Dodaj do ulubionych

Prymitywne komentarze na FB

08.01.15, 07:43
Mam problem z pewnym osobnikiem, chodzi o jego działalnosc na facebooku.Nie mam swojego konta więc traktuję to należące do mojego meża jako nasze wspólne, słuzy mi do korespondencji z rodziną i kilkoma znajomymi.Nie czytam zazwyczaj co się tam dzieje ale ostatnio zauważyłam że jakis prymitywny koleś z ktorym mąz pracuje, zamieszcza pod jego adresem chamskie zgryzliwie i bezczelne komentarze. Wygląda na to że to typ firmowego cwaniaczka, który gdyby spadł z poziomu swojeg ego na IQ to zostałaby po nim mokra plama, jednoczesnie widać że wie jak działac bo ludziom którzy zajmują w tej firmie wyzsze stanowiska wchodzi do d i słodzi.Czy was tez wk...jak ktoś doczepia sie zupełnie bezsensu do kogos wam bliskiego?Mam ochotę zj**bać tego pana albo chociaz delikatnie sprowadzić go na ziemię ale to jest przeciez jakas dziecinada i nie powinnam sie wtrącać.Skąd się biorą tacy ludzie?
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 07:45
      A co na to mąż?
      • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 07:47
        Nie wiem czy on to czyta, nie widzę żadnej reakcji a nie rozmawialam z nim na ten temat, jesli czyta to ignoruje.
        • pomidorpomidorowy Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:00
          zaloz sobie wlasne konto na fb....i reaguj u siebie skoro m to pasuje....moze maja jakis dziwny uklad on jemu w pracu a kolega na fb? big_grinDD
          • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:02
            sugerujesz zebym zalożyła konto i zrobiła najazd na tego kolesia?To jest jakis cwaniakowaty prymityw.
            • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:04
              Skoro twojemu mężowi to nie przeszkadza to o co chodzi?
            • pomidorpomidorowy Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 11:36
              nie , sugeruje zalozenie wlasnego konta na fb i jesli ktos tobie personalnie dogryzie to wtedy reaguj na wlasne konto. twoj maz poczulby sie chyba jak ostatni kretyn gdyby wyszlo w pracy ze zona musi go bronic przed kolezkami.
          • mamako2216 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 11:41
            indifferent)
        • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:03
          Zastanawia mnie po co trzymać w znajomych kogoś, kto jest ewidentnie złośliwy i bezczelny.
          • kropkacom Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:17
            Uroki portali społecznościowych big_grin Ja już dołączysz do znajomych to potem trudno wywalić. To znaczy zrobić jest to prosto, ale jak musi z gościem w pracy się widywać, to może mu dać potem gość do wiwatu w realu.

Odpowiedz dla autorki wątku - tak, bolało by mnie.
            • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:20
              Bez przesady. Przed zeszłorocznymi wyborami wyrzuciłam 6 osób. Zaśmiecali mi tablicę.
              • kropkacom Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:24
                I co? Widywałaś się z nimi codziennie w fabryce? Nie, prawda?
                • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:31
                  Widuję się na co dzień przynajmniej z trójką. Ba, wręcz im powiedziałam dlaczego usunęłam ze znajomych. Kurde kropka na serio wolałabyś robić coś co wypada, żeby broń boże nie miał ktoś do ciebie pretensji?
                  • kropkacom Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:38
                    Nie mam konta na FB, ale miałam NK. I nie musiałam się nawet z kimś na co dzień widywać. Chciałam nie dołączać kogoś z dalszej rodziny i potem ta osoba z jakiegoś innego konta napisała do mnie tak jakbym jej ojca i matkę zabiła big_grin I tak, dołączyłam ją. big_grin Nigdy więcej...
                    • lilly_about Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:48
                      He he dobre smile
                    • lily-evans01 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:22
                      Ale to już problem tej osoby, nie Twój, że czuje się jak przedszkolaczek nie wybrany do zabawy... wink.
                      A myślałam, że nic już nie przebije matki mojej koleżanki, która bardzo chciała dołączyć do jej znajomych, a kumpela ma profil dość bezpruderyjny wink. No i usuwała go w pośpiechu, a potem zakładała jeszcze raz, wmawiając mamci, że już zrezygnowała z FB big_grin big_grin big_grin.
                    • demonii.larua Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:22
                      Poważnie, jesteś aż tak mało asertywna? big_grin
                      • kropkacom Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 11:50
                        Kurcze, no nie wiem. big_grin
            • rosapulchra-0 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:58
              kropkacom napisała:

> Uroki portali społecznościowych big_grin Ja już dołączysz do znajomych to potem trudn
              > o wywalić. To znaczy zrobić jest to prosto, ale jak musi z gościem w pracy się
              > widywać, to może mu dać potem gość do wiwatu w realu.
              >
              > Odpowiedz dla autorki wątku - tak, bolało by mnie.

No ja akurat z tym nigdy nie miałam żadnego problemu.
    • lady-z-gaga Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:14
      Przyjmijcie do tego rodzinnego konta fejsbukowego mamusię i niech to ona nakrzyczy na brzydkiego chłopca, co dokucza Twojemu mężowi.
      • totorotot Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:40
        Aaaaaaaaahahahaha gnije z tego
    • rosapulchra-0 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:18
      Komentarze na FB są [prymitywne? Wystarczy poczytać emamę, nigdzie indziej nie spotkasz sie z tak bardzo prymitywnymi komentarzami jak tu big_grin

A na serio - blokujesz kolesia i masz go z grzywki, że się tak prymitywnie wyrażę smile
      • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:20
        Nie ja z pewnością nic nie zrobię ale wku..ł mnie,nie umiem wyluzować jesli chodzi o bliskie osoby.
        • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:27
          Nie znoszę takiej palanterii,inna sprawa że zauważyłam na tym FB że ludzie na poziomie nawet szpilę wbijają inaczej.Przeczytałam z ciekawosci rozne komentarze ludzi z tej firmy i im ktos ma wyzsze stanowsko tym wiecej kultury i ogarniętości w tym co i jak pisze do innych.
          • lily-evans01 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:19
            Kotuniu, bo to jest publicznie widoczne i jakiemuś tam panu kierownikowi, dyrektorowi czy wąskiej specjalistce nie wypada z chamstwem startować, co w sieci, to na zawsze wink. Mam znajomą, która niestety w realu jest uosobieniem dosadności i wtrącania się w cudze sprawy, na FB znalazłam jej słodkopierdzący profil... i nie ujawniłam się, nie chcę mieć z nią kontaktu jeszcze tam (a mam go niejako z przymusu).
            • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:32
              No dobrze byc moze nie wypada ale przynajmniej są na tyle ogarnięci życiowo i intelektualnie że wiedzą że im to szkodzi, a szkodzi uwazam kazdemu, rowniez jakiemuś tam pracownikowi nizszego szczebla, ludzie wiedzą że co w sieci to na zawsze.
    • feel_good_inc To jakiś słaby trolling czy cuś? 08.01.15, 08:25
      elizaj1 napisała:
      > Mam problem z pewnym osobnikiem, chodzi o jego działalnosc na facebooku.

Jak żyć?

> Nie mam
      > swojego konta więc traktuję to należące do mojego meża jako nasze wspólne, sł
      > uzy mi do korespondencji z rodziną i kilkoma znajomymi.

Brak umiejętności założenia własnego konta to inwalidztwo umysłowe.
      Już nawet nie możesz wymawiać się brakiem konta dla lanszenia się nieposiadaniem, skoro regularnie korzystasz.

> Nie czytam zazwyczaj co
      > się tam dzieje ale ostatnio zauważyłam że jakis prymitywny koleś z ktorym mąz p
      > racuje, zamieszcza pod jego adresem chamskie zgryzliwie i bezczelne komentarze.
      > Wygląda na to że to typ firmowego cwaniaczka, który gdyby spadł z poziomu swo
      > jeg ego na IQ to zostałaby po nim mokra plama, jednoczesnie widać że wie jak dz
      > iałac bo ludziom którzy zajmują w tej firmie wyzsze stanowiska wchodzi do d i s
      > łodzi.Czy was tez wk...jak ktoś doczepia sie zupełnie bezsensu do kogos wam bl
      > iskiego?Mam ochotę zj**bać tego pana albo chociaz delikatnie sprowadzić go na z
      > iemię ale to jest przeciez jakas dziecinada i nie powinnam sie wtrącać.Skąd s
      > ię biorą tacy ludzie?

Mężu najwyraźniej nie przeszkadza.
      Ba, fejzbunio dbając o naprężenie zwieracza odbytu u użytkowników dostarcza mnóstwo możliwości blokowania użytkownika, który to naprężenie nadmiernie stymuluje.
    • mimarika Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:27
      Usunce go ze znajomych i zablokujcie.
    • nevada_r Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:42
      Załóż swoje konto i korzystaj z niego samodzielnie. Skoro mężowi te komentarze nie przeszkadzają, to ty się nie czepiaj, nie jesteś jego adwokatem, a mąż jest osobą dorosłą i w razie czego sobie poradzi.
      • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:45
        pewnie, ale wk...mnie jak ktoś robi najazd na moich bliskich.
        • nevada_r Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:48
          Jeszcze raz: skoro DOROSŁEMU mężowi to nie przeszkadza, to się mu nie wpieprzaj w relacje koleżeńskie. Nie jesteś jego syjamskim rodzeństwem. I sama zachowaj się jak osoba dorosła - załóż swoje konto i nie śledź tak podejrzliwie, kto co pisze twojemu mężowi.
          • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 08:55
            Rozumiem że nie wypiłas jeszcze kawy wiec moze przeczytaj po raz kolejny ten wątek. Nigdzie nie napisałam ze zamierzam się wtrącać, nie sledzę tez regularnie FB, jedynie wk..ł mnie( jak dotąd jednorazowo) pewien prymitywny koles bo rusza mnie chamstwo w stosunku do bliskich mi osob i o tym pisze.
            • totorotot Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:54
              Słońce ogarnij temat, że niektórzy piszą do siebie tak, że z boku to wygląda jak złośliwość, ale adresat wie, jak to odczytać. Często pisze do koleżanek esy typu dziwko, szmato, suko, zdziro, głupia pi... itp. i wiadomo o co chodzi. Taki sposób komunikacji tylko trzeba wiedzieć kto się obrazi o pzde a kto na widok "miła kasiu" ma odruch wymiotny. Przyznam szczerze, że panna zwracająca się do mnie imieniem w wolaczu nie zostanie moja przyjaciółka. smile
              • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:00
                Masz rację.
              • burina Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:03
                totorotot napisała:

> Przyznam szczerze, że panna zwracająca się d
                > o mnie imieniem w wolaczu nie zostanie moja przyjaciółka. smile
                >

To niby w jakiej sytuacji wolno użyć wołacza?
                • totorotot Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:18

> totorotot napisała:
                  >
                  > > Przyznam szczerze, że panna zwracająca się d
                  > > o mnie imieniem w wolaczu nie zostanie moja przyjaciółka. smile
                  > >
                  >
                  > To niby w jakiej sytuacji wolno użyć wołacza?

Chodzi mi o to, ze nie chciałabym kolezanki mowiacej do mnie per, dajmy na to: Małorzatko. Ewentualnie per "gocha, gośka", ksywą albo chonotu dziwko. Czy cos w ten deseń.
                  Nie da sie, no nie da sie mi porozumiec bez męki wewnętrznej z pastelami uncertain
                  • burina Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:22
                    big_grin

Czyli jak sobie siedzimy razem przy stole, to nie mogę powiedzieć "Gosiu, czy mogłabyś mi podać wodę?".
                    Ale czy w zamian za to mam mówić "Gosia,...?" czy tylko "Czy mogłabyś...?"
                    • baltycki Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:37
                      > Ale czy w zamian za to mam mówić "Gosia,...?" czy tylko "Czy mogłabyś...?"

Czy mogłabyś "dziwko, szmato, suko, zdziro, głupia pi... itp." big_grin

• burina Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:57
                        Ale to też wołaczwink
                        • baltycki Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 11:12
                          "panna zwracająca się do mnie imieniem w wolaczu nie zostanie moja przyjaciółka."

"nie chciałabym kolezanki mowiacej do mnie per, dajmy na to: Małorzatko.

Ewentualnie per "gocha, gośka", ksywą albo chonotu dziwko. Czy cos w ten deseń.

dziwka (itp.) w wolaczu dozwolonawink
                          • burina Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 11:31
                            Uff! wink

Swoją drogą, to skoro wołacz konsekwentnie i od wielu lat jest ignorowany, teraz się dowiadujemy, że wręcz niepożądany, to kiedy dojdziemy do momentu, że na ulicach będzie słychać 'ty ch.. (bez 'u')', albo 'ty małpa' tudzież 'ty ku...a je...'. I klasę będzie można poznać po używaniu właśnie 'dziwko' a nie 'dziwka'.
                          • totorotot Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 12:32
                            Inne obelzywe słowa oczywiście też smile chyba że mam dola czy co to może być przezwiskiem po prostu.
                        • totorotot Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 12:29

> burina napisała:
                          > Ale to też wołaczwink

Naturalnie, zważ, że napisałam: " panna zwracająca się do mnie imieniem w wolaczu"
    • lily-evans01 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:16
      Mam konto na FB, głównie po to, żeby oglądać zdjęcia dawno nie widzianych znajomych i wiedzieć, co tam u nich słychać. Wszelką widoczność swoich postów i dostępność komentowania ograniczyłam właśnie do tych osób, nigdy nie zdarzyło mi się nic nieprzyjemnego.
      • kry-pka sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 09:46
        klniesz w kazdym poscie
        buraka meza pewnie tez masz, zresztą nawet nie reaguje, bo mu to nie przeszkadza, pewnie taka firma i "pracownicy", tak to jest jak sie ma facia, ktory sie nie chcial uczyc..-jego poziom, wiec sobie daruj pretensje.
        • elizaj1 Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 09:54
          Uczył się jak wszyscy i jak wszyscy dziś ma wyższe wykształcenie.
          • elizaj1 Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 10:00
            A i Pan profesor w emocjach k.wą rzuci, to jest także język elit, przestan się mnie czepiać łaskawie.
            • kry-pka Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 10:07
              A co ty sie usprawiedliwiasz. On ma takie wyzsze na wyzszej jak ty... Prostaki jesteście, to i was jak prstaki traktujasmile

elizaj1 napisała:

> A i Pan profesor w emocjach k.wą rzuci, to jest także język elit, przestan się
              > mnie czepiać łaskawie.
              • elizaj1 Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 10:12
                Traktują nas tak tylko prymitywni ludzie na szczęscie, na forach tez sie tacy zdarzają wink
                • kry-pka Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 10:14
                  A co ty mozesz wiedziec otym czy ktos jest prymitywny czy nie, to ze jest jeszcze gorszy od ciebie nie znaczy, ze jest tylko prymitywny. To juz pewnie jakas melina.

elizaj1 napisała:

> Traktują nas tak tylko prymitywni ludzie na szczęscie, na forach tez sie tacy z
                  > darzają wink
                  • elizaj1 Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 10:22
                    Nie wiem czy to reguła ale obserwuje że chamsko i bezczelnie zachowują sie wobec innych ludzie z deficytami,zawodowo bez wiekszych osiągnieć, zawsze najbardziej opryskliwy jest w firmie cieć,słysze tez czesto jak fajnym dziewczynom wytykają brak urody zapuszczeni brzuchaci faceci itd itd
                    • totorotot Re: sama tez jestes niewychowana 08.01.15, 12:26
                      Pozorne chamstwo i pozorne buractwo, ważny jest kontekst wypowiedzi i przyjęta konwencja. Chyba odrozniasz gdy powiem koleżance : nie smutaj dziwko gdy jej dzieciak podrze jakąś wyebana w kosmos książkę, a gdy pazdzioch spod budki (albo profesor mikołej) rzuci to jako obelge?
    • burina Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 09:51
      No najbardziej temu gościowi w pięty pójdzie, jak mu żona kolegi z owego kolegi konta odpisze.

Żartowałam smile

Najlepiej wygasić sobie jego twórczość (o ile mąż się zgodzi). A męża swoją drogą obserwować, bo może jest ofiarą mobbingu i jeszcze sam o tym nie wie, albo nie ma pojęcia, jak się z tego wykaraskać.
    • lafiorka2 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:17
      rozwalają mnie ludzie włażący"pogadać z rodziną" na fb... przez czyjeś konto.To jest szczyt szczytów tongue_out
      załóż swoje konto.Poza tym darmowo możesz pogadać nie tylko przez fb..nawet darmowo możesz dzwonić.

To już nie ma innej możliwości pogadania z bliskimi tylko na fejsie?
      Załóż konto swoje i tam ogarniaj temat uncertain

A tak w ogóle co mąż na to? bo jak zlewa,to widocznie wie, że na kolesia nie warto reagować.
      • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:25
        Pytam co słychac u miłej kuzynki męża.
        • lafiorka2 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:30
          no to co stoi na przeszkodzie,żebyś miała ją w znajomych?

Codziennie na ematce znajduję wątek, który jest najgłupszy na świecie i wydaje
          mi się, że żaden go już nie pobije.
          I codziennie ematka mnie zaskakuje.
          • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:34
            Ale co jest według Ciebie jest głupie? Fakt że ematkę rusza chamstwo wobec jej bliskich? Przecież to zupełnie naturalne, normalne odczucie. To niektóre z Was zrobiły swoimi wpisami z tego wątku bzdurę, poniekąd ja sama ponieważ weszłam w odpisywanie na te posty
            • lafiorka2 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:39
              głupie jest "wchodzenie na fejsa na konto męża, żeby z kimś pogadać" no sorry.Nie masz innych mozliwości, żeby pogadać?
              Wiem, że mąż nie ma nic przeciw logowaniu się na jego konto , dla mnie jednakże to chore.

Kolesia olej.Albo zagadaj z mężem co on na to? pytasz tutaj obce kobity zamiast sama sprawę załatwić z mężem.Z nim tez rozmawiasz przez fejsa?
              sorki,bo nigdy nie czaiłam domniemywań,skoro można z kimś pogadac osobiście.A już z własnym mężem to w ogóle.
              • elizaj1 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:44
                Juz pomijając ten FB, wychodzisz w życiu z zalozenia ze jak o czymś nie wiesz nie ma tematu,lepiej nie wiedziec by głowy nie zaśmiecać bzdurami?
        • snakelilith Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:40
          elizaj1 napisała:

> Pytam co słychac u miłej kuzynki męża.

A nie możesz wysłać jej zwykłego, prywatnego maila, co by pół świata otwarcie waszej korespondencji nie musiało czytać? Jezu, ekshibicjonistki ściągające majtki na środku ruchliwej ulicy skarżą się, że ktoś nieładnie kształt ich ci..pki komentuje. Czy wy naprawdę nie wiecie, co to jest FB?
          • mamameg Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 12:10
            Widzę, że ty nie za bardzo wiesz co to jest FB- wcale nie trzeba pisać publicznie, żeby z kimś porozmawiać, FB ma także czat przez który można pisać z jedną lub kilkoma osobami i nikt inny tego nie czyta.
            • snakelilith Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 12:33
              mamameg napisała:

> Widzę, że ty nie za bardzo wiesz co to jest FB- wcale nie trzeba pisać publiczn
              > ie, żeby z kimś porozmawiać, FB ma także czat przez który można pisać z jedną l
              > ub kilkoma osobami i nikt inny tego nie czyta.

Ciekawe. O tym się niby wie, a o tym, że można zablokować niepożądanych odwiedzających, to już nie? FB to tylko jedna możliwość i skoro taka upierdliwa, że problemy w postaci nieproszonych gości generuje, to można z niej zrezygnować. Proste.
    • malwa51 Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 10:49
      Ogranicz kolesiowi "widzialnosc" bez wyrzucania go ze znajomych i nie bedzie mial czego komentowac, jesli maz nie bedzie mial nic przeciwko.
    • aankaa Re: Prymitywne komentarze na FB 08.01.15, 12:42
      faktycznie - masz problem
      ale nie z kolesiem a ze sobą - jak już musisz informować świat o swoich kontaktach ze znajomymi/bliskimi rób to z prywatnego konta a nie podpinaj się pod cudze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka