Dodaj do ulubionych

Jak się odmłodzić?

24.01.15, 21:06
Mam wrażenie, że po 30-tce starzeję się błyskawicznie. Polećcie jakieś kosmetykowe cuda, które przywrócą skórze blask, pozbawią ją zmarszczek itp. itd. - taka domowa kosmetyczka. Podobno nawet mikrodermobrazję w domu mogę zrobić?
Obserwuj wątek
    • sanrio Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 21:09
      żadne mikrodermabrazje, botoks li tylko i kwas hialuronowy w bruzdy nosowo-wargowe. Wychodzi taniej niż te wszystkie zabiegi i kremy razem wzięte, raz na 9 m-cy robisz i masz prawie rok z głowysmile
      • lady-z-gaga Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 21:40
        co 9 miesięcy...ile to będzie w ciagu 10 lat? wink
        jak długo, Twoim zdaniem, można pakowac te polepszacze w skorę, zanim przestaną działać, a twarz zacznie przypominac kalafior?
        • sasanka4321 Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 21:54
          > co 9 miesięcy...ile to będzie w ciagu 10 lat? wink
          > jak długo, Twoim zdaniem, można pakowac te polepszacze w skorę, zanim przestaną
          > działać, a twarz zacznie przypominac kalafior?

Dokladnie to pytanie tez sobie zadaje, za kazdym razem, kiedy czytam tu o "zabiegach odmladzajacych" big_grin
          • jola-kotka Re: Jak się odmłodzić? 25.01.15, 01:47
            Nie przestaną działać aczkolwiek zdarza się,że botoks puszcza ale to rzadkie sytuacje. Po czymś takim należy wstrzyknac go ponownie. 9 miesięcy to okres w ciągu którego te preparaty zanikają i kolejna dawka to nowe wypełnienie. Kalafiory dotyczą osób uzależnionych które robią sobie te zastrzyki zaczęto znam takie,które zmarszczki widzą już po tygodniu od ostrzykiwania oczywiście ich tam nie ma ale one je widzą i idą znowusz. Kalafior jest efektem przedawkowania co deformuje skórę często na wylot z tad tzw. Uszkodzenia poszczególnych warstw skóry również tej zewnętrznej.
            • lalkaika Re: Jak się odmłodzić? 12.09.18, 16:01
              wszystkie Wy co krytykujecie botox,mam wrazenie,ze nie do konca znacie dzialanie.
              Trzeba wybrac dobrego,zaufanego lekarza,tak doktora a nie pania Jadzie co kupila na necie dawki.
              Bruzd okolonosowych nie wypelniam ,bo uwazam ,ze musza byc ,by nie wygladc <dziwnie>
              Kurze lapki tez. Farbuje odrosty ,po probie,ktora spalila na panewce, krotkie wlosy e naturalnym mysim odcieniu /:
              Staram sie nie zapasc jak mala swinka ,zeby .. nie wybielone jak pepsodent ale zadbane i nie garbic
              • alicia033 Re: Jak się odmłodzić? 12.09.18, 17:56
                lalkaika napisała:

> wszystkie Wy co krytykujecie botox,mam wrazenie,ze nie do konca znacie dzialani
                > e.
                > Trzeba wybrac dobrego,zaufanego lekarza,tak doktora a nie pania Jadzie co kupil
                > a na necie dawki.

cóż, wolę się nie znać i unikać, niż wyglądać jak choćby Isabelle Adjani.

Ematka niech doceni, że specjalnie wybrałam za przykład, gdyby któraś chciała grzebać po internecie, mało hardcorowy przypadek ofiary wśród klientek najlepszych klinik medycyny estetycznej. Adjani jest "tylko" napompowana i ma całkowicie zlodowaciałąsad mimikę.
                Taka Meg Ryan - wciąż kategoria light, wśród ofiar, na medycynie estetycznej wyszła dużo gorzej. Myślisz, lalkaika, że dlatego, że ona "kupiła sobie dawki na internecie"?
                • jola-kotka Re: Jak się odmłodzić? 13.09.18, 01:29
                  Najlepsi zaliczaja wpadki no nie ma inaczej lekarz tez czlowiek. Idac na jakis tam zabieg ratujacy zycie, prosty i wydawaloby sie dzisiaj juz bezpieczny np. Usuniecie wyrostka robaczkowego moze skonczyc sie tragicznie. Czest jest tez tak, ze panie ktore nie znaja umiaru stosujac medycyne estetyczna potem wlasna glupote zwalaja na lekarzy.
                  • alicia033 Re: Jak się odmłodzić? 13.09.18, 06:16
                    jola-kotka napisała:

> Najlepsi zaliczaja wpadki no nie ma inaczej lekarz tez czlowiek.

i dlatego rady "nie znacie się, trzeba po prostu wybrać dobrego, zaufanego lekarza" uważamy za mało mądre.
                    Ktoś lubi ryzykować dla wyglądu - proszę bardzo, niech sobie ryzykuje, ale niech się nie dziwi, że inni podchodzą do tego krytycznie i zupełnie nie dlatego, że się nie znają.
        • jola-kotka Re: Jak się odmłodzić? 12.09.18, 18:04
          Kalafior to nie od tego jak dlugo robisz a od zle zrobionego zabiegu i nie od kwasu a botoxu.
          • jematkajakichmalo Re: Jak się odmłodzić? 13.09.18, 08:06
            Kalafior to skrajność, ale już długo długo przed nim mocno widać skutki ostrzykiwania i to niekoniecznie tylko te dobre. Te osoby jednak tak tego nie widzą, bo właśnie jak piszesz, z czasem widzą zmarszczki po przysłowiowym tygodniu i idą znowu.
            Pracowałam trochę w klinice gdzie był chirurg plastyczny (bardzo dobry) i widziałam klientki, które zarzekaly się, że one to raz na rok albo dwa, albo w ogóle tylko ten jedyny raz... Buhahahsh
            Ciekawe, że żadna z dziewczyn tam pracujacych, choć miała do tego dostęp na co dzień i za pół darmo, nie chciala skorzystać. Wszystkie po prostu widziały jak to się kończy po kilku latach. Dziewczyna, która tam pracowała 20 lat opowiadała, że klientki, które na początku przychodziły co roku, potem próbowały wciskać się co kwartał!
    • anorektycznazdzira Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 21:50
      Starzenie się "błyskawiczne" normalne nie jest, z życia biorąc proponuję rozważyć:
      -czy złapałaś jakieś dodatkowe kg
      - czy nie wysypiasz się i przepracowujesz
      - czy popsułaś dietę, zawalasz fitnes, względnie palisz?
      - a może nigdy nie stosowałaś kosmetyków pielęgnacyjnych i po prostu trzeba by było?

Jeśli którekolwiek Ci pasuje, to będzie miało 10x większe znaczenie niż każda mikrodermabrazja świata
      • lady-z-gaga Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 21:59
        anorektycznazdzira napisała:

> Starzenie się "błyskawiczne" normalne nie jest

jest, ale po 50tce smile a dokładnie - po menopauzie, brak estrogenów naprawdę szybko widać na skorze, nawet u kobiet, ktore wczesniej wyglądały młodo
        • loqia Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 22:00
          Wysypiać się to najlepiej odmładza smile
        • anorektycznazdzira Re: Jak się odmłodzić? 24.01.15, 22:10
          tyz prowda wink
        • jola-kotka Re: Jak się odmłodzić? 13.09.18, 01:30
          I geny niestety ale maja ogromne znaczenie.
    • kozica111 Re: Jak się odmłodzić? 25.01.15, 07:10
      Głodówka lecznicza pod opieka lekarza, li i jedynie.
      • zlotonaiwnych Re: Jak się odmłodzić? 25.01.15, 07:42
        Polecam dużo ruchu, świeże soki warzywne, kiszonki, kiełki, rzeżuchę, zaprzestanie palenia - jeżeli palisz, odstawienie alkoholu - co nie znaczy, że trochę wina i piwko od czasu do czasu wykluczone, ograniczenie spożycia cukru, pogodny stosunek do świata, znajdywanie pozytywnych stron w najgorszej sytuacji - będziesz wiecznie młoda. Nawet jak przybędzie trochę zmarszczek - to co z tego? Ja ostatnio przestałam jeść wieczorem - na początku męczyłam się jak potępieniec, teraz już ok, a rano wstaję wypoczęta i pełna energii. A, i jeszcze pić dużo wody.
    • gazeta_mi_placi Re: Jak się odmłodzić? 25.01.15, 12:07
      Po co Ci młodszy wygląd? Czasu nie cofniesz, a każdą ingerencję widać, Pani po 30 tce może wyglądać albo naturalnie na swoje lata albo na śmiesznie wygładzoną 30 parolatkę po której widać że wstrzyknęła to i owo i nawet dziecko w przedszkolu widzi co jest grane.
    • nangaparbat3 Re: Jak się odmłodzić? 12.09.18, 19:13
      jeśli nie jesteś chora, to:
      1. wysypiaj się
      2. uprawiaj jakiś rodzaj sportu rekreacyjnego, który SPRAWIA CI PRZYJEMNOŚĆ
      3. jedz dużo ryb - roznych
    • aandzia43 Re: Jak się odmłodzić? 13.09.18, 01:14
      Zbadaj tarczycę. A potem idź do dobrej kosmetyczki albo lekarza od medycyny estetycznej. Olej drogie mazidła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka