadzwonić i trzy słowa zamienić, to niech sobie daruje gł > upawe wierszyki czy inne obrazki. > Wiesz nie ma nic gorszego niz wiecznie dzwoniący telefonu od rana w wigilje ,miedzy ubieraniem choinki ,a gotowaniem wigilijnych potraw lub najgorsze siedząc przy wigilijnym stole, bo przeciez kazdy ma wigilje o innej godzinie, lub w 1dzien swiet ,zamiast spędzać czas z rodzina odbierać telefony ,ja mam w kontaktach 207 osob, jakby mi miał kazdy zadzwonić na kilka słów to by mnie cos trafiło i wylaczylabym telefon . Zadzwoń i opierdziel w przyszłym roku beda mieli ludzie mniej smsow do wysłania. ----------------- Życie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 12:37 Dlaczego zakładasz, że u mnie jest tak, jak u Ciebie? Mnie nie przeszkadza dzwoniący telefon, a po 16 nikt nie dzwoni, bo każdy zajęty jest swoją wigilią. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 13:52 pade napisała: > Zamierzam opierniczyć nadawczynie zaraz po świętach. No, ale tak na dzień dobry od razu z awantura?? te święta faktycznie was rozdrażniają i ludzie dostają jakiegoś nerwicowego stanu. Nic spokoju i relaksu nie da się zauważyć Zadyma z powodu sms, czy mmsa jest jak dla mnie jeszcze gorszym zachowaniem ,niż ten mobilny przekaz życzeń Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 18:08 Dobra, emotikona nie dodałam albo cudzysłowia Nie zamierzam się wydzierać, ani ubliżać, tylko żartobliwym tonem wyrażę pretensję o mms-a Teraz ujdzie? A nerwicowy stan miałam, owszem, ale z powodu wiatru, który dzięki bogu już ustał Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:08 Bardzo nie lubię wysyłać [i otrzymywać] życzeń "hurtowo". To dopuszczalne wyłącznie w kontaktach służbowych, firmowych, a nie wśród bliskich. Do wielu znajomych wysyłam smsowe życzenia - ale nigdy na zasadzie "wyślij do wszystkich", a dla każdego piszę indywidualne, dla tej konkretnej osoby, inne dla cioci, inne dla zaprzyjaźnionego księdza jeszcze inne dla bratanicy. I jakoś większość moich znajomych się nie bulwersuje, a [powiem więcej!] nawet odpisują! I nie jednym słowem "Nawzajem", a zwykle też personalizując życzenia dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:41 o wielu znajomy > ch wysyłam smsowe życzenia - ale nigdy na zasadzie "wyślij do wszystkich", a dl > a każdego piszę indywidualne, dla tej konkretnej osoby, inne dla cioci, inne dl > a zaprzyjaźnionego księdza jeszcze inne dla bratanicy. Więc chyba jest różnica między tym, o czym piszesz, a wysyłaniem wynalezionego w sieci wierszyka do 'wszystkich kontaktów', prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:50 Prawda. Kretyńskich wierszyków z opcją "wyślij do wszystkich" nie lubię, gdyż moim zdaniem świadczą o kompletnym lekceważeniu osób, do których się takowe wysyła. Ale mi chodziło o to, że nie każdy sms życzeniowy musi być "be" i stanowić obrazę. Jeśli życzenia są osobiste, nie wklepane na "odwal się" - stanowią "zamiennik" kartki pocztowej. A na marginesie - kartek wysyłam co roku kilkanaście. Z tym, że tez nie z nadrukowanym sztampowym tekstem pod którym się tylko podpis i datę wstawia, a wypisywane starannie i z myślą o odbiorcy. Bo powiem ci, Kawko, że dla mnie takie kartki z nadrukiem, gdzie nadawca skreślił tylko "Iksińscy B. N. 2014" to odpowiednik smsowego wierszyka i opcji "wyślij wszystkim"... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 12:39 Kretyńskich wierszyków z opcją "wyślij do wszystkich" nie lubię, gdyż moim zdaniem świadczą o kompletnym lekceważeniu osób, do których się takowe wysyła. O to mi właśnie chodzi. Jak będę chciała poczytać sobie wierszyki to siądę do kompa. Teraz moje koleżanki odkryły mmsy z życzeniami, dla mnie to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
evolene Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:00 Nie wysyłam smsów, wysyłam tylko kartki z życzeniami. Z bliższymi osobami rozmawiamy przez telefon, lub się spotykamy. Zależy jak wyjdzie. Życzeń smsowych nie zauważam. Odpowiedz Link Zgłoś
evolene Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:02 Kartki papierowe, nie takie z internetu. Chociaż jakbym taką dostała, ale z osobistymi życzeniami, to bardziej by mnie cieszyła niż sms. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:06 popieram, nie wysylam sms. Wyslalam kartki, ktos mi przeslala zyczenia z nieznanego numeru, odpisalam zyczeniami, plus ze nie wiem ktos zacz. Irytujace , juz lepiej zadzonic i spedzic te 30 sec na telefonie niz wysylac group sms Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:10 Nie cierpię tych sms-ów.Nie wysyłam.Do bliskich znajomych dzwonię. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:43 Jaki świąteczna solenizantka w ogóle nie wysyłam życzeń, tylko odpowiadam na te, które dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 21:48 Ematka ma jak zwykle kija w dupie i przyjmuje tylko życzenia pisane gęsim piórem na rodzinnej papeterii. Smsy z życzeniami to tak samo miły zwyczaj jak kartki pocztowe (o dziwo, też wysyłane hurtem). Nie wiem kiedy powinny być wysyłane wg sv, ale ja robię (i otrzymuję) je z reguły w dniach 23 - 25 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:02 Ja dzwonię do rodziny, wszystkich znajomych widywanych w grudniu składam życzenie w razie gdybyśmy sie nie widzieli. Wysyłam tez kartki z życzeniami. Jednak sa osoby /znajomi do których nie dzwonię za często ,a jednak chce złożyć zyczenia. Tym bardziej ze wysyłając w wigilje wieczorem SMS nie zakłóce nikomu wigilij , zadzwonic mozna w nieodpowiednim monecie. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 11:03 > Tym bardziej ze wysyłając w wigilje wieczorem SMS nie zakłóce nikomu wigilij , Możesz mi przetłumaczyć to zdanie? Nie rozumiem. ..czego nie zakłócisz? Słowo Wigilia odmienia się stosunkowo łatwo. Wigilia Wigilii Wigilii Wigilią Wigilii. .. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 11:49 Nie nauczysz. Ona ma coś z tym "j". Np gotuje/je objad Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 18:02 Będę poprawiać tak długo aż się nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
evolene Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:11 Tak, to bardzo miłe dostać grupowego smsa z życzeniami. Kartki papierowe wysyłam piszać do każdego inne zyczenia, dotyczące danej osoby czy rodziny. To jest znak, że się o kimś myślało wypisując kartkę. A nie klikniecie w <wyślij do wszystkich z listy> Zwykła kultura, a nie kij w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 22:40 A ja życzenia sms-owe wysyłam indywidualne dla każdego, a kartki pocztowe wypisuję hurtowo A tak nawiasem mówiąc, nigdy nie wczytuję się specjalnie w treść życzeń, czy nawet nieszczęsnych wierszyków, traktuję je jako formę pamięci ze strony nadawcy i robi mi się miło. Z najbliższymi osobami spotykam się osobiście, lub dzwonię, te dalsze pozdrawiam w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: sms z zyczeniami 25.12.14, 23:46 evolene napisała: > Tak, to bardzo miłe dostać grupowego smsa z życzeniami. Kartki papierowe wysył > am piszać do każdego inne zyczenia, dotyczące danej osoby czy rodziny. To jest > znak, że się o kimś myślało wypisując kartkę. A nie klikniecie w <wyślij do > wszystkich z listy> > Zwykła kultura, a nie kij w dupie. Nie mam opcji klikam wyslij wszystkim. Nie wysyłam smsow,do tych co poszły kartki czy zadzwoniłam ,a mam ich w kontaktach , wiec to nie jest bezmyślne kopiuj -wklej- wyslij. Wysyłając zyczenia tez szukam rożnych i wysyłam rozne do kilku osob. Bo mam i rodziny z dziecmi i samotnych kolegow / samotne kolezanki. To dodatkowa forma życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 09:35 A ja jestem ciekawa, jakież to wyszukane i indywidualnie dobrane życzenia emama wysyła cioci czy kuzynce, z którą widzi się raz do roku albo rzadziej, a przez telefon rozmawia z nimi też bardzo rzadko. Ja pamiętam o nich w czasie świąt i ciepło o nich myślę, więc chciałabym im życxyć wszystkiego najlepszego mimo, że nie otrzymujemy stałego kontaktu. Wysyłam więc życzenia tego, co uważam za najważniejsze dla każdej osoby, a więc standardowego zdrowia, radości i wszelkiej pomyślności w 2015 roku. I nie wiem, co w tym nie kulturalnego. A swoją drogą dostałam w tym roku dwa SMS-y z życzeniami w formie wierszyków i były naprawdę ładne. Coraz rzadziej wysyła się już takie głupie wierszyki w stylu "w karpiu mało ości" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 10:41 Nie wysyłam w ogóle smsów. Odpowiadam na niektóre, te od najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 11:52 Sama z siebie nie wysyłam smsów, wolę zadzwonić czy napisać maila. Do najbliższych wysyłam kartki. Natomiast jeśli ktoś do mnie napisze smsa, to owszem, odpisuję, ale zazwyczaj dopiero 25 rano, ewentualnie 24 późnym wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 11:56 Do najbliższych dzwonię, do reszty wysyłam ale nie wierszyk tylko samodzielnie wyprodukowany sms.Nie zniosłabym osobiście telefonów od wszystkich znajomych w Wigilie lub dzień po. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 12:29 olewam smsowe życzenia. i nie odpisuję. za to do wybranych osób po świetach zadzwonię, zamienię ze 3zdania i złożę sylwestrowo-noworoczne życzenia. myslę, że to będzie OK. a życzenia "wyślij wszystkim" to w ogóle żenada. w ten sposób m.in. dostałam życzenia od szkółki roslin, gdzie RAZ zrobiłam zakupy, i nie były to udane zakupy (logistyka masakra, dogadać się też ciężko, a potem na FV czekałam 2tygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 12:38 A ja lubię smsowe życzenia i też wysyłam, zwykle chyba przed południem w Wigilię. A do najlepszych przyjaciółek staram się zadzwonić ale nie zawsze jest czas, zwłaszcza, że rozmowa nigdy nie kończy się na samych życzeniach Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 13:26 Ja olewam kretyńskie świąteczne wierszyki. Nie odpisuję na nie od lat, więc w końcu przestałam je dostawać, uf. Przychodzą już tylko smsy od bliskich znajomych, napisane konkretnie do mnie, w ilości 3 - 4. Tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
glicynia15 Re: sms z zyczeniami 26.12.14, 18:20 Dzieki za Wasze odpowiedzi. Do mnie przychodzi sporo zyczen sms. Pracuje w korpo i mam sporo znajomych z ktorymi mam baaardzo sporadyczny kontakt i wtedy sms jest fajnym, krotkim znakiem ze zyja i zycza nam.wszystkiego dobrego. Do bliskich i rodziny tez dzwonie. Tylko w tych smsach zastanawia mnie czy nie sa wysylane za wczesniej. Bo jak pisalyscie w innym watku swieta sa 25 i 26.12 a 24 to czas przygotowan i oczekiwani. Ale jak zawsze milo poznac inny punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś